אולי בפורום הזה אוכל לקבל תשובה

אולי בפורום הזה אוכל לקבל תשובה

בנושא שאני מתחבט בו זמן רב. אני שוקל ליזום טיול פורום רגלי לגולשים בפורום טיולים בארץ. המתאר יהיה כדלקמן: מסלול הטיול לרבות לוח זמנים, לרבות פרופיל המסלול והדגשת סיכונים, קשיים וכד' יפורסם בפורום. בפורום יודגש שהאחריות הבטיחותית והביטחונית, חלה על המטיילים. נוכחות וולונטרית של משתתפים שיגיעו לנקודת הכינוס שתפורסם בפורום, בכוחות עצמם. הפיזור יהיה באותה מתכונת. את הטיול אני אוביל. כמובן שלא ייגבה תשלום כלשהו. על אף הרשום, האם אני כמוביל הטיול עלול להיחשף לתביעות אפשריות של מטייל כזה או אחר שעשוי לטעון שבשל הטיול הוא נפגע, נפצע, נגרם לו נזק בריאותי וכד'? האם רשות כלשהי עלולה לתבוע אותי אם יקרה חלילה וחס אסון כלשהו? בתודה על התשובה.

תשובה

מבלי להיכנס ל"עומק" השאלות ובהעדר מידע עובדתי קונקרטי למשל איזה רשות רוצה לתבוע ובגין מה ואף כי לא מדובר בפורום הרלוונטי אומר לך את דעתי. כמארגן וכמוביל הטיול, ולו במסגרת התחום הפלילי, יכול ותימצא חשוף לטענות רשלנות כיוצר המצב המסוכן - "מוביל הטיול" - אשר למשל ניתקל בבעיה ו/או במצב מסויים במסגרת ה"מסע" אמור להיות מוביל סביר ומיומן וככזה עליו לנהוג בהתאם ועוד ועוד. אין די נתונים בכדי לענות על השאלה ובכדי להימצא במצב "בטוח" יש לחשוב על מתכונת אחרת, למשל, התארגנות קבוצתית לטיול משותף במסלול מוצע אותו כול משתתף יכול לשנות ואמור לבדוק ולוודא באופן אישי לרבות בעניין מזג האויר וכו'. ויודגש, האמור לא מפרט את כלל הפרמטרים הדרושים בכדי להימצא במצב ה"בטוח", ככול שניתן להגיע למצב שכזה. ושוב לא זה המקום המתאים לדון ולחשוב לעומק על כל המשתנים. אני מקווה שהבנת שגם ביציאה מהבית יש משום נטילת סיכון ואחריות.

עופר תודה על התשובה

כנראה שאחפש באמת מתכונת שונה ואגדיר את זה כהתארגנות ספונטנית של מטיילים מבלי להגדיר בדיוק מי אחראי, מי מוביל וכו'.

למעלה