אולטרה סאונד

אולטרה סאונד

שלום לכולם סוף סוף אתמול עברתי סקירת מערכות נוספת עם אינדיקציה על הרגל. ובכן, אכן קיים קלאב פוט ברגל שמאל (די בולט), ואף יכול להיות שברגל ימין (אבל הרופא לא בטוחה) כי בתחילת הסקירה הרגל הייתה בסדר, וכאשר הילד זז תנוחה של הרגל השתנתה ונראה שיש קלאב פוט. אז זהו, אכשיו זה בטוח... הרופא שביצע את האולטרה סאונד המליצה על בדיקת רגל בבית חולים עם נוכחות עם אורטופד על מנת שהוא יוכל להסביר לי מה עושים לאחר הלידה. לטענתה, בתל השומר יש מחלקה הכי טובה לאורטופדיה ובגלל זה היא המליצה לי לעשות את הבדיקה שם. מה אתם חושות על זה? באיזה בית חולים כדי לעשות את הבדיקה? האם אני אמורה ללדת במקום שיש בהם אורטופדים ולא בלניאדו כמתוכנן, הרי אני לא יכולה בזמן הלידה לנסוע רחוק מידי מהבית. מה קורה הלאה? אז אני מבינה שיש שיטות טיפול, וחופית המליצה לי על הרופא שלה,ובהחלט אני אדבר איתו, אבל האמת עדיין כלום לא ברור לי. והשאלה שהכי מתרידה את אימא שלי ואת בעלי "איך מקלחים את הילד עם גבס?" מראש תודה על התייחסות. ביי אילנה

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

מקלחים עם שקיות ניילון על הרגליים ובעקר עם מגבונים לחים. מאחר ומתקרבים לקייץ וזה הנורא מכל - גירודים מתחת לגבס, זה מציק פחד וזה גורם לחוסר מנוחה אצל היל. מומלץ (מנסיון אישי) לקנות שואב אבק קטן של מכוניות, כשהילד מתחיל לקטר ואנחנו לא יודעים למה, לקחת את השואב ולהצמיד לאחת מקצוות הגבס (פעם למעלה ופעם למטה - בגלל הכיפוף בברך) ובעדינות לפעילו למספר שניות (חצי דקה למשל ולראות עם זה משפיע, אם זה עוזר אז להמשיך אם לא עוזר אז לסבול בשקט עם הילד ולא להשבר!!!! מהנסיון שלי גם חשוב להזהר מאד מחול, חתיכות דשא וכדומה. כל האתר הזה גורם לי להרגשת דה ז'אוו נוראית. שתחזיקו מעמד. והמשך יום נעים ושקט.

מנדי

New member
גבס קל

ניתן לומר לרופא הארוטופד שלכם שאתם רותים במקום גבס רגיל גבס קל(פלסטיק) שאם הגבס הזה גם יותר קל לילד ואפשר גם לקלח את הילד ביחד עם הגבס. יש לציין שהגבס יחסית יקר לכן הרופאים לא ממליצים עליו אני אומר את זה מניסיון בגלל שגם לי היה בניתוח האחרון שלי גבס קל (פלסטיק)

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

מה שנכון נכון, בתקופה שלבן שלי היה גבס לCF היה רק גבס של קירות, שהיתרון היחידי שלו שזה הפך את הילד לבעל יכולות בעיטה אדירות ממש ג'ון בריון.

היי נורר

נעים מאוד, ספר/י קצת את סיפורך... מה מי למה מתי ועוד דברים שיוכלו לעניין על הקלאב פוט בכלל ועליך בפרט. תודה אורית

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

היי גן עדן. אני חושב שהתבלבלת אני לא נורר. שמי רפי והכנוי TGDR. זה קורה. שיהיה ערב נעים ושקט.

נורר

New member
סיפורי

ובכן אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל את הסיפור כי הרבה מאוד דברים קרו מאז וכל הדעות שלי השתנו כל כך. בהריון שהיה הראשון שלי אמרו שיש בעיה ברגל ואז חשבתי שהשמים נפלו וזה סוף העולם. היו שבועיים קשים עד שפגשתי את וינטרוב ואת הצוות המטפל והבנתי שזה משהו שעובר עם טיפול. אמרו לי העיקר שהמנוע בסדר וזה רק פחחות. הלידה היתה קלה ואז החודשיים הראשונים היה מאוד אינטנסבים מבחינת הטיפול שכולכם מכירים. אח"כ היינו עם נעל שהיתה בסך הכל בסדר. לא היתה לו התנגדות בכלל לנעול אותה והוא ישן טוב כבר מההתחלה איתה. בגיל שנה עברנו ניתוח וגבס לשישה שבועות ארוכים וקשים. ההורדה של הגבס גם היתה קשה. הוא הרגיש שמשהו חסר ולא היה לו נעים מגע כלשהו על הרגל. מאז אנחנו רק במעקב. הילד לא מרגיש כלום ולא מתלונן על כאבים. הוא אפילו לא שם לב לשינוי בכף הרגל הזאת. לפני כשנה הוא גילה את הצלקת וביקש ממני להוריד את "הלכלוך". אפילו בתמונות, הגבס והנעל לא נראות לו מוזר ובתמונות מבית החולים הוא מתרגש רק את היד עם האינפוזיה. אחרי הניתוח והמעקב הראשוני הרגשו שזהו, גמרנו את הטיפול הקשה. החלטנו להביא עוד ילד לעולם. נולדה לי ילדה בריאה מתוקה שהיה קלי קלות לגדל אותה עד שהבנו שלה יש בעיה רצינית. היום אני מתוסכלת מכך שאני רוצה עוד ילד אבל מפחדת. אני רוצה ילד רק עם קלאב פוט.

Adoushi

New member
ברוכה הבאה

לפורום שלנו. מה הבעיה של הבת השניה שלך. שתפי אותנו אם אפשר. איהאב

נורר

New member
תודה

אני מבינה שיש פה הרבה הורים בתחילת הדרך ולא בטוחה שמתאים. אז למי שלא רוצה לדעת שלא ימשיך לקרוא. אבל כן, יש דברים כל כך הרבה יותר גרועים שאי אפשר בכלל לתאר. לבת שלי יש בעיה שלא רואים לא באולטרסאונד ולא בבדיקות גנטיות ואני עשיתי הכל כי רציתי למנוע מחלות קשות. הבעיה שלה זה אוטיזם שהתגלה בגיל שנה וחצי ואין טיפול פשוט. היום במבט לאחור כשאני נזכרת בהרגשת האסון עם הקלאב פוט אני צוחקת. וזה לא שאני מזלזלת בקושי של הטיפול פשוט העולם יום אחד התהפך לי, הילד שנולד עם בעיה ועבר ניתוח נהפך לילד הכי בריא בעולם והשניה שלא היתה שום בעיה וכל כך בריאה מבחינה פיזית נהפכה לכל כך חולה.

נורר יקרה, שלחתי לך מסר אישי

מקווה שקיבלת אותו והבנת שלא הבנתי אותך כהלכה לפני שהסברת את עצמך וחשבתי בהודעה הקודמת שלך, זו שלפני הנוכחית, שזה סוג של הומור. מקווה שאת מבינה שחלילה לא התכוונתי לפגוע בך כי פשוט לא הצלחתי להבין מהכתוב למה את מתכוונת כשאמרת שכשנולדה הילדה התגעגעתם כבר לילד עם ק"פ... כל כך צר לי בצערכם ואני מקווה שבכל זאת רואים שיפור מסוים ככל שהזמן חולף. תקראי את החתימה שלי, אני מאמינה בה כל כך. כתבתי בחתימה "יש בי אהבה והיא תנצח" ואני כל כך מאמינה שהילדים האלה זקוקים לכל כך הרבה חום, אהבה, חיבוק ומגע, וזה האושר הכי גדול שאפשר לקבל מהם, אם ניתן. אני יודעת שיש אוטיסטים שאינם סובלים מגע, אבל אם ניתן, אז כמה שרק אפשר. מאחלת לכם רק טוב ושוב, מתנצלת מעומק הלב אם חלילה נשמעתי פוגעת בהודעה שכתבתי פה קודם, שלך, יעל

Adoushi

New member
דמעות

נורר, כתבתי ומחקתי הרבה שורות..מנסה לכתוב לך תגובה אך המילים בורחות לי. רציתי רק שתדעי שהלב שלנו איתך. אני בטוח שאת חזקה ואמיצה, אני בטוח שאת המלאך שאלוהים בחר כדי שתטפלי בילדה שלך. אשמח לראות תמונות של הילדים היקרים שלך. ואנחנו פה איתך לאורך כל הדרך. איהאב

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

מחזיקים לכם אצבעות. החיים מסתבר מכינים לנו הפתעות לא צפויות וגם לא תמיד הכי נעימות. חוץ מניחומים ולהחזיק לך אצבעות איני יודע מה לכתוב.... שיהיה רק טוב בהמשך רפי

היי נורר

לומר את האמת, גם לי הלכו לאיבוד כמה מילים במקלדת כאשר שמעתי על ביתך, אבל אני חושבת ומאמינה, שדווקא ה"חוויה" של האוטיזים, יכולה ואולי אף הפכה אותך לאדם יותר מעניק ואכפתי(אני לא מכירה אותך, אבל זו ההרגשה שלי לגבי ההורים שחווים עם הילדים חוויות לא נעימות) את מוזמנת לספר גם על הילדה, ובאמת, מי שלא מרגיש בנוח, לא חייב לקרוא... בת כמה היא? באיזה מסגרת היא? ועוד דברים שבא לך.... תרגישי טוב אורית

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

אם מותר לשאולאז מה יש לילדה שהיה כ"כ קל לגדל אותה?? אני יכל להבין באמת שCF זו בעייה קלה יחסית שבאמת ניתנת לריפוי מלא. אבל כשזוגתי ואני רצינו להביא את הילד הצעיר שלנו (ואנחנו לא בדיוק ילדים בני 18 (אני ההייתי אז בן 48 וזוגתי שתחייה בת 42) החלטנו החלטה מודעת שלפני ההריון ובמהלכו אנחנו עושים את כל הבדיקות הקיימות על מנת לוודא שהעובר בריא ואם יש בעיות כגון: פיגור ונכויות חמורות היא מבצעת הפלה ואמנם ההריון עבר בקלות יחסית והלידה לעומת זאת על הפנים ונולד לנו בן שלישי בריא חמוד ופיקח אבל קשה לגידול כמו שלא ידענו עד היום. מצ'ב תמונה שלו, תראו התנהגות של ילד בן 3 (איזו התנהגות)

CF זה ראשי תיבות של סיסטיק פיברוזיס

בבקשהההההההההההההההה אל תשתמשו בקיצור הזה לקלאב פוט. זה עושה לי צמרמורתתתתתתתתתתתתתתתתתת. והוא מתוק אמיתי אגב, המתוקי בן השלוש.

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

המון סליחה. ושיהיה בוקר צח וזך לכולנו.

איזה יפיוף , הוא נראה מה זה עם

ביטחון, הפיצקי הזה. כה מתוק. תמיד אומרים שהשלישי - האחרון הכי קשה. אני מתכננת שניים, נראה לי שזה מספיק.
הוא באמת נראה מקסים אמיתי.

נורר שלום וברוכה הבאה

גם לי יש ילד בן שש שמטופל אצל וינטרוב אבל שלא כמו אצלכם, מצבו החמיר בשנה האחרונה ולפני שלושה וחצי חודשים עבר ניתוח נוסף וקשה. עכשיו אנחנו כבר "אחרי" ובשיקום עם סד על הרגל למשך שנה. בכל מקרה, לא הבנתי את תי השורות האחרונות, האם זה סוג של הומור שלא הבנתי? יש לך בעיה בזה שאין לילדה קלאב פוט???? האם חוש ההומור שלי לקוי????????????? אשמח להסבר.

למעלה