אוכל
אוכל
אוכל

ושכחתי משהו חשוב - לביבות מאורז

פעם נשאר לי אורז ושכב יומיים במקרר, כשהוצאתי אותו היה לו ריח של אורז טרי, אבל לא התחשק לי לחמם אותו סתם, אז הוספתי ביצים, קצת קמח תופח מלח פלפל וגבינת מוצרלה מגורדת וטיגנתי לביבות בשמן קנולה די עמוק, הן לא ספגו שמן כמעט בכלל, היו קראנצ'יות להפליא מבחוץ ורכות מבפנים וכולם השתגעו על זה. אכלו עם קוטג' טרי ליד ומי שרצה אכל עם שמנת או אשל. אז מאז אני מבשלת אורז במיוחד כדי להכין את הלביבות האלה. (עדיף עם אורז בסמטי שקודם אני שוטפת היטב ומשרה לפחות חצי שעה במים). לשומרי כשרות שרוצים כתוספת לבשר, אני מוסיפה במקום גבינה עלי מנגולד חלוטין קצוצים וקצת פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים דק.
 

מיקי801

New member
אני אכלתי הכל אמא שלי

הייתה בשלנית מעולה. הכל עשתה לבד. החלות, עוגות הקצפת המרקים הרומניים מה לא אני מתגעגעת כל כך למאכלים שלה. לא אהבתי בילדותי שהכריחו אותי לאכול שום ושמן דגים.הנכדות שלי אוהבות את מרק העוף שלי קציצות טונה ומשה בתיבה.ככה הן מכנות את הנקניקיות עטופות בבצק.תמיד שחר מבקשת שאכין לה.
 
טוב עד כאן../images/Emo70.gifמתי אפשר לבוא אלייך ללביבות../images/Emo35.gif

הרסת אותי
 
ארנה'לה אין יותר מדיוק מזה. זה ממש כמו

שהסברתי . לוקחים פאלש פילה (בשר מספר 6) פורסים לפרוסות בעובי סנטימט וחצי. דופקים היטב עם הצד הגס של פטיש שניצלים. מרסקים על פומפיה גסה 3 בצלים גודלים . שמים בתחתית סיר רחב די שטוח 2-3 כפות שמן כדי לשמן את התחתית, מניחים שכבה דקה של בצל מרוסק, על זה פרוסות בשר חופפות בשכבה אחת מפזרים פלפל שחור טחון, מניחים עוד שכבת בצל דקה וחוזר חלילה עד שמסיימים בבצל. אם חסר בצל אפשר לגרד עוד .מביאים לרתיחה על אש גדולה ומיד מעבירים לאש קטנה מאד מכסים ומבשלים שעתיים. בדרך כלל הנוזלים המופרשים מהבצל והבשר מספיקים כדי ליצור די רוטב לצלי. אחרי שעה כדאי לבדוק ואם יש מעט מדי נוזל אז מוסיפים קצת מים (עדיף רותחים). אם הבשר לא הוכשר מן הסתם תצטרכי להוסיף בשלב זה גם מעט מלח, אבל אפשר פשוט לטעום את הרוטב ולהחליט.. זה יוצא שחור וטעים ורך והולך הכי טוב עם פירה תפוחי-אדמה.
 

dyona

New member
רק עכשיו סיימתי לאכול ארוחת צהרים ועשית

לי תאבון מחודש... הזכרת לי עוד כמה מאכלים: פאפאנאש - כדורי גבינה וסולת מתוקים ברוטב מתוק (יש צורות שונות של הכנת המאכל הזה), צ'ורבה עם כדורי בשר או אם לימון וביצה, עוגת דובדבנים (כשבארץ בקושי ראו דובדבן וזה היה יקר מאוד), חביתיות עם ריבה ועוגות שמרים עםריבה ואגוזים שהיתה עושה חמותי. הנכדים שלי אוהבים אוכל הכי פשוט: שניצל, קציצות, פתיתים, ספגטי ומרק ירקות.
 

stp51

New member
אין לי אוכל מיוחד, אני אוהבת הכל ותלוי מתי../images/Emo6.gif

 
כמה אני מתגעגעת לאוכל מבית אמא../images/Emo7.gif

גפילטע פייש, מרק עוף, חזרת שאמי היתה מכינה לבד, קישואים ברוטב עגבניות ולא ברסק עגבניות. רגל קרושה. עוגת השוקולד . יש מאכל אחד שאמי נהגה להכין ואני לא זוכרת את שמו וכמובן שאני לא יודעת איך מכינים אותו. בימי שישי בערב כשהפרוטה לא בדיוק הייתה מצוייה בכיס, במקום לקנות דגים שמחירם היה יקר אמי ז"ל הייתה מכינה מאכל שהיווה תחליף לגפילטע פייש. זה היה מאכל שהיה מאוד דומה בטעם לגפילטע פייש אבל זה לא היה דג בכלל. אם אני זוכרת נכון היא קראה לו "אייר פייש".
 
ואיך שכחתי את הבורשט של אמא...

ולא את הבורשט המבושל אלא שלושה שבועות לפני פסח אמי נהגה להכין את הבורשט , אני זוכרת על השיש במטבח עמדו צנצנות על סלק במים אולי תבלינים נוספים.. ואיך שכחתי את המלפפונים החמוצים. אוי כמה שאני מתגעגעת לתבשילים של אמא.
 
בטח עם עלי דפנה ופלפל אנגלי. גם אמא שלי מכינה

חמיצת סלט כזו ואני חושבת שהיא יותר טעימה מיין. אוהבת סתם לשתות קר, אבא שלי אוהב לאכול את זה בצלחת עם תפוחי אדמה מבושלים חמים וסבתא שלי היתה מערבבת פנימה שמנת חמוצה. וואו!! איך הזכרת לי את זה. אני אביא לאמא שלי סלק שתכין לי קצת.
 
תשמעו סיפור על חזרת. גם אמא שלי מכינה לבד כל

שנה לפני פסח. היא מרסקת את שורש החזרת במיקסר עטוף בשני ניילונים כדי שהאדים לא יהרגו אותה. ומוסיפה מיץ לימון וסלק טרי מגורד ו--לא יודעת איך בדיוק, בכל אופן זה חריף בטירוף. אבל מי שמכיר חזרת יודע שזו לא חריפות כמו של מאכלים מזרחיים אלא עיקרה מורגש באיזור הסינוסים והחיך. בקיצור, כמה שנים לאחר גירושי היה לי חבר יוצא העדה הכורדית. באחד מימי חול המועד פסח אכלנו א. צהרים אצל ההורים שלי. אמא הציעה לו חזרת ליד הרוסטביף והזהירה אותו שזה חריף. הוא צחק ואמר "חריף? קטן עלי! אני מת על חריף" ולפני שהספקנו להסביר שזה חריף מסוג אחר או לעצור אותו, הוא הכניס לפה מזלג עמוס חזרת. תוך שתי שניות הפנים שלו נהיו אדומים כמו סלק, העיניים שלו נמלאו דמעות והוא נישנק והערה לגרונו 3 כוסות מים בזו אחר זו כשכולנו מתפקעים מצחוק .
 

א ר נ ה

New member
מימי, כבר שנו רבנן שחזרת היא

הסחוג של האשכנזים
אמא שלי מכינה לפסח חזרת חריפה מאד, וכולם מתים על זה.
 
לחזרת שפותחת את הסינוסים מוסיפים גם

כמות נדיבה של חומץ. אני ממשיכה להכין את החזרה כל שנה לפני פסח. שום חזרת קנויה לא משתווה לחזרה תוצרת בית.
 
U יערה הבאת לי עכשיו את הגעגועים לחמותי

גם היא היתה מכינה כזאת קציצה שנראית כמו קציצה של של גפילטעפיש , בצבע לבנבן אפור כזה...עם רוטב כמו של הדג וקצת מתקתק וזה לא היה דג...זה היה מבשר עוף טחון וזה היה מה זה טעים חבל"ז.
 
אני זוכרת שהקציצה הזו היתה מבושלת בתוך ציר

שטעמו היה דומה מאוד לטעם של ציר דגים.
 
מתגעגעת לבלינצ'ס (אמא שלי ממוצא גרמני דווקא)

ולעוגת שמרים עם פרורים שהיתה עושה. שנאתי שנאת מוות סולת אבל יש לכך סיבה טובה מאד. הנכדות שלי אוהבות מאד אורז מבושל עם תפוחי אדמה, מתובל בתבלין הודי של קנור, ועוף צלוי בסויה ודבש. וכמובן עוגת שוקולד. והחתולה שלי אוהבת מאד כנפיים מהמרק. וגם סקי של שטראוס ואני הולכת לקנות שם מניה.
 
ושכחתי לציין שאני מאד מאד אוהבת לבשל,

ונהנית לבשל לשתי הבנות שלי, כדי שיקדישו זמן לדברים אחרים.
 
למעלה