אוכל החתולים הכי טוב

סקווחטש

New member
אוכל החתולים הכי טוב

נהגתי לחשוב שרויאל קנין/הילס/יוקנובה/פרו פלן הם הכי טובים ויקרים, ושפריסקיס ולה-קט הם זולים ולא בריאים.

לאחרונה המוכרים בחנות הסבירו לי שאלו (הרויאל וחבריו) בעצם מזונות לא מי יודע מה וחשוב לקנות את Go! או את AKANA, ענייני חלבון וכאלה.
הם יקרים יותר אבל גם משביעים יותר לדברי המוכרים ולכןבעצם גם משתלמים יותר.

התחושה שלי היא שלא צריך להיסחף, חתול/כלב יכול לחיות חיים בריאים ומאושרים גם בלי האוכל המושלם.

מה דעתכם?
על איזה מזון ממליצים? מה הכי קוסט-אפקטיבי? (כשבמשוואה יש בריא, טעים וזול)

(אגב, מריק זה גם אוכל טוב? כי קיבלתי שקית פתוחה מחבר, אבל התוקף עד דצמבר 14'...
ולמען הסר ספק, סרקתי קצת את הרשת לפני שכתבתי פה את השאלה, ולא מצאתי תשובה מספקת)

דרורפפ

New member
שלום!

דבר ראשון, כשמדברים על אוכל לחתולים, אני חושב שקודם כל רצוי לשתף את העבודה של דימיטריגו: http://www.catfood.co.il ... הוא הכין מסמך עם דירוג להמון מוצרי מזון.

לגבי מה שאמרו לך- שהמזונות היקרים 'משביעים יותר' וזה הופך אותם למשתלמים יותר, אני חושב שזה לא נכון. על איכות משלמים- וגם אם במקרה המזון האיכותי 'משביע' יותר, זה לא יהיה ברמה כזו שהמזון האיכותי יהיה משתלם יותר ממזון פחות איכותי ופחות יקר.

במילים אחרות, אנשים שעוברים למזון איכותי ויקר יותר, משלמים יותר, ומבחינה הזו אני לא חושב שזה נכון לומר שהמזון האיכותי והיקר יותר 'משתלם' יותר. הוא איכותי יותר, בריא יותר, ומחירו בהתאם- גבוה יותר.

לא ציינת מספר דברים שבדרך כלל משפיעים על ההמלצות- כמה חתולים אתה מאכיל? חתולים ביתיים, או חתולי רחוב? מה התקציב שאתה מעוניין להשקיע?

על פי הדירוג של דימיטריגו בשילוב של כדאיות דירוג-מול-מחיר:
בטווח מחירים הנמוך, 'בוני קט' ו-'בלו קט'
בטווח מחירים הבא- 'ריגל'
בטווח מחירים הבא- 'וט'ס צ'ויס'

בטווח מחירים הגבוה ביותר ישנם מספר מוצרים שאולי עדיף לסקור אותם באופן פרטני, בכל אופן זה לא רלבנטי לשאלתך.

DAHUJI

New member
מיתוג, מיתוג ושוב פעם מיתוג. קוסמות הפרסומאים

בלי שום כבוד, רויאל קנין/יוקנובה/פרופלאן/הילס הם מזונות די עלובים, עם המון Fillers ומבוססים בעיקר על תירס (לא שזה "רע", אבל זה בטח לא "טוב").
עיקר ההילה של המותגים האלו נובעת ממיתוג, שיווק, פרסום ושוב שיווק ושוב פרסום. ופירסום. ופירסום.
וגם בורות של הציבור שמוכן לרכוש כל מה שהבנאדם בחנות החיות "דוחף" לו או כל מה שהווטרינר ממליץ (וגם אצלם יש כאלו ש"דוחפים" בלי בושה).
ושכחתי לכתוב פירסום ושיווק. ופירסום. ושיווק. וסופר פרימיום. ואולטרא פרמיום. ומגה-בומבה-דופר-סופר-הופה הולה פרימיום. וללא דגנים אבל עם מקורות לסוכרים/פחמימות לאו דווקא טובים יותר. ו"אורגני". וקמח לעומת meal. וללא דגנים אבל עם אינסוף עמילנים אחרים (starches) לא פחות גרועים. ו- RAW כשבעצם אין שום דבר RAW באוכל אלא הוא עובר אקסטרוזיה.

יש פה בפורום לא מעט שירשורי בחירת מזון, דיונים, קריטריונים ומה לא... תעבור על הפוסטים ועל הדפים ותגיע לתשובה די מהר. רק בחודש האחרון ניהלנו 3 כאלו לפחות.

בסופו של כל מה שנכתב בעבר, נכתב בהווה וייכתב בעתיד - הכל תלוי בתקציב שלך ובמוכנות שלך להשקיע בתזונת חיית המחמד שלך (הכוונה לרכישת ידע והשכלה עצמית בנושא)...
היקר בהכללה גסה וככלל אצבע יותר טוב, מזין, איכותי ו"בריא" יותר.
הזול יותר להיפך בהתאמה.
ומשם הדיעות חלוקות על תמורה למחיר וכו' וכו'.

Dolly19

New member
שלום אדון

הבנתי מפורום כלבים שאתה הולך לצאת למסע בחנויות לממכר ציוד לבעלי חיים.
במידה ותתקל בביסקויטים איכותיים (ללא תוצרי לוואי מתעשיית הבשר) אנא תודיע לי, על הדגנים אני עוד מוכנה להתפשר.
עד היום הכלב שלי אכל ביסקויטים של אינסטינקט שאזלו בארץ ואלה שנותרו פגי תוקף. עוגיות נאטורל בלאנס הוא לא הסכים לאכול.
קיצר כרגע אני בבעית ביסקויטים כי כל השאר זבל סיני/תאילנדי שאני לא מסכימה שכלבי יאכל.
אז במידה ותראה משהו אנא תודיע לי. אני מוכנה גם לנסוע עד המרכז לקנות את זה.
דולי

DAHUJI

New member
אמממ... תשובה

אכן... יש לי כלב וחתולה, אז אני מזגזג בין 2 הפורומים

דולי, בגלל שכל תחום ספציפי של מזון (אוכל יבש, אוכל Cold pressed, חטיפים, ביסקוויטים, BARF וכו') דורש ממני קריאה מרובה ולימוד מעמיק ואינטנסיבי, אני מבקש את סליחתך מראש ולא חושב שאתחיל בזמן הקרוב ללמוד על בסקוויטים/חטיפים לכלבים...
בכל אופן, מחיפוש קל מאוד ברשת ובעיקר בחנויות שאני מכיר ואוהב (כי הן זולות יחסית והשירות מעולה) מצאתי את הביסקווטים של WYSONG באינטרפט במחיר טוב מאוד (35 ש"ח לחצי קילו). מבחינתי זו חברה מעולה ואמינה, כנה ורצינית שאני מאוד מעריך וגם לחתולה שלי קונה את האוכל היבש שלה (קישור לביסקוויטים באתר היצרן - רשימת מרכיבים ראויה ומכובדת מאוד, יש דגנים).
באותה חנות יש גם את הביסקוויטים הללו של FARO שהכלב שלי מאוד אוהב ומחיפוש ברשת בעזרת תרגום-גוגל רשימת הרכיבים נראית בסדר גמור... אבל בדיעבד הייתי צריך לרכוש את ה- WYSONG!.
יש לך גם מידע קליל על איך להכין ביסקווטים/עוגיות בריאים לכלב בעצמך

אגב, הכללה מאוד גסה - דגנים זו מילת באזזז של יצרני מזון לחיות מחמד שמצאו נישה שכביכול מייחדת אותם ואת המתכונים שלהם (עכשיו כבר לא כי לכולם יש) ושאפשר בלי בעיה לגבות עליה פרמיה שהיא לאו דווקא מוצדקת, אבל בעיני הצרכן מרגישה כמשתלמת, בריאה תזונתית ונכונה. כנ"ל גלוטן לכאלו שאינם חולי צליאק.
דגנים בפני עצמם כסוגה תזונתית מהווים מקור מעולה לכל אבות המזון. יש כאלו "מותאמים ביולוגית" יותר ופחות לכלבים/חתולים אבל דגנים בפני עצמם אינם הבעיה... מה שכן "הבעיה" הם העמילנים (starch), אבל אקצר בזאת ואומר שיש על כך מספיק חומר קריאה ברשת.

חטיפים: קחי כאפשרות שבהחלט אפשר להעניק לכלב חטיפים "מדומים" (מדומים בגרשיים כי הם בעצם אוכל יבש או חצי-יבש שניתן לכלב ומבחינתו זה שונה מהמזון היבש הרגיל שלו ולכן = חטיף) שהם אוכל מצויין או משלים תזונה בפני עצמו כמו למשל Wysong Epigen... מכילים 90% בשר, ואני משאיר לך להסתכל על הרכיבים באתר היצרן

Dolly19

New member
תודה על הייעוץ

ראיתי את הביסקוויטים של ויסונג בעבר אבל משהו באריזה המאוד לא מושקעת שלהם גרם לי פשוט לדלג מבלי לבדוק מה המרכיבים בכלל.

דולי

DAHUJI

New member
האריזה לא מעידה על התוכן

את בטח שכבר מכירה את המשפט הזה

דווקא מיתוג יתר, גרפיקה מושקעת, שמות מוחצנים וליפ-גלוס עם נוצצים ופאייטים על אריזות מרחיקים אותי מהמוצר. לא חסר דוגמאות על המדפים על התאמצות יתר של יצרנים לבדל עצמם על המדף על ידי משיכת העין בלבד.
לא סובל את שלל ההגדרות חסרות השחר כמו הפרימיומים למינהם, RAW וכו'. זו פרקטיקה מחליאה של יצרנים שעובדי המחלקה הגרפית והשיווק/מיתוג/פרסום שלהם עובדים יתר על המידה בלי גיבוי אמיתי למוצר.
ביל היקס כבר אמר על כך דבר או שניים.

החברה הזו, WYSONG, מקבלת אצלי נקודות זכות רציניות מעל כל השאר בגלל הכנות המוגזמת שלה בכל מה שקשור למזון ולתזונת חיות מחמד. היא מפרסמת באתרה מאמרים מצויינים ומעולים שלצערי כתובים באנגלית קשה יחסית (ישבתי צמוד עם מורפיקס כי המון מילים לא הכרתי וזה מאוד הפתיע אותי).
שווה לבקר שם, לומדים המון, במיוחד תוך כדי שבירת שיניים, למשל:
The Myth of "100% Complete and Balanced" Processed Pet Foods
או מאמר שמסביר קצת גם על "מוצרי הלוואי" שדיברת עליהם וגם על עניין הדגנים:
The Real Problem In Pet Feeding

אגב, WYSONG מייצרים גם תוספים ומזון לבני אדם

מנסה את הביסקוויטים? אם כן - תשתפי את רשמייך בבקשה

dimitrygo

Active member
מנהל
אל תשלה את עצמך - WYSONG זו גם חברה מסחרית שצריכה

להתפרנס. לכן היא למשל מצד אחד טוענת שחתול צריך לאכול בשר ומצד שני מייצרת מזון צמחיוני לחתולים. או מצד אחד אומרת שכל מזון שעבר איבוד טרמי מכיל רעלים ומסוכן ולכן היא מייצרת מזונות שלא עברו איבוד טרמי ומצד שני הרוה המכירע של המזונות שלה כן עברו איבוד כזה. או מצד אחד מדברת על שקיפות ומצד שני לא מספקת שום פרטים על המזונות שלה ע"ג האריזות מעבר לאלה שמחוייבים ע"י החוק.

Dolly19

New member
דמיטרי תסביר בבקשה

פעם ראשונה שאני שומעת על "איבוד טרמי", כל מה ששמעתי עד היום דיבר על איכות המרכיבים ואחוזי החלבון.
דולי

DAHUJI

New member
הוא מתכוון לעיבוד תרמי.

עיבוד תרמי = תהליך שעובר מזון יבש לחיות מחמד = מתבשל בחום גבוה מאוד (תרמי), לחות גבוהה מאוד (בחלק מהסוגים, תלוי) ובלחץ גבוה מאוד (או נמוך, זה תלוי), בתנורים תעשייתיים (מאורכים בדר"כ) = נכנס מצד אחד כמרכיבים מיובשים/טריים/חיים ויוצא מצד שני כסוג של "בצק" שנחתך ל- Kibbels (=כופתאות?) = עובר אקסטרוזיה.
זה מה שנקרא אוכל יבש.
יש אוכל "רטוב" שהוא Cold pressed שבו המרכיבים לא מבושלים ועוברים תהליך בישול אחר, שבו הטמפרטורה לא עוברת סף מסויים, הרבה הרבה יותר נמוך.

Dolly19

New member
קיצר, המזונות שאני מחשיבה לטובים ביותר

אקנה ,אוריג'ן ,גו ,נאו גם עוברים את התהליך הזה כדי להפוך למזון יבש ?
אז הם בכל זאת לא כל כך איכותיים ?
כבר כואב לי הראש מזה, כמה שלא תשקיע תקרא ותחפש הכל נראה כמו עבודה בעיניים.
חלבון גבוה זה טוב אבל לא יותר מידי, למה ? לא נראה לי שמישהו יודע. אוריג'ן איכותי אבל הכי טוב להאכיל בביודוג..... זה לא נגמר

את הכלב אני מאכילה עם גו פיט פרי + שימורי גו, כל יום מקבל חזה עוף מבושל וירקות טריים כשמכינים סלט.
החתולה אוכלת נטורל בלאנס יבש + רטוב על בסיס יומי כי היא לא אוהבת שום דבר טרי.
זה מספיק טוב ????

DAHUJI

New member
חחח ברוך בואך לעולם התזונה וההחלטות הבלתי נגמרות בחיים

השאלה היא לא מה הכי טוב... השאלה היא מה מספיק טוב!
ואת זה לימד אותי הרס"ר התותח שלי בצבא.

כל מזון יבש עובר את התהליך הנ"ל שידועים המגרעות (הרס מרכיבים תזונתיים, אי-שפעול של ויטמינים וכו') והיתרונות שלו (נוחות, חיי מדף, פתרון זול).
יש כאלו שהם Cold pressed שלא עוברים את התהליך הזהו ולהם יש יתרונות ומספיק יצרנים שישמחו לשבח את יתרונותיהם ולומר שהם הם הכי טובים.
אם יש כסף ויש לקוחות - יש פתרון לכל לקוח!

חלבון גבוה מדי כתזונה לאורך זמן = ייתכן (תלוי מאוד בגנטיקה של החתול וכו' וכו' וכו') עומס על הכליות שיוביל לכשל כלייתי. ווטרינרים מבינים בזה יותר טוב ממני.

ביודוג = BARF = האכלה טבעית = מותאם אבולוציונית = התזונה הכי טובה, הכי מותאמת, הכי טבעית, הכי של פעם בעולם, בלי חוקים, ב-ר-ז-ל!
וגם להאכלה טבעית יש חסרונות, כגון מחיר, פתוגנים במזון (גורמי מחלות) ומה לא.

הכלב שלך מקבל כל יום חזה עוף מבושל? באמת?... יותר מדי אנטיביוטיקה!
כל יום ירקות טריים? יותר מדי ריסוס! יותר מדי הורמונים כמו ג'יברלין שנטמעים בקוטיקולה (הקליפה של הפרי/ירק)!
אוכל רטוב? הורס את השיניים ומעלה את הסיכויים לעששת! לא מצחצחת להם שיניים כל יום? את אחראית לבריאות שלך.

ואני עדיין מכיר את הכלב ההוא, שחי על דוגלי ועל דוגלי בלבד עד גיל 27. או את הזקנה התימניה ההיא שעישנה עד גיל 105.

DAHUJI

New member
ועכשיו ברצינות...

כן... המזונות היבשים של אוריג'ין/אקאנה/GO/NOW עוברים את התהליך הזה בכדי להפוך ליבשים. כולם עוברים את התהליך הזה פחות או יותר באותה צורה בכדי להפוך ליבשים.

אם את מאכילה את החתול שלך בנטורל באלאנס יבש וגם אוכל רטוב על בסיס יומי - אז הוא אוכל כל כך הרבה יותר טוב והרבה יותר בריא ואיכותי מכל כך הרבה יותר חתולים אחרים... הוא חתול מאוד בר מזל!
אפ את מאכילה את הכלב שלך ב- GO וכל יום הוא מקבל חזה עוף מבושל וירקות טריים - אז הוא אוכל כל כך הרבה יותר טוב והרבה יותר בריא ואיכותי מכל כך הרבה כלבים אחרים... גם הוא כלב מאוד בר מזל!

תמשיכי כך! את בעלים נהדרים לחתול ולכלב שלך מבחינה תזונתית! (בלי טיפת ציניות).
אלו מזונות יבשים מצויינים (במיוחד ה- GO) וטובים לאין שיעור מהאחרים על פי המדדים המקובלים. מהטובים שניתן להשיג בשוק. זו האכלה מצויינת, ובמיוחד כל מה שאמיתי (חזה עוף, ירקות, פירות, ביצים, טונה, נקניקיות, פסטרמה וכו' וכו').
תשתדלי רק שלא לערבב את המזון היבש, שלו זמני עיכול שונים, עם חזה העוף/אוכל רטוב באותה ארוחה... משך השהיה ודרישות העיכול שלהם בקיבה הם שונים, אז עדיף שלא. זה בנפרד וזה בנפרד, וזה לא כלל ברזל, בסופו של דבר הכל מתעכל, אז לא להתבלבל.

לתשובתך - זה הרבה יותר ממספיק טוב. זה מעולה. שניהם ברי מזל.
הכלב שלי עדיין על דוגלי (כבר 27 שנים!)

DAHUJI

New member
לגמרי לא משלה את עצמי...

אתה צודק בכל מה שכתבת. זה ברור לך כשמש כמו שהיה ברור לי כנורת פלורסנט.
לא טענתי או ניסיתי לטעון אחרת ולא חושב שבמה שכתבתי היה רמז לכך. לא אמרתי ש- WYSONG טובים יותר באופן אבסולוטי מיצרנים אחרים, אלא שאני מעריך את היושרה המקצועית שלהם, ובמיוחד את זו שטורחת ומואילה בטובה ליידע ולהשכיל צרכנים בפרקטיקות המקובלות והמקולקלות בתעשייה.
הכוונה שלי הייתה, לאחר קריאה של כמה מהמאמרים שהם פירסמו באתר ומסביב להם, שהם מרגישים לי הרבה יותר כנים ביחס לאחרים בכל מה שקשור לייצור מזון לבעלי חיים (וזה לא אומר עדיין שאני לא אקנה אוריג'ין או אקאנה).
דוגמא? - הם לא ירשמו RAW על מה שהוא לא באמת RAW, כלומר שכן עבר אקסטרוזיה, והם מסבירים טוב מאוד למה אחרים כן עושים זאת או מבלבלים במטרה ליצור מצג שווא כאילו האוכל שלהם הוא RAW. וכמובן שתוך כדי ההסבר שלהם הם מפנים למוצרים שלהם שהם כן RAW (כמו שכתבת - חברה מסחרית)...
עוד דוגמא? - הם מסבירים למה זה שקר גס שחוטא לאמת ומכשיל רבים מהצרכנים לרשום על אוכל יבש "100% תזונה מלאה, מותאמת ומספקת לחיית המחמד" ככה שההרגשה המתקבלת שזה כל מה שצריך ואך ורק זה... הם מסבירים לפרטים ובאריכות למה חשוב מאוד לגוון את תזונת חיית המחמד ולא להאכיל אותה אוכל יבש בלבד וזהו זה, מסוג אחד או אחר. ואז כמובן מפנים למוצרים יבשים שלהם, רטובים ו- RAW וכל מיני (שוב כמו שכתבת - חברה מסחרית).
תוך כדי שהם יסבירו על תזונת חתולים "מותאמת ביולוגית", שהיא בשרית, הם ייצרו אוכל טבעוני לחתולים (שהם רשמו והסבירו שהוא לא מותאם להם ביולוגית, אבל הם נותנים אותו כאופציה), וזה כי כחברה מסחרית הם רוצים למלא צורך מסויים שלקוחות טבעונים/צמחונים העלו, ולהרוויח את חתך האוכלוסיה הזה ואת הכסף שהוא מוכן לבזבז על התזונה הטבעונית של חיית המחמד המסכנה שלהם...

הם הוגנים הרבה יותר מהרבה אחרים לדעתי. הם נותנים הרגשה אמיתית (לדעתי) של כנות צרכנית, יושרה מקצועית, אחריות תאגידית, ודאגה לבריאותה של חיית המחמד (כמובן מתובלת באינטרס מסחרי = תקנו אותנו!) ועם רצון להשכיל את הציבור לגבי מזון ולנאמר עליו, לגבי שקרים ומנהגים קלוקלים שיצרנים אחרים נוקטים בהם (וכמובן שגם מלכלכים עליהם קצת ונותנים אפילו דוגמאות ספציפיות - זה nasty), ביחס לצורת ההכנה של מזונות שונים ומרכיבים וביחס לתכולת המזון שאחרים שמים לעומת מה שהם שמים (ושוב מלכלכים על יצרנים אחרים, נותנים דוגמאות ספציפיות ומפנים למוצרים שלהם שהם "טובים יותר").
לא חידשת לי שהכל זה אינטרס מסחרי או כספי.
עכשיו, אם לא קראת את המאמרים הספציפיים הללו שאני קראתי, מבלי להיקרא מתנשא מעליך, מה שאני ממש לא רוצה להיקרא ככה - אנחנו לא מדברים על אותו גל כי לא תבין למה אני כותב את מה שאני כותב ומה אני מזיין בשכל... כמו שקראתי סיפור X, אתה קראת המון סיפורים Y בנושא, אני אדבר ספציפית על X ואתה תהיה בטוח כי בגלל שאתה יודע הרבה מ- Y אז אתה וודאי לגבי X...

dimitrygo

Active member
מנהל
קראתי די הרבה מהמאמרים שלהם. אני לא אומר שהם גרועים, ממש לא

אבל כשאומרים משהו אחד ועושים משהו אחר זה משאיר טעם לא נעים. לפחות אצלי.

Dolly19

New member
לך לפי הכיס שלך ולפי מה שטוב לחתול שלך

דוגמה: את החתולה הראשונה שלי גידלתי מגיל 13, מן הסתם בגיל כזה ההורים שלי קנו לה את האוכל שלרוב היה לה קט, פריסקיס או עוד איזשהו זבל שמכרו בסופר.
כשגדלתי ונהייתי עצמאית כלכלית לחתולה שלי התפתחו בעיות בדרכי השתן ונאלצנו לעבור למזון רפואי של רויאל קנין.
מאז החתולה לא סבלה יותר מבעיות בדרכי השתן וגם החתולה השניה שלי למרות שהיא בריאה אכלה גם היא ממנו עקב זה שלא ניתן להפריד ביניהן בזמן ארוחות.
אז עד שהחתולה הראשונה שלי עם הבעיות בדרכי השתן הלכה לעולמה בגיל 10 (המאוד מוקדם ! מסיבות טבעיות), היו 5 שנים ששתי החתולות שלי אכלו את המזון הרפואי הזה שמלא בתירס ומה לא.... אבל היו בריאות לגמרי.
עכשיו נותרתי עם החתולה השניה שלי שאין לה צורך באוכל רפואי וכן התחלתי לטייל בין המותגים השונים מאחר ולא היה יותר צורך לקנות מזון רפואי.
מאקנה היא השמינה והפכה לבטטה...
היא זללה אותו בתיאבון רב מאוד.
עכשיו היא אוכלת נטוראל בלנס דייט, היציאות פשוט דוחות ומסריחות אבל אחרי 3 חודשים אני מתחילה לראות שהיא יורדת במשקל.....
מה המזון הבא שאני אנסה ? אלוהים יודע ?
כשהאכלתי את שתיהן במזון רפואי הכל היה הרבה יותר פשוט והאמת היא שהייתי מרוצה.

סקווחטש

New member
תודה לכל העונים

לפי הטבלה המושקעת של דמיטרי שהבאתם לי בקישור, GO! הוא אכן אוכל איכותי ומשתלם, מה גם שאני קונה אותו במחיר הרבה יותר זול ממה שמוצג בטבלה, אז אשאר איתו.

שוב תודה!

למעלה