אומרים אלו שחושבים שמבינים בנפש

אומרים אלו שחושבים שמבינים בנפש

האדם..........כשאתה מדבר אל אלהים זה בסדר אבל אם גם אלהים עונה לך אתה בבעיה...........סתם הומור............. אנשים פונים אל אלהים כשהם חולים וכואבים.........אומרים מה יכול להיות....בטח לא יזיק........יותר גרוע מזה כבר לא יכול להיות.......ואז אלהים מפיל עליהם עוד מכה כדיי להוכיח שאף פעם לא יודעים מה צופן לו הרגע הבא...........ואני ברגע הזה שמחה בכלל שאגיע לרגע הבא.......... אני כמעט והגעתי למסקנה שאין לי שום שליטה על שום דבר בעולם הזה......רק נדמה שיש........... הלאתי אתכם מספיק לפעם הראשונה......... ספי

bios

New member
ברוכה הבאה!

לדעתי יש לנו דווקא המון שליטה על מה שקורה בעולם, וקודם כל יש לנו שליטה על המשמעות שאנחנו נותנים לכל אירוע שמתרחש בחיים שלנו. כך אנחנו בעצם יוצרים את המציאות הפרטית שאנחנו חיים בה. המשך שבוע מצוין!

לנו יש שליטה על מה שקורה בעולם?

אהההההם............ השמש תזרח בבוקר גם אם לא תתעוררי משנת הלילה......... ואיזו שליטה יש לך על זה.......... אין לנו שליטה על כלום........למראית עין אולי זה כך........אבל הרי לא יודעים מה יהיה בדקה הבאה עלינו לטובה........אז את עושה תוכניות.......ואם הן מתממשות אז כאילו יש לך שליטה על זה אבל באותה מידה חס ואלף חלילות.......אם היה קורה לך משהו.....ועל זה בוודאי היית אומרת שאין לך שליטה על זה........אז האם לדוגמא תאונת דרכים שבה נהג דרס אדם.........וגם אותו נהג אומר לא היתה לי שליטה על זה.......אז על מה יש שליטה? פילוספיה.............ממליצה בחום על קהלת........תעייני בו.......חכם שלמה המלך רק אחרי שהגיע לשבה טובה...........ועבר את מה שעבר.......

זמן לא חשוב, רק האמת חשובה (חחח)

אני הביעה את דעתי בנושא, והרי כדלקמן: יש לנו שליטה על כל היבט בחיינו, אנחנו בוראים במחשבה , מילה, מעשה. בגלל המוגבלות שלנו בהרבה בחינות, אחד לא יכול לגרום לשמש לא לזרוח, אלה דרושים רבים מאוד שיבחרו בזה. בכל היקום קיים חוקיות, וזמן ( הווה , עבר, עתיד), והגוף שלנו נתון לחוקיות הזאת, רק שיש לנו גם נשמה, והיא לא חיה במרחב זמן דומה על ציר דו מימדי אלה כל הזמן שקיים מתפרש על הכל, ולכן יש לנו אפשרות לכופף חוקים פיזיים מסןיימים בכוח הבחירה שלנו, הבריאה והיצירה. כן ,כן, יש גורל והוא ניכתב מראש. ולא , הוא לא שולל את הבחירה החופשית שלנו, כל מה שהגורל אומר זה, תבחרו חופשי, אבל אני יודע מה הצעד הבא. וזה שאדם דורס משהוא (חס ושלום) זה בגלל שהוא לא היה מודע לבחירה מסויימת שהוא עשה, המטרה לבנות מודעות עצמית גבוהה, כך שהבחירות שלנו לא יעבדו באופן שאנחנו מודעים להן בצורה רנדומלית. סוף פיסוק.

זאת אומרת שאנחנו בוחרים .......

אבל יקרה מה שהגורל יודע שיקרה.......אז איזו מין בחירה זו? אני בחרתי לעבור את הכביש והנהג בחר לעלות עלי.......או שהוא לא בחר אבל הגורל שלי היה כזה.......זאת אומרת שאני לא הספקתי לחצות את הכביש שזה היה התכנון שלי או הבחירה שלי והנהג שרצה להגיע הביתה בשלום לא הגיע בשלום......היכן הבחירה?

גורל

אם היית אומר לך שאם תעשי א' תקבלי תוצאה בהתאם, וקרה ולא הקשבת ובכל מקרה בחרת לעשות את זה , וקיבלת תוצאה בהתאם, הרי שקראתי מה יקרה בתוצאה, כלומר במובן יותר גדול יש משהו שיודע מה תיהיה הבחירה שלך ומה תיהיה התוצאה, ובכל מקרה נותן לך אפשרות בחירה בין א,ב,ג, ואפילו ד, ואת תיבחרי במה במתאים לך, האם אין לך בחירה, האם את תרגישי שנישללה לך אפשרות הבחירה רק בגלל שהלכת לקוראת בקפה, קלפים, מפה אסטרולוגית והם איבחנו לך את העתיד? כי אם כן, אז הקורת בקפה שללה לך את הבחירה, וכך גם המפה האסטרולוגית

מה שאני רוצה לאמר...........

שאף אחד לא יודע מה הגורל...........ולכן כשאני בוחרת בדרך מסויימת ושם קורה לי משהו שלא רציתי או התכוונתי שיקרה...אזיי אתה אומר הבחירה שלי לא היתה נכונה......אבל בחרתי בכל זאת? כי הגורל הוא שגרם לי לבחור במה שבחרתי זה אומר שאין לי שליטה על כלום........

ושוב...

אל תפגעי בזה שנראה לי שפיספסת את דברי... בואי נחלק את זה לשנייה, א. הגורל הוא רק אומר מה יקרה, הוא לא קובע מה תבחרי, זה ש"א" שווה ל"ב", לא אומר ש"ב" שווה ל"א". זה שסוכר מתוק, לא אומר שכל מה שמתוק זה סוכר...כך שהגורל רק ידע, את בחרת. ב.אין נכון או לא נכון בבחירות שלנו, לומר זאת יהיה כמו לומר שאנחנו או טובים או רעים, ואנחנו תמיד טובים, אנרגיה מיסודה היא דבר טהור, ככה שאנחנו טהורים, אנחנו פשוט בוראים את המציאות שלנו מחדש בבחירות שלנו וכך מתנסים, ואם קרא ובעיקבות הבחירות שלנו התוצאה לא הייתה לטעמנו, נברך את זה בגלל שאנחנו בחרנו, וכך נברך ונודה לעצמנו על כל מה שקורה, ואז נבחר לשנות, תזכרי "חייב" יש רק לקורבנות, הם היחידים ש"נכפתה" עליהם מציאות, (למרות שבמקור גם זה בחירה לא מודעת שלהם אבל לא נכנס לזה).

שים לב

אתה אומר "הגורל ידע............" אז ההחלטה שלי היא החלטה סתם כי הגורל כבר ידע מה בעצם יהיה..........הוא אכן לא קובע מה אני אבחר אבל מה שאבחר בכלל לא משנה לתוצאה...........התוצאה תהיה מה שהגורל כבר ידע ויודע וידע...........כך שלי אין שום שליטה על הגורל שלי...ההחלטות שלי לא משנות כלום.........משמע אין לי שליטה על כלום.......לא מדברת על ללכת לסופר......אלא על דברים יותר משמעותיים שניראים כאילו הלכתי בדרך מסויימת ורציתי תוצאה מסויימת אבל הגורל כבר ידע שההחלטה שלי היא סתם החלטה הגורל כבר נחרץ............

bios

New member
אני אנסה להסביר את זה בצורה אחרת

הגורל הוא בעצם ההחלטות של הנשמה שלך לגבי ההתנסויות שאת צריכה לחוות בשביל לאפשר לך צמיחה רוחנית. אם למשל ברמת הנשמה החלטת שאת צריכה בגלגול הזה ללמוד לקבל אהבה שאינה תלויה בתמורה, אז את יכולה לזמן לעצמך (טפו טפו טפו) תאונה שתכניס אותך למצב של חוסר אונים, שבו יטפלו בך בלי שתוכלי להשיב באותה המטבע. ברמה הזו (רמת הנשמה) את שולטת בכל מה שקורה, גם אם נראה לך שזה לא בשליטתך. לעומת זאת, ככל שאת צומחת מבחינה רוחנית, את יותר מחוברת לנשמה שלך וזקוקה לפחות שיעורים. ברגע שלא תזדקקי לשיעור, הנשמה שלך לא תזמן אליך את האירוע שייתן לך את ההזדמנות ללמוד את השיעור הזה. אולם גם אם האירוע מתרחש, הרי שהשליטה שלך מתבטאת במשמעות שאת נותנת לאירוע הזה, כי ברמת היקום לא המציאות הפיזית חשובה אלא ההתפתחות הרוחנית שלך. את יכולה לתת לאירוע לסחוף אותך לתהום, או לגלות באמצעותו תעצומות נפש ואיכויות שטמונות בך, ולגדול מבחינה רוחנית. בכך מתבטאת השליטה שלך בחיים. אני לא יודע אם זה כל כך ידבר לעולם התוכן שלך, אבל אפשר לנסות לחשוב על זה כמו משחק מחשב (דימוי שלקחתי מספרי "שיחות עם אלוהים")- כל האפשרויות כבר כתובות מראש, ואת רק בוחרת כל פעם לאן לפנות. גם אם את מתה או נפצעת, זה לא באמת, אלא הכל בדרך לשיפור הביצועים שלך במשחק, ומלמד אותך כיצד לנהוג בפעמים הבאות.

במחשב אם אני מתה = אני יכולה לחזור

ובגדול למשחק חוזר במציאות זה לא בדיוק כך........נכון? אין משחק חוזר.....אולי בתור גילגול חדש............

bios

New member
לזה התכוונתי...

המוות ותחושת חוסר השליטה הם האשלייה, ואילו נצחיות הנשמה ובחירת ההתנסויות ע"י הנשמה הם המהות.

אני רוצה להבין טוב........

המוות הוא אשלייה? לא ברור לך שבאיזה שלב את תמותי.......אין נצח! האם הנשמה והשכל הם אחד?

bios

New member
ככה אני מאמין

הגוף מת, אבל הנשמה נשארת. הגוף הוא כמו בגד... הנשמה והשכל אינם אחד - השכל הוא חלק מהגוף שהנשמה נכנסת אליו. הוא משמש אותנו כדי להפעיל את הגוף, לקלוט מידע מהסביבה ולעבד אותו. אבל המהות היא הנשמה, והיא זאת שנשארת גם אחרי המוות. אם את זקוקה להדגמה להפרדה הזאת - אז במוות קליני השכל מת, והגוף עדיין חי, אבל הרבה אנשים שחוזרים מזה מדווחים על חוויות של ביקור בעולם הרוחני (מנהרה לבנה וכו') - גם אנשים שלא שמעו או האמינו על חוויות כאלה. את מוזמנת לקרוא על זה יותר בפירוט בספרי "שיחות עם אלוהים" ובספרים של בריאן וייס ומייקל ניוטון.

bios

New member
כן, אבל...

כן, כי אני מאמין שכולנו (כל הנשמות ביקום) הן חלק מאנרגיה אינטליגנטית אחת שאפשר לקרוא לה "אלוהים". במובן הזה יש אלוהים אחד ויש אינספור אלוהים בו זמנית.

bios

New member
איך הסקת את זה ממה שכתבתי?

במונחים של עולם הנשמות אין כזה דבר "טוב" ו"רע". "טוב" ו"רע" אלה מושגים יחסיים שאנחנו יוצרים כחלק מהתהליך של ההגדרה העצמית שלנו וההתחברות עם הנשמה שלנו. במונחים שלנו כל הנשמות הן "טובות" ואוהבות, אך בעולם הפיזי הגופים שהן מתחברים אליהן מבצעים לפעמים מעשים שנראים רעים מתוך הסכמת הנשמות של שני הצדדים, כדי לתת לשני הצדדים הזדמנות ללמוד משהו. כדי להבין למה אני מתכוון, אני ממליץ לך לקרוא את "משל הנפש הקטנה והשמש" שאפשר להגיע אליו דרך קישורי הפורום או אפילו יותר בקלות דרך השורה הרצה שבראש העמוד.

משחק

קודם כל, תודה לך "BIOS" עזרתי לי להבין את זה בצורה נוספת.. בגדול, לפי הדרך שלי, להבין את עצמנו כדי לעשות בחירות ברמה של מודעות, לא רלוונטי אם קיים גורל או לא, כי עצם ההבנה לא מקדמת אותי למטרתי, פשוט לחיות מבפנים, מהאנרגיה שלנו ולא להיות מוזן מאנרגיה של אחר.

למעלה