אוי ואבוי...

dugmnit

New member
אוי ואבוי...

אלוהים אדירים שיש לי המון שילובים... אני מקווה שתרגום תגיע כמו שצריך... ואני מקווה שאשקיע ברצון שלי וגם מקווה שאצא בזה בשלום...!

../images/Emo41.gif תראי מה קרה לי...

היום בבית ספר....בשיעור האחרון-אנגלית,אני בקבוצה של רמה מדעית(קשה מאוד...). דווקא היום מתורגמנית שלי לא הגיעה!!ואני התאכזבתי,גם התעצבנתי קצת
!!לא אוכל להבין את מורה שלי מדבר באנגלית בשיעור...לכן בגלל זה אני מאוד מאוד זקוקה למתורגמנית
למזלי רב,היו 2 בנות (בנות כ-20) בכיתה שבה אני לומדת...הן לא מדברות בעברית-רק באנגלית.הן מאמריקה...אז...מורה שלי בקש מהן שיעברו לשבת איתי ביחד,כדי שיכתבו לי מילים בדף בזמן שמורה שלי מדבר ... אחת מהן כתבה בדף במילים בשפה אנגלית...כל כך פחדתי שלא אבין משהו במילים
. לבסוף הכול בסדר,הבנתי הכול מה שהן כתבו לי...באמת אני מודה להן אלף תודות על שעזרו לי.באמת.הן נורא נורא חמודות!!!נהניתי לדבר איתן קצת באנגלית. אז...באמת חירשים זקוקים לעזרה הזו כמו שקרה לי היום(אני מקווה שלא יקרה שוב).

LordNor

New member
נחמד מאוד... אם הן היו איתך במבחן

באנגלית הן היו עוזרות לך.... את חייבת גם לנסות להבין את המורה... ולא רק לבקש כל הזמן תרגום... רק תנסי.... כמה פעמיים... את גם חייבת ללמוד לבטא את המילים... זה הכי חשוב...באנגלית אני בכלל לא מקבל תרגום למרות שאני לא ממש יודע שפת סמנים.. והמורה מדברת כל הזמן באנגלית בשיעור... חייבים להבין אין ברירה... אבל אצלי הולך בסדר...

נכון, אבל...

אני לא שומעת בכלל לא, חירשת מלידה...ופלוס...מורה מדבר מהר מאוד באנגלית,וכל הזמן מסתובב ממקום למקום...וקשה לי להסתכל בשפתיים שלו (אני לא שומעת -קוראת בשפתיים). הדיבור שלו לא ברור,אני כבר בשיעור אנגלית פעם שלישית(התחלה השנה למודים). וגם אני צריכה לדעת מה מורה שואל את ילדים שאלות וגם מה עונים ילדים למורה...אני לא רואה מאחוריי. הבנת? באמת זה קשה,אם היית במצב שלי אולי היית מבין. לא רק אני- שקשה לי להבין את מה שמורה מספר,גם ילדים אחרים -הרבה מאוד... בקשר לשאלה שלך : "אם הן היו איתך במבחן"... תשובה שלי:לא,אפילו לא היה מבחן...זה רק התחלת שנה למודים. בנות האלה היו איתי בכיתה במקרה,הן טסו מאמריקה לישראל כדי ללמוד דברים על בית ספר של ישראל,משהו כזה...הן לומדות באוניברסיטה באמריקה.

LordNor

New member
יש לך זכות לבקש מהמורה לדבר לאט

יותר ולא להסתובב בכיתה... תגידי לו שחשוב לך להבין אותו גם...

אתה צודק...אך

אני מעדיפה שאהיה עם מתורגמנית,כך ארגיש יותר בטוחה,ומבינה יותר טוב את השיעור... כל ילד\ה בביה"ס שלי מקבל מתורגמנית אז זכותי שגם אקבל מתורגמנית.לא?

dugmnit

New member
עיניים חומות

כמובן שכל אחד יש זכות לקבל מתורגם... כי זה דרך להסביר לחירשים... אוהבת, דוגמנית...

המרחפת

New member
שיעורי אנגלית

עיניים חומות- גם לי מאד קשה בשיעורי אנגלית ואני כמעט ולא מבינה, ואני לא חרשת מלידה. לורדנור- אני מתפלאת שבשנתך ה-12 בביה"ס, לא שמת לב שקשה לגרום למורים לעמוד במקום. האמת היא שמורים שמסתובבים בכיתה נתפסים כמורים טובים יותר, כיוון שהם משתדלים כך לגוון. בשיעור אנגלית אני באמת מאד תלויה במורה הפרטית, ולא במה שהולך בשיעור, כי בשיעור קשה- שיטת ההוראה כיום אומרת לשתף את התלמידים, ועד שאני מגלה מי מדבר, הוא כבר סיים לדבר ועוברים לתלמיד אחר. מה לעשות בעניין? אין לי מושג. נשארה לי רק השנה הזו....

clairvoyance

New member
שיעורי אנגלית..

בנודע לשיעורי אנגלית, ובכלל - כאשר התלמידים עונים על שאלות, המורים אצלנו בדרך כלל חזרו בקצרה על התשובות של התלמידים לאחר שהם סיימו לדבר - כלומר, בעיקר על הדברים הנכונים שנאמרו או על תיקון טעיות שנאמרו, והוסיפו גם את דבריהם, ככה שאני אפילו לא ניסיתי להקשיב ולעקוב אחרי דברי התלמידים, אלא המשכתי להסכל על המורה.. נכון שלפעמים זה מעצבן, כי בדרך הזאת אתה מפספס את כל הבדיחות שנאמרים ע"י התלמידים.. וזה ממש מעצבן.. אבל זה מה יש.. ולפחות ככה עוקבים איכשהו בנוגע לחומר.. אם המורים שלכם לא עושים זאת.. אפשר לבקש ולהסב את תשומת ליבם לגבי זה.. מעבר לכך.. באמת שלא גיליתי פיתרון אחר.. דפנה.

המרחפת

New member
הבדיחות בשיעורים

זה כבר עניין ידוע, ואצלנו רצות הרבה. אני נוהגת לשאול את מי שיושבת לידי, אבל לרוב אין לה סבלנות לזה, כי זה להוציא אותה מרצף העיניינים ולומר שוב את הבדיחה לפחות פעמיים. הפתרון שהצעת, והוא טוב, לא כל כך תקף עם המורה שלי, ולכן אני די בונה על מורת העזר משעות שמע. אני רק מקווה שיסדירו כבר את כל ההליך הביורוקרטי והכספי, כי אני רותה להתחיל לקחת שיעורים אחרי ראש השנה.

דוריאן

New member
צוחקים כדי לצחוק

ולא בגלל שזה כל כך מצחיק. כשהמורה להיסטוריה אמר: "הוציאו מחברים וספרות", כל הכיתה התגלגלה מצחוק - לא בגלל שזה היה מצחיק אלא משום שהמורה אמר את זה.

גם אני...

גם אני נוהגת כמו מרחפת ודפנה (מסתכלת על המורה, לא תמיד על התלמידים, כי כשהמורה אומרת משהו באנגלית קשה להבין, וכשהתלמידים אומרים משהו באנגלית קשה כפליים.) כולנו כבדות שמיעה ולומדות בביה"ס לשומעים. זה באמת מאוד קשה, וגם אני תמיד שואלת את החברה שלי מה מצחיק וכו´... הבעיה היא השנה באנגלית אני לא יושבת עם חברה שלי, היא בכלל בקבוצה אחרת, ואני באנגלית לבד. אבל זה לא כל כך נורא, כי אני בינתיים מסתדרת אחלה. טוב די להתבאס

לצערי לא הייתי מבינה את המתורגמנית

כי אני לא יודעת ש"ס עד כדי כך טוב. אני מבינה קצת, לא הרבה. אז אם הייתי לומדת בביה"ס כזה הייתי צריכה גם ככה להסתכל על המורה ולנסות להבין אותה, או לבקש מהמתורגמנית לחזור על דבריה אבל לא בידיים, פשוט ברור יותר-לקורא שפתיים. ואולי גם בעברית.. חחח

REDDDD

New member
../images/Emo45.gif לא להתייאש!!!!

כפי שנאמר בפורום זה... הקושי בשיעורי האנגלית בעבורנו..(לקוי שמיעה) גדול יותר משאר המתמודדים(השומעים).. וכמו כן ידוע לי שהמעקב אחרי המורים והתלמידים תוך כדי דיון כיתתי מאד קשה...ולחלקנו אף בלתי אפשרי.. אך יחד עם זאת אפשר להתמודד עם הקושי בדרכים אחרות וכפי שנאמר פה..שיעורים פרטים אישים= בשיטה אחד על אחד, בהחלט מועילים... אך תקחו בחשבון שמי שיש לו יכולת וכוח רצון להתקדם ולדעת את השפה..יוכל להתגבר על כול הקשיים שבשפה.. במילים אחרות ליטול את האחריות על כתפיכם ולעבוד על השפה( לא כמו חמור אחד אלא כמו חמישה חמורים.)..מי שמשקיע.. מצצצצללליייחחח ולכול עבודה שחורה יש תוצאות!!!!!אין מנוס... זה מתסכל ומעצבן.. אך הכול אפשרי!!! חמש יחידות זה בהחלט אפשרי!!!!!! (אך זה תלוי ביכולת שלכם ! וברצון שלכם ובמחיר שאתם מוכנים לשלם על כך)....חומר למחשבה

BlueMind

New member
"Whatever you are, be a good one."

And always remember... What you can´t hear you can see, smell, taste and touch. Learning new languages it´s really hard and sometimes irritating but a lot of us did it well and so you are. Me myself (almost deaf) did 5 points in English and as a part of my job,have to speak English with visitors from abroad who are coming to see the "silicon valley" of Israel. PS. Dina, your English isn´t bad at all. Writing English without errors in such early stage of learning you must be a genius. It takes time and patience...

למעלה