אני מסכימה, לפעמים חייבים להשתמש
בבוטות, אבל לא כשמדובר בבזבוז אנרגיה לשוא. צריך לשים לב מתי הבוטות שלנו באמת יכולה להשפיע לטובה,ומתי אנחנו סתם נותנים לאחרים להכניס אותנו ללופ של עצבים שאין לו סוף. כיבוד הסביבה, הכוונה להכרה בעובדה שיש גבול לעד כמה אנחנו יכולים לשנות בנאדם אחר. אני יכולה לשבת בארוחה משפחתית, להגיב באגרסיביות ולצפות שבעקבות זה הרגשות, הדעות, והשריטות של בני משפחתי ישתנו, ולרתוח מעצבים כשאני מגלה שהנס הזה לא קורה. ואפשר לעומת זאת, לשמוע אותם, עד כמה שזה קשה, ולנסות להבין מאיפה זה בא להם, בלי שום קשר לאם אני מקבלת את זה או לא. כשמנסים להכנס לרגע לנעליים של מישהו אחר מקבלים תמונה ברורה יותר של המצב ואז גם יותר קל לעשות שינוי. אם אבא שלי אומר לי שאני לעולם לא אדע אושר אמיתי עד שאהיה אמא, אני יכולה להבין שלא מדובר בסתם הבעת דעה, כמו "המרק הזה מעולה", אלא מדובר ברעיון שהוא גדל עליו, ברצון שלו להגן על הבת שלו (אפילו אם אני יודעת שזה ההיפך מהגנה), ובתשוקה שלו לראות נכדים. אני יכולה לענות לו שאני מבינה אותו אבל שאני רואה, מרגישה ומחליטה אחרת, ושרק הוא לא ידע אושר אמיתי אם הוא לא יקבל את הבחירה שלי. כמובן שלא כל הערה של אדם ברחוב שווה את ההשקעה הזאת... אבל בני משפחה אי אפשר להחליף וגם חברות רצוי לשקול לפני שמחליפים... אבל שוב, התאוריה יפה, אבל ברגע שזה קורה מתעצבנים ואי אפשר לחשוב בהגיון, אבל אפשר לנסות לתרגל את זה.