אולי מי מכם ימצא כאן את ילדיו?

העין ה 3

New member
הסיבה לכך שאסור להביא ילדים

פעם מישהו הסביר לי שזה על מנת לא להכביד עליהם. לפעמים המעמד קשה לילד, ולא נעים לו להגיד את זה. למזלי או לצערי, אמרו לי את זה אחרי החתונה שלנו... הנסיך שלי היה בן 9 בחתונה שלנו, והוא הגיע עם אחי לקחת אותי מסלון הכלות. (בעלי היה אמור להגיע ברכב נפרד מטעמי מסורת). כשעמדנו לצאת לדרך, הוא היה צריך לשרותים. חיכינו מספר דקות ומשראינו שהוא לא יוצא הלכתי לקרוא לו, והוא אמר שכואבת לו הבטן. חיכינו עוד קצת ועוד קצת ועוד קצת, והוא כבר התחיל להגיד שאולי כדאי שנצלצל לאבא שלו שיבוא לקחת אותו והוא לא יהיה בחתונה שלנו. לא הייתי משוכנעת שזה מה שהוא באמת רוצה (וגם אני רציתי אותו בחתונה...), אז התקשרתי לבעלי (לעתיד) שיבוא לקחת אותי (ולעזאזל המסורת...), וביקשתי מאחי שישאר עם הילד בסלון הכלות עד שירגיש יותר טוב. ואכן, 5 דקות אחרי שנסעתי, הוא יצא ואמר שהבטן כבר לא כואבת. כשהם הגיעו לאולם הוא ניגש אלי, חיבק אותי, ואחרי דקה הוא אמר: שוב כואבת לי הבטן, נראה לי שכדאי שאני לא אעמוד לידך. אוף, רק מלהזכר בזה העיניים שלי מתמלאות דמעות! (ואז הוא דווקא הסתדר עם בעלי טוב מאוד, ושמח על הקשר הזה).

עלמה 3

New member
העין ה- 3,

איזה מתוק, נראה שהוא רצה להסתיר את כאבו ממך..... אז שאלת את רצונו ? כיום הוא לא מסתדר עם בעלך? עלמה 123

העין ה 3

New member
עלמה 3

במאמרים למעלה, ב"מורכבים - תעודת זהות", יש גם את הסיפור שלנו, בקצרה. בכל אופן, אז הם הסתדרו מצויין, והנסיך בהחלט תמך בנישואין. הוא גם ידע בבטחון מלא שלא אתחתן עם מישהו שלא יראה לו, וזה בזכות העובדה שסמכתי עליו שלא ינסה לטרפד סתם ככה. אני התגרשתי כשהוא היה בן שנתיים וחצי, כך שהוא לא הכיר מצב אחר. כיום הוא כבר בן 16, עם המאפיינים של גיל ההתבגרות, ובעלי לא ממש יודע איך "לאכול" את זה. וכל הזמן יש צעקות ומריבות ביניהם - ואני באמצע!!!

ע י ן

New member
../images/Emo18.gifמתבגרים ../images/Emo166.gif

הי לעין ה3... סכסוכים בין בעלך לבנך עלולים להעכיר קשות את האווירה בבית ולהעמיד אותך במצבים מאוד לא פשוטים ... אגב , זה קורה גם במשפחות "פשוטות"...רק שבמשפחות מורכבות גיל ההתבגרות + מורכבות ...הופך את זה לעיתים לבלתי אפשרי ... גם לנו שניי מתבגרים שלי + מתבגר של חד שמגיע אלינו פעמיים בשבוע... זה לא פשוט..ויש רגעים שאני נתקפת ייאוש ממש...אבל מהניסיון שלי : ברגע של שקט ...כשנדמה שהכל בסדר, רגוע - זה הזמן לדבר על הדברים והזמנים הקשים ! לא להמתין שיבוא פיצוץ
...כי בזמן של סערת רגשות - סיכוי אפסי למציאת פתרון און ליין...
לכן בזמנים רגועים ונעימים
...תזמי שיחה בניכם :בעלך, את והמתבגר. יש סיכוי טוב שהאחד יקשיב באמת לאחר
...יש סיכוי להבין את הצד השני
... ולמעשה להגיע להסכמות - ממש חשוב להגיע להסכמות והחלטות משותפות בנושאים שנויים במחלוקת שעוררו כבר ריב גדול - רק כך למעשה, מצליחים למנוע מריבות חוזרות ונשנות בשל אותה סיבה... לא שחסרות להם סיבות לריבים
...אבל איכשהו מצמצמים להם את הסיבות, ברגע שמשהו עולה פשוט מוודאים שלא יעלה שוב
. בהצלחה רבה . < ממליצה על ספרו של פרו' חיים עומר :"הסמכות ההורית ">

קבלתי טיפ תודה

בלי קשר לילדים גם באופן כללי ,לא זכור לי שישבתי ללבן מריבות בעיות או סתם משהו מציק ,בלי קשר למריבה כשכולנו מתגוננים וחמוצים והדבר היחידי שאני רוצה זה לנצח דחוף. עין ,הרעיון שלך מצוין ,תודה ,בשבילי זה טיפ ענק.

העין ה 3

New member
אצלנו כבר כלום לא עוזר...

אנחנו מדברים על הכל, אנחנו כותבים כללים, אנחנו הולכים לטיפול משפחתי, וכלום לא עוזר. בכאב אני אומרת שדווקא בעלי הוא האשם, הוא פשוט לא יודע להעריך כמה שהנסיך הוא לא מתבגר טיפוסי. דוגמא קטנה: בכללים כתוב שאסור להכנס לסלון ולמטבח לאחר השעה 23:00. לילה אחד, התעוררתי להכין לפשוש דיסה ב-2:00, ופתאום הנסיך הגיע למטבח ואמר שכואב לו הגרון. הצעתי לו לשתות תה, וכשאני חזרתי למיטה הוא עדיין ישב במטבח. בעלי התעורר וכעס: מה פתאום הוא במטבח באמצע הלילה? הלו, קצת גמישות!!! ויש עוד המון דוגמאות כאלה. הדבר העיקרי שקשה לו, זו העובדה שהנסיך לא ראה את אבא שלו כבר שלושה חודשים. זוכרים את הסיפור הזה מתחילת ימי הפורום? אבא שלו נוסע כל שבת לסבא, שהוא חולה אלצהיימר וגם שומר שבת? אז בינתיים האבא הפסיק לנדנד והילד מנצל את העניין וגם הוא לא מתקשר. וככה הם לא דיברו ביניהם כבר למעלה מ-3 חודשים. אני משתדלת לשלוח את הנסיך מדי פעם להורי או לאחים שלי, כדי לשמור על קצת שפיות בבית, אבל אני גם לא רוצה לתת לו הרגשה שהוא לא רצוי פה.

*יערית

New member
צר לי לשמוע את זה....

שהילד מנותק מאביו כבר שלושה חודשים, צר לי שגם כללים אצלכם לא ניתנים להפרה גם כשמרגישים חולים וגם כשרוצים להתפנק מעט... חוסר גמישות בחיים אותי הורג! אבל תצטרכו לדבר גם על כך...שיש דברים שמנוגדים לכללים אך יש להיות גמישים במידה ויש סיבה! לא דרך החיים שלי..אבל מכבדת את דרכם של אחרים

עלמה 3

New member
ואם לנסיך , בא לאכול או לשתות

אחרי 23:00 נגיד ב- 01:00 אז אסור לו להיכנס למטבח...... ומאיזה שעה בבוקר מותר לו....... אני מצטערת, אני לא מבינה ? קשה לי עם כללים כאלה אז איך לא יהיה קשה לנסיך??????????? בהמלצה - אולי תנסי ליצור קשר עם האקס, ולשוחח עמו בנעם, על המפגשים בינהם... עלמה 123

ח ד

New member
לא הבנתי

לא הבנתי שני דברים בתיאור שלך. לא הבנתי את המשפט "אז בינתיים האבא הפסיק לנדנד והילד מנצל את העניין וגם הוא לא מתקשר". כשהאבא נוסע כל שבת לסבא במקום לראות את הילד לא נשמע לי בדיוק נידנוד. או שאת מתכוונת שהוא הפסיק לנדנד מאז שהוא התחיל לנסוע לסבא? דבר שני שלא הבנתי, הוא מה פירוש שהנסיך הוא לא מתבגר טיפוסי. אגב, גם כשהם טיפוסיים קשה. אבל למה את מתכוונת בלא טיפוסי? גם אצלנו בבית יש כללים, כגון לא אוכלים בסלון או בחדרי הילדים. ויש גם יוצאים מן הכלל. ואני יודע שצריכה להיות איזו גמישות שבאה עם כל כלל. אבל אני יכול להגיד, בתור גבר, אב ודמות אב, שלא תמיד אני מבין, אצלנו בבית, על פי איזה כללים מחליטים מתי לצאת מן הכלל ומתי לא. והרי זאת כל האומנות, גם שיהיו בבית כללים, וגם שתהיה הסכמה מתי הם לא תופסים, וגם שהעניינים יזרמו להם, מקיום לאי לקיום, בלי יותר מידי "עבודה חקיקה" מודעת. אני לא יכול להגיד שאין לי יותר מה ללמוד באומנות הזאת. ובעניין אחר, אני חושב שככל שהנסיך שלך יראה את אבא שלו יותר, ככה אולי יוקל יותר על הקשר בינו לבעלך.

maof

New member
צר לי לישמוע על החוקים האלה !!!!!

אבל אני על עצמי לספר ידעתי.......... אהבתי בגיל צעיר יותר ליפלוש לאמא שלי למטבח .....ולעשות לעצמי סנדוויץ שחיתות..... אהבתי לפלוש למטבח בתקופה שהייתי בצבא ולעשות ארוחת שחיתות.....לילה אחד כיסחנו 40 קילו בשר..... עשיתי את זה בתקופה שהייתי עם אמא של הילדים שלי........ הכי מצחיק בת זוגתי היום דוחפת אותי לאכול ולא משנה באיזה שעה.......העיקר לאכול !!!! (היא חושבת שאני רזה מידי) הייתי מציע לו (לבן זוגך) שינסה פעם אחת להפתיע אותך ולחסל את כל הכבד....שהכנת ליום המחרת.....באמצע הלילה אני בטוח שעבורך זו תיהייה הפתעה....... ומי יודע אולי זה ימצא חן בעיניו.....והוא יוכל להבין את הצורך לישבור מוסכמות
מעוף

ע י ן

New member
הם מקסימים כל כך...../images/Emo127.gif

לא ,ילדיי לא שם ... זהו מקום חביב מאוד ....אני קוראת אותם לעיתים ...כמה הרבה אפשר ללמוד על הכותבים הצעירים שם מתוך השורות...על ההורים ..על המורכבים ... המלצתי בעבר לילדיי לנסות ...מעניין למה הם לא ניסו
למעשה האיי.סי.קיו.כבש את מסכיהם השנה .והשאיר מעט מאוד מקום וזמן לצידו ...<"הכספת און ליין " ....>

למעלה