דעתו הנחרצת והברורה של ליבוביץ' על צנזורה
ששר: האם אתה מצדד בהנהגת צנזורה על סרטים ומחזות?
פרופ' ליבוביץ: אני נגד צנזורה בכל צורה ועל כל נושא, בלי יוצא מן הכלל.
ששר:מדוע ? האם אין מקרים שאפשר להצדיק בהם צנזורה ?
פרופ' ליבוביץ: השאלה היא מי מוסמך לקבוע זאת. בעניין זה אני הולך אחרי אמריקה, כל ארצות הברית לא היו כדאיות להתקיים, אלמלא הסעיף בחוקה האמריקנית השולל כל צנזורה. הצנזורה היא נשק פוליטי בידי השלטון. זו מהותה. אני בעד חופש מוחלט של התבטאות האדם, בלי שום סייג, אפילו פוגעים ב"קודשי האומה". בשבילי לא מה שמקודש בעיני אחרים הוא גם מקודש ואתה יודע שבכל הזדמנות כשדנים על עניינים אקטואליים אני מציג את עצמי כבוגד בכל הערכים המקודשים בחברה, מארץ ישראל השלמה ועד לקדושת הארץ.
ששר: ומה באשר לצנזורה על סרטי מין? כלום אין להם השפעה הרסנית ?
פרופ' ליבוביץ: השפעה הרסנית יש לציוויליזציה שלנו. אנחנו חיים בעולם השקוע בזימה.
ששר: אם כך מדוע שהחברה לא תנקוט אמצעים להלחם בתופעה ?
פרופ' ליבוביץ: אין אמצעים ללחום בכך, ומלבד זאת : בידי מי אפקיד אמצעים אלה? בידי החברה שהיא עצמה שקועה בזימה ?
ששר: כלום אין קונצנזוס רחב דווקא בנושא זה?
פרופ' ליבוביץ: אין. זהו דווקא מן הנושאים שעליהם אין קונצנזוס ולא יכול להיות קונצנזוס. נכון שאתה לא יכול לפתוח עוד היום את עמודי המודעות בעיתונים, משום שעמודים שלמים מלאי זימה, אבל ברגע שאתה נותן סמכות למישהו להחליט מה עיתון אינו רשאי להדפיס, אתה כבר נמצא במדינה פשיסטית- טוטליטארית.
ששר: קרה שלא פרסמו דברים שלך בשל חריפותם?
פרופ' ליבוביץ: לא. חופש דיבור וחופש עיתונות עדיין קיימים אצלנו במידה רבה. בגלל זה אני מתנגד בחריפות כשאני שומע לפעמים טענה מאורחים מחוץ לארץ שישראל היא מדינה פאשיסטית. אני אומר להם: ראיתם מדינה פאשיסטית שיש בה עיתונות חופשית וחופש דיבור? מבחינה זו ישראל איננה מדינה פשיסטית : אבל המשטר מרשה זאת, מפני שהוא יודע שלכל הדיבורים האלה אין שום משמעות.
ששר: משמעות כן, אבל אולי לא השפעה ?
פרופ' ליבוביץ: אבל תראה את פרשת תלישת עמוד באטלס מדעי !
( ב1986 הופיע באטלס של מחלקת המדידות הממשלתיות מאמר של הגיאוגראף פרופ' דוד עמידן, שנשתמעה ממנו נימה שלילית ביחס להתנחלויות בשטחים. המהדורה נגנזה, בהוראת סגן ראש הממשלה דאז, מר דוד לוי. )
ששר: אני חייב לומר שכאן אין המקרה חד וחלק. אתה בוודאי תוכל לשאול באיזו מידה גיאוגרפיה הוא מדע טהור. אפשר להתווכח על כך ולטעון במקרה הנדון נכנסו נימות פוליטיות והשקפות מסוימות.
פרופ' ליבוביץ: אבל היכן הגבול? סטאלין הטיל איסור על הגנטיקה המודרנית ודוד לוי רוצה לאסור גישה גיאוגרפית מסוימת......