אומרים שקסטרו מת

אנטוליו

New member
ה../images/Emo8.gifאני כ"כ מקנא בך!

NorthernStar בכבודה ובעצמה הואילה לענות לך! מה עשית בחייך שזכית לכבוד זה? לעומת זאת, ממני היא מתעלמת באופן שיטתי ולא מגיבה כלל וכלל! האם אני באמת עד כדי כך לא יוצלח?

בודאי שהוא מאמין

בטיול שעשיתי פגשתי בגוואטמלה איזה אנגלי אחד שאכל יותר מדי פטריות. הוא האמין שהוא ישו. אני ניסיתי "לשכנע" אותו שאין בזה הגיון (ישו חי לפני 2000 שנה, הוא כבר מת, הוא נצלב וכולי), אבל הוא כמובן כעס עלי, שאל אותי אם אני out of my mind ואמר לי "אני כאן לפניך. איך אתה יכול להכחיש את קיומי?" המטורפים מהחוג המרכסיסטי ימציאו כל בדיה על מנת להשחיר את בני ישראל וארה"ב ולשם כך הם אפילו יאמינו לסיפורי הבדים של החיזבללה שישראל התכוונה לתקוף את לבנון "בשרות האמריקאים" בכל מקרה. לשם מה ארה"ב רוצה לתקוף את לבנון אחרי שהצליחה לגרש משם את הסורים ללא יריעה אחת וכשהממשלה הנבחרת בלבנון היא בת בקית של ארה"ב? לזה כמובן אין להם שום תשובה. אבל גם הבחור מגואטמלה לא היה צריך שום נימוק להסביר מה הוא ישו.

חיזבאללה הגנו על לבנון ?

בדיחת השבוע. לנסראללה אכפת מלבנון ? לנסראללה אכפת מהאגו שלו. ושתשרף לבנון. הרי ראינו מה קרה, רק כדי לעשות לו שם בעולם הערבי הוא גרר את לבנון כולה למלחמה. רק בשם הכבוד שלו. הרי בגלל החוסר התחשבות שלו, במילים הכי עדינות שיש, נחרבה לבנון וחזרה עשרות שנים אחורה. איך החזיבאללה הגן על לבנון ? על ידי הפיכת הלבנונים למגן אנושי ? על ידי הסתרת נשק וטילים בבתי חולים ? על ידי התחבאות במקומות הומי אדם ? החיזבאללה הם רוצחים שלא יורקים לכיוון לבנון, אלא מקדשים רק חזון איסלאמי ברברי, קנאי. אתה קורא לעצמך איש שמאל? זה להיות איש שמאל? להצדיק את קיומו ופעילותו של מחבל רצחני ? אם לא לעמן ישראל, אז לעמן הלבנונים שמתו ונרצחו בגללו. בגלל האיש הזה "שהגן" על לבנון מפני בוש.

somebodddy

New member
"אין דבר כזה פשעי מלחמה

המלחמה עצמה היא הפשע." באמת שחיפשתי, אבל לא הצלחתי למצוא מי אמר את זה...

RED1917

New member
נכון Fasz

מאחר וכבר הערת הערה זו הרי במלחמת העולם הראשונה הוא הפך בהשפעת רומן רולן לפציפיסט ולא למהפכן, ומאוחר יותר שלא במפתיע הפך לתומכו של סטלין כאשר ב1928 פרסם את ספריו ברוסית לאחר ביקור במוסקבה. הוא מעולם לא לקח את צדם של המהפכנים שביקשו לסלק את הבירוקרטיה הסטליניסטית מהשלטון. כמרקסיסט איני פציפיסט משום שיש סוגים שונים של מלחמות חלקן צודקות וחלקן לא צודק. למשל בעוד מלחמת העולם הראשונה או השנייה היו מלחמות אימפריאליסטיות מצד שני הגושים הגדולים,(ברית המועצות לא הייתה מדינה אימפריאליסטית אך עם משטר נתעב) מלחמת האזרחים בין הדרום לצפון בארצות הברית הייתה מלחמה בה הצד של הצפון היה המתקדם מבחינה היסטורית ולכן צודק. כל זמן שנחייה בחברה מעמדית תהיינה מלחמות בהן אינטלקטואלים יקחו בהן עמדות לפי האינטרס המעמדי אותם הם מייצגים והפציפיזם נותר אידיאולוגיה בורגנית ולא מהפכנית.

Fasz

New member
אתה מתכוון ל"שעות הרות גורל"?

כמדומני הוא כתב את הספר בשנת 1927, וב-28' הספר וכן ספרים אחרים מפרי עטו, הודפסו בשפה הרוסית. או שמא אתה מתכוון לספר ג'וזף פושה, אשר עסק באישיות מן המהפכה הצרפתית, כמעין המשך חביב לספרו הקודם "מרי אנטואנט"? לפי ראותי את צוויג, מסופקני כי הוא תמך בסטאלין באופן רוחני-אקטיבי. לפי דעתי רומן רולאן גרר את סטפן צוויג לעימות מוסרי בלתי נמנע, בשל השפעתו הפצפיסטית. הרי ידוע כי צוויג הוצב לשירות העתונות הצבאית, וראה את המראות בשטח. בסופו של דבר, למראותיה של המלחמה, יש השפעה עמוקה על הבריות, ומשם נבעה התנגדותו למלחמה. אני חושב שבאותה התקופה, לא הייתה אמת, או סוציאליזם אחר פרט לסטאלין. הרי שיהיה זה מיותר מה בצע משטרו של סטאלין למתנגדי השלטון - ליברלים ומרקסיסטים כאחד. כשמרן המשיוך לא פעם לחוגי הימין, אני יכול לקבל את טיעונך כי קיימות, ויתקיימו מלחמות מוצדקות. אך המלחמות עצמן, אינן אלא כסות לברבריות הטבועה בבן האנוש - מלחמת העולם הראשונה כמשל. איני חושב שהיו במלחמה שיקולים אימפריאליסטיים כלשהם, שכן העילה למלחמה הייתה כה מטופשת, וחוזי שיתוף הפעולה בין אושיותיה של אירופה באותה התקופה, היו כה מטופשים, ויחד עם מנהיגים אשר ששו אלי קרב (בייחוד הצאר הרוסי, בהשפעת המכשף רספוטין) - המלחמה החלה לתפוס מוסבקות, ונמשכה שנים רבות, והכל בעבור שום דבר. בסופו של דבר, המלחמה היא סדרה של קטסטרופות שמסתכמות בניצחון.

RED1917

New member
סטפן צוויג שייך

לשכבה של אינטלקטואלים עליהם אתה יכול למנות בין השאר את סרטר שסגרו את העיניים למשטרו של סטלין למרות שידע כרבים כי סטלין מחסל פיזית את המרקסיסטים. אותה שכבה חברתית לאחר שהיה להם ברור כי ברית המועצות המפסידה במלחמה הקרה פנו לשרת באותה מידה את שליטי המערב. הכרתי את סרטר ואת החוג שלו מקפה קפול ודעתי עליו כי היה שרלטן בעל מילים כשם ספרו האוטוביוגרפי.

Fasz

New member
כך חשב בזמנו גם מרלו פונטי

אני זוכר את ה"Les Aventures de la dialecticque" אשר כתב בעבר והפנה לא מעט חיצי שנינות וביקורת כלפי סרטר. עם זאת, על אף שהוקע סרטר לא פעם על ידי חוגי המרקסיסטים השונים, אין לשכוח כי יחסו כלפי האתיקה הסטאליניסטית היו אמביוולנטיים, ולא היה זה הגל ממנו שאב את מרבית רעיונותיו, אלא דווקא פיכטה. כמובן שניתן להעמיק את הדיון באשר לסרטר והגותו, אך אין לי את הזמן לעשות כן. אך איני חושב שיש לכנותו כ"שרלטן", שכן הגותו תרמה במידת מה לדיונים אינטלקטואלים רבים אחרים, בייחוד בעזרת סדרת הספרים "דרכי החירות", אשר דומני שיצאה חלקית בלבד. באשר לסטפן צוויג, עלי להודות כי מעולם לא אהבתי את סגנון ניסוחו, שכן נדמה היה לי כי הוא מסורבל למדי, זאת בהשוואה לסגנונו הקולח של ליון פויכטוונגר למשל. ייתכן והבלבול, האינפנטיליות וכן התסמינים לבעיות הנפש אשר ליוו את דמותו (ביחוד התאבדותו באמצע המלחמה), אכן יכולים לגרום לפועל יוצא כדוגמת שיוכו לקבוצת האינטלקטואלים אשר עליהם נמנה גם סרטר; אך אני מתקשה להאמין כי היה בעל חוט שדרה מוסרי מספיק בכדי להאמין בונה פידה בערכים הרוחניים של התנועה אשר נראה היה כי נמנה בין חבריה.

למעלה