אוניבסיטה / מכללה

adikal

New member
אוניבסיטה / מכללה

אשמח לשמוע את דעתכם בתור עורכי דין שמקבלים מדי פעם קורות חיים למשרד - בנושא משמעותו של המוסד בו למדת לתואר, והממוצע איתו אתה מגיע לצורך זימון לראיון התמחות. מבלי להיכנס לצודק או לא צודק, לאוניברסיטאות יש שם טוב יותר מבחינת מוסד הלימודים. ברור גם כי סטודנטים מצטיינים יזכו לעדיפות כאשר יעמידו מולם סטודנטים עם ציונים קצת פחות טובים. מאחר והנני בעלת תואר קודם (מדעי המחשב) מעניינות אותי שאלות קצת אחרות. מה קורה במידה והמועמד הוא סטודנט מכללה בעל תואר נוסף אשר לא למד באוניברסטה? הם התואר הקודם מקנה לו יתרון כלשהו או שעצם זה שלמד במכללה מעביר אותו אוטומטית לסוף התור? ומה בדבר סטודנט מכללה מצטיין אל מול בוגר אוניברסיטה בינוני? האם מעסיקים בכלל מסתכלים על קורות החיים לאחר שבמבט ראשון רואים שם של מכללה במקום אוניבסיטה? תודה :)
 
אהלן וברוכה הבאה לפורום, תשובתי:

כאחד שהלך לכמה וכמה ראיונות התמחות, אני יכול להגיד לך שזה מאוד תלוי על מי את "נופלת". בעברי למדתי מספר תארים; לאחר מכן למדתי משפטים במכללה; ולבסוף - עשיתי תואר שני במשפטים. את כולם סיימתי בהצטיינות, וחלק גם בהצטיינות יתירה. יש מראיינים - שברגע שרואים שאת/ה למדת במכללה, זה מבחינתם "כתם שחור". ממש כך. יש כאלה, שראו שיש לי לא מעט תארים, החליטו לחרוג מהמנהג שלהם ולזמן בוגר מכללה, ואף טרחו להגיד לי זאת בראיון. יש כאלה - שממש לא משנה להם היכן למדת, כל עוד יש לך ראש על הכתפיים, אתה רציני ומשקיען. ויש כאלה, שרואים בתואר נוסף אפילו חיסרון - וגם באלה נתקלתי. בקיצור, אין פה חוקיות... בהצלחה - בכל מקרה, ואם יש לך שאלות נוספות: אל תהססי!
 

adikal

New member
../images/Emo51.gif

אז קודם כל כמו שתיארתי לעצמי, אין חדש תחת השמש... כמו תמיד בעבודה ובחיים בכלל צריך גם קצת מזל :) האמת, קצת הפתעת אותי לגבי תואר כחסרון. האם זה שלמדת לתואר קודם חוסם לך רכיבים כלשהם ב"מעבד המרכזי" אצלך בראש שימנעו ממך להיות עורך דין טוב? העיקר שבסוף מי שבאמת רוצה ובעל יכולת יסתדר. ושוב תודה!
 

שמשחורה

New member
שלום

אני רק מתמחה, ולא ראיינתי אנשים. במשרד שעשיתי בו טרום סטאז', עו"ד שמראיינת את המתמחים אמרה שהיא לא מקבלת מתמחים ממכללות. למעט הבין תחומי (אם אני לא טועה). אני לא יודע לגבי שאר המשרדים, אבל תואר באונ' הוא אכן יתרון משמעותי למיטב ידיעתי.
 

אדנדום

New member
במשרדים הבינוניים-גדולים לרוב זורקים לפח קו"ח

של בוגרי מכללות, למעט המכללה למנהל והבינתחומי. בין אם זה מוצדק ובין אם לאו...
 
יש משמעות..

אין ספק שברגע ורואים שאתה בוגר אוניברסיטה או המכללה למינהל או הבינתחומי מתייחסים אלייך אחרת. יש שוני בהתייחסות ל-2 המכללות שציינתי לעומת מכללות אחרות- וזה מוכח! יש לי חבר טוב שלמד בקריה האקדמית ק.אונו, ולקח לו ממש הרבה זמן למצוא מקום התמחות (ולבסוף התפשר על משרד קטן), והוא סיפר לי שכך קורה גם לכל החברים שלמדו איתו. לעומת זאת, רק השם של המכללה למינהל ושל הביתחומי לא מוריד אותך לסוף הרשימה- שני המוסדות ממותגים מאוד גבוה וכשאתה בוגר אחד המוסדות האלו אין ספק שקו"ח שלך לא הולכים לפח/ לסוף התור במשרדים הגדולים.
 
למעלה