אולי אתם תדעו:

Charles Darwin

New member
../images/Emo26.gif

אז מה יש לך לומר על זה? (שים לב למילים שהדגשתי בצהוב) וגם פה יש משהו (הדגשתי בצהוב ובכחול)...
 

yo t a m

New member
יש לי כמה דברים לומר,

אבל המהותי מביניהם הוא שלא כל הפרסומות נכונות.
 

Charles Darwin

New member
גם לי יש

עלות היצור של נורת פלואורסצנט גדולה פי כמה מאשר של נורת ליבון אבל במקרה הזה מחיר השיווק לא תלוי בסוג הנורה אלא בפונקציה שלה (משיכת זבובים). אין טעם למכור נורה שלא עובדת כשעלות הייצור של נורה שכן עובדת קטן בהרבה ומחיר השיווק זהה
 

yo t a m

New member
הפגם בתיאוריה שלך הוא

האמירה ש"מחיר השיווק זהה". בלי ספק נורת פלואורסצנט נראית מרשימה הרבה יותר ותגרום לאנשים להאמין שהיא באמת תמשוך הרבה יותר זבובים, מאשר סתם נורה פשוטה שכאלה יש להם הרבה. לכן מבחינה שיווקית כדאי למכור אפילו נורה שלא עובדת, אבל היא מרשימה, כמו נורת פלואורסצנט.
 

Charles Darwin

New member
אתה מדבר כאילו לא חשבתי על זה

חשבתי אבל אז נזכרתי שיש בעולם משהו שנקרא הלוגן, שהוא מרשים אפילו יותר. מבחינת הרושם החיצוני נורת הלוגן שמה נורת פלואורסצנט בכיס הקטן ויש לה עוד תכונה: היא מחממת, מאוד אפילו! להמחשת התדמית הטכנולוגית של ההלוגן לעומת ה-low-tech שבפלואורסצנט נעבור לגוגל: נורת פלואורסצנט + הייטק (אין תוצאות) נורת ליבון + הייטק (יש תוצאות) נורת הלוגן + הייטק (יש הרבה תוצאות)
 

yo t a m

New member
זה לא אומר כלום-

לא עשית סקר שווקים על פיו נורת ההלוגן מושכת יותר קונים מנורת הפלואורסצנט. כאשר תביא מחקר שמוכיח זאת אסכים איתך.
 

LordOfSpells

New member
חחח חמוד!

תקשיב... חרקים נמשכים גם לפלואורסנט. אחרת למה לעזאזל הם עפים לתוך המכשירים האלו שמחשמלים אותם? תחשוב בהגיון, הדברים האלה פועלים, הם לא סתם שם. מה שנכון להגיד זה שהם נמשכים יותר לנורות ליבון, וזה מהסיבה הפשוטה שנורות ליבון מפיקות אור חזק יותר. אתה יכול להסתכל על נורת פלואורסנט בכיף,ואולי אפיל והאישונים שלך לא יצטמצמו, אבל אתה לא יכול להסתכל על מנורות ליבון ככה, כי אתה תסתנוור.
 

מסלינה

New member
ניחוש נוסף:

אולי האור נתפס אצלם כמו פתח יציאה, כמו מתוך מערה, מבנה, סבך צימחיה וכ'. יתכן גם, לגבי אור נקודתי חזק כמו מנורה או אש, שהוא מהווה נקודת ציון במרחב, משהו שעושה את ההתמצאות יותר נוחה וקלה, לכן זה נותן מין הרגשה של ביטחון. (כמובן שביטחון, נוחות וקלות במושגים חרקיים
).
 

yo t a m

New member
המ, עוד רעיון

אם אני לא טועה יתושים נולדים אי שם בביצה (swamp) דלוחה ומסריחה כך שבשביל לא לצלול עמוק יותר בביצה כשהם יוצאים מביצותיהם (egg) אלא לצאת החוצה הם צריכים להימשך לשמש ולאור ולא לחושך.
 

SilentMike

New member
אולי זה יעזור

The eye of the fly is made up of hundreds of tiny hexagonal lenses, which form a curved lattice across the of the eye. Unlike humans, flies can see ultraviolet light, due to the complex makeup of their eyes. Insects such as the House Fly, which are attracted to light, are said to be phototactic. All light sources emit some level of UV and it is this UV that flying insects actively search out, mistaking it for the sun's rays. Flies are most attractive to UV light between 350 and 370 nm in wavelength, most noticeably at 365 nm. This UV peak falls in the middle of the UVA spectrum. Ultraviolet fly traps are safer to use than indoor sprays.​
כלומר החרקים טועים וחושבים את מקורות האור השונים לשמש. כמובן שזה דופק להם את השכל כי לשמש אי-אפשר באמת להגיע. בגלל זה הם מתנגשים ומקיפים מנורות רגילות, ובגלל זה הם נכנסים ומיטגנים במנורות הלוגן. צריך לזכור שהראיה של החרקים היא לא משהו לכתוב עליו הביתה, והם גם לא מבריקים במיוחד, ומכאן הההליכה כצאן לטבח ההמוני בשדות האור החשמלי.
 

SilentMike

New member
תחשוב על זה ככה.

הם לא אוהבים חושך. בחושך הם לא רואים את הטורף מתקרב. עכשיו החרק רואה פתאום מקור אור, והוא חושב שזו השמש. הוא נמצא בחדר -שזה כנראה משהו כמו עץ או שיח או מערה בחשיבה שלו- והוא רוצה לצאת. אז הוא עף אל השמש, אל האוויר הפתוח, כדי לנווט במקום בטוח שמחוץ למערה/סבך השיחים. הבעיה היא שפתאום קורה משהו מוזר, הוא עובר את השמש. עכשיו החרק שלנו -נקרא לו מנשה- הוא לא מבריק במיוחד, אבל אפילו בראש הקטן שלו, מנשה יודע שזה לא אמור לקרות שעוברים את השמש, אז הוא מתבלבל, ולפני שהוא מספיק להבין מה קורה הוא מזהה את התקרה (בהנחה שהוא לא פשוט עף לתוכה, כמו שחרקים עושים לפעמים) ואז הוא יורד למטה, ואז שוב הוא רואה את השמש, ובהיותו חרק, מנשה שלנו פשוט לא מסוגל לקלוט ולזכור שזו לא השמש, אז הוא שוב עולה למעלה. וככה מנורת תקרה רגילה לגמרי יכולה לטחון למנשה המסכן שלנו את המוח לחלוטין. הסוף.
 
ולהלן התאוריה שלי

האדם מדליק מדורות כבר עשרות או מאות אלפי שנה. במהלך זמן זה למדו החרקים שבסביבת האדם אפשר למצוא מזון זמין בשבילם - כמו למשל שאריות המזון (בשר, פירות, ועוד) של האדם. מכיוון שמדורה היא דבר מאוד בולט בשטח, לחרקים היה יותר קל להתביית על מגורי האדם מאשר על מגוריהם של חיות אחרות. הזמן הארוך יחסית מאז החל האדם להדליק מדורות, איפשר לחרקים אבולוציה שנותנת יתרון לפרטים חובבי אור.
 

yo t a m

New member
אבל זה לא נותן מענה לשאלה

למה הם מתקרבים לאור עד כדי סכנה לעצמם? הרי גם לאש לא כדאי להם להתקרב עד כדי כך שהם יישרפו. אז איזו סיבה יש להם להתקרב עד כדי כך?
 
למעלה