אולמרט: איראן רוצה נשק גרעיני כמו י

זה כבר עניין אחר אשרת

ואף אמרתי שאני רואה את הבעיה בכך שזו היתה סתם פליטת פה בלתי מתוכננת מצידו. לא עצם האמירה מפריע לי, כי אם האופן שבו היא נאמרה והגמגום שבה בעקבותיה. ובעניין הזה אני אפילו יותר ממסכים איתך.

לא משתאים כל כך , האמת..

פליטת הפה של אולמרט לא הייתה כזו הפתעה בהתחשב בפליטות השונות שלו בעבר.. בנושא השבויים , בנושא ההתנתקות , וכדומה . הבעיה המרכזית היא הדרך שבה נעשה העניין הנוכחי , בפליטת פה , בלי תכנון או החלטה מדינית מחושבת ושקולה , ומה שמוכיח את זה זה ההצהרה שבאה לאח"כ שחזרה לעמימות ( ובצורה לא מקורית במיוחד , יש לציין ) תוך כדי הנסיון להפוך את כולם חוץ מאולמרט למטומטמים , עם בעיות בהבנת הנשמע / הנקרא . כשזה היה בנושאי בחירות ( " השאלה מי ינצח כבר הוכרעה " ) זו הייתה יהירות , זלזול ,חוסר טקט . בנושא כמו מדיניות גרעין מוצהרת , על כל השלכותיה , זה פשוט חוסר אחריות . עד היום מדיניות העמימות נתנה למדינת ישראל את האפשרות "להיות עם ולהרגיש בלי" , כלומר - עם נשק גרעיני וההרתעה הנלווית אליו , אך בלי סנקציות , פיקוח בינ"ל , וכן הלאה... נקווה שאולמרט " ישכיל " לפלוט שטות אחרת בקרוב , כדי להסית את הביקורת ואת הדרישות לסנקציות שמועלות עכשיו ( ודי בצדק , אובייקטיבית ) . זה אולי נראה לנו לפעמים כמו משחק ילדים , אבל בדיפלומטיה ויחב"ל יש משמעות רבה לדקויות הללו. אמרת ש "מדינות ערב שמחפשות סיבה למסיבה תמיד מוצאות אותה" ואני מסכים לחלוטין , אבל אין צורך לעזור להן בכך . " אולמרט אמר משהו , אז מה? " - ימים יגידו , נקווה שבאמת זה יסתיים בדיבורים , זה בטח לא מובן מאליו . גם אם אנחנו סומכים על האמריקאים בעניין , צריך לזכור את הדרישות שלהם בנושא צפון קוריאה ומאיראן , והמערכת הבינ"ל לא תקבל בהבנה יחס של איפה ואיפה וצביעות , במיוחד לא בנושא כזה רגיש . אי אפשר יהיה להאשים את האמריקאים אם לא יוכלו למנוע צעדים נגדנו , או פיקוח בינ"ל , עם כל הרצון הטוב . בנוסף - הצהרה כזו בנושא הגרעין נותנת לגיטימציה לאיראן בנושא הגרעין , וזה לא ממש לטובתנו . כצופה מן הצד , אתה יכול לבוא אליהם בטענות ? כשרה"מ שכבר רמז על פעולה צבאית ( שכלל לא בטוח שהיא אפשרית באמצעים קונבנציונאליים בלבד ) וכרגע אישר באופן רשמי שיש נשק גרעיני ישראלי ? אולמרט היה צריך אולי לטפל בזה בדרך אחרת , יותר צנועה , סה"כ אני מאמין שהוא עשה טעות . אגב , לדעתי גם המבקרים אותו היו צריכים לעשות זאת אולי יותר בצניעות ולא בתקשורת , בשאיפה שהעניין יעבור מסדר היום בשקט , אבל זו כבר שאלה אחרת .

אני תמיד בסביבה , מרחרח ../images/Emo8.gif

יצא לי חרוז בפורום תפוז... מזמן לא ביקרתי אצלך בפורום , אולי נקפוץ אם יש כיבוד קל

אשרת

New member
קפוץ קפוץ.. אתה בהחלט רצוי

בפורום , ואתה עדין חב לי את פתרון התרגיל בחתימה שלך

trigotrigo

New member
אתה צודק ../images/Emo13.gif

ולמרות זאת, המערכת הבינלאומית לעולם לא תתייחס ליחסי ארה"ב ישראל כמשהו נטול צביעות.. כל מי שרוצה את הסיבה יכול להצביע עליה

s k y b l u e

New member
אנחנו כבדי אוזן ולא הבנו את אולמרט

כראוי. חוץ מזה אולמרט קשה שפה: "מי שקורא את הדברים, מבחין שהיה שיבוש כלשהו במלים שצוטטו מפי, משום שבצורה שבה הן כתובות, פשוט לא הייתי יכול לומר אותן". http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/800694.html מישהו דיבר בכלל על נשק גרעיני? השיחה היתה על הבתים, הציורים והעטים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3338861,00.html

אולי באמת העם דפוק?

אם אולמרט דפוק.. ומי את מעלה לנו בסקרים? את ביבי?!1 אז אולי הוא באמת דפוק... אפשר לחשוב מי זה ביבי.. מיילא אם הוא היה מעלה לנו בסקרים אנשים אייכותיים דגולים ושבאמת ראויים לעמוד בראש המדינה הזאת.

למעלה