אוננות

• פותח הנושא Noiz
  • פורסם בתאריך

Noiz

New member
אוננות

אני מאונן כול יום, אני אומר לכם - אני לא יכול להפסיק. אני בן 14, ואני מנסה כמה שפחות להתקרב ליהדות, אינ לא יכול לדמיין את עצמי לא עוסק בחשמל בשבת. וכול מיני דברים, אבל אחד הדברים המדאיגים - אוננות. אומרים שזה ממש רצח, אבל תבדילו בין לקחת סכין ולרצוח מישהו בין אוננות. עכשיו, אני מאונן, יהיה לי מקום בעולם הבא?

קודם כל.

זה יפה שכבר בגיל 14 עולות לך הדאגות האלה. אבל אני שואלת אותך:האם זו באמת הדאגה שלך או סתם הלצה?

Noiz

New member
מה הכוונה הלצה?

פשוט אמרו לי שתקח את כול הדברים הכיפים שעשית בחיים, וזה לא שווה לשנייה בגן-עדן. אני לא דתי או משהו, אני חילונ לגמרי, אמא שלי דתיה ואני לא רוצה להיות גם. אל העולם הבא חשוב.. ומה הכוונה הלצה?

ר' נחמן מברסלב אומר

שכל הצרות, כל הבלבולים, כל מה שמעלים לנו את הרגשות ומנתק אותנו ומכניס אותנו לדכאון- הכל בא מפגם הברית(בכלל זה המושג שהזכרת). איך אפשר לתקן את זה? ר' שמעון בר יוחאי אמר שאין תיקון לזה עד שבא ר' נחמן ואמר שבעזרת התיקון הכללי אפשר לתקן.

אבר קטן לו לאדם,

משביעו רעב מרעיבו שבע... משמעות הפסוק - שאם אנחנו מגרים את היצר (בעת מעשה העינוג העצמי) אנחנו רוצים עוד ואם אנחנו נמנעים ממנו - אנחנו מפסיקים לרצות למעשה יש השלכות לא רק בנושא חטא ועונש יש הטוענים שזה גורם לניתוק חברתי, לדיכאון תנסה בלי ותראה מה קורה.. בשביל הספורט...

Noiz

New member
ניסיתי פעם

אחרי שלושה ימים התפוצצתיי ועשיתי שוב..

גיל 14.

אתה מאוד צעיר , בורכת במחשבות נכונות (שלפחות מובילות למטרה מסויימת) לפי מה שהבנתי אתה מודאג מכך שלא תוכנס לעולם הבא. העולם הבא הוא לא הגן עדן עם המלאכים והעצים והציפורים שכולם מדמיינים להם. העולם הבא הוא סוג של תפיסה רוחנית. וכמובן שיש לתקן את הכוונות של התענוג על מנת להגיע לתפיסה הזו. זה מאוד קשה. אל תחשוב שזה קל. אבל אל תביא את עצמך לידי סיגוף חס וחלילה. אל תעשה משהו שרע לך לעשות. תחשוב קצת......תנסה להתעמק במחשבה: מה זה נותן לי? אני מציעה לך להמשיך לחקור ואולי בסוף תמצא מהי האמת הנכונה בשבילך. יום טוב.

הצעה

תשתדל להימנע מלהיות לבד בבית, להימנע מלעיין בעיתונים, כשיש סרט בעייתי בטלוויזיה-להעביר, לשים את המחשב במיקום מרכזי בבית ועוד דברים שבטח תצליח לחשוב עליהם לבד. רק ככה מתחילים להתגבר על היצר ,בטח הוא יגיד לך: "עזוב את זה... אתה תסתדר גם בלי כל ההגבלות האלו..." אבל אתה יודע עמוק בפנים שזה בלתי אפשרי בלי ההגבלות. בהצלחה.

Noiz

New member
...

אני אוהב לעשות את זה, זה מספק אותי ונותן לי הקלה. אבל אני מודאג ואתם ידועים ממה, אבל אני לא יכול להפסיק כי זה כיף. אני כול היום לבד בבית, אני כול היום על המחשב לא זז דקה ולא עושה כלום. וואלה היום לא עשיתי, ואני מת לעשות, בגלל מה שאני כותב עכשיו, מי ידוע, אולי עוד 15 ששעה אני אשבר...

שלום אחי

זה נותן הקלה ואנחנו יודעים כמה צער זה גורם לנו אחרי זה ואם איבדנו את הצער שיש אחרי זה לגמרי- אני חושב שזה אומר שאבדה תקוותנו. זה לא קשה כמו שאנחנו חושבים-הבחירה בידינו. או שחוטאים או שלא(ר' נחמן מברסלב). כמה שזה נשמע פשוט וידוע יש בזה עומק עצום: יש לנו את אותו כח לסור(לברוח) מהחטא בדיוק כמו הכח שהיה למשה רבינו. היצר הרע גורם לנו לחשוב שאין לנו את הכח הזה אבל בעצם הבחירה בידינו- או להילחם או להיכנע. אני ממליץ מאד מאד להגיד "התיקון הכללי" בכל יום ויום, זה מחזיר את הנפש למצב הטוב והטהור שהיא הייתה בו לפני החטא ומסדר את כל המחשבות והבילבולים וכל הרגשות הרעים: עצב, דכאון, שעמום וכו'.. קישור: http://www.breslev.org/read.php?book=148&part=01&text=0

הפתרון היחיד

שלום לך דבר ראשון רציתי לומר לך שאני מאוד מעריך אותך, שאתה כבר בגיל כזה כל כך דואג לרוחניות שלך.ורציתי לומר לך מה הפתרון ואני מבקש ממך ומכולם לקרא את ההודעה עד הסוף .תשכח מלפתור את הבעיה מה שתעשה אתה לא תצליח להתגבר וחבל לך על הכוח שאתה מבזבז על המאבק.מבחינה טבעית זה בלתי אפשרי להתגבר על זה וכמו שכל פסיכולוג ממוצע יאמר לך.אם כך מה הפתרון? הפתרון היחיד הוא מה שחז"ל אמרו "בראתי יצר הרע בראתי לו תורה תבלין"והכוונה בזה שאם אדם רוצה להנצל מיצר הרע הוא חייב לדבוק בתורה כפי יכלתו ואני מדגיש כפי יכלתו .ואני אבאר טיפה: על פי דרך הטבע יצר הרע הוא הרבה יותר חזק מהאדם ואין לאדם סיכוי להתגבר עליו. אבל הקב"ה ברחמיו הרבים נתן לנו פתרון על טבעי והוא התורה. ולכן ידידי הצעיר כל עוד אתה לא מקבל עליך עול תורה ומצוות אין לך סיכוי לנצח.ומה שאתה חושב שהדת זה לא בשבילך ,לדעתי זה בגלל שלא הציגו לך את הדת בצורה נכונה .ולכן מה שאתה צריך לעשות זה לא להכנס לפניקה אלא לחפש רב שאתה מרגיש שאתה מתחבר אליו, ואתה מרגיש שהוא מציג את הדת בפניך בצורה יפה. ותלך על פי ההנחיות שלו.ואם תעשה כך הקב"ה מבטיח לך שתנצל מכל דבר רע ומיצר הרע.חזק ואמץ

Noiz

New member
אממ

אני בא ממשפחה די מסורתית, לא וכלכך... אני לא רוצה ללכת לרב, לא גלל שהוא ישפיע עלי בקשרל דת וכול זה, זה מהרגלי נוחיות שלי. אני לא מבין שומדבר כמעט בתנ"ך חוץ מאת הפרשה שלי, בראשית, שנראה לי שכחתי... אני לא חושב שאני אלך לספר תורה ואחפש את ממה שאמרת לי, אני ורואה ספר מתעלף. קראתי ספר אחד בחיים שלי, הגעתי עד עמוד 8, והוא התחיל מ7וחצי. לסיחה שאני מבלבל אותכם..

נויז החמוד

אתה מתקשה בקריאה? אולי דיסלקט במקצת? כל זה לא אמור להפריע לך להתמודד בבעייתך. אני בעד מה שכתבו לך על הנושא"בראתי יצר הרע בראתי תורה תבלין" אבל העצה שלי היא פשוטה יותר. אל תלך לרב כי זה מפחיד אותך אל תקרא ספרים כי זה קשה לך אבל אולי תראה סרטים של הרצאות באינטרנט? בנושאים רוחניים? אולי תקשיב להרצאות בMP3.? חוצמזה אתה יכול תמיד להתחזק בעצמך ממה שאתה כבר זוכר. למשל תשנן את פרשת בראשית את מה שאתה כבר יודע. ולנוחיותך צרפתי קישור לאתר הידברות, אולי יעניין אותך. יש סרטים חמודים ומצחיקים וגם מעניינים אשמח לקבל פידבק ממך אם עזרתי או לא. http://www.hidabroot.org/

אני מכירה בעיות כאלה של חוסר ריכוז.

אבל! אתה לא חייב לקרוא ספר שלם.......מספיק פרק (3-4 עמודים ביום) אם כל יום אתה תקרא 4 עמודים של ספרי מקובלים אשריך. זה מספיק בתור התחלה,באמת. חוץ מזה, השפה של המקובלים היא שפה מאוד מיוחדת וכובשת את הלב (מניסיון), היא ממש קוראת אל הלב שלך ומוציאה ממנו תחושות אחרות. תנסה ,מה אכפת לך? מה שאתה צריך להבין זה שהניסיון הזה,שאלוהים הביא לגבר,הניסיון המיני,הוא במיוחד כדי שהאדם יוכל ממנו לעלות לתפיסה והשגה רוחנית. גם לבנות קשה,אל תחשוב,כל נשמה יש לה ייסורים משלה. אל תלך לרב,רק אם אתה רוצה. תנסה לפתוח ספרים למתחילים של קבלה...ששם מסופר על עבודת ה' והתגברות אמיתית על היצר הרע. היצר הרע בקבלה= תאוות הגוף. הן נועדו במיוחד על מנת לשהאדם יוכל להתגבר עליהן ולעלות במודע במדרגות רוחניות על מנת להתאחד עם ה'. וזה.....לאף אחד לא קל. אתה ממש לא היחיד. אני מכירה כמה אנשים שכבר לא מאוננים.....מופתע? זה יגיע,אחרי הרבה עבודה ורצון. בלי רצון אין כלום בחיים. כל הדברים נעשים מרצונות שלנו, הבעיה היא להפוך את הרצונות האלו לאלטרואיסטיים וזה לא קל....אבל עם עבודה זה גם יגיע. תחשוב ביחד עם עצמך,מה אתה רוצה מהחיים האלה? בשביל מה נולדת ולאיפה נראה לך שאתה הולך? האם באמת נראה לך שהתכלית שלך בעולם זה היא להיוולד ולמות? תעמיק במחשבות. תדון עם הלב שלך ואני בטוחה שתגיע לאמת הפנימית ביותר שלך ומשם...ההצלחה היא רק עניין של זמן.

elliking

New member
המנצח הוא זה שאוחז בחרב

קראתי פעם, שהמונח "למנצח" שבתהילים יש פירוש, שאומר שמי הוא המנצח? זה שאוחז בחרב? בהקשר שלנו וכמו שנאמר, אתה חיה, יש טבע בעולם, ובטבע הזה, העיקרון שפועל הוא כמו בפרסומת של פיז'ו, זה התענוג שמוביל אותך! וכך גם אתה, אך אתה מתחיל להרגיש רע לגבי משהו, אתה כבר שונה מבני גילך ואתה מבין שלכל עליה יש ירידה, ולהיי הזה יש גם ביי,להאנג, יש גם האנג אובר! ווגם אם לא , אתה מרגיש "משהו" ואתה שואל האם לתקן?. ברגע שתבחר לנסות לתקן, מספיקה ההתמודדות שלך כדי לנצח, כי בשמים יודעים שאין לך יכולת לנצח את הטבע בכוחות עצמך, אבל עיקר ההתמודדות יש בידו לנצח. תראה, אתה חייב להתנתק מהתפיסה שלך לגבי יהדות, במיוחד לגבי הרקע שממנו אתה בא, זה לא אומר שזאת התכלית, קיום מצוות הוא לא האישיו כאן, אני יכול להביא לך מדריך להפעלת משאבה הידראולית בתעשיה יש בה 1000 פונקציות טכניות, הן לא יתנו לך כלום לחיים. כשתתחיל לשאול, מה לעזעזל קורה כאן למה באתי ומה מטרת חיי, אותו קול שיתחיל להתרחב בתוך עצמך לא ינוח עד אשר תיתן לו אמת, כשתדחוף לו תחתונים של מעצבים,שעונים בכמה אלפים,משקפי שמש ופוזה,ברגע שתשיג את המטרה שחשבת שתשיג לך את המילוי,תגלה שהיא תדעך ואז תחוש ריקנות , ממש כמו הדור שלך, דור של פרוזאק סרטן גירושים והתאבדויות. שתרצה למלא את עצמך באמת, תגלה את המשמעות שבמצוות, תגלה שתוכל גם תוכל לשנות יצרים בעצמך, תגלה שהעול הוא לא קשה, אלא שהוא האחראי לנצח ולמילוי האינסופיים.תגלה את האהבת לרעך כמוך ולא את ההאהבת לפי התרומה לאני לי. וככל שיהיה זה יותר מוקדם תרוויח יותר הרבה ויותר מהר זמן בגן העדן. בהצלחה. שתזכה לברכה ושלום בכל.

elliking

New member
ביוקפדיה יש "משפט" רציונאלי, ולאו דווקא אמת

הרציונאל הוא חטא עץ הדעת אמונה מעל הדעת היא הכוח האמיתי התורה היא עץ והחיים ענפים והשורש הוא הסיבות להכל בעולמות העליונים. לאדם מוכח שביום שיטיס מטוס או יעשה פסעכומטרי ינצל מקסימום 10 אחוזים מהמוח שלו יש סיכוי נמוך לתפוס את המציאות ולבחור בחירה נכונה ולצדוק בהחלטתו לכן במקרים כאלה לאדם לבחור בעץ החיים כדי לפעול נכון בהשורשים העליונים ולקצור את הפירות מהענפים בחיים התחתונים . נשמע בטח מפוצץ... סתם פירוש להשגות שלי בחכמת האמת. המשמעות של אוננות היא עצומה היא קליפה עבה שמשחיטה מאוד את האהבת לרעך כמוך באדם. מרגישים בזה במיידית שעם האוננות נגרעת לך מהחיות. לאור הישר, המגיע לא דרך צורה מאוזנת יש\צמצום. "נכס" במקום אחר בחיים או סתם הרגשה מסריחה. רבי נחמן גם כן הפליג לדבר כנגד החטא הזה, ולשמו תיקן את התיקון הכללי. האוננות, נעשית בידי איבר המין הזכרי, שבקצהו, אות ברית קודש, אסור בכלל ליגוע באיבר ללא נטילת ידים. ההנאה המיידית יש בה מעין ברזנט מהאור האלוקי מלהכנס ומי שלא נמצא בעבודה ובמציאות רוחנית לא יודע במה מדובר - ולכן הוא בגדר כסיל - עיוור צבעים - בן אדם רגיל לגמרי שלא רואה אדום וירוק - בן אדם רגיל לגמרי שלא רואה-חווה-מכיל את האלוקות . ולא יודע איך ההנאה הקצרה והמיידית הזאת אינה משתווה למלאות ולישועה המלווה את השומר במהלך היום . מדע המטאפיזיקה אוסר ויש סיבה - אם נשמור הברית - נעשה צעד ענק לעבר הגאולה - שכן יוסר וילון ענק מהאור האלוקי - שהוא תכליתנו ובבת חיינו. אם מישהו נשבר שינסה לתבול, להתרחץ, לשחות ו/או להגיד התיקון הכללי שהוא סגולה מצויינת. בזרע יש פוטנציאל חיים, פוטנציאל לרב או לאינשטיין הבא, למרות שכיום חושבים שפלאזמות תמון האושר, לזרע ההמשך מרכיב עצום פי מיליון ממנו.

אפשר שורת סיכום לדבריך?

לזרע יש פוטנציאל חיים כמו שלמכונית יש פוטנציאל הרג. לעישון סיגריות למשל יש פוטנציאל הרג הרבה יותר גבוה, לך תספר את זה לחכמים הרוחניים ותנסה לשכנע אותם לגבי התאוריה. לחילוניים מומלץ ליבחון את הנושא בעיני המדע. לפי פסיכולוגים ורופאים האוננות בריאה ויכולה לסייע בהפחתת לחצים. לפי מחקרים אחרונים נראה שפליטת זרע יכולה לסייע במניעת סרטן הערמונית. כל זמן שלא מדובר באוננות מופרזת (מספר פעמים ביום) הדבר בריא. אריסטו טעה והטעה דורות שלמים של חכמים. להבדיל מהביציות אצל האשה - ייצור הזרע לא נפגע עקב שפיכתו. אין בשפיכת זרע שום הרג ושום פוטנציאל להרג.

elliking

New member
אתה רוצה משמעות?

היה נתק משמעותי בין אריסטו למשה רבינו. האיסור לשפיכת זרע הוא מצוות לא תעשה מן התורה .לחילונים מומלץ לשפוט באורח מדעי, אבל גם ההשלכות באורח מדעי כלומר לפי הטבע, ולפי הטבע התפיסה שלך מצומצמת, והמדע שלך מגיע לנקודות סתומותות הקובעות שהאי סדר הוא חוק,שאין כלל רק יוצא מן הכלל, שיש הסתברוות. יש הסתברויות שמדעני הרוח של העם שלא נכחד טועים, אבל יש הסתברות גדולה יותר שהם יןדעים הרבה יותר מאשר אנחנו עם 5 החושים המוגבלים שלנו. אין לי כוח בלהתווכח במי צודק, כאן נכנסת האמונה, שתלמד קצת את חכמת האמת ורזי התורה, תבין שרק על האות א' יש ספר, אז תבין שההחכמה הזא חזקה ועמוקה יותר מכל הפיזיקה והמדע גם יחד וכבר לא תהיה לך אמונה אלא ידיעה, אבל גם אז יהיו דברים שהשכל לא יתפוס, וכאן תהיה האמונה מעבר לדעת - וזה יקנה לך בסופו של התהליך את המציאות השלמה, ותחיית המתים - השגת הניצחיות מעבר לסופיות שבחיים הגשמיים. מאחל לך מכל הלב שתזה בזה עוד בעולם הזה, כי יש אנשים שכן והם רבים מיום ליום, והדרך לזה היא אך ורק על ידי חכמת האמת- הקבלה, עד אז תשתדל פשוט לאהוב ככל שניתן ויש די בזה להצית בך את הנקודה שבלב, המניע לעבר הבנת המשמעות בהכל. כולל בנושא המדובר. במשקל יש שני צדדים.

למעלה