אוניברסיטת חיפה חזרה בה: אישרה את הקרנת הסרט "אין ארץ אחרת"

Harrington

Well-known member
מנהל
שזה מאפשר למתנחלים ולמדינה לעשות פוגרומים בכפרים בגדה?
המלצה ידידותית: פתח מילון ואתר בו שני מושגים:
1. "גדה".
2. "פוגרום".

אם באופן בלתי צפוי תמלא אחר המלצה זו, מובטח לך שתערוך את הפוסט הזה שלך על שני המושגים הללו שבו. למרבה הצער הסיכוי שתעשה כן כמובן קלוש, אבל הפתעה גדולה זאת לא תהיה :). גם לא השארת החרטוט על כנו.

1ספי11

Well-known member
המלצה ידידותית: פתח מילון ואתר בו שני מושגים:
1. "גדה".
2. "פוגרום".

אם באופן בלתי צפוי תמלא אחר המלצה זו, מובטח לך שתערוך את הפוסט הזה שלך על שני המושגים הללו שבו. למרבה הצער הסיכוי שתעשה כן כמובן קלוש, אבל הפתעה גדולה זאת לא תהיה :). גם לא השארת החרטוט על כנו.
שיחדש של הביבסטים.

Harrington

Well-known member
מנהל
שיחדש של הביבסטים.
מילון ישראלי פשוט ומקצועי. כמובן שלגיטימי שתעדיף להימנע מהבדיקה ולהסתפק בצווחת סיסמאות ריקות מתוכן. אבל ההגדרות המילוניות לא משתנות בשל כך.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז אין "גדה" במילון?
אני אמרתי שאין? אמרתי שעליך לבדוק את משמעות המונח. בעברית זה מלמד כל קורא שיודע הבנת הנקרא, שדווקא יש את המונח הזה במילון :). כעת, לאחר שתלמד אותו ואת משמעותו המילונית, אשמח לנהל איתך דיון. עד אז, משחקי אי-הבנת הנקרא תצטרך לשחק עם עצמך, צר לי.

1ספי11

Well-known member
אני אמרתי שאין? אמרתי שעליך לבדוק את משמעות המונח. בעברית זה מלמד כל קורא שיודע הבנת הנקרא, שדווקא יש את המונח הזה במילון :). כעת, לאחר שתלמד אותו ואת משמעותו המילונית, אשמח לנהל איתך דיון. עד אז, משחקי אי-הבנת הנקרא תצטרך לשחק עם עצמך, צר לי.
לא מוצא בעיה בהבנה שלי את המושג.
במציאות ההיסטורית של האיזור זה השטח בין הירדן לים .

Harrington

Well-known member
מנהל
בדיוק משם נובעת ההמלצה לפתוח מילון. אולי אם תעשה זאת, תבין. אם תתעקש שאתה לא זקוק לכך, תישאר עם "לא מוצא בעיה בהבנה שלי" ועם המונחים השגויים.
גדה היא קטע אדמה של מטרים בודדים עד עשרות מטרים בודדים. הגדה המערבית של נהר הירדן אכן נמצאת בין הירדן לים, בדיוק כמו שתל אביב נמצאת בשטח זה.

בכל מקרה כאמור מעלה, מיצינו. אם וכאשר תקלוט ותפנים שמומלץ לך לבדוק במילון, טוב. לאחר מכן נוכל להתדיין. לעשות זאת סתם כשאתה מתעקש שאין לך בעיה בהבנה וכו'? עם כל אהבתי אליך, קצת בזבוז זמן ואנרגיה מבחינתי, עמך הסליחה.

רות סוף.

1ספי11

Well-known member
בדיוק משם נובעת ההמלצה לפתוח מילון. אולי אם תעשה זאת, תבין. אם תתעקש שאתה לא זקוק לכך, תישאר עם "לא מוצא בעיה בהבנה שלי" ועם המונחים השגויים.

גדה היא קטע אדמה של מטרים בודדים עד עשרות מטרים בודדים. הגדה המערבית של נהר הירדן אכן נמצאת בין הירדן לים, בדיוק כמו שתל אביב נמצאת בשטח זה.

בכל מקרה כאמור מעלה, מיצינו. אם וכאשר תקלוט ותפנים שמומלץ לך לבדוק במילון, טוב. לאחר מכן נוכל להתדיין. לעשות זאת סתם כשאתה מתעקש שאין לך בעיה בהבנה וכו'? עם כל אהבתי אליך, קצת בזבוז זמן ואנרגיה מבחינתי, עמך הסליחה.

רות סוף.
הגדה המערבית היא מושג שלא אני המצאתי.
אגב, הבאתי לעיונך את המכתב של יורם כהן לבית המשפט. כדאי שתקרא.

evglev1

Well-known member
מנהל
הגדה המערבית היא מושג שלא אני המצאתי.
אגב, הבאתי לעיונך את המכתב של יורם כהן לבית המשפט. כדאי שתקרא.
זה מושג שהמלך הירדני הלפני קודם המציא כדי לקבוע את הנהר כמרכז הממלכה. האם הגבול בין ירדן לעיראק אתה מכנה "גדה מזרחית"?

1ספי11

Well-known member

רות סוף.
המקום הנקרא בישראל יְהוּדָה וְשׁוֹמְרוֹן[1]ראשי תיבות: יו"ש או איו"ש), ומוכר גם בשם הַגָּדָה הַמַּעֲרָבִיתערבית: الضِّفَّة الْغَرْبِيَّة, בתעתיק מדויק: אלצ'פה אלע'רביה, ובהגייה מקומית: אֶ־דַּפֶה אֶל־עַ'רְבִּיֶּה), הוא טריטוריה הנמצאת במזרח התיכון, שתחומה בין הקו הירוק (מצפון, מערב ודרום) לבין נהר הירדן וים המלח (ממזרח). שטחה הוא כ-5,860 קמ"ר[2], מתוכם כ-70 קמ"ר מהווים את מזרח ירושלים. מדינת ישראל שולטת בשטח יהודה ושומרון, אך לא סיפחה אותו אליה (חוץ מאת מזרח ירושלים), וחלקים ממנו נמצאים תחת שלטון אוטונומי של הרשות הפלסטינית.

evglev1

Well-known member
מנהל
אז במציאות כל מדינת ישראל היא חלק מהשקע הסורי-אפריקני אז שתמסור את המדינה לסוריה ונחזור לגולה או נחיה תחת שלטון סורי?

evglev1

Well-known member
מנהל
אז אין "גדה" במילון?
גדה - צד יבשתי אחד של נתיב מים כמו נחל או תעלה. האם אתה רואה את נהר הירדן מחברון, מזרח ירושלים, שכם ומכל חלקי יריחו? יותר מזה האם הסכם שביתת נשק עם ירדן ב-1949 נחתם בקווים שמהם אפשר היה לראות את נהר הירדן?

לא פלא שדן שיפטן סיפר על וויכוח עם אירופי, שבו גילה לתדהמתו שבגלל התרגום West Bank הוא חשב שמדובר בבנק ערבי יהודים השתלטו עליו, כי גם לתרגום של בנק וגם לתרגום של גדה אין שום קשר למה שיהודה ושומרון מהווים בפועל.

1ספי11

Well-known member
גדה - צד יבשתי אחד של נתיב מים כמו נחל או תעלה. האם אתה רואה את נהר הירדן מחברון, מזרח ירושלים, שכם ומכל חלקי יריחו? יותר מזה האם הסכם שביתת נשק עם ירדן ב-1949 נחתם בקווים שמהם אפשר היה לראות את נהר הירדן?

לא פלא שדן שיפטן סיפר על וויכוח עם אירופי, שבו גילה לתדהמתו שבגלל התרגום West Bank הוא חשב שמדובר בבנק ערבי יהודים השתלטו עליו, כי גם לתרגום של בנק וגם לתרגום של גדה אין שום קשר למה שיהודה ושומרון מהווים בפועל.
הגדה המערבית היא מושג מוכר. נסיונות המטופשים שלך להמציא היסטוריה.

certified.woke

Well-known member
זה מה שקורה 2 מטר מהבית שלי
ותיאורטית יכולתי להיות גם חלק מהנפגעים
לכל קבוצה אתנית יש את הכולירות שלה...

דגלמנגל

Well-known member
ההתנהלות של לחפש את אשמתנו בלי לתת את הדעת על מה שקרה לנו ב07/10 הוא אנטישמיות
בחייך, רצו לעשות בנו פוגרום
כן? רק רצו? לא עשו?
קראת את "בעיר ההריגה" של ביאליק?
לפי הגישה שלך, גם שם רק "רצו"...

evglev1

Well-known member
מנהל
איזו אנטישמיות אתה מוצא בסיפור ?
עלילות דם זאת לא אנטישמיות? טוב אתה גם מאמין לעלילות הדם שמפיצים גדעון לוי ועמירה SS, אתה תאמין גם אם יגידו שחיילי צה"ל מפטמים שוחטים ואוכלים ערבים.

1ספי11

Well-known member
עלילות דם זאת לא אנטישמיות? טוב אתה גם מאמין לעלילות הדם שמפיצים גדעון לוי ועמירה SS, אתה תאמין גם אם יגידו שחיילי צה"ל מפטמים שוחטים ואוכלים ערבים.
עובדה היא לא עלילת דם ובטח לא אנטישמיות.
ובניגוד לך ראיתי במו עיניי עוולות שהצבא עושה.

certified.woke

Well-known member
אם יש למישהו מצאן הקדושים כאן קישור לצפיה בסרט - אנא פרסם זאת כאן, ב- thread זה...לזכוי הרבים...

נסיך.333

Well-known member
פעם הייתה אונברסיטה בחיפה, היא נסגר.
היום יש שלוחה של אונברסיטת ביר זית בחיפה.

למעלה