אולטרה סאונד

מעניין מה שכתבת על

הצלקת של בנך. הם כאלו חכמים הילדים שלנו. היום חשבתי על זה שיותר קשה לי ממה שציפיתי להיות קשובה לאושרי. אני אחרי כל כך הרבה שנים של התגוננות והתמודדות עם חברה לא בטוח שאני יכולה "לקרא" אותו כמו שצריך ולמרות שנראה לי שברור לו מה הוא רוצה וגם ברור לו שהוא אומר את זה במפורש, אני לא מצליחה להבין. (הוא בן 8 חודשים). מקוה שהוא ידבר יהיה קל יותר, אבל ממש להבין אותו. אושרי היה ההריון הראשון שלנו. עשינו את האולטרסאונד הראשון בשבוע 20, אז נודע לנו על הק"פ. ולא עשינו עוד שום בדיקה, ושום אולטראסאונד. החלטנו שזה הילד שלנו ולא משנה מה יש לו אנחנו נאהב אותו ונרצה אותו. אני חייבת להודות שאני לא יודעת מה יהיה בהריון השני אבל אני בטוחה שאני אלך ליעוץ גנטי קודם. אף אחד לא יכול להבטיח לנו מה יהיה לילדינו בחיים. יש מחלות, תאונות ובכלל אלף דברים שאפשר לפחד מהם. אבל החיוכים שלהם, האושר שהם מביאים באמת ממיסים ונותנים המון כח. זה קסם.

נורר, בהמשך למה שכתבתי קודם

הצטערתי לקרא על המחלה של ביתך. לפני כמה זמן רחליקה ציטטה קטע שאמא כתבה לגבי הורות לילדים עם בעיות כל שהן. זה היה מאוד מרגש ובסוף התחושה שנשארה אצלי מהכתוב היתה, שהורים כמונו תמיד מסוגלים להתמודד עם הכל, יש להם כח וחוזק וחוסן וחיות, ויכולת לתת ולהיות שם כל הזמן. אנחנו כאן איתך נשמח להיות לצידכם בכל רגע. אשמח לראות תמונות של המתוקונים שלך.

לי אמרו ש....

לבעיה של תמיר לא מתאים גבס קל לא יודעת למה, כנראה שהוא נועד למקרים יותר קלים, אבל אשמח לשמוע אחרת אורית

נורר

New member
אמבטיות ועוד

במקרה נתקלתי הפורם הזה, חבל שלא היה בזמני... בני היום בן חמש נולד עם קלאב פוט אחת ואז בחרנו לטפל באיכילוב שגם התאים למקום לידה. ואכן גיבסו אותו מספר שעות אחרי הלידה ונותחנו בגיל שנה. אני ממליצה בחום על איכילוב ועל פרופ' וינטרוב. לגבי אמבטיות, עטפנו בנילון נצמד (אבל מהחזקים) והחזקנו את הרגל מעל למים וזה עבד נהדר. בהצלחה לכולם

שלום נורר. יש בפורום שלנו

אמא לילד בן שש שגם מטופל אצל ויניטרוב "שחר של יום חדש". יש גם הורים "טריים" יותר שהילדים שלהם מטופלים שם בשיטת פונזטי שנהפכת ליותר מקובלת היום. נשמח לקרא את הסיפור שלכם, תודה על הטיפ! על החברים בפורום- חלקם לפחות- תוכלי לקרא במאמרים- מתפקדי הפורו. שם תמצאי גם את "שחר של יום חדש".
ברוכה הבאה. עידית

רחליקה1

New member
../images/Emo168.gifנורר ברוך הבא וכמה תשובות

אילנה יקירתי. אני ממליצה בחום על איכילוב אצל ויינטרוב. הוא מטפל כמו בור (עפולה) וכמו פורת (ירושליים) בדיוק לפי שיטת פונסטי (דוקא בתה"ש לא מטפלים ממש לפי שיטתו וחבל זוהי שיטה שמוכיחה את עצמה כבר 50 שנה בעולם עם 6% חזרת ק"פ בלבד...) אנחנו ילדנו באיכילוב במיוחד כיוון שמתן גובסה מס' שעות לאחר לידתה ע"י הצוות של וינטרוב. שוב, ממליצה בחום לפנות למי שמטפל בדיוק לפי הפרוטוקול של פונסטי. איהאב, הכדורים, הירוקה והשוורצים שבדיוק עברו לבור יוכלו גם הם להיכנס ולהמליץ. אני רק שוחחתי עם ויינטרוב לפני הלידה שיחה דיי מיותרת. התעדכנתי דרך האתר של כדורון על השיטה והפרוטוקול וזהו. לגבי אמבטיות, גיליתי שילדה בת כלום לא ממש מתלכלכת (כשהיא נולדת בסוף דצמבר)... את מתן רחצנו באמת רק פעם בשבוע (הורדת הגבס מתבצעת בבית וזו הייתה חגיגה של ממש...) הירוקה רחצה את אגם עם ניילון. היא תוכל לספר לך על כך. מאחלת המשך הריון שמח וטוב. אנחנו כאן על כל שאלה יום טוב.

Adoushi

New member
אמבטיה

ראו איך אנחנו עשינו ללידיא כאילו אמבטיה. איהאב

Adoushi

New member
שכחתי לציין

שאחרי המקלחת, יבשתי את החלק העליון של הגבס עם מייבש שיער. לידיא אהבה את זה מאוד. (הם אוהבים את הרעש הזה בתחילת חייהם. מזכיר להם את הרעשים של לפני..!

אני עשיתי....

את האולטרסאונד בנוכחות אורטופד, ד"ר צלאל עשה את האולטרסאונד וד"ר שינלדר, נכח, והוא היה אורטופד, תאמיני לי שהיה פחות מלחיץ מרגע גילוי הקלאב פוט כי את מקבלת תמונה יותר מהימנה על הרגליים. לדעתי, חשוב ללדת במקום שיש בו אורוטופדים כמו שהיה אצלי כי מיד גיבסו את הרגל, אבל אם את ב"ה לא תצליחי להגיע, זה לא סיפור גדול כי זו לא שאלה של חיים ומוות עד שתגיעי לטפל על ידי הקופה. ושאלה יפה נוספת שאלת: איך מקלחים???? עם מטלית וספוג בשיטת הנשיקה הצרפתית מלטפים אותו ואם זה לא יוצא בחורף, לא כמו אצלנו, עוד אפשר להנות מזה.... להכל מתרגלים. מצ"ב תמונת" נשיקה צרפתית" מגיל 3 חודשים בערך של תמיר לילה טוב אורית

אנחנו רחצנו את אושרי כמו שאורית

את תמיר- אוריתי איזו תמונה מקסימה. זה הספיק לנו בשלושת החודשים הראשונים, אושרי לא היה מלוכלך אף פעם ואמבטיות נראו לי מסובכות מידי. לגבי תל השומר- מצטרפת למה שרחלי כתבה. הם רק עכשיו מתחילים לטפל בשיטת פונזטי. ואם זו השיטה שאת רותה אז הניסיון מאוד חשוב ולפעמים קריטי. לגבי הגיבוס הראשון- עניתי לך על זה בהודעה הקודמת. ואני מוסיפה כי אם הגיבוס הראשון לא נעשה בשיטת פונזטי אז אין לו כל חשיבות לזה שהוא נעשה ישר לאחר הלידה. זה מיותר לתינוק ולתיקון. יש הרבה רופאים שעשו המון גיבוסים לפני שהשיטה של המניפולציה של פונזטי פותחה או הופצה, וכף הרגל לא התיישרה לאחר גיבוסים רבים. לכי עם ליבך. תהיי מוכנה עם מידע וידע לפני הלידה, כמו שאת עושה. כך שאחרי הלידה לא תצטרכי להקשיב לכל אורטופד שאת לא מכירה ולא תילחצי אם יגיד משהו שאת לא רוצה לעשות, כמו גיבוס מיידי למשל.

למעלה