אומרים 'לא' וזהו!- פטנט עולמי נגד נדנודים

אומרים 'לא' וזהו!- פטנט עולמי נגד נדנודים

אמא, תקני לי שוקו. לא. למה? ככה. למה? (אין תגובה). אמא, אני ממש צמאה! (אין תגובה). אמא, מה אכפת לך? (אין תגובה). אז אולי מסטיק? (אין תגובה). אז מהכסף שלי ואני אחזיר לך (אין תגובה). ואז משתררת דממה - הילדה הפסיקה לנדנד... אם גם אתם רוצים לשמוע איך הקסם עובד, אתם מוזמנים לרשומה שכתבתי בנושא - "פטנט עולמי להשתקת ילדים מנדנדים". הודעה זו נכתבה באישור מנהל הפורום, ואני מודה לו על כך.

gils33

New member
ברוכים הבאים

הלינק שבור,לא ניתן להגיע לרשומה

gils33

New member
לא כ"כ מסכים איתך

הרשומה מדברת על להגיד לא לילד פעם אחת בלבד. אני חושב שמגיע לילד הסבר,אי אפשר לפתור אותו בתשובה של ככה,את היית רוצה שהוא יענה לך ככה?,יש הסבר לכל דבר ובהחלט אחרי ההסבר להגיד לא ולהתבצר בעמדתך.

ronnm

New member
אומנם הילדים שלי עוד קטנים, אבל

מההתחלה נקטנו בגישה של לא להגיד סתם "לא" אנחנו שומרים את האיסורים רק למקרים שבהם יש סיבה השיטה שלנו היא שכשהילד מבקש משהו, או עושה משהו שהאינסטיקנט שלנו הוא להגיד לו לא, אז לפני שאומרים, עוצרים רגע וחושבים האם יש לנו סיבה טובה להגיד לו לא. לדוגמא, אם הילד זורק אוכל על הרצפה, או מלכלך את עצמו, האינסטינקט קורא להפסיק את זה, אבל אין באמת סיבה למה להפסיק את זה, מקסימום מה יקרה? הילד יתלכלך, מנקים אותו, הרצפה מתלכלכת שוטפים אותה. לעומת זאת, אם הילד מתקרב לתנור חם, אומרים לו אסור ומרחיקים אותו. אומנם הילד הגדול שלי רק בן שנתיים, אבל אנחנו ממש מרגישים את השינוי. איך עד שהתחלנו, הוא היה עושה דווקא, ואילו עכשיו הוא יודע שלא זה לא. השיטה שאת מציעה, היא אומנם מהירה וקלה, אבל לא מלמדת את הילד כלום, ורק יוצרת תיסכול אצל הילד. הוא גם לא לומד ככה מה עיקר ומה תפל, ובטח שהוא לא יודע להבחין מתי את אומרת לא כי זה חשוב ומתי את אומרת לא כי סתם אין לך כוח.

elotan

Member
זה לא עסק של הילד אם אמרו לו לא כי זה חשוב או

שאמרו לו לא כי סתם לא היה כוח לא זה לא, וזהו.

ronnm

New member
מה זאת אומרת לא העסק שלו

תחשוב רגע על עצמך, כמה פעמים קרה לך בחייך הבוגרים שביקשת משהו, או שציפית למשהו ולא קיבלת, ושבתחושה שלך לא הייתה סיבה טובה לזה שלא קיבלת, אלא רק חוסר רצון לחשוב על מה שביקשת? דברים כמו שינויים במקום העבודה, התקלות בבירוקרטיה... כמה פעמים שמעת שהרשויות עשו מעשה שנראה לך דבילי לחלוטין, ושאתה מנסה לשמוע תשובה, אף אחד לא רוצה להסביר. העובדה היא שאמירת הלא, הפכה לאינסטינקט אצל כולנו, וכנראה הרבה מזה שה בגלל כל הלא שאנחנו שומעים כל החיים. אם מתחילים להגיד יותר כן, ולשמור את הלא למקרים החריגים, אז מפסיקים להגיע למקום שאומרים לא, סתם כי אין כוח לענות ברצינות. אם נתייחס לדוגמא שבתחילת השירשור, הילדה ביקשה שוקו מאמא שלה. כנראה שהבקשה באה מזה שבפעמים הקודמות היא כן קיבלה, ושזה הפך להרגל. עכשיו הילדה בסך הכל רוצה לקבל את מה שהיא התרגלה לקבל, ופתאום היא שומעת לא. בלי הסבר, פשוט לא ושתיקה רועמת אחריה. אחרי זה גם הילדים גדלים ומבינים שלא צריכה להיות סיבה לכל מעשה שלהם, וש"ככה" זאת תשובה לגיטימית.

gils33

New member
מצטער לאמר

אבל לא מסכים איתך בכלל. לילד יש תובנות אחרות מאשר שלנו וצריך לתת לו סיבות למה אנחנו אומרים לא.

elotan

Member
חופשי

אנחנו גם לא הסכמנו (אם אני זוכר נכון) בשרשור על איך מסבירים לילד מה זה קונדום. מה שכן אין לך מה להצטער (בהנחה ולא סתם אמרת את זה בתור ביטוי) על חוסר ההסכמה. זה לגימיטי, ואפילו רצוי לפי דעתי מידי פעם.

gils33

New member
גם אצלנו

לי היה קטע כזה להגיד לא לילדים באופן קבוע,לא משנה מה ביקשו,אישתי נתנה לי רעיון ואמרה,כל פעם שאתה רוצה להגיד לא,תגיד כן. זה פשוט עובד פלאים ורק על הדברים שבאמת יש לי בעיה איתם אני אומר לא. לא תומך בשיטה של לא וזהו בלי להסביר שום דבר לילד,הוא צריך להבין מדוע אנחנו מסרבים,מהיכן זה מגיע,שתיקה לשאלה של ילד מורידה לו את הבטחון העצמי ומותירה אותו מסורס,כאילו הוא לא חשוב ולא מתייחסים לבקשותיו ברצינות. תחשבו על זה

MrCheff

New member
אני מסכים איתך בכל מילה

אנחנו בד"כ לא אומרים 'לא' לבת שלנו, למשהו שהוא לא קריטי. זריקת אוכל על הרצפה מלווה אצלנו בהסבר מדוע זה לא בסדר, אבל בהחלט אנחנו לא אומרים לה 'לא'. אנחנו אומרים לה 'לא' כשאר היא מתקרבת לתנור חם ו/או מנסה לתלוש עלים לעציץ. אנחנו רוצים ללמד אותה שיש דברים מסוכנים שיכולים לפגוע בה ויש דברים שהיא פוגעת באחרים וגם את זה מנסים למנוע. היא יודעת ומבינה טוב מאוד, אחרי פעמיים-שלוש שאמרנו לה 'לא' ועוד פעמיים שהיא ניסתה לראות את התגובה שלנו.. שלא מתקרבים לתנור, לא מתקרבים למטבח שאבא מבשל ושלא תולשים עלים מהעציץ.

hirshfe

New member
לא מסכים

אומרים לא ומסברים וכמו שלימדו אותי בגיל חמש - ככה זה לא סיבה

Master Stav

New member
../images/Emo17.gif מנהלים גם עם ילדים

לא ללא כול הסבר הינו סוג של אלימות מבחינתי וככה זה תשובה לאיך ולא ללמה.... סורי לא רק שלא התחברתי אני מתנגד בכל רמה שהיא למאמר הזה לילדים צריך להסביר הם מבינים הם מרגישים וחשים בדיוק כמונו המובגרים ואולי אף יותר פחד אלוהים ...איזה מין חינוך זה ? לא זה לא סתם לא ...ללא מלווה למה וצריך לתת הסבר והיה שזה לא נתפש ניתן להשהותך את ההסבר לומר זה לא לכרגע עד שנוכל שלבת ואני אסביר . זה בהחלט פטנט עולמי ....להאדרת התיסכול ובעיות עתידיות ובגדול

אז הנה מגיע ההסבר - למה "ככה"?

יכול להיות שזה לא עבר ברשומה. אבל מדובר בבקשה ה-נניח 20 שלה באותו יום. היא כל הזמן רוצה ומבקשת ומעסיקה אותי נון-סטופ. ברור שגם אני לא מתייחסת לילד כאל יצור שאפשר לנפנף אותו בלי סיבה. העניין הוא שבפעם ה-20 שהיא מבקשת משהו הסיבה כבר לא מעניינת אותה. זה לא שאתן סיבה ואז היא תפרוש מהנדנודים. היא תתקוף מכיוון אחר. או תתחיל איתי במשא ומתן על אותה סיבה... כנראה שאתם לא נתקלתם בילדים מהסוג הזה - שמתישים אותך בין אם אתה נותן סיבה ובין אם לא. הסיבה - כך למדתי - לא מעלה ולא מורידה. לפעמים היא רק מלבה את הפינג-פונג הזה ביני לבינה. אז כדי להסיר ספק - גם אני בעד סיבה, אבל לפעמים - ואת זה צריך לחוש מבפנים - אין טעם לסיבה כי היא בכלל לא העניין כאן.

hirshfe

New member
אז אם את חושבת שהילדה מבקשת על מנת לבקש

אז אומרים לא -והסיבה כי את לא באמת רוצה, ואני לא משחקת משחקים. הילדים של כולנו - יכולים להיות נודנקים בימים מסויימים לבקש 379 דברים שונים (ולפעמים גם סותרים) וכן רוב הפעמים התשובה היא לא. דיברת על הסופר? נדב שלי, ללמד אחרי מאבקים שהוא בסופר הוא יכול לבקש דבר אחד או שוקו או ממתק או ספר. דבר אחד. וזה היה אחרי כמה פעמים שהוא הסביר, כולל סצינה של זריקה של עצמו לריצפה (ואז פשוט הלכתי ואמרתי שילד שצורח אני לא שומע מה הוא רוצה).

amirkoz

New member
אם זה מגיע לפעם ה-20 באותו יום - זו בעיה אחרת

כנראה שלא היית מספיק ברורה ו/או אסרטיבית מספיק בפעם-פעמיים הראשונות. יתכן אפילו שבעבר נכנעת אחרי פעם-פעמיים והיא למדה את זה והפנימה ועל-פי זה היא מתנהגת. אי לכך, צריך לרדת על הברכיים, להסתכל לה בעיניים (בגובה העיניים) ולהסביר (כן, גם בפעם האלף) מדוע את מסרבת לבקשתה. בשלב כלשהוא הנידנודים שלה יפסקו ופעם-פעמיים שתסרבי לבקשה שלה -יספיקו בהחלט.

MrCheff

New member
אופס... ../images/Emo4.gif

נכתב בטעות בניק אחר

למעלה