אומגה 3 לפעוט - מינון

supermacro

New member
אומגה 3 לפעוט - מינון

בני בן שנתיים וחצי עם חשש לפדד ואנו כעת בשלב אבחונים וטיפולים עם קלינאים. כרגע מסתמן יותר שיש לו בעיית תקשורת מסויימת עם כיוון לבעיית ויסות חושי. ברשותינו כמוסות אומגה 3 של אלספה באריזה רגילה (1450 מ"ג) שאני מאמין שמיועדת באופן עקרוני למבוגרים. ניסינו לרוקן תכולת כמוסה לתוך בקבוק הדייסה וזה אינו מפריע לו לאכול מבחינת טעם או באופן קבלת החומר. משקלו כ-15 ק"ג. ואנו עושים זאת פעם בארוחת הבוקר ופעם בערב לפני השינה. האם אנו עושים דבר הגיוני ? הייתי אומר שאנו כבר מרגישים בהבדל. האם המינון לא גבוה מידי, או אולי אפילו נמוך מידי ? שמתי לב שהחומר אינו מרוכז כל כך בכדורים אלו - 300 מ"ג בכל כמוסה (120 מ"ג DHA + 180 מ"ג EPA). והאם אולי בכלל כדאילנו להעלות את המינון ? האם יש חשש כל שהוא להרעלה או תופעות לוואי אחרות ? אנו בכל אופן לא שמנו לב לשום תופעת לוואי לא רצוייה. תודה רבה רבה מראש על העזרה.

razgalili

New member
הי

התשובות לרוב שאלותיכם, ולכמה שעדיין לא שאלתם, נמצאות במאמרים בראש הפורום, (סרגל כחול בראש הפורום->מאמרים->תוספים-> שם יש מאמר על אומגה שלוש וטבלת ערכים מומלצים) ממליץ בחוזקה שתקראו את המאמרים הנ"ל.

b o t t e n

New member
../images/Emo207.gif ראשית זה תחת קישורים ולא מאמרים.

שנית, גם המאמרים וגם הקישורים כתובים בשפה שמיועדת למי שכבר "שוחה בחומר" אין שום מאמר מרוכז על הכל בשפה פשוטה למתחילים. ואני אשמח אם תרימו את הכפפה. ואגב, האם באמת יש סכנה במתן עודף של אומגה 3 ואבץ

khisha

New member
מה עם הספר שקבענו לדון בתובנותיו? ../images/Emo8.gif

אין לי מושג. בחיים לא שמעתי על אוברדוז של שמן דגים. גם מאבץ לא ראיתי אוברדוזים, במיוחד אצל ילדי הספקטרום. אבל אני מאמין שכל דבר צריך להשאר בגבולות הטעם הטוב. מדוע דווקא אבץ, אם יורשה לי לשאול? מה עם איזה B קומפלקס ככה בשביל הקטע? אולי איזה CoQ10 טוב על הבוקר? או שמא איזה חומצת אמינו או מינראלים משובחים בשביל הרגשה טובה? ידוע לך שבלי ויטמין E יעילותו של אומגה3 מוטלת בספק כי הוא יכול להתחמצן בקיבה?

b o t t e n

New member
תתיתן לי סמריס של כל מה שכתבת

לעיל. וגם אנקדוטות מהספר. מלאכי המכס החליטו לז&%^& לי את המשלוחה של אמזון. לטענתם אני פותחת סיפרייה מיקצועית וצריכה לשלם מכס כמו בית עסק

ספרים...

לא יעזור לך אם כבר הזמנת, אבל אולי לפעם הבאה.... אני הזמנתי שני ספרים שהומלצו כאן בפורום דרך האקדמון (חנות ספרים של האוניברסיטה העברית, יכול להיות שניתן להזמין גם דרך הדיונון, לא ניסיתי). יש להם מח' יבוא שניתן לפנות אליה ולקבל הצעת מחיר לספרים זרים. לא יודעת אם זה זול יותר, אבל חוסך הרבה כאב ראש. 2 ספרים שהזמנתי עלו לי ביחד 220 ש"ח. (evidence of harm ו children with starving brain). בכל מקרה, אם את רוצה להשאיל לתקופה מסוימת, את יכולה לפנות אליי (לא סיימתי לקרוא את שניהם, אבל עם קצב הקריאה שלי את יכולה להשתלב בעניין). דורית

harduf9

New member
B קומפלקס, COQ10 ח. אמינו ומינרלים.

B קומפלקס לרב אינו בעייתי מאחר שויטמינים אלו מסיסים במים ועודפים מופרשים בקלות דרך מערכת השתן מלבד B12 שנאגר בכבד וכרגע בדיעה היא שכל המרבה הרי זה משובח. ישנה טענה שכל ומר המינון יתר הוא מזיק מאחר והוא לוקח אנרגיה מהגוף לסילוקו גם עם סילוקו קל. הבעיה עם ויטמיני B שספיגתם גרועה מראש עד כ 10% וסביר להניח שמינון יתר פשוט אחוז אי הספיגה יעלה. COQ10 הוא חומר מדלל דם ולכן דילול יתר מסוכן, עלול לגרום לדימומים פנימיים. מעבר לכך משתתף בייצור אנרגיה ועלולה להיות בעיית הרדמות בייחוד עם לקיחה של לפני השינה. גם ל COQ10 יש קונטרה אינדקציות עם תרופות. בעיקר עם קומדין (מדלל דם). חומצות אמינו במינון יתר יגרמו לנזק קשה גם למערכת העצבים לעיתים בלתי הפיך ובכל מקרה קשה לאיזון וגם לכליות גם סביר להניח שנזק בלתי הפיך. מעבר לכך חומצות אמינו חייבות איזון בינן לבין עצמן גם במינונים רגילים ואסור לקחת לאורך זמן חומצה אחת או שתיים אלא אם ידוע במפורש שקיים חוסר או לחיליפין צורך מוגבר בחומצה זו, הנחייה כזו תתקבל רק מרופא מדיציני M.D. מינרלים בעודף דם מסוכן אך מאחר ויש הרבה מינרלים ההתייחסות צריכה להיות אינדיבדואלית כגון לאבץ שהוא מינרל. כמות ויטמין ה E ברב מוצרי האומגה נמוכה מאוד ותפקידה לשמור על האומגה עד הגעתה ללקוח הסופי כמו חומר משמר ששמים במזון. חימצון קשור לחמצן ולא לחומצות. בכל מקרה חברות טובות מייצרות אומגה 3 בכמוסה שנפתחת רק בקיבה וזו במטרה להגן על הלקוח מפני הטעם הלא נעים בלשון המעטה ולא על האומגה 3. אני מניח שידוע לך שאומגה 3 מקורה בדגים שבהחלט במקור עוברים את הקיבה ומתעכלים. חומצת הקיבה אינה מעכלת שומנים ואומגה 3 היא חומצת שומן לכל דבר. בריאות שלמה גיא הרדוף

khisha

New member
BRAVO

חיפשתי סמיילי של מחיאות כפיים אבל אין כזה כי אני ממש מוחה כפיים בעמידה. זוהי דוגמא יפה מדוע אסור לסמוך על אנשים שמצהירים על אינטרס בריאות האדם ומפרסמים את עצמם בה בעת. וחוץ מזה, דומני שניתן היה להבין שדברים שאמרתי היו בצורה הומורית כדי לגרות רצון ללמוד על עוד דברים. אבל כנראה שמשהוא מדליק עד כדי כך שאנשים לא ראים בעיניים. מזמן לא ראיתי סילוף מגמתי בצורה מוגזמת שכזו.

khisha

New member
זה היה בערך כמו להגיד

שתנור אפיה מתחמם לטמפרטורות גבוהות במיוחד ובכך גורם לכוויות קשות ואפילו למוות לכל מי שיגע בו. לכל דבר יש את הנקודות שלו. אפילו מנייר אפשר להיחתך. הוא לא דיבר מה כל דבר עושה ומה פעולה פיזיולוגית שלו בגוף במינונים נכונים אלא ישר חתך לכיוון מוות וודאי. אכן, כולנו נמות בסופו של דבר, אבל יש כאלה שמתכוונים לדחות את המועד בכמה עשרות שנים. לא חייבים ישר לקפוץ מהחלון. ועובדה שלא כולם עושים את זה.

RebelRex

New member
יש מחקרים קליניים שבהם נותנים כמויות גדולות

מאוד של חומצות אמינו בודדות , לאורך זמן ללא שום נזק עצבי ובלי שום השפעה על חומצות אמינו אחרות [למשל: 60 גרם ליום חומצת אמינו גליצין לחולי סכיזופרניה] מה המקור שלך לאזהרות החמורות האלה בנטילה של חומצות אמינו?

harduf9

New member
הדגש לחולי סכיזופרניה

אינני מצוי בחסרים בחולי הסכיזופרניה או במה עשוי לשפר מצבם כך שהדוגמא שהבאת אינה מתאימה. מאחר ואני מטפל ברפואה טבעית ואינני מצוי במחקרים ובעיקר בגלל שלכל מחקר בעד ישנו גם מחקר נגד ואני אישית נואשתי מהם, החלטתי ללכת עם הנסיון שלי ושל הקולגות שלי על בסיס מה שלמדתי. בריאות שלמה גיא הרדוף

RebelRex

New member
יש מחקרים שנעשו גם על אנשים בריאים

ובהם נתנו כמויות גדולות חוץ מזה, שהדוגמא בהחלט רלוונטית , כי הכמויות שנותנים לסכיזופרנים הם פי 30 יותר גדולות מהכמויות הנורמליות, ובכלל לא מדובר על 'השלמת חסרים'.

lavendula

New member
בואו נפתח בר אקטיבי לתוספים וגמרנו ../images/Emo8.gif

האמת היא שהשתדלתי לקרוא מאמרים וקישורים כדי לא להיראות יותר מדי
פה, אבל זה באמת לא חומר קל... בנוסף, אני תוהה איך אני אצליח לתת לבן שלי את כל ה"קוקטייל" הזה.

razgalili

New member
כל מי שצריך עזרה יכול להרים טלפון אלינו

ונשמח לעזור. אנחנו באמריקה, טלפון 914-533-7235, אנחנו פנויים בימי שבת או ראשון החל משעה שבע בערב שעון ישראל

lavendula

New member
תודה על הנכונות, רז

הרצון הטוב והכן של כולם פה מחמם את הלב. נראה לי שבמקרה שלנו, הצעד הנכון ביותר יהיה לפנות לתזונאית או רופא שמצוים בפרטוקול ולקבל ההנחיות מסודרות. כרגע אני עומלת על הסרת התנגדויות של בן הזוג, שזו המשימה הכי קשה.

khisha

New member
בואי נעשה בדיקות ונרכיב פרוטוקול לפי הצורך.

יש דברים שחסר לכל האוטוסיטים. על זה אפשר לוותר. יש כאלה שהם מאוד אינדיווידואליים. אפרופו חומצות אמינו . במשך שנה הייתי בדרך לא דרך מביא תרכובת אישיתשל חומצות אמינו שנרקחה על ידי Metabolic Maintenance על סמך בדיקה מסובכת. זה הרולס רויס של אמינו. כעבור שנה שום דבר לא השתנהוחוסר בחומצות אמינו חיוניות נשאר בדיוק כפי שהיה כי זה פשוט לא נספג. אנקדוטה קטנה על מינונים יתר שגורמים לנזקים בלתי הפיכים. אלוואי עלינו להגיע למינון נדרש.

למעלה