אולי זה ירגיז כאן מישהו

SupermanZW

Well-known member
כי לפי אמונתך אלוהים קובע מה שנעשה ביקום
אז למה הוא קבע שכול שקרה השביעי לאוקטובר ועד היום קורה?
עכשיו צא אריגטון מהאמונה המרובעת שלך ותחשוב למה הוא צריך. לבקש סליחה
לא שאני מסכים עם הרינגטון, אבל לא נראה לך מוזר לקבוע עבורו במה הוא מאמין? גרוע מכך, טענת על אמונתו דבר והיפוכו בהודעה אחת.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא נראה לך מוזר לקבוע עבורו במה הוא מאמין?
מנהג המקום :). אבל הפעם הוא בהחלט צודק. אכן אני מאמין בקיומו של הקל ובהחלט מאמין שהוא מסדר את העולם. עם זאת, אמונתי זו כוללת את האמונה בדבריו שאנחנו כעת בתקופת הסתר פנים לצערי, מה שמאפשר אירועים כמו שמחת תורה כפי ששאל השואל. בכל מקרה לדידי השאלה לכתחילה בעייתית. ליתר דיוק, לא השאלה, היא לגיטימית לחלוטין, גם אם מצביעה על אי-הכרת/הבנת היהדות לאשורה. אבל הדרישה מהקב"ה להתנצל כאילו הוא זה שחטא כאן, היא בוודאי לא לגיטימית. גם בגלל שמה לעשות, לא זו מערכת היחסים בין הקב"ה לעם ישראל וגם בגלל שכאמור מעלה, אנחנו אלה שהפרנו את הברית. הקל רק מקיים, לצערנו, את ההשלכות המובטחות מראש של החלטתנו זו.

Harrington

Well-known member
מנהל
כי לפי אמונתך אלוהים קובע מה שנעשה ביקום
אז למה הוא קבע שכול שקרה השביעי לאוקטובר ועד היום קורה?
עכשיו צא אריגטון מהאמונה המרובעת שלך ותחשוב למה הוא צריך. לבקש סליחה
פשוט, כי הפרת את ההסכם שלך איתו. משכך הוא קיים את העונש שהובטח לך בגין הפרה כזאת כבר לפני אלפי שנים. אני לא יכול לבוא בטענות על כך שאלוקים קיים את דבריו ובוודאי לא לאחר שאני בצד המפר. יואילו נא חכמים ויתנצלו הם על הפרתם לפני שידרשו דרישות מגוחכות וחסרות כל רלוונטיות.

dwido2

Active member
פשוט, כי הפרת את ההסכם שלך איתו. משכך הוא קיים את העונש שהובטח לך בגין הפרה כזאת כבר לפני אלפי שנים. אני לא יכול לבוא בטענות על כך שאלוקים קיים את דבריו ובוודאי לא לאחר שאני בצד המפר. יואילו נא חכמים ויתנצלו הם על הפרתם לפני שידרשו דרישות מגוחכות וחסרות כל רלוונטיות.
תגובתך הריגטון מוכיחה את מה שכתבתי,מרובתך באמונה שלך בלי מחשבה לצדדים

Harrington

Well-known member
מנהל
תגובתך הריגטון מוכיחה את מה שכתבתי,מרובתך באמונה שלך בלי מחשבה לצדדים
התלבטתי אם לציין זאת או להתעלם, אך לצערי לא השכלתי להבין את דבריך. לשיקולך אם להבהיר אותם.

אגב אם כבר מדברים על אי-הבנת כתובים, גם את כותרת דבריך לא לגמרי הבנתי למען האמת :). כלומר, כתבת מן הסתם את אשר על ליבך ומה שאתה מאמין בו. למה שזה "ירגיז מישהו"?

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
טענה מוזרה. מי שמאמין באלוהים בדרך כלל מאמין גם שאלוהים נתן לנו (לא רק לנו, אלא לכל האנושות) בחירה חופשית, ולכן אין הוא אחראי למה שעשו החמאס, החיזבאלה, ושות׳ לישראל, אז על מה יבקש סליחה?
המעטים שמאמינים באלוהים אך אינם מאמינים בבחירה חופשית יכולים לסבור כמוך, אך יש מעטים מאוד כאלה.
מי שאינם מאמינים באלוהים, אין מקום שיטענו שאלוהים צריך לבקש סליחה, מכיוון שלשיטתם אינו קיים.
בעיה.

למעלה