אולמרט רוצה השכלה גבוהה לעשירים

nosharon

New member
אולמרט רוצה השכלה גבוהה לעשירים

"אולמרט רוצה השכלה גבוהה לעשירים בלבד" תגובות קשות בקרב הסטודנטים לדברי אולמרט, כי ישקול להעלות את שכר הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה במסגרת התוכנית למאבק בעוני. יו"ר התחאחדות הסטודנטים: "למה שלא יממנו את ההטבות ממס על סיגרים דווקא?" יו"ר ארגון הסטודנטים במכללות: "העלאת שכר לימוד תנציח את הפערים בחברה"

ramizzz

New member
להעלות את שכר הלימוד במוסדות להשכלה

קדימה איבדו את הקול שלי בשניה זו אני מצביע קדימה טיפוסי, אבל השנייה הם איבדו את הקול שלי ואני בטוח שאת קולם של סטודנטים נוספים מה שלא עשה השבץ של שרון הצביעות של הנגבי מופז ופרס השחיתות של עמרי עשה אולמרט עם השטויות המפגרות שלו

אתה מציף באותו שם - פעמיים ../images/Emo6.gif

תאמין לי שאני יודע ששני הכינויים זה בעצם אותו האדם! אתה עושה מעצמך צחוק! תחזור לדיונים האינטיליגנטים שאתה מסוגל להם.

אתה טוען שאני זה הבחור שענה כאן?

אם כן, אפשר רשמית להכריז עליכם בית מרגוע לכבשים שוטות שעברו אירוע מוחי. אוי . איזה עשבים שוטים גדלו שם במפלגת שינוי. מפלגה שפעם חשבתי להצביע עבורה.

לצערי שניהם מציפים את אותה הודעה :)

שניהם מדברים על קרוב משפחה שהוא גם ניורולוג.. וכו' יכול להיות שהם אחים?

יכול להיות. אבל רציתי לאמר משהו -

גם לשכנה שלי יש בן דוד שאמא שלו עובדת במכולת ושמעה מהספק של קוקה קולה שאישתו דיברה עם הדוור שהוא אח של הספר של עמיר פרץ שמכיר מצויין את הגיס שביתו החורגת היא אחות בקופת חולים כללית שטוענת כי אני חייב אקמול אחרי שאני קורא את ההודעה הזאת כל פעם מחדש :)

מעניין, תירוש מדברת על חינוך לכל...

במיוחד לבני עניים-שמהם תצא תורה!!!!!!!!!!!!!!! מה קורה כאן? טוב המנהיג חולה...אז לא שם לב...לשטויות של אולמרט בטח מחר יעמוד בפינה ערב זך

תומרס1

New member
מה שאולמרט אומר זה שלא ייתכן

שגם סטודנטים מהעשירון העליון וגם מהמעמד הנמוך ישלמו אותו שכר לימוד. יש בזה משהו...

אם אני זוכר נכון,

זה היה התכנון הראשוני של ביבי בקדנציה הראשונה שלו כראש ממשלה. זוכר את שביתת הסטודנטים? ברק קפץ על אותה שביתה, ודיבר על הורדת שכר הלימוד לכוווולם. דבר שעזר לו רבות באותן בחירות. זה היה אחד הסימנים שסימנו את סוף דרכו של ביבי כראש ממשלה. עכשיו אולמרט מאמץ את משנתו של ביבי? בעצם זה לא חדש. חוץ מ"ביבי ביבי", אולמרט לא יודע להגיד כלום !

תומרס1

New member
תראה אני זוכר שברק זכה לתמיכה רבה

של הסטודנטים... אני לא בעד ההצעה של אולמרט או מה שהוא מתכוון לעשות פשוט העלתי איזשהו נושא לדיון, כי אני בעצמי סטודנט... אני לא יודע אם ההצהרה שלו להעלות את שכר הלימוד זה משהו טוב אבל אני מתחבר למשהו אחר בהצעה שלו שבני המעמד הנמוך וסטודנטים מעיירות פיתוח וכו' ישלמו פחות ויהיו זכאים ליותר מלגות ועזרה בשכר הלימוד.. לדעתי נושא מאוד מעניין ומאוד חשוב לדון בו...

ומה שאני אמרתי,

שעד כמה שאני זוכר, זו היתה בזמנו הצעה של ביבי לפני 7-8 שנים ... שוב אולמרט מאמץ את דרכו של ביבי ... מה הוא היה עושה בלעדי ביבי ?! אז שכר הלימוד היה גבוה יותר מהיום, ואחרי אותה שביתה (אולי גם לפניה) ביבי דיבר על שכר לימוד משתנה. בזמנו, ההצעה הזאת נקטלה קשות ע"י מי שהיום יתמוך בהצעה כזאת (ואולי גם הפוך. מעניין לשמוע את ביבי בנושא ...), כי תלוי מי מעלה את ההצעה הזאת ...

תומרס1

New member
העלתי כאן שאלה.. מה אתם חושבים

על זה, אולי באמת לתת יותר מלגות או שכר לימוד נמוך יותר למעמד הביניים אין ספק הרי שחינוך יפתור חלק מהבעיות של הפערים החברתיים..

mean girl 16

New member
אני חושבת שזאת עבודה בעיניים

שאולמרט מציג את זה כאילו הוא דואג לספסד את המעמד הנמוך. רק שהוא מעלה את השכר של המעמד הגבוה יותר, כך שהוא בעצם נותן למשבצת אחת לממן את השנייה. פתרון נכון הוא באמת לדאוג למלגות וכו' למעמד הנמוך יותר אבל לא על חשבון מגמות חאחרות בציבור אלא ע"י המדינה.

אני מבין לליבם של הסטודנטים -

ובהחלט ממתין לראות את עיקרי התכנית, כמו כולם. אני יכול רק להאיר נקודה מסויימת, שבהחלט רלוונטית לעניין - אני מכיר הרבה סטודנטים, בני עשירים, שהשיגו מענקים כספיים ובכך "גזלו" מקום לבעלי אמצעיים פחותים באותה מסגרת מלגות. אתם מוזמנים לשאול סטודנטים שאתם מכירים והם יוכלו לספר לכם את אותה האמת המדוייקת. כואב לדעת שמושב סימסטריאלי נגזל ע"י אותם בעלי אמצעים ללא צדק מוסרי. בוודאי לכל אותם עשירים "כואב" פתאום בכיס - והם יהיו הראשונים שילינו על כך.. אני רוצה לשמוע מאותם בעלי אמצעים בסיסיים, שלא נתמכים ע"י בני משפחתם, כמוני, מה דעתם על הנושא - והאם הם לא יהיו שמחים על כך שהאמצעים להשכלה גבוהה, קרובים אליהם מתמיד? כמובן שאינני מזלזל בבני המעמד הכלכלי הגבוה שרוצים ללמוד ותורמים לחברה ושוב, אציין.. כי איננו ידעים במדויק איך השיטה הזאת צריכה לעבוד.. ייתכן ואלמנטים של אי וודאות, הם אלה המכעיסים יותר מכל. תודה.

תומרס1

New member
אני לומד רק בזכות המלגה, אין סיכוי

שהייתי עכשיו סטודנט אם לא הייתה לי את המלגה הזאת. אני בכל אופן חושב שצריך לתת יותר מלגות ועזרה למעמד החלש, ולא בהכרח להעלות את שכר הלימוד לעשירון העליון אבל לפחות כמו שציינת שלא ישתמשו במלגות שיכולות מאוד לעזור למעמד הנמוך..

למעלה