אולי מישהי יודעת...

ornaok

New member
אולי מישהי יודעת...

בעיקרון אני זכאית לאבטלה, אבל הלכתי לחתום רק 3 פעמים. יצא לי ככה שהיו לי תמיד ראיונותעבודה ביום שאני אמורה לחתום, ובמשך למעלה מחודש לא הלכתי ללשכה. גם לא עבדתי ולא מצאתי עבודה. אני יכולה לחזור לחתום? בעיקרון, יש לי תואר ראשון אבל הלכתי לחתום בלשכה רגילה ליד הבית כי לא רציתי להסחב עם לירי ללשכה בת"א. בינתיים לירי הולכת לגן, אז אולי כדאי שאלך ללשכה של האקדמאים? או שזה בעייתי שהסתרתי את התואר עד עכשיו?(האמת שלא הסתרתי פשוט לא שאלו אותי...) ועוד שאלה...הייתי רוצה ללכת ללמוד משהו מטעם משרד העבודה אבל לא הציעו לי. מותר לי לבקש? אני מפנטזת ללמוד תפירה. (ואם ארשם לקורס ואראה רצינות יש סיכוי שאשיג מכונת תפירה. בינתיים חושבים שאני מדברת באויר, אז לא עוזרים לי...)

cookie1

New member
כמה תשובות מנסיון

את בהחלט יכולה להמשיך ולחתום, הרי יש לך 100 יום להם את זכאית לתשלום ועדיין לא ניצלת אותם. העובדה שלא הגעת לחתום רק תגרום לעיכוב התשלום, ז"א תתחילי לקבל תשלום מהרגע בו תתחילי לחתום רצוף. כדרך אגב ממש לא כדאי לקבוע תכניות על יום החתימה, תדאגי שזה יהיה יום פנוי כי מבחינת הלשכה לחתום זו העבודה שלך כעת ואת אמורה להיות זמינה אליה. כל אי התייצבות תגרום לעיכוב בתשלומים. אני לא יודעת אם זה בעייתי שהסתרת את התואר, אבל בד"כ יותר "סימפטי" לחתום בלשכת האקדמאים כי פשוט מדובר בפחות אנשים שעומדים בתור.... אני ביקשתי ללכת לקורס קונדיטוריה וקיבלתי אותו דרך הלשכה. תמיד תלויות שם רשימות של הסבות מקצועיות ואת צריכה רק לבקש. כמובן שלא בטוח שתפירה כלולה ברשימת הקורסים שהם מציעים, אבל את זה את צריכה לבדוק.

lulyK

New member
עדיך שתלכי ללשכת האקדמאים

כי שם הם מחויבים במשך חודשיים לשלוח אותך רק לראיונות שקשורים למקצוע שלך. מותר ורצוי לבקש קורסים של משרד העבודה, תגדילי ראש ותנסי להוציא מזה את המקסימום (אגב, קורס תפירה של מרים עולה 1000 ומשהו שקל. לא יודעת אם זה רלוונטי לך. הקורס לא מדהים, אבל לפחות הוא רק פעם בשבוע כמה שעות אחר הצהריים, ולא ימים שלמים כל השבוע)

ornaok

New member
אף מקום לא הסכים לתת לי אישור../images/Emo4.gif

לוליק.. מי זו מרים?

אנידס

New member
עונה לך לגבי התואר וקורסי הסבה

אין שום בעיה שלא דיווחת על התואר (זו לא הסתרה למעשה) ועכשיו כשאת יכולה כדאי לך מאוד לדווח עליו משום שהתנאים טובים יותר וכן ישנו שכר מינימום מתחתיו הם לא יכולים לשלוח אותך. לגבי קורסים, מאוד קשה כיום לקבל הפניות לקורסים, אבל אם הפקידים נחמדים אזי אולי יעלה בידך.

ornaok

New member
תשמעו קטע....

לא רציתי לפתוח שרשור חדש אז אני מנצלת את זה בשביל לספר לכן... לא הייתי בקניון כבר שבועות רבים כי מבאס לשטוף את העיניים כשאין אפשרות לקנות כ-ל-ו-ם. הייתי גם מאוד עסוקה בהתרוצצויות וראיונות עבודה, ולירי היתה חולה רוב הזמן מאז הכניסה לגן... בפעם האחרונה שהייתי שם השארתי למנהלת של סניף שילב שם את הטלפון שלי כדי שתודיע לי אם היא צריכה אותי. (עבדתי בסניף אחר ואליו אני לא מעוניינת לחזור). היום, בשניה שנכנסתי לחנות, היא באה אלי...."אורנה! איפה את? חיכיתי לך כבר שבועות. אני נורא צריכה שתבואי לעבוד! את יכולה להתחיל מחר?" לשאלה למה לא התקשרה אלי לא היתה לה ממש תשובה טובה, אבל היא רצינית. אז אם החום של לירי יירד או לחילופין אם דותן יוכל להשתחרר מחר מוקדם מהעבודה אני מתחילה לעבוד מחר!! בינתיים דיברתי גם עם הגננת וסיכמתי איתה שבימים שאני עובדת ערב אני אכניס את לירי אחרי ארוחת צהרים במקום בבוקר, כדי שאני אוכל לבלות איתה חלק מהיום. מדדתי את החולצת מדים שלי, שלא לבשתי מאז חודש חמישי להריון...ואני נראית כמו פיל שמודד חולצה של ג'ירפה
וזה אחרי שירדתי כבר 15 ק"ג. נשארו לי עוד 15 לרדת. ייאוש. אני אפילו לא יכולה להרים ידיים בחולצה הזו, שלא לדבר על לרכוס ולו כפתור אחד... אולי החזרה לשגרת עבודה נורמלית תעזור לי להוריד עוד מהמשקל... מה אני אגיד לכם? התנאים על הפנים, המשמרות מבאסות. אבל זה כסף, וזו עבודה. עבודה שאני טובה. עבודה שאני אוהבת ואליה התגעגעתי מאוד. יכול להיות שאם אני אקבל תשובה מראיון אחר שאני מחכה לתשובה או אם אני אמצא משהו יותר טוב, אני אעזוב, אבל בינתיים כולי נרגשת. כבר 10 חודשים אני מחוץ לעולם העבודה, ושילב נשארה לי חזק בלב. אז תאחלו לי בהצלחה... (אפרת, לא לרדת עלי בבקשה)

lulyK

New member
בהצלחה ../images/Emo45.gif

כמה זה חשוב לעבוד במשהו שאת אוהבת.....ואיך דברים מסתדרים בסוף

גורבי

New member
בהצלחה רבה!

אני זוכרת כמה אהבת לעבוד בשילב (אולי חוץ מבסוף, עם הבצקות). איזה כיף!

ליילה

New member
בהצלחה, איזה יופי שמצאת עבודה

ועוד עבודה שאת טובה בה ואוהבת אותה... הלוואי עלי בקרוב.

sipor

New member
היי.. מזל טוב..

כמו שאומרים, דלת נפתחת יפתחו עוד הרבה.. נחמד לחזור לעבודה ואם אהבת אותה בעבר אז בוודאי.. שיהיה הרבה בהצלחה !

ו שתי

New member
בהצלחה! ../images/Emo45.gif

יציאה מהבת זו יציאה מהבית, והידיעה שזה זמני, והחיפושים אחרי משהו טוב יותר קלים כשאת פחות "רעבה" לעבודה. אני בעד חזרה לשגרה. ואולי, אולי בחנות הזו יהיו קצת יותר בני אדם איתך (זוכרת במעומעם ת'ענין מההריון), ואולי תהיה לך חויה מתקנת. בכולופן-כסף ויציאה מהבית? נשמע לי שווה.

She Dolphin

New member
בהצלחה! ../images/Emo140.gif../images/Emo42.gif

הלוואי שתהיי מבסוטה מאוד ושתמצאי משהו שממנו תהיי עוד יותר מבסוטה בקרוב

גלשני

New member
בהצלחה../images/Emo45.gif

(והתרשמתי עמוקות מהירידה במשקל- ספרי- איך
)

למעלה