אוךךךך שלוש קוביות קרם שניט אוךךךךך

אוךךךך שלוש קוביות קרם שניט אוךךךךך

קוביות גדולות כאלו של עשר על עשר שלוש שכבות גבוהות קרם שמנת וניל עם עיבוי ריבת חלב ומעט קוקוס אוךךךךךךךך היה טוב סיימתי הרגע הרגע הרגע אבל...
עוד שעתיים בדיוק עוד שעתיים בשעה 16:45 מתחיל הסשן של קובי אני הולך לאכול אותה עודפם?... יאק
 

Tami661

New member
../images/Emo71.gifחמודי... קרם שמנת וניל עם עיבוי

ריבת חלב ומעט קוקוס... זה אולי טעים, אפילו טעים מאודדד... אבל זה לא קרם שניט!!! קרם שניט זה: חלמונים 500 מ"ל חלב מקל וניל חצוי 125 גרם סוכר 20 גרם קמח 20 גרם אבקת קורנפלור 1 שמנת מתוקה מוקצפת
מרתיחים את החלב עם מקל הוניל החצוי.
בקערה מפלדת אלחלד מקציפים את החלמונים והסוכר, עד לקבלת צבע צהוב בהיר. המבחן למוכנות: עם העברת כפית החומר המוקצף יצור מעין "סרטים".
מסננים את הקמח והקורנפלור ומוסיפים לתערובת הסוכר והחלמונים. לא לערבב יתר על המידה.
מוסיפים את החלב המחומם לאט, ובהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד. להחזיר את התכולה לסיר.
מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב במרית, לשים לב במיוחד לצידי הסיר, שם הביצים נוטות ל"התנחל". לבשל כדקה או עד שנעלם טעם הקמח.לבדיקת מוכנות כאשר יוצרים מעין פס על גבי כף עץ הקצוות ניסגרים במהרה.
מעבירים את הקערה לקערה גדולה עם קרח.
מקפלים לתוך השמנת המוקצפת עכשיו את הקרם הזה, לפני שהוא נקרש לחלוטין מפזרים בין אלף עלים (עוגת נפוליאון = קרם שניט = מילפה שזה בעצם millefeuille שזה: עוגת אלף העלים) או שלוש שכבות של בצק עלים אפוי. עכשיו... בתיאבון
 
פעם ראשונה... ../images/Emo13.gif

שאני קוראת הודעה שלך, מתייאשת ונוטשת באמצע...
בעעעעעעעעעעעעע
 
../images/Emo18.gifאתם באיזור מסוכן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אנשים הוזמנו לדוקרב על עניינים פחות רגישים. אין מה להשוות בין כל ה"יצירות" הנחותות האלה,שלא אלכלך את המקלדת בכתיבתם מחדש לבין:millefuille . חיפוש קצר תחת השם המפורש וכל השמות הזולים המיימרים להוות תחליף לדבר האמיתי,בפורום אמנויות לחימה קלאסיות,יסביר לכם את רצינות הנושא. ראו הוזהרתם.
 

Tami661

New member
אבל למה? למה בלי קישור? עכשיו אני

הולכת לחפש אחזור עם ממצאים מקושרים
אה... ואיך היה אתמול? או שבעצם... אם אני כבר הולכת "לשם" סביר להניח שאקבל תשובה
 

Tami661

New member
הלכתי לחפש חמור ומצאתי מלוכה../images/Emo47.gif

וואוווווווו קראתי את השירשור על מפגש הפורום שלכם אתמול, א-ה-ב-ת-י
בגדול! מכירה את המארח, את המכון ואת ה... סביבה
מצא חן בעיניי המשפט שהוא בחר לתאר בו את אופי ההתכנסות מאחר והוא די רלוונטי גם ל-9/12 למפגש אחר, למפגש שאתה הולך להנחות, למפגש של יותר משלושה מאסטרים ועוד יותר חגורות שחורות
המשפט: "אנחנו לא נפגשים כאן כדי לחפש את השוני אלא כדי למצוא את המשותף" עוד אהבתי? החתימה של yonik: פתגם סיני עתיק אומר שאם אין לך מה להגיד אז תצטט פתגם סיני עתיק... - זה נחשב שציטטתי?
אגב, את החמור לא מצאתי
 
אחותשלי...

מה זה קרם פטיסייר למדתי עוד טרם נולדת מאמי ותעובדה שיש בעולם הקולינארי וריאציות על כל מתכון בסיסי ראוי שתלמדי ותפנימי אגב וריאציה נפוצה מאד היא עם פטל טרי וכיוון שאף אחד לא עושה בבית נפוליאון אמיתית כמו שצריך כולל גרגרי הוניל כולל אפיה ביתית של העלים על בסיס חמאה וכו... אני שולח את כל הסקרנים לאכול את הקרם שניט הטוב ביותר במזרח התיכון בקונדיטוריית אידלסון 10 ברחוב אידלסון 10 בתל אביב או בסניף הצפוני שלהם... ברחוב ירמיהו פינת בן יהודה. לא תצטערו בחיים!!! ותגידי שחליל שלך אתכם...
ואחורי כל זה אחותשלי... קחי תפטיסייר שלך קפלי פנימה ריבת חלב מוקצפת מעט קוקוס שימי במילפיי ושידרגת לוריאציה קצת יותר כבדה אבל מדהימה!!
 

Tami661

New member
בוא נסכים ש...

אני עושה אחת "שמרנית" בשבילי ואחת כבדה ומשודרגת... ליומולדת הקרובה שלך
(במקום העוגת ערבי שהזמנת)
 
המממ...

אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
אני רוצה עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
עוגה של ערבים
 

Tami661

New member
אחרי הסופ"ש שעבר... לא אומרים כנאפה

ליד החליל בוודאי שלא מכינים לו כזו ליום ההולדת
 

P u s s i c a t

New member
רגע...

גם קרמשניט הוא עם ביצים חיות? (או ש 4 חלמונים מצליחים להתבשל בדקה?) החתולה - הלך עוד קינוח
 
במיוחד לחתולות מודאגות

בספר:THE CAKE BIBLE נכתב על ידיRose Levy Barinbaum נכתב ב 1988 המהדורה שבידי משנת 1993 בתרגום חופשי מעמוד 274:הבנת התהליך-בעוד שהכרחי לבשל חלמונים על מנת למנוע צמיחת בקטריות,לחלבונים לא מבושלים יש הרבה פחות בעיה כאן. עמוד 278:הבנת התהליך-קרם איגלייז צריך לחמם עד לפחות71 מעלות צלזיוס כדי להסמיך את החלמונים.מעל 82 מעלות צלזיוס החלמונים יהפכו לחביתה. פיסטור ביצים מתרחש בטמפרטורות נמוכות בהרבה. ואני,אני מכין קרם אנגלייז וקרם פטיסייר רק מחומרים משובחים,היינו שמנת מתוקה,מקלות וניל ממדגסקר(לו יכולתי להשיג תרמילי וניל מטהיטי.......). שוקולד מריר אמיתי.יש לי כמה שאני אוהב,כולל אחד של עלית.
 

P u s s i c a t

New member
סורי מאמוש...

אבל - וגם לך אל מוכתר - הבעיה שלי היא לא סלמונלה ולא מיני בקטריות. הבעיה היא נטו גועל. לא נוגעת בביצים חיות.
לא גוגל מוגל, לא קרמבו, לא מיונז. לא מסוגלת להכנסי לפה את המקבילה הקולינרית של סממני צינון.
מגעיל אותי. אפויה, מטוגנת, מבושלת טוב טוב. אחרת לא מכניסה לפה ביצים חיות. אלה מהמתכונים כמובן.
 
קנגה חמוד...

הסמכת חלמונים נעשית בבן-מארי חם תוך כדי הקצפה אף שף לא מסמיך כך חלמונים עם מדחום אי אפשר פיסטור מתבצע ב-72 מעלות לפחות לשתי דקות באמצעים ביתיים לא ניתן לפסטר חלמוני ביצה ולהשאירה נוזלית יוצא מכך שכל המתכונים המכילים ביצים או חלבונים \ חלמונים שלא עברו אפיה של ממש - מכילים את המוצר טרי עם חשש לסלמונלה כמחצית מהעופות וכמחצית מהביצים בארץ נגועים בסלמונלה לא תמיד זן אלים ולא כל אחד רגיש ככה לידיעה יוצא מכך שמתכונים קלאסיים כגון מוסים למיניהם, גלידות (שכהלכתן מכילות חלמונים), פרפה, קרמים מתוקים למיניהם, רטבים כגון הולנדז, ברנייז, פסטה קארבונרה, ובודאי שכל מתכון כגון אגז בנדיקט ואחרים המכילים ביצים עם צהוב נוזלי... כל אלו עשויים להכיל סלמונלה, גם אם חוממו לטמפ מסויימת... הסלמונלה נופחת נשמתה ב-72 מעלות שתי דקות. רות עד כאן? למתעניינים המתקדמים יש מפעל מתוחכם בצפון הרחוק שנקרא צ'אם, הם מייצרים נוזל ביצים מפוסטר, זה בא באריזת קרטון כמו של חלב, ניתן לרכוש נוזל ביצים לחביתות או בישולים, ניתן לרכוש נוזל חלבונים או חלמונים מופרד, בטכנולוגיה מורכבת מאד הם מפסטרים את המוצר ומוציאים אותו נוזלי למרות הכל. ביצים ללא חשש סלמונלה!! הדבר היחיד שלא ניתן לעשות עם זה הוא ביצת עין. צהל עבר לשימוש בצ'אם במקום ביצים, כך גם מרבית תעשיית המזון המוסדית, זאת לאור העובדה שכל שנה שנתיים מישהו מתפגר בארץ מהרעלת מזון, ותמיד זו סלמונלה. לצערכם המוצר לא נמכר לפרטיים אלא רק בשוק המוסדי. ולכל יפי הנפש שמתרגשים מסלמונלה כדאי וראוי שבכלל ילמדו איך להתעסק עם עופות ומוצרי עוף במקום רק להתנזר מביצת עין רכה, כל מגע עם עוף או ביצה מחייב חיטוי יסודי וכל המנעות מחיטוי כזה מעבירה את החיידק הלאה למוצר הבא שנגעתם בו, הידיים, הסכין, קרש החיתוך וכו... החיידק עצמו נמצא ברקטום של התרנגולת ומשם עובר לקליפת הביצה... ככה סתם לידיעה... עכשיו איבדתם תתיאבון הא?... חליק...
 
למעלה