אוףףףףףףףףףף

• פותח הנושא ibi
  • פורסם בתאריך

ibi

New member
אוףףףףףףףףףף

אני כותבת את ההודעה הזו מייאוש טוטאלי. אין לי למעשה סיבה לכתוב אותה אבל אני חייבת לעשות משהו עם עצמי אחרת אני אשתגע, אבל זה יהיה נחמד לקבל תגובות על ההודעה. בכל מקרה, הייאוש שלי בא כתוצאה מהצבא הזה, שממש הוציא לי את המיץ, אבל עד הסוף. לפני שבוע קיבלתי צו גיוס ל-5 למאי 2002. כנראה שבהתחלה לא ממש קלטתי מה זה אומר בדיוק להתגייס במאי כי עדיין הייתי אופטימית שהצבא יסכים להזיז לי את מועד הגיוס. כמובן ששלחתי מכתב יום למחרת עם בקשה להקדמת הגיוס עם מספר נימוקים והייתי בטוחה שיקדימו לי את הגיוס. לא יודעת למה הייתי בטוחה, הרי שמעתי את כל הסיפורים אודות היות הצבא הארגון לא הכי מתחשב בעולם. והיום קיבלתי את הבשורה המרה; ``לאחר עיון יסודי...הריני להודיעך כי לא ניתן לאשר בקשתך בשלב זה...`` ניסיתי להתקשר ללשכת גיוס אבל הפקידה לא ממש אפשרה לי לדבר עם מישהו בדרגה גבוהה יותר ואמרה שהפתרון היחיד הוא לשלוח עוד מכתבים. אני יודעת שזה לא יעזור לי כי אני כבר מיועדת לתפקיד, ושלחתי את הבקשה, כך אני מאמינה, בין הראשונות, לכן אם המכתב הראשון לא סייע לי שאר המכתבים גם הם לא יסייעו. כל היום אני התרוצצתי לי לסדר את הטיול לחו``ל שאני מתכננת לברצלונה, וחזרתי הבייתה מתה מעייפות. נכנסתי למיטה בערך ב-12. ואז התחלתי לחשוב על המשמעות האמיתית של להתגייס במאי. כמובן שניסיתי לראות את הצד החיובי, זה הדבר הנכון לעשות. אז כן, אני יכולה לעשות פסיכומטרי ואני יכולה לעבוד ולהרוויח כסף. ואז התחלתי לחשוב על מה אני באמת אעשה כל יום במשך ה-9 חודשים שיש לי מיום הגיוס של חברתי האחרונה...כלום!!! כל החברות שלי יתחילו בחייהם החדשים, אני לא אומרת שנפסיק להיות חברות אבל לראות אותן בסופי שבוע זה לא מספיק. כל החברות שלי מתגייסות הכי מאוחר בספטמבר, אני לא יודעת מה אני אעשה עם עצמי עד מאי. אני לא יכולה לדמיין את עצמי מעבירה כל יום לגמרי בלי אף אחד. הקיצר...כנראה לישון זה לא משהו שאני אעשה הלילה הזה. כל החברות שלי מנסות לעודד אותי שזה תפקיד טוב, ואני יכולה לעשות כל מיני דברים בזמן הזה שאף פעם לא עשיתי אבל זה לא מעודד אותי, אני אהיה לבד לגמרי ואני לא יודעת איך אני אתמודד עם זה. יש לי המון מוטיבציה לתת את כל כולי לצבא, אבל זה ממש קשה לי לחשוב שאני אמורה לחכות עד מאי כדי ללכת לתפקיד שאני לא ממש יודעת את מהותו ויכול להיות שאני אשנא אותו. ואני גם לא מדברת על כך שאני אצא שנתיים אחרי חברותיי (אני צריכה לחתום גם שנת קבע לתפקיד אליו התקבלתי...), כי זה הרבה פחות חשוב מהעובדה שמחודש ספטמבר עד מאי אני לא הולכת לראות את החברות שלי כל יום. טוב...סליחה על הדרמטיות שלי...אני מניחה שזה לא כזה ביג דיל להתגייס במאי, ויש דברים יותר נוראיים. אבל זה מה שאני מרגישה עכשיו ואני יודעת שעם הזמן זה יעבור לי. אשמח לתגובות מעודדות, ענבל

sky_girl

New member
קצת עידוד...

קודם כל, אני דווקא רואה כמה צצדים חיוביים בזה שאת מתגייסת מאוחר. יהיה לך זמן לעבוד, לנוח, ללמוד קצת (אם תרצי) ולהרגיש חופשיה אחרי 12 שנות מסגרת. יש לי חברה שמתגייסת ב17/7 והבגרות האחרונה שלה (בפסיכולוגיה) היא בתחילת חודש יולי, לדעתי מצבה הרבה יותר עגום משלך, אפילוא ין לה זמן לנסוע לחו``ל. אגב, אם איני טועה גם את הולכת להיות ``מפעילת מערכות מחשב``, תאריך הגיוס שלי (גם אני מיועדת לתפקיד זה) הוא ב14/8, ככה שיש לך עוד זמן לפעול ולכתוב מכתבים ולשגע את הצבא עד שלא יתנו לך את מה שאת רוצה. ובכל מקרה, גם אם לא יקבלו את בקשתך ולא יקדימו לך את הגיוס, זה עדיין לא סוף העולם. אגב, איזה כיף לך שאת נוסעת לברסלונה... אני הייתי לפני שנתיים בספרד וזאת ארץ מקסימה עם אנשים נפלאים ואני בטוחה שאת מזה תהני שם (ממליצה לך ללמוד קצת ספרדית לפני כי האנגלית שלהם לא מדהימה)... בכל מקרה, תתמקדי בעתיד הקרוב ובנסיעה שלך ותהני מהחופשה שניתנה לך.

יעל.....

New member
יכל להיות הרבה יותר גרוע....

עד לפני שבוע הייתי אמורה להתגייס ב-23.9 כבר חודשים שאני מארגנת לי טיולים ותוכניות ואז נזכרו להקדים לי את הגיוס לעוד חודש,כבר שבוע שאני מנסה לדחות את הגיוס והם לא מתייחסים.... יש כל כך הרבה דברים חיובים בלהתגייס מאוחר את בעצמך אמרת אותם, והכי חשוב זה שיש לך חופש אמיתי שלא בטוח שיהיה לך עוד פעם בחיים, אז תסעי לברצלונה ותהני זה מה שחשוב. בקשר לפסיכומטרי, לא מתכוונים לבטל אתן? כדאי שתבדקי את זה לפני שאת מתחילה ללמוד.

crazy tal

New member
יש לי הצעה בשבילך...

את יודעת מה בנות יכולות לעשות ב9 חודשים.... ואז כבר לא תהיי לבד

טל עדתו

New member
ענבל , ברוכה הבאה

לצה``ל, המערכת הכי לא מתחשבת שיש. תראי, אני לא יודעת אם עכבת פה אחרי הודעות בפורום הרבה זמן או לא, אבל בכל אופן יש הודעה אחת שלי שרשמתי בה כל ואנ מתכוונת כ-ל מה שעבר עלי עם הלשכת גיוס ה``נחמדה`` שלי החל מהצו ה1 שהיה לי באוגוסט 2000 ועד לפני חודשים, מה שאומר תקופה של קרובה לשנה. בכל אופן אם אתה רוצה תחפשי את הכתבה בארכיון, מה שאני מנסה להגיד לך, שבישביל לקבל משהו שאת רוצה , או אפילו טיפה של יחס מהפקידות המפגרות בשלכת גיוס כדי שיפנו אותך הלאה צריך להפוך עולמות. אני מציעה לך להגיע ללשכת גיוס (מכתבים לא ממש עוזרים - מניסיון מר!) ושם ללכת למדור פרט - שהם אחראים על בקשות מיוחדות ושם לשבת להם על הראש בבקשה להקדים את הגיוס שלך. הכוונה בלשבת להם על הראש זה להגיע כל יומים ללשכת גיוס ולשבת לפקידות שמדור פרט על הראש עד שהם יבינו שאת רצינית - וזה הכל אני אומרת לך מניסיון. אם זה לא עוזר, את פונה לדרגים יותר גבוהים בלשכה, יש טפסים אצל הפקידות בכנסיה ללשכת גיוס שהטפסים הם לבקשה לשיחה עם מנהל לשכת הגיוס, תמלאי אותו ותבקשי לדבר איתו. מעבר לזה - תבקשי מספר טלפון של ראש מדור פרט ארצי, וגם אם יש לך טלפון של מישהו מהקורס שאת הולכת לעשות - של המקום, או של מישהו שאחראי על הקורס תדברי איתו ותפקססי לו גם את הבקשה. יותר מיזה אין לי מה להגיד לך, פשוט תלחמי ואל תוותרי - רק ככה דברים זזים במערכת הצה``לית, אין מה לעשות. ותקווי לטוב. וגם אם בסופו של דבר לא יקדימו לך , זה באמת לא סוף העולם, אין מה לעשות , לא תמיד הכל ידפוק כמו שרוצים. טל.

Maldives

New member
טוווב, כתבתי לך פה הודעה כאורך

הגלות אבל היא נמחקה לי.... בכל מקרה, אנסה לשחזר אותה עם מיני קיצוצים: ראשית מבוא קצר- חברה שלי מיועדת לקרוס מפעילת מערכות מחשב ואילו אני לדובר צה``ל- מש``קית עיתונות. עד כאן הכל טוב. לפני כשבועיים זכינו למכתב מבוייל מצה``ל יקירנו בו התבשרנו שגיוסנו נדחה למאי. אני- לחמישי והיא- לשישי. בביתה של חברתי שררה סערה, והיא הודיעה שתילחם בחירוף נפש להקדמת מועד גיוסה (מהודעתך למדתי, שהיא בטח לא תצליח אבל ניחא). אני לעומת זאת, נקטתי בגישה מעשית יותר. כיוון שהקורס שלי נפתח במאי, ואני לא מעוניינת בתפקיד אחר, הבנתי שרוב הסיכויים הם ששהתאריך ישאר בעינו. לכן, התחלתי בהכנת רשימות מפורטות של תוכנית מפורטת לעשרת החודשים עד להגעתו של מאי המיוחל. ואין אני מדברת על רשימות וירטואליות בראשי הקודח, אלא על רשימות ממש, על דפים מלאים בקישקושי סרק. סופו של דסיפור, הוא שממצאתי אפשרויות בלתי נגמרות שיהפכו את התקופה הקרובה לתענוג של ממש- תקופה שלא אשכח מעולם ובטח שלא בזבוז. את בטח תוהה מהו המתכון- ראשית, אעשה פסיכומטרי, ואין כמו לעשות פסיכומטרי ישר אחרי תיכון כשהכל עוד טרי, ממש לפני הניוון הצבאי. שנית, אקח קורס באוניברסיטה הפתוחה בנושא שבאמת ובתמים מעניין אותי, וכך גם אשיג עניין וגם נקודות לתואר. שלישית, אלמד שפה (צרפתית, במקרה שלי) ורביעית- אעבוד כמובן, ארוויח את לחמי לקניית מותרות ושטויות שיעשו לי כיף. וכמובן- אין כמו נסיעה לחו``ל לשיפור המצברוח. מעבר לכך, אני הולכת להרחיב את ידיעותי בעזרת קריאת ``ספרי איכות `` שתמיד דחיתי את קריאתם, אנגן וכו`. בקיצור- כל אחד יכול למצוא דברים לעשות שינעימו את זמנו ויהפכו את עשרת החודשים הקרובים שלמהו שלא מהעולם הזה. ואם משעמם לך, את תמיד יכולה ליצור קשר ונקים שלושתינו את אחוות מגוייסות מאי ;-) . Balcony

ibi

New member
תודה רבה על התגובות

באמת היה טוב לשמוע כמה מילות עידוד :). skygirl- אני באמת כבר לא יכולה לחכות לנסיעה לברצלונה...כולם אומרים שהיא כל כך יפה ואני הולכת לעשות כיף חיים, להיות באמת חופשייה. חוץ מזה, אם את מתגייסת באוגוסט, זה אומר שעד שאני אתגייס את בטח תסיימי את הקורס וכבר תשרתי ביחידה שלך...אולי תוכלי לסדר לי כל מיני דברים...:) ליעל- חברה שלי שאיתה אני נוסעת לברצלונה מתגייסת ב-22 ביולי. אם את באמת רוצה לנסוע לחו``ל אז הכל אפשרי, פשוט צריך לעבוד על זה יותר, לבדוק דילים ועניינים כאלה. בקשר לפסיכומטרי, אני עדיין לא יודעת מה נסגר עם העניין הזה, אני באמת מקווה שאני לא אצטרך לעשות אותו, אבל אם לא יבטלו אותו אני אעשה אותו. טל עדתו - תודה רבה על העצות המעשיות בקשר למה לעשות. באמת כבר חשבתי שאין לי מה לעשות, עכשיו אני רואה שיש עוד צעדים שאפשר לנקוט. לא הייתי מודעת לדבר הזה שנקרא ``מדור פרט``, ולא חשבתי על לפנות ישירות לבסמ``ח - המקום בו אעשה את הקורס. אני באמת אעשה את כל הדברים הללו, לפחות אם אני אתגייס במאי אני אדע שעשיתי את כל מה שאני יכולה למנוע את זה. עכשיו נוכחתי לדעת כמה נכון כל מה שאומרים שבצבא צריך להשתמש במרפקים אחרת לא מגיעים לשום מקום. Balcony- קודם כל...רק שתדעי, התוכניות שלך די זהות למה שאני רוצה לעשות בזמן החופשי שלי! . גם אני רוצה ללמוד שפה, נראה לי שאם אלך ללמוד שפה זה יהיה צרפתית גם (כי יש לי בסיס של 3 שנים מהחטיבה אבל לא המשכתי עם זה בתיכון...). וללמוד משהו באוניברסיטה הפתוחה גם רציתי, אבל אני לא יודעת איך זה ילך אם אני אעשה פסיכומטרי - כי זה ייפול על הסמסטר הראשון שאפשר להירשם אליו, והמבחנים של הסמסטר השני הם אחרי מאי, לא? וכמובן, להקים אחוות מגויסות מאי :)...לא חשבתי על זה כי אף אחד מהסובבים אותי לא קיבלו כזה תאריך גיוס וזה אחד הדברים שביאסו אותי הכי. עכשיו אני יודעת שאני לא היחידה...מה עם נסיעה לחו``ל? חשבת על משהו? אני בכל מקרה מתכננת אחרי הנסיעה לברצלונה נסיעה לניו יורק לשבועיים עם חברה אחרת...זה יהיה מגניב כי אני לא אשלם על השהות - יש להם דירה שם, במנהטן, הבעיה היא שזה כנראה יהיה מיד אחרי ברצלונה - שני הטיולים שלי יהיו ביולי אבל יש אילוצים כי היא מתגייסת גם כן מוקדם.

balcony

New member
:)

בברצלונה כבר הייתי אבל אני מתכננת טיול של שבועיים עם אחולתי לארה``ב בספטמבר, שיכלול את ניו יורק. ובסוף יולי אני נוסעת עם אותה חברה לקלאב מד, כנראה בתורכיה. Anyway`, אין שום בעייה לעשות פסיכומטרי וקורס באוניברסיטה ביחד מהסיבה הפשוטה שאף אחד מהם זה לא כל יום, ושיש קורסיםפ בערב ובערב. אז אל תדאגי0-זזה יסתדר. בסוף תהיה לך שנה מדגעת- רק אל תבואי בגישה שלילית- תלמדי לקבל את מה שנגזר עלייך (והכל בהנחה שלא תצליחי להקדים- אני בעד לנסות) בצורה חיובית ולהוציא מזה את המיטב. אוהבת אתכם Balcony

balcony

New member
ועוד משהו קטן :cool:

על פי מה שהבנתי מחברה שלי הקורס שלכן הוא צבאי מה שאומר שאתן עושות טירונות ואז את הקורס- כמוני. אז יכול להיות, שבמקרה , כיוון שאנחנו מתגייסות באותו יום- נעשה טירונות ביחד. מה את אומרת? אפשרי? חולקת איתך את יגונך Balcony

ibi

New member
אני לא בטוחה בקשר לזה...

אמרת שאת מתגייסת ב-5 למאי לא? ואני וחברה שלך מתגייסות ב-6...הממ...אני לא יודעת מה להגיד כי אין לי מושג איפה נעשה את הטירונות. היום עושים את הטירונויות בבסיס שבו יערך הקורס אבל יש יוצאים מן הכלל...הקורסים של המחשבים יערכו בשלישות, קשה לי להאמין ששם תהיה הטירונות שלנו. מישהו איפה נערכת הטירונות לבנות שהולכות למחשבים? ואת יודעת אולי איפה את הולכת לעבור את הטירונות ואת הקורס?הטירונות שלי היא 10 ימים...אני מתארת לעצמי שגם שלך... זה הכל תלוי, אבל נראה לי שכמעט 100% שאני אהיה עם חברה שלך בטירונות ובקורס.

sky_girl

New member
10 ימים? באמת?

מי שעושה קורס הטירונות שלה היא רק 10 ימים? מאיפה את יודעת את זה? ובכל מקרה, אם זה נכון אז אלה בשורות מצוינות בשבילי לאור מה שהחברות שלי (שכבר התגייסו) סיפרו לי על הטירונות שלהן...

balcony

New member
כן, אני משערת שתהיו ביחד :)

אל תדאגי, היא מותק. בכל מקרה, כתבת בהודעה הראשונה שזה חמישי במאי, אז אני קצת מבולבלת...

מגיקל

New member
נחמד לדעת שאני לא לבד!

אחרי שעברתי שיחות עידוד ומוטיבציה מההורים, החברים, ומי לא, אני מתחילה להשתכנע שזה לא כל כך נורא... הייתי אמורה להתגייס בדצמבר, ואח``כ דחו לי לאפריל!!! הקורס שאני הולכת אליו הוא רק פעמיים בשנה- בפברואר וביולי. כשקיבלתי לפברואר, שלחתי פקס ללישכת גיוס בבקשה להקדים ליולי. (לפי שבוע). הפקידה ``החכמה`` אמרה לי שתוך 3 שבועות אני אקבל תשובה. ז``א, עוד שבועיים יגידו לי שיש לי שבועיים עד הגיוס! נורא נחמד מצידם... לי כבר לא תהיה הזדמנות ללכת לשם ולעמוד להם על הראש כמו שטל אומרת, הם נזכרו לשלוח לי תאריך רק עכשיו... אבל את יכולה לנסות, אין לך מה להפסיד. בהצלחה!

טל עדתו

New member
היי

נתראה מחר בבגרות הכי סיוטית בעולם. בהצלחה! ד``א- מה נסגר עם הספר מחזור בסוף?

,תותי 18

New member
שאלה חשובה

היי אם אפשר לשאול אולי לאיזה קורס את מיועדת כי גם אני קיבלתי תאריך לפברואר אז רציתי לדעת אם זאת הסיבה שקיבלתי רק לפברואר ולא לפני כן. ואם קיבלת בהתחלה תאריך לדצמבר ז``א שנולדת ביולי או אוגוסט אז את לא יכולה לקבל גיוס ליולי כי הם לא אוהבים לגייס לפני גיל 18 . הם מגייסים לפני רק במיקרים מאוד חריגים . אז תתעודדי בנתיים תספיקי לעבוד ולסוע לחופשה . זה לא שיש לך כ``כ ברירה ביי רעות

מגיקל

New member
אני במודיעין...

אני הולכת לקורס מודיעין של חיל הים. נולדתי באוגוסט, באמת חשבתי שלא יגייסו אותי ביולי, אבל הקטע זה שהקורס הוא ביולי, והגיוס בספטמבר, ככה שאני כבר אהיה בת 18. בכל מקרה, ידיד שלי מתגייס שבוע לפני היום הולדת שלו, ככה שיש סיכוי שמגייסים לפני 18... לאיזה קורס את הולכת?

,תותי 18

New member
אני בקורס חובשות

היי אני הולכת לקורס חובשות . ובאמת שקלתי לשאול אם אני יכולה להתגייס לפני פברואר אבל בלשכה אמרו לי שאני לוקחת סיכון כי יכולים להוריד אותי מהקורס ואני ממש רוצה ללכת לקורס חובשות . רעות

למעלה