אולי משהו יכול להסביר למה המילוי בפלפלים מתכווץ בסוף הבישול?

חנהפ

Active member
אולי משהו יכול להסביר למה המילוי בפלפלים מתכווץ בסוף הבישול?

המילוי מכיל בשר טחון (בקר והודו)
אורז
המון בצל מטוגן
וקצת ביצים (2 על 2 ק"ג בשר)
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חסרים כמה פרטים קטנים כגון האם את מטגנת את הבשר ו/או מבשלת

את האורז לפני המילוי.
&nbsp
אורז לא מבושל או חצי מבושל תופח ואילו בשר לא מטוגן/מבושל מתכווץ.
&nbsp
מאחר ורוב רובו של המילוי שלך מושתת על אורז ובשר אני מנחש ששם הסיבה.
&nbsp
אני נוהג להשתמש בממולאים באורז חצי מבושל ובבשר שטוגן קודם יחד עם הבצל.
 

mykal

New member
לדעתי,

הבשר בקר יש לו תכונה להתכוץ בבישול,
והשאלה מה היחס בין האורז לבין הבקר.
כי אורז אמור לתפוח.
למה את לא מוסיפה קצת חלה רטובה, היה מקליל את הבקר ונותן לו נפח.
 

mykal

New member
זו באמת כמות קטנה

של אורז יחסית לבשר. ומכיון שבשר במיוחד בקר נוטה להתכוץ
אז יוצא שהפלפל לא מלא.
נראה לי שעל 2 ק"ג בשר היה נכון לשים לפחות 2 כוסות אורז.
האלטרנטיבה השניה היא לבשל את שניהם קודם
(כמו שהציעו כאן) ואז למלא. אבל להזהר לא לדחוס.
 

חנהפ

Active member
תודה על התובנות, זה מה שקורה

כנראה כשמנסים לצמצם פחמימות...
 

mykal

New member
מבינה,

רוצה לומר משהו בקשר לצמצום פחמימות,
אורז נחשב לפחמימה מלאה, העיכול שלו שונה מפחמימות ריקות
(שנספגות מידית ומשאירות רעב) האורז משביע.
2 כוסות אורז ואפילו קצת יותר--זו כמות מזערית של פחמימה לאדם האוכל
פלפל ממולא אחד.
אגב, אין אוכל שנכנס לגוף ולא הופך לפחמימה,
הענין הוא העיכול וכמות הסיבים.
אז עוד קצת אורז לא ישמין אף אחד.
בתיאבון.
 

חנהפ

Active member


 
פחמימות של פעם ופחמימות של פעמיים

שלום
פחמימה - אפשר לדיאטת משקל ואפשר לדיאטת סוכר (סכרת).
במקרה של סכרת, פחמימה נחשבת פחמימה גם אם היא משביעה או מלאה.
כנ"ל בלחם כוסמין, לחם חיטה מלאה ועוד.
מה שהופך את הדיאטה ללא יעילה מבחינת חילוף החומרים הם דווקא הפחמימות, שמבחינת הגוף הם סוכרים ומועברים לעתודות...
ע"פ אטקינס, הורדת הפחמימות לעד 20 גרם ביום! (ועוד כמה איסורים קטנים)
משנה את התהליך באופן שהגוף לוקח מהעתודות ולא ממלא אותן.
במקביל, יש לכך השפעה טובה על רמת הסוכר בדם, על הקולסטרול ועוד.
אני עשיתי שבוע שעבר פלפל ממולא, בלי אורז בכלל ולא חסר.

אגב, אני אוכל אורז פעמיים בשנה, והשנה כבר אכלתי!
 

mykal

New member
כל הכבוד שאתה עומד בהחלטה ומצליח.

רק רציתי לומר--אני הגבתי למה שנשאל,
היית יכול לעזור לחנהפ אם היית נותן לה את המתכון ללא אורז.

ולענין הדיאטות, יש המון סוגי דיאטות,
גם לצרכים שונים כפי שציינת,
אני הגבתי רק לאמירה שההפרש בין 3/4 כוס ל--2 כוסות
איננו כמות קלוריות המזיקה בכמותה על 2 ק"ג בשר, אבל גורם הבדל בנפח.
זה הכל.
ואם אכלת השנה--אזי לבריאות. ומאחלת בריאות ובהצלחה.
 
מתכון לפלפל ממולא ללא אורז

שלום
פשוט לא מכינים אורז ולא מערבבים את הבשר (רגו) עם אורז.
ממלאים את הפלפל רק ברגו (בשר).
לטעמי, זמן הבישול של בשר (חי) בתוך הפלפל מוגבל בזמן, כדי שהפלפל לא יתבשל יתר על המידה ויתפרק.
לטובת הבשר, אני חושב שזה לא מספיק לחיבור טעמים. מה גם, שאני מעדיף
לדעת שהבשר בושל כהלכה לפני שאני ממלא בו את הפלפל.
 

mykal

New member
הבנתי,

רק אם כך באופן אישי לא הייתי ממלאה פלפל.
לדעתי, פלפל ממולא, הוא סוג של מנה מלא,
שיש בה מרכיבים של מנה, בשר, ירק ואורז.
ברגע שהפלפל כך, הייתי מבשלת את הבשר
ועושה תבשיל אנטיפסטי של פלפלים-כתוספת.

הרבה אנשים עושים הפוך ממך--מבשללים פלפל ממולא עם אורז ברוטב עגבניות,
וזו התוספת, ושמים מנה בשר ע"י.
אבל תודה לך, למדתי.
 
פלפל ממולא

שלום
עבורי יש בו טעמי ילדות. המנה הזו הייתה קצת מתוקה, אם אני זוכר אותה נכון.
אהבתי מאוד ואכלתי תכופות. פלפל ממולא גם תמיד התחבר לי עם פלפל אדום.
היום, אני לא מכין או אוכל מזה תכופות, ומעדיף למלא דברים אחרים...
לגבי אופן הרכבת המנה (בשרי או תוספת) - כ"א לטעמו.
כמובן שאפשר להתאים אותו לצמחוני (רק אורז) וגם הפוך: רק בשר.
לגבי היחסים, אני חושב שכוס אורז לכל ק"ג בשר זה סביר.
 

mykal

New member
תודה. מסכימה

עם דבריך.
ולגבי היחסים נראה לי שכך למדתי בזמנו בבית.
וזה גם מה שעניתי.
 

חנהפ

Active member
כך אני עושה בפסח כשאני לא משתמשת באורז כלל

ראגו בשר זה בולונז שכזה?
 
מילוי

שלום
ממליץ לבשל את המילוי לפני:
בשר - רגו, מבושל לרמת אכילה.
אורז, מבושל להגשה.
לערבב ולמלא. הוא לא אמור לשנות את נפחו בשלב החיבור עם הפלפל והרוטב.
לעשות נקבים עם סכין או קיסם בתחתית הפלפל לחדירת הנוזל.
לסדר באופן מיטבי את הפלפלים בסיר או בכלי, ולדאוג שיהיה מספיק נוזל (רוטב).
 
לא בהכרח

שלופ
האורז יבש.
הרגו-תלוי בגמה נוזל משאירים בו. חלק נספג ע"י האורז.
קצת נוזלי - קל למלא.
החריצים: חשוב לשילוב טעמים מהרוטב עגניות למילוי והחלק הפנימי של הפלפל.

 
למעלה