אומנים צבועים.. קל מאוד לקרוא לשחרור

dariayaari

New member
אולי את צודקת ואולי לא

אני כאמא לא ביולוגית, לא יכולה לשבת בשקט ולסמוך על זה שראש הממשלה יחזיר את גלעד. אני מרגישה צורך וחובה לעשות משהו, וגם אם בדיעבד יתברר שהיה לשוא. ושוב יונה - הזמנים השתנו ומשתנים כל הזמן. אנחנו לא יכולים לדעת אם במצטבר יש תועלת בכל הקיטש' שנעשה. זה שהאנשים היושבים למעלה לא רואים האח הגדול והם אינם צרכנים של אותה תרבות, לא משנה. אותה תרבות משנה את פני החברה כולה, ומשפיעה על החברה כולה. שרי הממשלה יושבים בתוך החברה, התקשורת יושבת בתוך החברה, התקשורת שמחפשת אירוע צהוב, וקיטש', כי יודעת שיש לזה רייטינג. שם המשחק היום הוא: רייטינג. היא משדרת את האירוע הצהוב, ההמון מריע וכך הלאה. זו החברה שלנו יונה, וראי כמה מעטים אנחנו שבזים לקיטש' הזה. ושוב, אסור לשכוח את הזמן שחלף. כלומר, יש המהללים את חוכמתה של המשפחה, את תחכומה. כמובן שאינני בדעתם, בזה אין לי וויכוח איתך.

יונה1

New member
אנחנו טוענות בעצם אותה טענה

כמובן שאסור לשבת בשקט. די לי בהצהרתם החוזרת ונשנית של אביבה ונועם עצמם "שהיו תמימים והאמינו לממסד" בשביל להוכיח את הטענה שאסור לשבת בשקט. לגבי קיטש בנושא חייל שבוי - אני ממשיכה לא להסכים איתך גלעד הוא לא דולפין או שמורת טבע שיש להצילם. צילום (למשל) של אביבה עם קרנית, עדיין יותר "חזק" "צהוב" ו"מוכר" מכל המיצג ההזוי-בזוי שהיה שם. התקשורת כולה ממילא מעוניינת לכסות את הספור ותמשיך לעשות זאת גם מבלי שהמשפחה תבזה את עצמה (ועוד יותר את גלעד). קחי עוד דבר בחשבון. הקיטש והגימיקים הללו, מרחיקים משורות הפעילים אנשים רציניים. פדויי השבי הפסיקו להגיע בזמנו לפעילות בגלל "גימיק הכלוב", אני בספק גדול לגבי השאלה כמה חברים שלי מוכנים לעמוד על יד מיצג "גלעדים שליטים". ואגב, גם מבחינת צילום - עדיף שלט אחד חזק, ממאה "שליטים" מקרטון. אז היה לנו "מיצג סוחט רייטינג ודמעות" אצל צרכני הקיטש, בעוד שאלה שאינם חיים על פי תרבות "הישרדות", עסקו כל אותו זמן בהשרדותם הפוליטית ובהרכבת ממשלת אחדות. וכן - אין לי ספק שיש מאות אלפים שמהללים את תחכומה וחוכמתה של המשפחה. מכאן נובע הפחד שלי שבעתיד, כשיפול החייל הבא בשבי, הוריו ימהרו לאמץ את "נוסחת שליט" ויפעלו בדומה. איזה כיף לפוליטיקאים שלנו שמולם ניצבים אזרחים כאלה....

dariayaari

New member
קראתי באינטרנט, כתבה שעסקה

בתחכומה של המשפחה. כותב הכתבה אם אינני טועה היה בעלה של שיינקמנית.זה היה ynet. מכאן אמרתי מה שאמרתי. ברור שלו אביבה היתה עומדת שם במקום החיילים מקרטון, ברור, ברור, ברור.....אבל היא לא עומדת!!!!!!!! ואז עלינו לעשות את הבלתי אפשרי, ממש את הבלתי אפשרי, וזה להצליח למרות ועל אף המשפחה.

יונה1

New member
אביבה דווקא כן עמדה שם באותו יום!

וקרוב לוודאי ששיקמן ומשפחתה המורחבת בטוחים שהקמפיין מאד מתוחכם. אני משוכנעת שעוד הרבה משרדי פרסום משוכנעים שהקמפיין מאד מתוחכם ולפני שנתיים אחד מהם אפילו זכה בפרס בינלאומי. ואכן כבר אמרתי בעבר שגלעד שליט שווק בצורה יוצאת מן הכלל והיום הוא מפורסם ברחבי העולם כמעט כמו ישו הנוצרי. מעניין ששינקמן לא חשבה להציב בפתחי הכנסיות (לרגל חג המולד), סנטה קלאוס עם פרצופו של שליט. מילא נועם, אבל אין לי מושג איך אביבה מרשה את הטרוף הזה. כנראה גם היא שבוייה בידי הפרסומאים השונים.

יוסקה גרוף, אורי סלונים, קרנית גולדווסר וגלעד

מהעתונות - יוסקה גרוף התייצב ליד משפחת שליט בירושלים בשבוע שעבר. גם נתן מרגלית ואורי (שכחתי את שם משפחתו) מ'ערים בלילה'. הגיעו גם אורי סלונים, מתווך-עבר בעיסקאות שבויים ונעדרים וקרנית גולדווסר ואסתר וקסמן. ועל פי התרשמותי כעוקב מרחוק - 100 או 120 הדמויות בגודל אדם של גלעד שליט במדים שהלבישו אותו שוביו יצרו אפקט ויזואלי מרשים ! עובדה היא, שהדמויות הללו הפכו להיות רקע לכל התכניות, המהדורות, והראיונות בנושא גלעד שליט בטלביזיה וברבים מהעתונים. ואשר למה עוד (עוד ! לא במקום) צריך לעשות, למיטב פרשנותי - מתקרב 'רגע-האמת' , שבו למשפחת שליט לא יהיה מנוס אלא להכריע בין המשך שמירה על 'שקט תעשייתי' עם תקווה נחלשת והולכת לראות בנם חוזר הביתה, לבין מעבר לצעדים נחרצים יותר, שיש בהם סכנה של העברת המוקד לקונפליקט ולהתנגשויות בין המשפחה ונאמניה ל'רשויות', המשטרה וזרועות ממשלתיות, עם משרד ראש-הממשלה בראשן. לצערי ולמיטב הבנתי - במצב הנוכחי, מבנימין נתניהו הבשורה הטובה (שגלעד בדרכו הביתה) כנראה לא תצא !

יונה1

New member
עם כל הכבוד

הגלעדים שליטים הקרטוניים לא היו "במדים שהלבישו אותם שוביהם", אלא למרבה הקיטש והגועל, גם הדביקו את פרצופו לגוף של מישהו אחר. וזה שהמיצג הפך להיות רקע לכל הצילומים. נו טוב... גם יוסי בובליל הפך לגבור תרבות. ואם נתניהו לא יחזיר בקרוב את גלעד (ההערכה שלי היא שדווקא כן, אבל לך תדע...), הרי כמובן שלא תעזור שום פעילות שעוברת על החוק.

יונה1

New member
איפה את רואה פה התלהבות מהחוכמה?

הנה לך קטע מ"הארץ" של היום: "השבוע, ביום שבו נערך מפגן מחאה בירושלים שבו הוצגו עשרות דמויות קרטון של החטוף בגודל טבעי, נסעה בתל אביב מכונית שעליה נצבע תצלום ענק של שליט, כאילו היה זה כלי רכב מסחרי של חברת הכבלים או הלוויין". דינה. יש פה רק לגלוג ולא התפעלות.

dariayaari

New member
קראתי את הכתבה

אבל המסר בכתבה היה אחר. המסר היה שהאיום האירני ימריץ את נתניהו לסיים את הפרשה, אולי... אותם כתבים דיברו על האובססיה של העם בעניין גלעד, ולא הביעו בהכרח ביקורת על אופן המאבק. זה גם לגלוג, אבל גם דרך להראות שמדינה שלמה באובססיה. ושוב יונה, אין ברירה. אנחנו צריכים כמו שאמרתי לעשות את הבלתי אפשרי, להצליח להחזיר את גלעד למרות הוריו. מכאן שאני יכולה להבין את הגימיקים ולהסכים איתם, כי גימיק מביא רייטינג, גימיק עובד על רגשות, ואם אביבה ונועם שליט הולכים מחוייכים למשחק כדורגל, במקום לשדר רגש וכאב במקום הנכון, אז אין ברירה אלא להשתמש בגימיק כדי לזעזע. את יכולה לראות את זה גם בתחומים אחרים בחיים. את יכולה לראות את זה באמנות, שם למשל מודדים איכות של ציור בגודל הבד. השטחיות, הרדידות, המסחריות, תאוות הבצע, האגו טריפ....לכל אלו יש היום מקום של כבוד. מי שהולך עם האמת שלו, ישאר ללא פרוטה. נראה כאילו גלשתי, אבל כל אלו קשורים אחד בשני. ושוב, אביבה ונועם הם המפתח, מפתח מחליד כי לא משתמשים בו. הם מכריחים אותנו לעשות דברים הזויים כדי שיסתכלו עלינו, כדי שנשפיע.

יונה1

New member
אולי יש בזה תועלת../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

בטח שאולי. אבל מנגד, יצאה הודעה הבוקר (בעתון הארץ), שהמשפחה ממשיכה לשמור על שקט וגם מבינה שבשלב זה אין מקום לפעילות ציבורית. "אין לנו על מי לצעוק כל עוד העשייה נמשכת" אמר שמשון ליבמן. אז למה את שואלת אותי אם להעביר את האוהל למקום אחר, ומה חשובה בכלל דעתי על דעתה של שרה נתניהו?????? אם המשפחה והיו"ר המכובד שלה עוד לא למדו שלא צריך לצעוק, ולא צריך מאות גלעדים שליטים ביזאריים (שעלו מן הסתם עשרות אלפי שקלים), אלא צריך שנועם ואביבה י-ע-מ-ד-ו שם בשקט (בלי לצעוק) בשביל להזכיר וללחוץ?

dariayaari

New member
דפוקים, ואת זה כבר אמרתי

דפוקים, דפוקים, דפוקים..... ובכל זאת......מי שמסייע לנו, כנגד העיוולת של משפחת שליט, זהו רון ארד היקר. לכן בכל זאת קול העם נשמע.

../images/Emo46.gifמרים גרוף אשה שפילה

ראיתי שהיא גאה במה שהיא עשתה וממליצה לאחרות לעשות כמותה והתרוץ גם אתה היית עושה אם זה היה הבן שלך הוא לא נכון והוא שיקרי, היא גרמה לרצח מאות ישראלים, שתסתכל להן בעניים ותאמר להן זה היה שווה. ואז זה היה הערכה הגיונית שיירצחו רבים אבל לא ניסיון ברור, היום שיש ניסיון מר מה קורה משחרור שבויים, זה פשע לחזור על מה שעשתה מרים גרוף. אני חושב שלאביבה ונועם שליט מחכה אותו הדבר אחרי הפיגועים שיבואו אחרי העסקה.

קמנצינד

New member
לדעתי צריך למחוק את ההודעה הזאת

האשמת את מרים גרוף שהיא גרמה לרצח מאות ישראלים. תקווה שהיא לא קוראת בפורום הנוכחי. אני במקומה הייתי תובע אותך.

נו, למה אתה מצפה מאנשי דעת אצבע?

שקובעים את 'חוות דעתם' בנושאים ביטחוניים באמצעות מבחן האצבע האינדיאני, כלומר לחלוח האצבע ברוק ואז הנפתה באוויר כדי לבדוק לאיזה כיוון נושבת הרוח... ואפילו בזה הם טועים, כי הרוח שהם מרגישים לא באה ממזג האוויר במדינה. היא מגיעה מהמאווררים שהפעילו יחצ"ני משפחת שליט...

jonap

New member
יש אנשים שיש להם חיים חוץ מגלעד!

מה אתם רוצים שכל העולם יעמוד דום??? חוץ מזה מה עשתים בשביל שבויים אחרים? אתם בכלל יודעים שיש עוד חטופים חוץ מגלעד? כנראה שלא! משום מה איכפת לכם רק מגלעד! מה עשתים שעשרות אזרחים נטבחו באכזריות ומאות נפצעו? מה אתם עושים כדי לעזור לתושבי שדרות?

למעלה