אולי שאלה טיפשית

ענתש

New member
אולי שאלה טיפשית ../images/Emo35.gif

אני שמה לב שכולם מתחילים לדבר על "לרשום למעון" את הילדים וראיתי גם על לוח המודעות פה בכפר מודעה שאומרת שזה הזמן לרשום את הילדים לגנים ולמעונות לשנה הבאה... מה אני אמורה לעשות עם זה ? נגה בת שישה שבועות ועוד רחוק הזמן שהיא תלך למעון. אני מתכננת להשאר בבית עד סוף אוגוסט, כלומר אני מניחה שהיא צריכה להתחיל ללכת למעון בערך באמצע אוגוסט (שיהיה לה ולי שבועיים להתרגל כשאמא בבית) - זה אומר שאני צריכה להחליט כבר עכשיו ? גם "שנת הלימודים" של המעונות והגנים מתחילה בראשון בספטמבר ? נראה לי שהשאלה קצת דבילית, כי מה עושים הורים לילדים שנולדים באוגוסט, למשל ? הם מפספסים את הרישום למעון בכמה חודשים טובים, אז הילד שלהם לא הולך למעון ? בקיצור, התבלבלתי... אפשר הסבר ?

ענת - אין שאלה טיפשית. אף פעם. לא

בפורום הזה, בכל אופן. חברה שלי, שהיא בעלת פעוטון וגן, אמרה לי שבגילאים הללו יש הרשמה בכל השנה. גם את שגיא אני רוצה לרשום, ואני לא ממהרת, כי אני יודעת שבגילאים שלו (והוא יותר גדול מנגה. הוא בן 7 חודשים), יש תמיד מקום. הוא יהיה בתינוקיה (כנראה אצל חברה שלי), ונכון לעכשיו יש לה שם 2 תינוקות. בגילאים הללו יש דינמיקה ותמיד יש מקום (עד כמה שאני יודעת).

סיגל וענת - תיקון קטן

בפעוטונים מבוקשים לא תמיד יש מקום כאשר לנו מתאים להכניס את ילדינו. אנחנו היינו בטוחים שלא תהיה בעיה להכניס את אורן לפעוטון בקיבוץ, מה גם שבעלי עובד שם. התחלנו בתהליך כחודש וחצי אחרי שאורן נולדה ונאמר לנו שאין מקום. כמובן שיש קדימות לילדי הקיבוץ. לשמחתנו נוספה מטפלת וכך התאפשר לנו להכניס את אורן כחודש מאוחר יותר ממה שתכננו. אז אני מציעה כן לבדוק מקומות ולהירשם כדי להבטיח את המקום הרצוי. חוץ מזה - מזל טוב לענת

בויצו ונעמת נסגרה ההרשמה...

ואכן יש שנת לימודים שמתחילה ב-1 בספטמבר ומסתיימת ב-8 באוגוסט (נדמה לי). בויצו ונעמת יסכימו אולי לקבל ילדים באמצע השנה אבל רק אם יש מקום (אצלנו בשכונה זה בדרך כלל לא קורה וגם בזמן ההרשמה הרשמית יש ועדות קבלה - אנחנו מחכים לשמוע אם התקבלנו...). אבל אם מדובר במעון פרטי הרי שזה יותר גמיש. במשפחתונים ואצל מטפלות אין ממש "שנת לימודים", למרות שבדרך כלל יש תחלופה לקראת 1 בספטמבר כי ילדים גדלים ומתחילים גן. התבהר קצת?

ענתש

New member
כלומר - אם אני רוצה מעון נעמ"ת

או ויצ"ו (וכנראה אני רוצה) אז כבר אבוד לי ?

חן123

New member
התקשרתי היום לנעמת הרצליה

ועדיין יש מקום לשנה הבאה, אבל בלי שום קשר אני לא ארשום לשם את אור (השעות לא מתאימות לי ובשיחה לא כל כך התרשמתי לטובה) מה שמחזיר אותי לשאלה אם מישהיא מכירה פעוטון/משפחתון מומלץ ברעננה/הרצליה? ד"א סיגל דיברתי עם נאוה היום, אני אקפוץ לשם אולי מחר חן

michal@gal

Active member
מנהל
בדרך כלל כיתת הפעוטים נסגרת יותר

מאוחר, או שהם מתחילים עם קבוצה קטנה והיא גדלה בהדרגה עד לתפוסה מלאה. אפילו שזה נראה לך מוזר, כדאי כבר עכשיו ללכת למעון ולרשום את הילדה לשנה הבאה. את הבת הגדולה שלי רשמתי למעון בתחילת אוגוסט, לתחילת ספטמבר, ולא היתה שום בעיה. גם את הבת השניה, שנולדה בינואר, רשמתי במרץ בשביל להתחיל באפריל (נעמת בשני המקרים) ולא היתה שום בעיה.

תיורז

New member
בני יליד ינואר

כך שחיפשתי לו מסגרת לחודש מאי, מיד אחרי חופשת לידה. בדקתי לרוב מסגרות פרטיות, אך ביקרתי גם במעון נעמת, מעון לתינוקות בלבד, כלומר מגיל 3 חודשים עד שנה וחצי, והיתה אפשרות להירשם. מועד הרישום שהסתיים לפני כשבוע, מתאים רק לבני שנה ומעלה, גם שאני חושבת שאין לך מה לדאוג. ומה שגם אם עדיין לא נרשמת, תבדקי בויצו (אמרת שאת כנראה מעוניינת) ותבררי לגבי הרישום באוגוסט.

דיאנה1

New member
תמיד כדאי לבדוק. אני לא בטוחה שיש

כללים סגורים וקובעים, וזה בטח משתנה לפי ההיצע והביקוש. אותו הדבר לגבי גנים פרטיים. באיזור שלי יש המון גנים אבל היה גן אחד שכולם בשכונה המליצו עליו, אז רשמתי את בר לשנה הבאה כבר בספטמבר, והשבוע סיפרה לי מישהי שהיא כבר רשמה את הבן שלה לספטמבר של עוד שנה וחצי לגן הזה. צריך פשוט לבדוק מה קורה בגנים או במעונות שבאים בחשבון.

כמו שאמרתי זה עניין של מקום פנוי...

הכי פשוט - במקום להלחיץ את עצמך סתם, תרימי טלפון ותשאלי... בהצלחה

לא בטוח

בויצו לפחות אני יודעת שאת נמצאת בהמתנה, בדרך כלל יש ילדים שעוזבים ואז ילדים אחרים יכולים להיכנס, לפחות ככה ניב נכנס למעון

אמיר.

New member
ועדת קבלה ?????

עושים פסיכומטרי לילד ????? להורים ??? מבחן הכנסה ? אפליה על רקע עדתי ?? מה זה הדבר הזה ????

מירי,

New member
../images/Emo6.gif אני מקווה שרק שכחת את החיוכים..

מעונות נעמ"ת (ונדמה לי גם ויצו) הם במקור לאמהות עובדות , יש עדיפות לחד הוריות ולבעלי הכנסות פחות גבוהות ......

אמיר.

New member
אהה....

מבחן הכנסה זה משהו אחר.. אבל לא בשביל לדחות מישהו... מקסימום בשביל להעניק הקלה בשכ´ל...

מירי,

New member
ומה אם יש מקום רק ל X ילדים?

יש מבנה בגודל מסויים - לא הייתי רוצה שיהיו שם המון ילדים דחוסים (נצא מתוך הנחה שאפשר להתאים את מספר המטפלות...) את מי מקבלים ואת מי לא?

אמיר.

New member
קודם כל מקבלים את הילד שלי ../images/Emo13.gif

אם דבר כזה קורה, זו פשלה נוראה של המועצה המקומית. אפשר לחשוב שאי אפשר לחזות את הצורך במעונות...

זה לא שאין מעונות - יש מעונות...

"המועצה המקומית" שאני מדברת עליה היא העיר הגדולה (תל אביב). יש מספיק מעונות לכולם, אף ילד לא ישאר בבית כי לא נמצא לו מקום באיזה שהוא גן. אבל יש יותר טובים ופחות טובים. ביותר טובים הביקוש עולה על ההיצע - זו המציאות.

כשהביקוש עולה על ההיצע...

יש ועדת קבלה - כי מישהו צריך להחליט מי יכנס לגן ומי ישאר בחוץ. הקריטריונים למעונות היום (ויצו, נעמת...) נקבעים על ידי משרד העבודה והרווחה. בעדיפות למשפחות חד-הוריות, למשרתים במערכת הבטחון, לילדים שיש להם כבר אחים במעון, לאמהות עובדות ועוד קריטריונים... אז אנחנו בהמתנה לדעת אם יש לנו מקום בגן שרצינו (של ויצו במקרה) ואם לא, נתחיל את החיפוש מחדש. עכשיו יותר ברור?

זה תלוי ?

באיזה מקום את גרה ? בן כמה הילד ? האם זה גן פרטי פרטי או גם ששייך לרשת גני הילדים הפרטיים ?

למעלה