אוכל
אוכל
אוכל

אוכל../images/Emo71.gif אוכל../images/Emo71.gif אוכל../images/Emo71.gif

הבטיחו מזג אויר חורפי אז זו הזדמנות מעולה לדבר על אוכל
לאיזה מאכל של אמא אתם הכי מתגעגעים? איזה מאכל של אמא לא יכולתם לסבול? איזה מאכל שלכם הנכדים הכי אוהבים?
 

batiarr3

New member
שלא תדעי מצרות-לא יכולתי לסבול שום דבר

לא אכלתי כלום , הייתי רזה כמו מקל רק דבר אחד אהבתי כילדה - לחם וחמאה מלוחה אהבה שלא פגה כיום אוהבת כמעט הכל חהחהחה . . . רואיםםםםםם יותר נכון אני רואה
 

dlia2004

New member
כשהייתי קטנה לא הייתי מפונקת באוכל,

לרוב אכלתי הכל, מה שלא רציתי, הודעתי מראש שלא ישימו לי בצלחת,לאוכל שאני הכי מתגעגת הם רגל קרושה, ומאכל הונגרי הנקרא מרק ציפורים, אלו קצפיות חלבונים השטים בחלב חם עם וניל, הנכדים שלי אוהבים כל מה שסבא אלי מבשל. אילון אוהב שמקלפים לו פירות לפני השינה, שמים בכלי יפה, וחותכים לחתיכות קטנות, ואז הוא שוכב ורואה טלויזיה ונהנה.שבוע שעבר כשהוא היה אצלנו אלי עשה את כל הטקס והביא לו פירות חתוכים אילון שאל"סבא אתה יכול להביא לי גם ענבים?"
 

dyona

New member
הזכרת לי: אצלנו (ברומניה) קראו לזה חלב של

עופות. אמי היתה מכינה את זה ואהבתי מאוד. היא היתה עושה עוגות שוקולד נפלאות וגם ממולאים של פלפלים, קישואים ועגבניות (עם בשר), ברוטב עגבניות ושופכת על זה כף שמנת חמוצה. זה היה טעים לאללה!
 
כל מה שאמא שלי בישלה , אני מבשלת גם

כך שכל המאכלים מבית אמא מככבים אצלי והיום היא נהנת לאכול אצלי את מה שהיא לימדה אותי
מה הנכדים הכי אוהבים לאכול אצלי
הגדול מאוד אוהב חמין...במיוחד את הקישקע והקיגעלה...והכי הכי הוא אוהב איטריות עם גבינה....מצחיק אבל הוא פשוט מאוהב במאכל הזה ואני מכינה לו פעם בשבוע כשהוא בא אלי צלחת איטריות ומערבבת לו גבינה לבנה עם מלח והוא מתמוגג
 

א ר נ ה

New member
אני מתגעגעת לגעפילטע פיש../images/Emo19.gif של סבתא שלי

לא הצלחתי לשחזר. אני בכלל לא טובה במיוחד בבישול
, זה בגלל הבן שלי, שידע לאכול רק שניצל וצ'יפס.
 
איטריות עם גבינה YYY מתה על זה

תצחקי אני מוסיפה סוכר במקום מלח תצחקי בלב, לא כל-כך בקול רם, שלא ישמעו חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
 
אני לא צוחקת ביכלל...רק אור ואני מוסיפים מלח

כל השאר מוסיפים סוכר וקינמון
 
אני לא ממש זוכרת אוכל של אימי ,אבל של חמותי

אני בהחלט זוכרת את הלביבות עשויות לחם שהיתה מכניסה לצלי ומגישה כתוספת. מעולם לא הצלחתי להכין זאת כמוה. זוכרת בבית אצלנו את העוזרת מאכילה אותי כל בוקר בדייסת פודינג וניל עם חלמון, חמאה ולימון כדי שכל הויטמינים יכנסו. עד היום אני זוכרת את הצלחת והבכי שלי. לזכרה של אימי אני אוכלת היום בלי הפסקה והכל
 
את חושבת שלביבות הלחם

הן אותן קציצות לחם צ'כיות? בנוגע לשאלה שלך על אוכל של אמא - קודם כל, לאמא שלי אין מתחרים בצלי (אבל כזה שאת לא מזייפת בו והוא לא קפוא). חוץ מזה, אני מאוד אוהבת את מרק העוף שלה (שהיא כמעט ולא מכינה כבר), החמין המעולה, וכמובן הקציצות המטוגנות. זכיתי לאמא שפית, אז כל פעם מחכה לנו חוויה חדשה וטעימה. (רק אם אפשר בבקשה עם פחות מלח
)
 
את מגזימה. אוכל תפל זו קטסטרופה , עובדה היא

שהחתן הצעיר שלנו תמיד ממליח אחרי שאני מגישה
 

א ר נ ה

New member
מה זה, נקלענו למריבה משפחתית../images/Emo8.gif?

מלוח זה ענין של הרגל. פחות מלח זה הרבה יותר בריא, וכשמתרגלים - אי אפשר יותר להכניס לפה אוכל יותר מלוח.
 
יש לי רשימה שלמה של מאכלים של בשלניות המשפחה

מסבתא שלי מצד אבי למדתי להכין את הלאטקעס הכי נהדרות . היא היתה מכינה לנו שקדי מרק ביתיים לראש השנה (אין דבר כזה לקנות בשום מקום!) וקרעפלך ממולאים כבד לסעודה מפסקת של יום כיפור, חלה עם פרק וצימוקים לפורים ואיטריות כשרות למרק של פסח. אני זוכרת במיוחד שפעם היא הכינה רולדה של בשר בקר וחזה עוף והפרוסות היו נראות כמו שבלול של וניל ושוקולד. סבתי מצד אמי תמיד הכינה אוכל לגדוד של אנשים . היא היתה אלופה בדגים, בצימעס של גזר ושזיפים שחורים והכי הכי בפירושקעס (שזה דומה קצת לסמבוסק) ממולאים בכרוב מאודה. שכשהיא אפתה אותם ביום שישי כל הבית שלה היה נמלא ריח של גן עדן. הסבתא רבה שלי שגרה עד יומה האחרון בעפולה היתה שולחת לנו עם אגד חבילות טורט שקדים גבוה מאד לפורים. עד היום יש לי באף את זכרון הריח של העוגה כשהיינו פותחים את הקופסא. מחמותי למדתי להכין "צועני דפוק" זה צלי של פאלש-פילה שיוצא שחור וקצת חריף ,( פרוסות של הבשר דפוקות היטב עם פטיש שניצל ואז מניחים בסיר רחב שכבה של בצל מרוסק על זה שכבת פרוסות בשר על זה מפזרים פלפל שחור וחוזר חלילה ומסיימים בבצל. היות שהבשר מוכשר לא היה צריך להוסיף מלח מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה מאד במשך שעתיים. אחרי שעה מציצים ואם צריך מוסיפים חצי כוס מים). ובשבועות היא היתה מכינה לנו "טורוש גומבוץ" שזה כדורי גבינה מתוק-מלוח מבושלים , מגולגלים בפירורי לחם שטוגנו בחמאה ועם שמנת בצד ואבקת סוכר למי שרצה. אמא שלי היא בשלנית נפלאה ואופה נהדרת, היא יצירתית ולא מפחדת לנסות כל מיני מתכונים חדשים ומורכבים. אבל מצחיק שדווקא מאכל שזכור לי מהילדות היה סוג של חביתה-פשטידתית שהיא היתה מכינה לנו לפעמים לארוחת צהרים של יום שישי עשוייה ביצים, אצבעות תפוח אדמה מבושל וחתיכות נקניק וזה היה פריך מבחוץ וקצת רך מבפנים ואני הייתי מתה על זה. אומרים שאין הנחתום מעיד על עיסתו אבל הנכדים שלי אומרים לי "סבתא, על האוכל שלך אי אפשר להגיד שום דבר רע כי זה תמיד הכי טעים בעולם" . הם אוהבים שאני מכינה להם עוף בקוקה-קולה, כדורי בשר קטנטנים ברוטב עגבניות נמוחים בפה (מתכון של אחותי) פרחי כרובית מטוגנת, או כרובית בנוסח יווני (מתכון של אמא שלי) וסלט כרוב וגזר. הם גם אוהבים שאני מכינה להם ארוחת ערב הפתעה - שזה אומר שאני מפסלת להם ביצים קשות בכל מיני צורות (כבר שלחתי לכם פעם תמונות של עכבר, בית של גמדים, סירות , כדור פורח ) ועושה להם "ציור בצלחת". . הם מתאפקים לא להיכנס למטבח עד שאני אומרת שההפתעה מוכנה.(וגם זה, אגב, בא מאמא שלי. היא היתה עושה לנו מכוניות מירוץ ממלפפונים וגזרים, בובות עם קרינולינות של כרובית או כרוב פרצופי ליצן מכל מיני מרכיבים) וזה עבר בירושה גם לבת שלי הגדולה שגם היא עושה לילדים כל מיני ציורים בצלחת. הסבתא השנייה של הנכדים שלי היא עיראקית ולכן הם גם מתים על קיצ'רי וקובה ומחללה וארוחות בוקר של שבת שכוללות ביצים, בוריקס וחצילים כמיטב המסורת.
 
למעלה