הערצה זה לא נושא לוויכוח
"בוב דילן. אני מעריץ אותו, אבל הערצה זה לא נושא לוויכוח בכלל. אתה מעריץ מישהו - בעיה שלך. למשל, אני בטוח, שהיום, פה ב'צוותא', לא ב'צוותא', בתל-אביב-בארץ-בעולם, מוכרח להיות לפחות אחד, שמעריץ את ישראל גלילי - מוכרח להיות אחד כזה בעולם. מי יודע. הוא אומר, אני אוהב את הפנים שלו - גלילי הזה. ובכיס יש לו ארנק עם תמונות, תמונה של הילדים, תמונה של האישה ותמונה קטנה של גלילי - הוא אוהב את גלילי." [דני ליטני] "כן, אבל אני חושב, שמאוד מסוכן להעריץ אנשים חיים" [גפן] "למה מסוכן?" [ליטני] "כי הם תמיד מפתיעים אותך, תמיד יש לך הפתעות מהם והבאתי לך עוד דוגמה מ'מעריב', שבטח היית חולה ולא קראת." [גפן] "אתה קורא 'מעריב', אתה מכור ל'מעריב'. Addicted לגמרי. נו." [ליטני] Addict " למעריב. כתוב כאן ככה, ת'שמע, 'מעריב' מיום שישי 29.3, הרב קוק אומר שהיה מעריץ וחסיד נלהב של גולדה עד, שעשתה את ה"ביזיון". ביזיון מי שלא יודע, זו ממשלה בלי דתיים - זה "ביזיון". כמו שאתה יודע הרב קוק היה מעריץ של גולדה, הוא היה גרופי של גולדה. הוא היה רץ אחריה לכל איפה, שהייתה הולכת, כל מקום היה מנדנד לה, "תני חתימה, תני חתימה, גולדה, תני חתימה..." - גרופי אמיתי. כל פעם היה בורח מהרבנות הראשית באמצע ישיבה בשביל לתפוס איזה נאום טוב שלה בטלוויזיה" [גפן] "היו לה כמה טובים השנה" [ליטני] "היום היא הלכה לו, גולדה הלכה. הרב קוק קם ב-6 בבוקר, בא לרבנות הראשית עם הזנב סוס על הצמה, עומדים כולם ואומרים לו, "נו קוק, גולדה הכניסה לך חזוק קוק קוק קוק...."" [גפן] "קוק אמק, גם זה מתאים לקוק. קללה דתית - קוק אמק, לחרדים - לא גס. מסוכן להעריץ אנשים חיים באמת, הרבה יותר בטוח להעריץ אנשים מתים, כי הם אף פעם לא מפתיעים אותך. תראו לי היום אחד בארץ, שלא מעריץ את לוי אשכול ומי הכי מעריץ אותו? אלו שהרגו אותו. ולמה הם הרגו אותו? כי הם אוהבים להעריץ אנשים מתים. בן-גוריון. הרי הם עשו לו ת'מוות עד שהוא ברח לשדה-בוקר רק לא לראות אותם. והיום, נוחתים עליו-ממריאים עליו-נוחתים עליו-ממריאים עליו-מבריחים עליו מכס. ויותר ממה, שאני מעריץ אנשים מתים, אני מעריץ אנשים חיים, שיודעים להתקשר עם אנשים מתים - מרגוט קלאוזנר. מרגוט קלאוזנר*, מתקשרת עם אנשים מתים. הייתם צריכים לראות פעם ת'חשבון טלפון שלה, הכל שיחות חוץ. חוץ מהגהנום, שזו שיחה מקומית ובית מעריב, אולי. ויותר מאלה, שמתקשרים עם עולם הרוחות, אני מעריץ את כל המהפנטים למיניהם - צ'יקראלי, אבי שלום דרורי. מה זה להפנט? זה לקחת בן-אדם חי ולעשות אותו מת באופן זמני, עד להודעה חדשה. עד שראיתי, שהיפנוזה זה דבר מסוכן מאוד, ראיתם פעם את מנחם בגין בטלוויזיה? עם המשקפיים, הוא הרי מהופנט 40 שנה. היפנטו אותו, הוא היפנט את עצמו, בעצם הוא היפנט את עצמו במצודה עם זאב, עם המשקפיים הוא עמד שעה מול התמונה, אחרי זה 40 שנה הוא רץ עם ההיפנוזה. ויותר מההיפנוזה, אני מעריץ את הנרקוזה - אהרון ידלין - הנרקוזה הלאומית שלנו. פעם הייתי מחכה עד, שהוא ידבר, היום אני רק רואה את אהרון ידלין בטלוויזיה - אני נרדם. שמעתי, שדן רביב לוקח גלולות מרץ, כשהוא הולך לראיין אותו, שלא יירדם. ידלין - חבר הכנסת בורדומול, אני קורא לו. אבל יותר מכולם, גברותיי ורבותיי, אני מעריץ את האיש המופלא, איש האשכולות, האיש שידע יותר מידי, דני תן להם ת'איש הזה...." *מרגוט קלאוזנר - אחת מחלוצות התאטרון, הקולנוע ועולם הנסתר. בעלת אולפני 'הרצליה'. אמו של השחקן-סופר-צייר עמוס מוקדי. [יונתן גפן ודני ליטני - 'זה הכל בנתיים - בנתיים זה הכל'.]