אוניברסיטת תל אביב

• פותח הנושא RMF
  • פורסם בתאריך

RMF

New member
כסאות סטודנטים או שולחנות בירושלים?

מישהו במקרה נבחן באוניברסיטה העברית בהר הצופים בירושלים (בנין מדעי הרוח חדר 2206)ויודע אם יש שמה כסאות סטודנטים או שולחנות ?

nsr

New member
שניהם

אומנם נבחנתי בבן גוריון. אבל גם שם היו כיתות עם שולחנות וכיתות עם כיסאות סטודנטים. לא נראה לי שיש מצב שיש רק שולחנות או רק כיסאות סטודנטים. אני מקווה שאני לא מטעה אותך פה :) יום טוב שיהיה לכם

uniti

New member
כיסאות סטודנטים...

נבחנתי ב-2203 (או 2202...) בבניין מדעי הרוח בירושלים, וממש ליד היה החדר של 2206, וגם בו היו כיסאות סטודנט. לי זה לא הפריע להתרכז וקרוב לוודאי - גם להצליח (אני אוכל להיות יותר פרטני בעוד מס´ ימים לפי מיטב הבנתי).

uniti

New member
סליחה...

מצאתי את ההזמנה, ולפיה נבחנתי בבניין מדעי הרוח חדר 2302. אני הערכתי לפני הבחינה שכל חדר בבניין מדעי הרוח מאוכלס בכיסאות סטודנט מכיוון שהנ"ל נמצאים בדר"כ בכיתות קטנות ואילו השולחנות הארוכים נמצאים בד"כ בכיתות גדולות או באולמות. מה הקשר את\ה שואל\ת? ככל הידוע לי הפקולטות למדעי הרוח מאוכלסות הרבה פחות ולכן השיעורים נערכים בכיתות קטנות יותר.

nsr

New member
שאלה

אם הוכח שאלה שעושים את המבחן על שולחנות מקבלים ציונים יותר טובים אז למה ממשיכים לעשות את הדבר הזה שחלק יקבלו שולחנות וחלק כסאות? זה ממש לא פייר!

אתה צודק!!

וזה ממש מעצבן גם אותי, אבל אין הרבה מה לעשות עם זה חוץ מלשלוח מכתב למרכז הארצי.

זרובי

New member
זה לא צריך לעצבן אותך

פשוט מכיון שהתגובה של פומפיה היא לא נכונה. בבדיקות נמצא שאין הבדל בין ביצועיהם של נבחנים היושבים ליד שולחן לבין נבחנים שישבו בכסא אוניברסיטאי בבחינות הפסיכומטריות.

כן אבל עדיין

למה לחלק יש שולחנות ולחלק לא? אבל זה לא משהו שמעצבן אותי. אני כבר עשיתי פסיכומטרי אם כבר משהו יכול לעצבן אותי זה שחצי מהמדינה לא עושה צבא

זרובי

New member
ואם אני אענה לך "ככה" כמו שעונים

על כל שאלת "למה"? לחלק יש שולחנות ולחלק יש כסאות אוניברסיטאיים כי ככה הכיתות באוניברסיטאות. הבחינה הפסיכומטרית נעשית בתנאים הקיימים באוניברסיטאות בישראל. באותם תנאים שבהם יילמדו וייבחנו הסטודנטים.

../images/Emo26.gif

אין מה להשוות בכלל את מבחן הפסיכומטרי למבחנים באוניברסיטה. זה מאוד מעיק לקפוץ לפחות 160 פעם בין חוברת השאלות לדף התשובות כשנבחנים על משענת יד לעומת מבחן באוניברסיטה שבו יש מס´ מועט של שאלות ורוב הסטודנטים מסיימים אותו הרבה לפני הזמן. אין שום בעיה להקצות לכל נבחני הפסיכומטרי כיתות עם משענות יד בלבד ככה שלכולם יהיו תנאים שווים. אם יש תלמיד אחד שהיה מוציא ציון יותר גבוה אילו עשה את המבחן על שולחן זה כבר לא צודק. עבור מחיר ההרשמה המוגזם הם יכולים להרשות לעצמם קצת להשקיע ואפילו לבדוק אם יש אופציה לארגן לכולם שולחנות. ונניח (אני אישית שמעתי יותר דיעות כמו של פומפיה) שזה לא משנה את הציון - למה להתעלל בנבחנים? הבחינה מספיק מעייפת פיזית. וזאת השאלה שלי - למה לא לתת לכולם תנאים שווים אם אפשר? אם יש לך תשובה יותר חכמה מ"ככה" אתה מוזמן להגיב.

זרובי

New member
ועכשיו אתן לך לחשוב קצת:

כתבת: "אין שום בעיה להקצות לכל נבחני הפסיכומטרי כיתות עם משענות יד בלבד ככה שלכולם יהיו תנאים שווים" אז מה נראה לך? שאם אין שום בעיה לא היו מקצים? כתבת: "עבור מחיר ההרשמה המוגזם הם יכולים להרשות לעצמם קצת להשקיע ואפילו לבדוק אם יש אופציה לארגן לכולם שולחנות. " כמה עולה בחינה פסיכומטרית? למה זה נראה לך מוגזם? כמה עולה להעמיד בחינה פסיכומטרית? האם בדקו אם יש אופציה כזו? האם הגיעו למסקנה שאין אופציה כזו? מה נראה לך?

פומפיה

New member
דווקא אתה זקוק למשימות חשיבה

האינטואיציה של ילד חורף לא מאכזבת. חוקרים בדקו את השאלה הנ"ל ומצאו שקיים הבדל מובהק. חבל שאתה זורק לחלל הפורום אמירות חדות בלי ביסוס.

זרובי

New member
כפי ששאלתי אותך בפורום שלך

את אומרת (ואני מצטט במדויק): "חוקרים בדקו את השאלה הנ"ל ומצאו שקיים הבדל מובהק. חבל שאתה זורק לחלל הפורום אמירות חדות בלי ביסוס." איפה הביסוס שלך? אילו חוקרים? איפה פורסם המאמר? הסברתי לך בפורום שלך ואני מוכן להסביר לך שוב. בכל מחקר במדעי החברה השערת האפס היא שאין הבדל בין הקבוצות. לכן בשלב זה אני אפילו לא צריך לבסס את הטענה שלי מכיון שהיא השערת האפס. אם תצביעי לי על המאמר ועל מקום פרסומו ואני (יחד עם עוד כמה קוראים אינטליגנטים) אשתכנע שקיים מחקר כזה (שכרגע את רק מדברת עליו ללא ביסוס) אקרא אותו. אם המחקר ייראה לי רלוונטי אני מבטיח לבסס את האמירות החדות שלי. ועד אז, היי שלום.

פומפיה

New member
מה שאתה אומר מגוחך.

היה שלום גם אתה. (אני מבינה שאתה צריך קוראים אינטלגנטים לצדך כדי להבין את המאמר? פתטי).

"ועד אז, היי שלום" ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

ווי ווי, איך שברת אותה....

למעלה