אומנוית לחימה

לא...

ואני אסביר שוב. אני לא מציע לפרק את המשטרה מחר. הסברתי שבעניין המשטרה, קודם יש להפוך אותה ללא-אלימה, ובלי שום קשר לזה - דרוש שינוי עמוק בסדר החברתי ובצורת המשטר (קפיטליזם), על מנת לטפל במה שגורם לאלימות (עוני, רעב, תאוות בצע, חוסר סיפוק, ניכור, שוביניזם, אי-שוויון, דיכוי וכו'), ואז..לאט לאט.. אנסים סדרתיים יתמעטו באופן משמעותי, רוצחים שכירים בקושי יהיו, סוחרי נשים והרואין יעלמו וכו וכו... אבל זה ייקח זמן, הרבה זמן, וביינתים - כן, ביינתים צריך להשאיר אותם בכלא. צריך להשאיר אותם בכלא כי הנזק שנגרם ע"י השיטות האלימות שאנחנו נוהגים בהם כעת, הוא כבר עמוק מידי, וצריך זמן עד שנוכל לתקן את טעויות העבר, אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים להתחיל בתיקון ובשינוי כבר עכשיו, בעצמנו. אבל זה ממש לא בהכרח קשור לפציפיזם, מה שאמרתי עכשיו. זה קשור לאורח החיים הקפיטליסטי, האלים והמדכא, שאנחנו חיים בו עכשיו.

חלומות שווא

להפוך את המשטרה ללא-אלימה זה כמו לפרק אותה. בוא תסביר לי איך אתה מתכוון לתפוס את מבצעי הפיצוץ היום בת"א עם סיירת המחבקים שלך. כמו שאתה מבין, אין להם הרבה כבוד לחיי אדם. סיור לא חמוש שירדוף אחריהם יסכן את חייו ולא יתפוס אותם. ואם לא ירדוף אחריהם ויתפוס אותם, חיי אזרחים ימשיכו להיות בסכנה. מה אתה מעדיף?

סֵג

New member
קישור לדיבור מעניין שהיה בפורום

שלא הגיע לשום מקום. זה היה קצת קשור, כי הוא התייחס לאומנות לחימה כמטאפורה לגישה שלמה לפציפיזם.

אנלאיודע.

מצד אחד, אם מסתכלים על זה באופן תיאורטי זה נראה מאוד נחמד. כמו שהזכרת, חלק מ"אומנויות הלחימה" מבוססות על זה שכל מה שהן עושות זה להשתמש בכח של התוקף לצורך הגנה וכיו"ב. אז בסופו של דבר זה יכול לעבור את המבחן של פצפציזם. ואפילו יכול להיות שבארצות מזרח אסיה זה באמת עובד ככה. אתה יודע, ככה עם חצי שעה מדיטציה על כל חצי שעה של אימון פיזי. אולי. אני לא יודע. אממה? כאן זה עובד קצת אחרת. כשרשמו אותי לחוג קרטה ביסודי כל הפואנטה היתה להרביץ, וללמוד איך להרביץ יותר חזק. עכשיו כשאני מנסה להיזכר בזה קופצת לי תמונה לראש שהמדריך של החוג רק אומר לי לצרוח יותר חזק כשאני נותן אגרוף לכרית. האמת, זה לא הפריע לי במיוחד. לא זוכר למה הפסקתי עם זה. אבל אני מנחש שאתה לא תוהה אם לשלוח את אחיך הקטן לחוג, אלא (אולי) לגבי עצמך. ואז. טוב. במקרה כזה רק אתה יכול לדעת את התשובה. ונראה לי שכל עוד לא מתחילים עם חרבות/נונצ'קוס/שאר-דברים-של-צבי-הנינג'ה זה לא מבחיל מדי.

האמת שאני לא תוהה לגבי עצמי

(למרות שהמחשבה עברה לי בראש כמה פעמים בעבר), אלא סתם מתלבט בנושא באופן תיאורטי/פילוסופי. האמת שאני דווקא שמעתי על מורים לאומנויות לחימה שהמנטרה שלהם היא "אל תכנסו לסיטואציות אלימות, תמנעו מזה כמה שאפשר. אם סיטואציה כזאת נכפתה עליכם, דבר ראשון - תברחו. אם אין לכם אפשרות לברוח, רק אז, תשתמשו באומנות הלחימה עם כמה שפחות פגיעה מיותרת". ולא כמו שאתה תיארת את החוויה שלך ביסודי, שבה כל הפואנטה הייתה להרביץ.

זה בדיוק מה שאותי לימדו

דיפלומטיה, שיחות שלום, נתינת הארנק, דילוגי ארנבת - תמיד היו האופציה הראשונה והמועדפת. למדנו שלניטרול היריב באלימות מגיעים כשאין ברירה אחרת. וברור שלא נותנים את כל הצ'אנסים לברירה האחרת. אם הסיכוי של הברירה האחרת להצליח הוא נמוך מספיק- משלבים את הילוך הכוח בקביעת העובדות בשטח והגנה על עצמינו. והכל מאוד תלוי בתנאי סיטואציה הספציפית שאליה נקלעים.

אגב ספורט

כמו רבים, אני לא מאמין שבני אדם יכולים בלי מלחמות, כי אנחנו חלק מהטבע. אבל העניין הוא שאנחנו לא חייבים מלחמות מזויינות או מלחמות של הרס- את "אנרגיות" המלחמה אפשר לתעל לתחרותיות סוערת לא פחות ובונה יותר- אם זו מלחמה בין אוסם לעלית, בין הליכוד לעבודה, בין הפועל למכבי, בין ערוץ 1 לערוץ 2. אז נכון ש"מלחמות כאלה" מוציאות לא מעט חרא מהאדם- יורדים נמוך בשביל רייטינג, מפציצים בפרסומות במקום להשקיע בתוכן- אבל חי נפשי, שכל מלחמותינו וצבאותינו יהיו כאלה!

בני אדם יכולים יופי בלי מלחמות

לא ברור לי הניתוח הזה. אז קודם כל, בני אדם מסתדרים יופי בלי מלחמות. תושבי קוסטה ריקה, עד כמה שידוע לי, לא במלחמה ומסתדרים יופי. כנ"ל תושבי ברזיל, אוסטרליה, יפן, טג'קיסטן ומי-לא. העובדה ש*היום* יש ב*פלסטינה* מלחמה לא אומר שזה "טבוע" בנו. אז תאמר, מלחמות הן "דבר שחוזר על עצמו משחר ההיסטוריה". eh. מאוד eh. מלבד השינוי המהותי באופי של המלחמות (וכתבתי על זה באריכות בפורום של פרופילחדש) במאתיים שנים האחרונות, אפשר גם להצביע על תקופות קדומות יותר. למיטב ידיעתי עד התקופה הניאוליתית אין כל ממצאים ארכיאולוגים שמצביעים על שימוש בנשק (אפילו שהכלים לייצורו נמצאו). בנוסף, אם בוחנים את ציורי הקיר במערות של האדם הקדמון לא מוצאים תיעוד לקרבות בין אנשים/שבטים. וזאת, חשוב לציין, בהתחשב בזה שהם ציירו *כל* מה שהיה להם בחיים (ציד, לידה, מוות, וכו'). כל זה לא בא לומר שאין סתירות. יש, ובשפע. יש אינטרסים מנוגדים לאנשים שונים. יש אינטרסים שונים לקבוצות שונות. אבל כמו שאמרת, זה לא חייב לצאת בצורה של פצצות מימן. (נדמה לי שכל התגובה הזאת היתה רק בגלל שקראת למאבק על נתח שוק של אוסם ועלית "מלחמה". זה פשוט כ"כ לא המילה המתאימה. וסליחה אם אני פדנט-יתר-על-המידה)

למעלה