אולי שאלה טיפשית

ענתש

New member
קודם כל תודה על התשובות.

אני גרה בכפר יונה ואני אמא ממש טרייה (שישה שבועות) וממש מתחילה להלחץ מלחפש מעון/גן/פעוטון לנגה... אני חדשה פה בישוב ולא ממש מכירה את האפשרויות. רק יודעת שיש מעון של נעמ"ת ומעון של ויצ"ו ויש המון אופציות פרטיות (יש פה 17 גני ילדים. כך אמר לי קבלן אחד כשחיפשתי לקנות בית). ובכלל - אני רק לומדת להיות אמא, איך אני צריכה להחליט עכשיו מה אני רוצה שיהיה במעון ? אוף... אני אחפש בפורום אם דיברתם במקרה פעם על "איך בוחרים גן". תודה בכל אופן ואני אשמח לכל מידע שיוכל לעזור לי.

ode

New member
איך בוחרים גן

יש כמה אתרים ברשת שמסבירים איך לבחור גן.נסי כאן.

ענת שלחתי לך מייל בקשר לנעמת

בכפר יונה. אני רשמתי לשם את יעלי לשנה הבאה. יש הרבה מסגרות פרטיות בכפר יונה אבל שמעתי שלא ממש כדאי להתעסק איתם. אני חושבת שהכי טוב ללכת על מסגרת שיש עליה פיקוח כמו נעמת וויצו. בכל אופן תקראי את המייל ששלחתי לך ואשמח לעזור לך.

שרהודיה

New member
כעקרון יש גנים/מעונות שההרשמה

היא עכשיו לשנה הבאה א-ב-ל בהרבה מעונותוגנים מקבלים בלי בעיה ילדיםגם במהלך השנה, כך שאת יכולה לעשות סקר ולראות איפה הכי כדאי לרשום את נוגה, אולי יהיה לה כדאי להיות במשפחתון ולא במעון

רותי הכ

New member
השאלה כמובן אינה טפשית

לדעתי את גם שואלת אותה מוקדם מדי (כשנה לפני הזמן לטעמי האישי בלבד) ההרשמה עכשיו היא לגנים ומעונות לילדים בני שנה-שנה וחצי והלאה לדעתי ולטעמי תינוק קטן צריך שמי שמשגיח עליו יהיה פנוי אליו כל הזמן ולא לעוד ילדים כלומר הוא צריך מטפלת ולמעון יש עוד זמן

מסכימה עם רותי

אני גם חושבת שגן בגיל 3 חודשים זה קצת מוקדם, אבל כל אחת ושיקוליה. בהצלחה בכל בחירה שתעשי.

ענבל30

New member
אני רק רוצה לציין...

שלא לכל משפחה יש את האפשרות לשכור מטפלת צמודה. מבחינה כלכלית. וכן - חופשת לידה נמשכת עפ"י חוק כ-3 חודשים, לא תמיד מתאפשר להאריך אותה, וכשעל האם לחזור לעבודתה - ואין אפשרות כלכלית לשכור מטפלת - הפתרון הוא משפחתון/מעון. בנוסף, למעון יש את היתרון שהוא נבדק חיצונית ועומד לביקורת, של כמה וכמה הורים, ועל מטפלת צריך פשוט לסמוך ב- 100% כי לא תמיד אפשר לדעת מה היא עושה ואיך היא מתנהגת כשההורים לא בסביבה.

רותי הכ

New member
במקרה הספציפי שלי המטפלת יצאה

ב300 שקלים יותר זולה מכל משפחתון שבררתי עליו... ובנוסף האוכל הוא שלה אני לא מביאה כלום ולילדה יש טיפול בלעדי

רותי הכ

New member
גם על משפחתון את צריכה לסמוך ואת

לא יודעת מה קורה כשאת לא שם והמטפלת זו מישהי שאני מכירה מקודם ולכן יכולה לסמוך עליה אבל שוב כל אחד ושיקוליו ואין נכון או לא

מירי,

New member
ומה אם מטפלת שאת מכירה....

מה זאת אומרת מכירה מקודם? האם ראית אותה יום יום עוסקת בטיפול בילד שאינו שלה? ניראה לי די מפחיד להשאיר את התינוק שלי בידיים של אישה שאני לא יודעת מה היא ממש תעשה כשר הוא איתה , לעומת זאת בפעוטון , כאשר יש 2-3 תינוקות קטנטנים (ולפעמים גם פחות) עם מטפלת , וזה במסגרת מחייבת אני יכולה לסמוך עליה יותר - נשמע לי ממש מפחיד להשאיר את הילדים שלי כשהיו בני 3 חודשים עם מטפלת! הגנים שהם היו בהם היו בעלי מוניטין של שנים!

רותי הכ

New member
טוב אז לדעתך אני חסרת אחריות או סתם

אכזרית כלפי הילדים שלי. אשה זרה לחלוטין שנשארת עם שלשה, חמישה או שלשים ילדים אמינה יותר ממישהי שנשארת רק עם ילד אחד? המטפלת הזו חברה של אמא שלי כבר שנים. אני סומכת עליה. המטפלות במשפחתונים ובמעונות זרות לגמרי. כשהילדה שי היתה צריכה משהו - החלפת חיתול, אוכל וכדומה - היא קיבלה מיד ולא חיכתה שהמטפלת תרגיע \ תטפל וכו´ בעוד תינוקות שבכו בדיוק באותו רגע. תינוק קטן בן כמה ימים, שבועות או חודשים זקוק לסיפוק צרכיו באופן מיידי כי כך הוא רוחש ביטחון ואמון בעולם. גם למטפלת של הבנים שלי היה מוניטין של שנים כשהכנסתי את הבן הגדול אליה אז הילד הראשון שהיא טיפלה בו בדיוק התגייס וזה עדיף מאשה שלא פגשתי בחיים אבל מטפלת בו זמנית בעוד 5 ילדים. אותי זהיותר מפחיד

מירי,

New member
איפה שמעת אותי אומרת את זה?

חסרת אחריות? מי אני שאחליט כזה דבר? כי הדעות שלנו שונות זה אומר ששלך או שלי טובות פחות או יותר? תיראי... במקרה שלך היתה מטפלת שהכרת אישית , אבל מה היה קורה אם לא היתה כזו בנמצא? היית צריכה להתחיל לראיין מטפלות - נכון? אז אני חושבת שבין לראיין מטפלות לבין לבחור גן , אני מעדיפה לבחרו גן...(מאותן סיבות שציינתי למעלה) זה הכי טוב לי את כנראה היית בוחרת לראיין מטפלות , זה הכי טוב לך .

*אתוש*

New member
היי ענת גם אני מכפר יונה

אשמח לעזור לך (אני בכפר כבר 6 שנים) להתאקלם כמו שעזרתי לאושרת של יעלי שמעתי ביקורות טובות על מעון ויצו מומלץ בחום גם הגן במתנ"ס ממולץ רק שהוא מגיל שנה וחצי לא מומלץ ללכת למסגרת פרטית מאחת שבר נכוותה מהם (אין עליהם בדר"כ פיקוח) אם תרצי עוד פרטים תשלחי לי מסר בהצלחה בכפר יונה ובבחירת גן מתאים

אמיר.

New member
מהשאלות היותר טובות... ../images/Emo13.gif

למיטב ידיעתי אפשר להכנס גם באמצע השנה... אם יש מקום... וזה המלכוד הקטן... בכל מקרה - מזל טוב וגידול קל.. ד"ש לנגה (איזה שם נהדר)

ענבל30

New member
בעצם כבר ענו לך...

אבל רק רציתי להוסיף שלא רשמתי את רומי מראש, אלא 5 חודשים אחרי הלידה, כשמצאתי עבודה - הכנסתי את רומי למעון של נעמ"ת... זה היה בסוף אוקטובר ולא היתה בעיה לקבל אותה, כי היה מקום בכיתה שלה. הכיתות (החדרים) במעון די גדולים, אז יש מקום לדי הרבה ילדים, אבל סה"כ הם 18 ילדים בתינוקיה, ויש 3 מטפלות... כשרומי נכנסה היו 16 ילדים ורק 2 מטפלות (עם עזרה נוספת בזמן ארוחת צהריים). שיהיה בהצלחה.

למעלה