אוףףףףףףףףףף

הרגת אותי

tingumi1

New member
אבל...אבל..

אם את יודעת שלא נעים לך לקרוא קללות אז יכולת מלכתחילה לא לפתוח את ההודעה...

במובן מסוים אנחנו כל הזמן צריכים להתנהל בעולם ולהיות "בסדר", לדבר יפה, ולמצוא דרכים יצירתיות לפרוק את תסכולנו. דווקא כאן אפשר לכתוב את הדברים כפי שהם, בלי מסכות וגינונים. כמובן שגם זה לא בגדר פריקת כל עול, וזה לא שבחורונת מדברת ככה כל הזמן, בכל הודעה ובאופן שוטף, זה היה ספציפי למצב מסוים, והיא הזהירה בכותרת (כך שמי שרגיש לזה יכול היה לא לפתוח).

מה דעתך?
(אני מבינה שאת רגישה, וזה ממש ממש לא נאמר בשביל לפגוע או להטיף...
)

ליצי 16

New member
tingumi1

לא, אני לא אפתח הודעות כאלה. פתחתי כי עוד לא ידעתי שזה מה שמחכה לי, והייתי בהלם.

tingumi1

New member
אבל היא כתבה "קללות בפנים"

אז יכול להסיק שיהיו שם קללות מכל מיני סוגים...

אם את יודעת שאת רגישה לזה, נראה לי שכותרת כזו אמורה להגיד לך שלא כדאי לפתוח את ההודעה. זה במידה מסויימת כמו לסמן טריגר, רק בצורה הרבה יותר מפורשת.

דווקא היכולת של הפורום לתת לדברים כאלו מקום "מוגבל ומסומן" זה דבר נפלא - גם נותן לגיטימציה, גם תוחם את זה, וגם מאפשר למי שלא רוצה לקרוא, לא לקרוא.

אני מבינה שאת מאוד רגישה, ושאין לך שום כוונה לפגוע, אבל אפשר בכל זאת להציע לך עוד פרספקטיבה ממקום יותר אישי? אני למשל שונאת את טיטוא הבעיות מטחת לשטיח, ואת צחות הלשון כל הזמן, כאילו שאם לא נגיד שלפעמים דברים הם ממש לא נעימים אז הם לא יהיו. ודווקא מקומות כאלו מאפשרים גם לקולות אחרים להישמע, גם עם הקולות הלא "נקיים", הלא מתחסדים... (וברור לי שלא כל מי שלא אוהב לשמוע קללות הוא מתחסד, אבל כשתמיד צריך לשמור על לשון מצוחצחת עלולה להיווצר אווירה כזו...)

ליצי 16

New member
מותק,

לא יכולתי להסיק שזה מה שיהיה כתוב... ובואי נעזוב את זה.
עניין הלשון המצוחצחת לא קשור לכאן, עניין הקללות קשור להתפרקות מהתסכול והכעס ולא ללשון.
תודה לך על הרצון הטוב!

היי48

New member
ליצ'י

ידוע שבחיי היום יום צריך הרבה פעמים לאזן בין זכויות מתנגשות. למשל מותר לאדם א' לפגוע בחופש התנועה של אדם ב' על ידי לעצור מבעדו מלהכנס לביתו (של אדם א' כמובן), כי לאדם א' יש את הזכות לפרטיות, אך אסור לאדם א' למנוע מאדם ב' סתם ללכת ברחוב ציבורי נגיד. כלומר צריך לאזן בין הזכות לחופש התנועה לזכות לפרטיות.

כנ"ל במקרה שדיברתן עליו: מצד אחד מותר לבחורונת, או לכל אחד אחר באותה המידה, להרגיש חופשיה לפרוק את מה שעל ליבה, ומצד שני גם לך מותר לא להחשף לתכנים שפוגעים בך, ולכן צריך איכשהו לאזן בין שני הדברים. לכן העניין של לכתוב בכותרת "טריגר" או "זהירות קללות בפנים" זאת שיטה די טובה-מי שלא רוצה לקרוא תכנים מסוג מסוים-פשוט יכול לא לפתוח את ההודעה, וזהו. כך גם את תמנעי מלקרוא משהו שיפגע בך וגם מי שמרגיש צורך להתבטא יוכל לעשות את זה. אני לא רואה שום בעיה עם זה, וכמו שאני חושבת שזה לא יהיה הוגן שאנשים יכתבו בהודעה תכנים קשים בלי אזהרה בכותרת, כך אני גם לא חושבת שאנשים צריכים לצנזר את עצמם, כל עוד שישנה אזהרה מתאימה בכותרת.

ואני גם חושבת שהביטוי "הפורום שלך" היה לא הוגן ופוגעני כלפי מחבקת. סתם דוגמא לכך שאפשר לכתוב משהו פוגע גם אם לא מדובר בקללה.

ליצי 16

New member
להיי, בעניין הקללות

אישור לקלל בפורום גם אם כתוב בנושא קללות נראה לי לא הגיוני ולא משיג את המטרה.
גם קשה לי לתאר איזה מן בנאדם ירצה להיכנס לפורום דיכאון ולקרוא קללות. איך זה בדיוק יקל עליו.
אלוהים, האם כולם כאן השתגעו? האם בשם "העיקר שיהיה כתוב בכותרת" מותר לכתוב בתוכן הכול? ומה עם קצת שכל ישר?
ולמה להכניס בוטות וגסות-רוח?

אני קראתי את הקללות. הן היו קללות איומות. הן לא היו רק תסכול וכעס, הן היו גם שנאה. שנאה היא אנרגיה לא יעילה. את האנרגיה שמוציאים על שנאה צריך להוציא על עמידה על שלך, הצבת גבולות, שליטה במצב או התרחקות.

בעניין "הפורום שלך" שאמרתי למחבקת לגמרי הגזמת. האחריות על הפורום היא של מחבקת. אין כאן עניין של פוגענות, יש כאן עניין של אחריות. אני הייתי בהלם מכך שמחבקת עודדה ואישרה את זה. ואני עדיין.

היי48

New member
הנקודה

במה שכתבתי הייתה שפורום ציבורי לא יכול להתנהל על פי הצרכים והרצונות של חלק מאנשי הפורום בלבד, אלא לשאוף לשרת כמה שניתן את הרצונות והצרכים של כל אנשי הפורום.
מותר לך לחשוב ולהרגיש שקללות באשר הן זה דבר מגונה, ומותר לך להמנע מלקרוא תכנים כאלו, אבל במדינה דמוקרטית שקיים בה חופש הביטוי את לא יכולה לדרוש מכל חברי הפורום לישר קו איתך, משום שברור מחלק מההודעות שישנם אנשים שקללות זאת כן דרך שעוזרת להם להתפרק. וכל עוד ישנה הודעת אזהרה בכותרת-קשה לי להבין למה את לא יכולה פשוט לא לפתוח את ההודעה?? וזה לא משנה אם את לא מצליחה להבין איך קללות או איך דיון בתכנים מסוג אחר (שאם את זוכרת דובר על כך בשרשור אחר בעבר וגם את זה אמרת שאת לא חושבת שצריך לכתוב בפורום) מקלים על אנשים אחרים. כולנו שונים ועל כל אחד מקל משהו אחר. וכל עוד אף אחד לא כופה על מישהו אחר להחשף למשהו שהוא לא רוצה להחשף אליו, אין עם זה שום בעיה, כמו למשל במקרה הנ"ל, שבו מי שלא רוצה להחשף לתכנים מסוג מסוים, יכול פשוט לראות את הודעת האזהרה בכותרת ולא לפתוח את ההודעה.

ומחבקת היא אמנם מנהלת הפורום, ובעיני היא מנהלת טובה מאוד והצליחה להפוך את הפורום לפורום של כולנו ולא רק שלה. וכמו שאמרתי, אני לא רואה בכך שהיא אפשרה לבחורונת לכתוב את מה שהיא כתבה כדבר לא בסדר, מכיון שהיא גם אמרה לה לשים אזהרה בכותרת, ולכן אני לא רואה כאן שום בעיה ושום חוסר אחריות, אפילו להיפך.

היי48

New member
צר לי לשמוע שנפגעת,

זאת לא הייתה הכוונה בכלל, אבל בעיני זה פשוט נראה כאילו חשבת רק על הצד שלך בעניין ועל כך שאת לא רוצה להחשף לקללות (שכמו שכתבתי-אם פשוט היית מתייחסת לאזהרה בכותרת ולא פותחת את ההודעה לא היית צריכה להחשף אליהן), ולא חשבת על כך שאולי על ידי כך שבחורונת כתבה את ההודעה עם הקללות בפנים זה עזר לה קצת. ואולי יש קצר בתקשורת בינינו לגבי מה שכתבת למחבקת, אבל לי זה נראה לא הוגן.

ליצי 16

New member
את יודעת מה אני הכי אוהבת?

שאת יודעת עליי הכול, ואין לך שום מושג.
שאת אפילו יודעת ממה נפגעתי, אני לא אמרתי, ואין לך אפילו צורך לשאול אותי.
את קובעת את מה שנראה לך וזהו. מבחינתך זו כבר האמת. את יודעת הכול.
אוי, אוי, אוי.
סיימנו עם זה. שתהייה לך שבת שלום.

היי48

New member
לא טענתי שאני יודעת את הכל,

אבל אני אכבד את זה שביקשת לא להמשיך את הדיון. שבת שלום גם לך.

למעלה