אולי אולי אולי, אתה בא והולך אליי

תהום

הלב שלי נקרע.....
עוקבת אחריך מרגע ההכתמות. כמה קושי. איזו התמודדות. אילו כוחות נפש.
את אמא מדהימה!!!!! הבת שלך זכתה!
התיאור המפורט שלך קשה....... אבל מרגישה שחשוב. לכולנו.

ללא רחמים: על תקווה ועל קימה מאבל.

מרעישה היקרה.
כבר יומיים אני חושבת מה לכתוב לך. לא ידעתי על ההריון ואני עצובה מאד לקרוא על סופו. זוכרת היטב את איחולי 2 הצלמיות שלי (שנה מהיום).
ובעוד שביד אחת שלי אני מחזיקה את שתי הצלמיות עבורך, מייחלת ומקווה בכל מאודי ל"סוף טוב" של הסאגה האינסופית שלך בענייני הילודה (אולי תאומים? פיצוי? משהו שימתיק את הגלולה המרה הזו של 6 הריונות + 1 ילדה). כי מגיע לך. כי הדרך שלך ארוכה. פתלתלה. ממוקשת. כי זה לא "פייר" שאחרי כזה מסע ארוך תישארי עם ילדה אחת.

ביד השניה שלי אני מחזיקה את המציאות. מה לעשות שאנחנו לא גרות בהוליווד. לא אנחנו כותבות את התסריט. אין לנו דרך לדעת איך הוא מסתיים. את כבר ילדה גדולה בענייני הילודה. את יודעת יותר טוב ממני את הסיכויים והסיכונים והכוחות והזוגיות והגוף והנשמה.

ביד אחת אני מרחמת עלייך שזו דרכך. ביד השניה אני אומרת לך: אין מה לעשות. אלה חייך. זו היד שקיבלת. אלה הקלפים ואיתם - ורק איתם - את משחקת.
ביד הזו אני לא מרחמת עלייך. מסרבת לתת לך את הפינה של הרחמים.
לא כי לבי לא יוצא אלייך (הוא יוצא) ולא כי המצב לא נורא ואיום, קשה, מייאש, סוחט כוחות נפש וגוף, מתיש, לא הוגן וכל היתר - אלא כי אין שום תועלת ברחמים. מהם לא תבוא הישועה שלך. להפך, רחמים מחלישים את הנפש.

בכל זאת מנין תבוא הישועה. 2 דברים: תקווה + הידיעה שמאבל קמים.
תקווה לאחד משניים: להריון תקין (אם את בוחרת לנסות שוב) או להשלמה נפשית עם האכזבה (במקרה שאת שמה פה נקודה).
בכל מקרה יש על מה להתאבל. גם הריון תקין מלווה באבל - על המסע הארוך שלך, על המחירים הגבוהים ששילמת במהלכו.

מנין לי הבטחון שמאבל קמים. אני קצת חצופה לבוא ולכתוב לך - שכבר שנים מתמודדת עם עוד הריון ועוד בירורים, ועוד תקווה ושוב שברה - מנין לי החוצפה לבוא ולומר לך, ועוד בבטחון - שמאבל קמים.

כי חוויתי את זה על עצמי ובשרי. כי ראיתי את זה על אחרים ובשרם. כי לא רק החיים חשובים, גם איכותם חשובה. ומי שלא קמה מהאבל נשארת קרוב לאדמה, ספונה בבועה, אטומה לעולם ולכל מתנותיו.

בציפורניים קמים מהאבל. בכל הכוח, בכל תעצומות הנפש, בכל מה שיש. את עצמך מספרת על קירוב האופטימיות לפסימיות עד שהפער ביניהן נמחה כליל. יש לך את היכולת הרגשית הזו, היא טמועה בנפשך, את יודעת להתאבל, את יודעת לקום.

מסתבר שאנחנו חולקות מחשבות

מצד אחד אני מלאה ברחמים עצמיים, מצד שני יודעת שהם לא עוזרים ולא מקדמים שום דבר (אולי עוד קצת רווחים ליצרני השוקולד
).
מצד אחד אני כועסת, למה שוב אני? למה שאחרות לא ישאו קצת בנטל האובדנים? מצד שני זו המציאות, והתחלתי את ההריון הזה עם ידיעה ברורה שרוב הסיכויים שהוא יסתיים ברע.

כמו שאני כותבת לאחרות שמגיעות לכאן עם ריבוי אובדנים: את כבר יודעת איך זה הולך. את כבר יודעת שעכשיו הכאב צורב, אבל אח"כ יהיה יותר קל לנשום, ומתישהו את גם תצליחי לחייך ולצחוק באמת, עם כל הלב.
אני מזכירה את זה לעצמי. וגם הפעם האבל שלי הוא תנודתי וקצת כאוטי, כי עבור הבת שלי אני מאיצה ומחישה את רגעי הצחוק. אז ביום רביעי בצהריים השתחררתי מביה"ח, וביום רביעי בערב הייתי במסיבת חנוכה בגן (שבה חייכתי וצחקתי ונהניתי באמת, עם כל הלב). ובלילה קרסתי ובחמישי רבצתי מבואסת וחלשה ובשישי תכננו לאכול בחוץ אבל אז הגיע דימום כבד ובשבת אכלנו בחוץ והייתי מאושרת (באמת, עם כל הלב).

ואני לא יודעת באיזו דרך אבחר. ולא משנה באיזו דרך אבחר, היא תהיה קשה ומייגעת ויהיה בכי ותסכול, ובסוף הדרך תגיע שמחה. אמיתית, עם כל הלב.

תודה

האובדן הופך יותר נוח

לא חלילה כי הוא כואב פחות, או כי מפתחים אליו אדישות, או כי הנפש קהה מדי כדי לכאוב שוב.
לא ולא.
אלא כי הדרך החוצה ממנו והלאה כבר ידועה ומוכרת. ההפתעה ממנו נמוכה יותר. כך שעוצמת ההלם מתרככת.
אה, והציניות גדלה.

אני נוצרת בשבילך את אש השמחה של סוף הדרך. ושומרת את חזון שתי הצלמיות. ומאחלת לך ברככה וטוב בדרכך.
וכמי שחולקת איתך את הבית הזה: מקווה לפגוש אותך פה כיועצת מנסיונך הרב לאחרות ולא כמשתתפת.

הכוחות מגיעים כשצריך אותם

התיאור אכן קשה, אבל הייתי חייבת לכתוב.
גם כדי לעזור לי לזכור בעתיד, וגם כדי להראות איך אישה אחת מגיבה בצורה כל כך שונה לציטוטק. ההפלה הראשונה שלי עם ציטוטק היתה כל כך שונה וכל כך לא דרמטית (במובן הפיזי).

בתיאור הקצר תיארתי את אותו הדבר בדיוק, אבל אני חושבת שאת עוצמת החוויה ניתן להבין רק מהסיפור המלא.

שירהד1

Member
מנהל
למרעישה בשקט: אני בוכה בשבילך ומחבקת אותך . קטי12345

אני מעתיקה את ההודעה של קטי, שנכתבה בטעות בפוסט נפרד-

"קראתי כל מילה שכתבת, התיאור היה כמו סכין בלב עבורי, דמעתי בשבילך דמעתי בשבילי ועבור כל אחת מאיתנו שעברה או עוברת את הדבר הזה. את אישה כלכך חזקה ואמיצה. מתפללת בשבילך שתהיי חזקה עוד יותר ותתחזקי במהרה אחרי כל מה שעבר עלייך.
אני מניחה שאת יודעת אבל בכל אופן אכתוב למקרה ש. כשיש ריבוי הפלות מאד חשוב לעבור בדיקות לקרישת דם. בנוסף גיליתי לאחרונה שלאחר גרידות מרובות נוצרים בחלל הרחם הדבקויות שיכולות לגרום להפלות חוזרות או חוסר יכולת להיכנס להריון. וגם כמובן זה עלול להוביל ל וסת מעוטה ולא סדירה.
בנוסף רירית רחם דקה מידי (פחות מ6 מ"מ ) גם היא מהווה סיכוי להפלות.
אני מצטערת שהרבתי באינפורמציה שבטוח לא מועילה בשלב זה בו את נמצאת אבל אני גיליתי חלק מהדברים ממש לאחרונה ולצערי הרופאה הקודמת שלי לא דאגה להסביר לי או להציע לי פתרונות אז החלטתי פשוט לשתף אותך בזה אחרי שקיבלתי אינפורמציה מפורטת יותר מהרופא שמטפל בי כיום.
תהיי חזקה, אני שולחת לך חיבוק גדול".

תודה קטי

את נושא הקרישיות בדקתי אחרי ההפלה הקודמת.
עובי רירית לא בדקתי, אבל אני לוקחת כמוסות סלק לעיבוי הרירית.
הידבקויות ככל הנראה אין לי (נכון להיסטרו הניתוחית שעברתי בתחילת אוגוסט, אין לדעת מה יהיה עכשיו).

מודה לך על כל המידע. גם אם אני לא אעשה בו שימוש, אחרות יוכלו ללמוד ולקצר את דרכן בעולם האובדנים.

עדכון והבהרה

אתמול בצהריים, אחרי יום וחצי שבו הדימום נרגע (מעט מאוד דם ישן בניגוב. עברתי למגן תחתון במקום תחבושות), פתאום שטף של דם אדום, עם גושים.
במחלקת נשים ובמיון נשים לא ענו לטלפונים. בסוף התקשרתי לרופא שלי שאמר שקשה להעריך טלפונית, אבל אם הדימום לא נוראי, אין צורך ללכת למיון.
התלבטתי מאוד ובסוף החלטתי להישאר בבית.
נכון לרגע זה, יש עדיין כאבי בטן והתכווצויות. דימום חזק אחרון היה אתמול אחרי הצהריים. מקווה שהתרוקנות הרחם תמנע את הצורך בהיסטרוסקופיה.

והבהרה לגבי הרופא שהחדיר את הציטוטק.
קראתי הבוקר את ההודעה שלי ונראה לי שהקטע עם המוניטור הפנימי לא לגמרי ברור. המוניטור הפנימי היה בלידה של בתי, הלידה השמחה, שגם בה יש רכיבי טראומה. אני משערת שללא הסיפור המורכב שלי, הייתי יכולה לשחרר את הטראומה של הלידה השמחה בקלות רבה יותר.

מהאיתי8

New member
איתך

עקבתי בדריכות.. למעשה נכנסתי כדי לגלות מה עלה בגורל הריון 6. התפללתי וקיוויתי שלא אמצא אותך בפורום הזה אלא רק בשכן.. כל כך עצוב לי. ואני כל כך מבינה אותך. את האינרציה הזו של שוב. הכל מחדש. כאן בשבילך. חושבת עליך.. לא מתיימרת לדעת מה את צריכה עכשיו... מחבקת חזק

shira3121

New member
צר לי כל כך לקרוא ולא מוצאת את המילים

אז רק אביע את השתתפותי בצערך. כל כך קויותי שזה יהיה אחרת

למעלה