אולי אני במיעוט ..אולי חלק לא יסכימו..אבל..

Lepton

New member
אולי בגלל...

שהאוניברסיטה בה היא סיימה את התואר הראשון (בהצטיינות) היא האוניברסיטה המדורגת במקום 8 בעולם, עם ציון כללי 96, והאוניברסיטה בה היא סיימה את התואר השני מדורגת במקום ה-11 עם ציון 95, בעוד שהאוניברסיטה הראשונה מישראל ברשימה - האוניברסיטה העברית - מדורגת במקום ה-140 עם ציון 58, ואוניברסיטת תל-אביב במקום ה-209 עם ציון 48?

אני אכן לא מצליח להבין את הקינאה העיוורת הזו באנשים חכמים, משכילים, מוצלחים, ובמקרה של שניהם - גם צנועים ומתחשבים ובסך הכל הכי בני אדם מכל הזוגות במירוץ.

mmeny

New member
את חושב שחכמה זה צרעת?

צריך להתבייש בחכמה? למה? נכון שהיא אוהבת קצת להשוויץ בידע שלה,
אבל לא ראיתי התנשאות מאוד גדולה מצידה.

מי אמר לך שטליה וקובי גדלו בבתים מלאי דולרים וזהב?
וגם אם הם גדלו בבתים עשירים,הם עבדו מאוד קשה כדי ללמוד ולהצטיין באוניברסיטות הטובות בעולם
וקובי גם נראה לי תותח בענייני הייטק,וכל הכבוד להם.

אתה,תיקח ותחנך את הילדים שלך שיהיו כמו א"א,טיפשים ולא מעוניינים גם ללמוד ולהתקדם
אני רואה בטליה וקובי דוגמא יותר טובה

אורישקי

New member

25330

New member
תודה לדאגה, אני ומשפחתי מסודרים

שלא כמו הזוג אין לי שום כוונה לצאת מהאלמוניות ולערב את עצמי, מקצועי, השכלתי וכו' בעולם וירטואלי זה.

קובי - שאביו בנקאי בכיר - למד אכן באחת מ-"[ה]אוניברסיטות הטובות בעולם". רק שזו נמצאת בישראל. מעניין מדוע זוגתו השופלית הרחיקה נדוד וקנתה את תארה (אם אכן כזה בידה, לפי ה captions שמתארים את תעסוקתה, זה די נייד ומשתנה מפרק לפרק) בממון רב מאוד. אגב, עשרות מונים מעבר לשכ"ל שנדרש באונ' העברית שמדורגת (לפי Q2) בין 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם.

כדרי שתעשה בדיקת עיניים בדחיפות. החכמה-מוסרית-יודעת-מצטדקת-מתחסדת-מצטמחנת וכלל הכל מכל אדם לא מפסיקה להתנשא בענק ו"להראות" לשם "שופוני" מעניין למה, ומאלו צרכים ומבנה פסיכולוגי-חברתי?

שוב תודה על הדאגה לי ולמשפחתי.

Lepton

New member
אם מישהו יכול להרשות לעצמו...

לרכוש השכלה טובה יותר מאשר באוניברסיטאות בישראל, איזו סיבה בדיוק יש לו לא לעשות את זה?

וראיתי את טליה בכל התוכניות, באף אחת מהן בלי יוצא מן הכלל היא לא התנשאה. לכל היותר היא אמרה דברים חכמים או דיברה באנגלית נכונה. זו לא התנשאות, ההיפך. להסתיר את זה זו התחסדות.

והיא כן מתנשאת...

אבל את לא נורא, זה חלק מהקסם שלה, ולי זה ממש לא מפריע.

ואסביר את כוונתי אם היא אמרה, לפחות בפרקים הראשונים, אנחנו יותר מידי חכמים ולכן אנחנו טועים, ואנחנו צריכים לשים את החוכמה שלנו בקופסא, כדי להצליח, זאת התנשאות...

אבל שוב, זה הטיפוס, וזה הקסם, ואני מאוד אוהבת את הזוג הזה....

Lepton

New member
זו לא התנשאות

למה להגיד "אנחנו יותר מדי חכמים" זו התנשאות, ולהגיד "אנחנו עובדים בנמל אז יש לנו כוח" או "אנחנו יודעים צרפתית אז נסתדר בפריז" זו לא? היא בסך הכל ציינה עובדה, וכמו שאמרת זה הקסם.

בכל המשפטים הנ"ל יש ניחוח התנשאות

וכמו שאמרתי אני מתחברת לטליה וקובי כזוג, והקסם הוא הדיבור השונה במקצת ממה שאנחנו רגילים....

אורישקי

New member
אני לא רואה את זה כהתנשאות

הם שניהם אמרו שבגללל הידע הרחב שלהם (ויש להם - הם לא אמרו שהם אנשיםעילאים יותר מאף אחד אלא שבמובן הזה הידע שלהם הוא מעל הממוצע ברוב התחומים) הם מתעמקים יותר במשימות בגלל עודף הידע שלהם והם צריכים להמעיט את זה.

אני דווקא אוהבת את טליה וקובי כזוג

ואני ממש לא חושבת שקובי "מסורס" או "שפוט". אני פשוט חושבת שהם מאוד מסוכרנים בדעות שלהם, ואני שמעתי בעדויות לא פעם את קובי מדבר, וטליה מסכימה איתו. אז לפעמים ככה היא עוקצת אותו באהבה, הוא מכיר אותה, ויודע שהיא מתבדחת, וזה מצחיק אותו. הוא לא רואה בכך שום דבר רע, או בעיה, אז מי אנחנו שנשפוט? לכל זוג יש מערכת יחסים מיוחדת משלהם, ואין טעם לאדם שמבחוץ להבין את אותה מערכת יחסים, על אחת כמה וכמה לשפוט אותה.....

25330

New member
צודקת בהחלט, אלא אם שמת עצמך "בפינה לשיפוטכם"

מי שמחליט לשתף את כל עם ישראל ואשתו, בפריים-טיים, בזוגיות שלו מעניק משמעות וגבולות שונים למונח: אינטימיות.

נדמה שתוכנית "מציאות" (מבויימת וערוכה כמובן) קל וחומר, "המירוץ למליון" שמהותה, טיבה וטיבעה: זוגיות מחריגה את הכלל הנכון בדרך-כלל, שציינת-
"לכל זוג יש מערכת יחסים מיוחדת משלהם, ואין טעם לאדם שמבחוץ להבין את אותה מערכת יחסים, על אחת כמה וכמה לשפוט אותה....."

לגוף העניין נסכים שלא להסכים. מי שלא מצליח להוציא משפט - מה משפט? אף לא יותר משלוש מילים ברציפות - מבלי להקטע בידי השופלית היודעת כל על הכל, החכמה מכל אדם, נראה לי הולם בהחלט הגדרה של "שפוט," "מסורס" וקרוביהם. אגב אם כבר במציצנות ממוסדת עסקינן, קשה שלא לשפוט את הזוגיות היפה של מור וליאור. תמיד נמצאים האחת/ד בשביל השני/ה. עם זאת מאידך, שונא... חוסך שבט בקורתו והפריה/תו ההדדית. לעיתים ברוגע, לעיתים ברגש אך לא באופן קר, מנוכר, מתנשא ומסורס כפי שמפגין הזוג העליון והחכם מכל מגבעתיים. עוד נסכים שלא להסכים כי אילו הסירוס וההתנשאות כלפי קובי היו עומדים לכשעצמם, דיינו. מהמשקל המצטבר של התנשאות-התחסדות-עליונות-צדקנות-מוסרנות-מטיפנות של השופל החכמה באדם, עם או בלי שיפוטיות, קשה מאוד להתעלם, אפילו אמפירית.

מאוד מאוד אוהבת את החתימה שלך בעיקר את החלק ההרקליטיאני.

ראשית כל תודה

המשפטים שבחתימה שלי, אלה המשפטים שתפסו אותי וגרמו לי לחשוב אחרת על העולם....

דבר שני, אני לא מסכימה איתך בכלל על מור וליאור. הנה במשימה שבו ליאור היה קשור והיה עליו לגלגל סיגר, מור לא הצליחה להסביר לו איך לעשות זאת מבלי להתעצבן עליו, עד שבסופו של דבר אמר, אני אעשה זאת לבד, ואמר זאת בכעס, בעוד שזוגות אחרים כן הצליחו לעבוד בשיתוף פעולה, וזו רק דוגמא אחת מבין רבות שקרו במהלך המירוץ.

לפי התגובה שלך אני מסיקה שגם את נבונה מאוד ובוודאי משכילה, רק בדרך אחרת ממה שטליה מציגה בתוכנית ולכן קשה לך להתחבר אליה... אני רואה בזוג מגבעתיים הרבה אהבה זה לזו ועזרה הדדית, אני לא ראיתי שהיא קוטעת אותו באמצע משפט, ולא פעם ולא פעמיים הוא מדבר משפטים ארוכים בעדויות.

אותי טליה מצחיקה ומרגשת, ואני נהנית לשמוע את התיאורים שלה, ועבורי הקסם בדמות בדרך שבה היא מדברת. הכרתי כמה כאלה בחיים שלי, ואני נהנית מכך, ולא רואה בזה מה שאת רואה.

אורישקי

New member
אם כבר מור הייתה זו שסרסה את ליאור הרבה

והיה נראה שהשתלטה עליו, ועדיין יש להם זוגיות מאד טובה ואותנטית ואמיתית.

Jason2

New member
לא הבנתי מה הקטע עם גבעתיים

קורה שם משהו שאני לא יודע עליו?

אני מודה, יש לי חולשה לווינרים

ורומי היא בהחלט כזאת.
היו סיטואציות שנדהמתי מהכושר המנטלי שלה. הלוואי שהיה לי את זה בגיל 18.
היו גם סיטואציות שנראה היה שהיא מוותרת בקלות.
בכלל, נראה לי כאילו בווגאס היא פועלת על אדי דלק.
בכל מקרה אני כל הזמן מזכירה לעצמי שהעריכה היא מאוד מגמתית.
שלא לדבר על זה שרומי היא בן אדם. כבר נאמר שהמירוץ הזה מוציא ממך אמוציות לכאן ולכאן.
ורומי וקורל הן זוג מאוד לא פשוט כי הן לא באותו ראש מה שלדעתי עושה להן מירוץ הרבה יותר קשה מלזוגות האחרים.

bvnmrt

New member
לא יכול שלא להסכים איתך.

לעזאזל, לא מבין מה אנשים כל כך אוהבים אותה. כבנאדם היא גועלית וכל כך מאוסה שאחרי 10 שניות שידור אני מת שתעוף כבר מהמסך. בטוחה שיודעת הכל, משתחצנת (פאקינג אין לה רשיון נהיגה, אבל במשימה שרומי לא הצליחה לתפעל את הרכב היא הכריזה ש"היא היתה מצליחה לעשות את זה יותר טוב"), כל הזמן יורדת על קורל ומעצימה את עצמה, פשוט איכס.

למעלה