אוף אוף איזה עצבים...

פשושולה

New member
לכל המרחמות והנפשות החומלות...

הכל נכון - הסב באמת חסר חיים משל עצמו, ואכן מאד אוהב את הנכדה, וכנראה גם אותנו, ויש לו בעיה חמורה בתקשורת בן אישית - אגב, שום דבר מזה לא בריאותי חלילה או חדש - ככה היה הבחור גם בימי חלדו. והוא היום בן 61, כך שממש לא מבוגר. ובכל זאת, לא תפקידי בכח לספק לו בידור, ולא אמורה לשבת בבית ולבהות בו משחק עם הילדה בזמן היקר שיש לי איתה - ואין לי הרבה לצערי, לא אמורה לנסות לדובב אותו בגלל שאין קומוניקציה, ולא אמורה לשמוע אותו שר שירי כדורגל או זימה באידיש לילדה כי ככה הוא מתקשר איתה. וגם, לא אמורה לשעשע אותו או לספק לו חיים - אם ככה הוא אוהב, לחיות דרך אחרים, יש מיליון אופרות סבון בטלויזיה שלא כרוכות בלעצבן אותי. מצד שני, לא יכולה להשאיר אותו לבד עם הילדה כי היא פשוט בוכה איתו. פשוט ככה. אז אני חייבת להיות שם, או בעלי, או אישתו (הסבתא). הוא לא מתחשב בכלל בצרכים שלי או של בעלי, או ברצונות שלנו. זה שהוא מתגעגע זה יפה, אבל זה לא מצדיק לעבור לגור אצלינו, נכון? ואם כל הכבוד והאהבה לו, זה לא הבית שלו, וזה פשוט לא מנומס ולא לעיניין ולא מוצדק לבוא מתי שבא לך, ועוד אחרי שאמרו לך לא כמה וכמה פעמים. זה פשוט חוסר התחשבות בסיסי. צר לי - כל החומלות, אבל אני ממש לא איתכן בקטע הזה, ואני די בטוחה שאם זה היה קורה לכן הייתן מקטרות ומתעצבנות גם כן.

אביטלתל

New member
את צודקת לחלוטין

היינו מקטרות ומתעצבנות וכועסות אבל היות ואנחנו מחוץ למצב, יש לנו נקודת מבט חיצונית אז את כועסת ובצדק גם אני מתעצבנת כשמגיעים אליי הבייתה בלי התראה או כמו שאמא שלי הייתה נוהגת לעשות - מתריאה מהדרך "רק לכמה דקות, אנחנו כבר בדרך" (סתם הערה,, מערכת היחסים עם אמא השתפרה, ועמה גם הנושא הזה) אבל כשתגמרי לכעוס נסי ליישם חלק מהעצות שקיבלת חג שמח !

אמברון

New member
אף אחד לא שופט אותך

תיארת מצב נתון, לא דרך חיים. ההתייחסות של "כל המרחמות והנפשות החומלות" (מפיך זה נשמע כמו מילות גנאי) הציעו לך נקודת מבט קצת אחרת -אמפאטית, אנושית ומתחשבת יותר - על סמך הידע שסיפקת ועל סמך הבנתן והתרשמותן מהסיטואציה שתיארת. אף אחת מאיתנו לא באמת יודעת מה טיב היחסים ומהי הדינמיקה הכללית. התייחסתי לזה כאל אירוע נקודתי ולכן כתבתי את שכתבתי. תקראי את הדברים שוב תראי שכל החומלות למיניהן הציעו לך בסה"כ לנסות ולהיות טיפ טיפה יותר קשובה לאיש הזה (ואולי גם לנסות לקבל אותו כמו שהוא).

גבינייה

New member
אני איתך לגמרי. גם במבט מבחוץ האיש

נשמע מעצבן באופן טוטאלי. (אני אישית הייתי עוברת ארץ...)

למעלה