אוף איתכם...

Efrat*

New member
אוף איתכם...

אתם כותבים בספרדית, ואני לא יודעת לקרוא אתכם עדיין... אני נוראאאא רוצה ללמוד ספרדית, אז ניסיתי פעם, ולא ממש הלך.. אולי מישהו יכול להמליץ לי על איזה אתר שיכול לעזור בנושא, או אולי מורה פרטי
תודה.. אהה... ונעים מאוד אני אפרת, חדשה כאן..

rmoses1

New member
היי אפרת

ברוכה הבאה לפורום, אם תסתכלי בקישורים שהוספנו לאתר, יש שם רשימה של בתי ספר ללימוד ספרדית לכל הרמות - את יכולה להתחיל שם. דבר שני, וזאת המלצה לכל חברי הפורום, אפשר להוריד את תוכנת "בבילון" שיכולה לתרגם מילים מספרדית לאנגלית (ומאנגלית לעברית גם) - מאוד מומלץ. דבר שלישי, ללמוד שפות זה ממש לא קל וצריך להתחיל לפי הסדר ולקחת בחשבון שכדאי מאוד ללמוד בצורה מסודרת (לפחות ללמוד מספר). בכל אופן, יש בפורום גם הרבה חומר בעברית, ואת מוזמנת להתחיל. ראובן

Hurakano

New member
תעשי לעצמך טובה גדולה

ואל תלמדי לבד.... לכי על מורה, רק מורה פרטי. בלי קורסים וכל זה.... ולא ללמוד מטלנובלות, זה לא בריא. שנה טובה

Hurakano

New member
אגב....

מה הקושי שלך ? בלקרוא או בלהבין ? אם יש לך בעייה עם הכתב אני מלמד אותך את זה בקלות.... אם יש בעייה עם המילים או עם המשפטים אז תשאלי.... נעזור לך בכיף
שנה טובה לך

חדף

New member
יש אנשים שזה מתאים להם

נכון, אני עדיין לא יודע ספרדית אבל אני חושב שאני מתקדם בכלל לא רע. אני למדתי לגמרי לבד - רכשתי את הבסיס דרך www.studyspanish.com, קניתי מילון, תירגלתי עוד ועוד עם עתונים בספרדית באינטרנט, ואני הולך ומתקדם. אם הייתי מחכה עד שאני אתפוס יוזמה ואלך למורה פרטי, אף פעם לא הייתי לומד (חוץ מזה שזה עולה לא מעט). כל אחד והאופי שלו.

rmoses1

New member
תחשוב אבל אם היית לוקח קורס

אם למשל היית לוקח קורס למתחילים/ קורס מוצ´ילרים (שאגב, לא עולה כל כך הרבה, תבדוק בקישורים של הפורום) ואחרי הקורס היית מתרגל עם עיתונים וכו´ - היום היית יודע ספרדית מצויין. אני גם כן חשבתי שאני יכול ללמוד לבד, ונסעתי לדרום אמריקה מתוך כוונה רצינית ללמוד ספרדית שם, וגם היה לי מילון ושיחון וכל הזמן למדתי עוד ועוד, אבל בתכלס´ כשחזרתי לארץ אחרי חצי שנה הרמה של הספרדית שלי היתה יחסית נמוכה. לכן היום אני ממליץ לכל מי שמעוניין ללמוד ספרדית לקחת לפחות קורס מתחילים. ראובן

rmoses1

New member
דרך אגב, ברוך הבא לפורום

מקווה שתהנה ממנו. ראובן

חדף

New member
קודם כל תודה

אני נכנס לפורום ותוך עשר דקות מברכים אותי... נחמד
בכל מקרה, כמובן שאי-אפשר לדעת מה היה אם. אבל אני יודע שעם האופי שלי אף פעם לא הייתי תופס את היוזמה ללכת למורה פרטי. כמו כן, אני בכלל לא בטוח שההבדל בזמן הלימוד היה עד כדי כך גדול. אין לי ספק שבדרך הזו אני נהנה הרבה יותר, ולכן יש הרבה יותר סיכוי שאני אתמיד (אם הייתי נופל על מורה גרוע מי יודע אם לא הייתי מפסיק תוך חודש ויותר לא חוזר לזה). ובקשר לנקודה הכלכלית, כמה בערך עולה שיעור וכמה שיעורים בערך מספיקים?

rmoses1

New member
בקשר לנקודה הכלכלית

ולגבי כמה שיעורים מספיקים, אין לזה תשובה מדוייקת. מה שאני הייתי מציע לך זה לברר (לא עולה כסף...) במכונים המובילים מה הם יכולים להציע לך, בטח יעשו לך מבחן רמה בספרדית. אני אמנם לא יודע מה הרמה שלך ומה אתה צריך אבל הייתי ממליץ לך 2 דברים: א. במכון לידידות אמריקה (שלמען הגילוי הנאות, חבר שלי לומד שם עכשיו קורס למתקדמים) יש להם קורס מוצ´ילרים שבו מלמדים במרוכז את כל היסודות של השפה והקורס עצמו ממש לא יקר ולא ארוך (בסביבות ה-600-700 ש"ח עד כמה שאני יודע, ובערך 9-10 שיעורים, אבל אל תתפוס אותי במילה). יש להם גם קורסים למתקדמים אבל זה כבר יותר יקר ויותר ארוך (1500 ש"ח ל-18 שיעורים, וכניסה לדיבורימוס חינם). ב. בנוסף / לחילופין באותו מכון יש גם פעם בשבוע מה שנקרא "דיבורימוס" שזה מפגש מונחה של דוברי ספרדית ובכל פעם פשוט יושבים ומדברים שעתיים ספרדית וזה גם כיף ומהנה וגם נותן לך הזדמנות לתרגל את הספרדית שלך. זה עולה משהו כמו 25 ש"ח לפגישה. תבוא, תנסה פעם פעמיים ותחליט. אם תחליט לעשות סבב במכונים השונים, נשמח אם תספק לנו עדכון על מחירים וקורסים כדי שאחרים יוכלו לחסוך את החיפוש. ראובן

Hurakano

New member
חבר

גם אני למדתי (ולומד) לבד, שנתיים, ואם אתה למדת לבד אתה צריך לדעת שזה לא מתאים לכל אחד וזה לא ממש קל. עם כל הכבוד לבסיס ולמילונים, יש גם סלנג, דיבור יום יומי (איך שהשפה מדוברת), עוד דקדוק שלא נראה לי שקיים באינטרנט (אני מתכוון ההסבר לו) - גם אני למדתי מ studyspanish והוא מלמד רק 3 או 4 זמנים. זה לא כזה קל ללמוד לבד, יש עוד הרבה ללמוד.... אבל מי שהתחיל וכבר בתוך העסק, עדיף לא לצאת. זה מה שכן. שנה טובה ובהצלחה לך בהמשך הדרך

חדף

New member
אין לי ספק שזה לא מתאים לכל אחד

למעשה, זה בדיוק מה שאמרתי ("יש אנשים שזה מתאים להם"). אני מסכים גם בהחלט שיש יותר אנשים שמתאים להם ללמוד עם מורה מאשר אלה שלא, אבל עדיין אני מאמין שיש כאלה שיהיה להם יותר קל ללמוד לבד. דיבור באמת עשוי להיות בעיה. בינתיים אני לא חושב על זה - אני לומד רק כמה חודשים. כשאני אוכל כבר ממש לקרוא ולכתוב באופן שוטף אני אתחיל לחשוב על דיבור.

Hurakano

New member
זה חלק חשוב

קח עצה טובה - במקרה ואתה מתקשה למצוא דרך לדבר עם אנשים ולפתח את הדיבור שלך בספרדית, קנה מיקרופון למחשב ותוריד את התוכנה paltalk , שזה צ´אט קולי עם אנשים מכל העולם, יש שם חדרים מכל חור בעולם (אפילו אפגניסטאן ותימן ! ) ואתה יכול למצוא לך שם המון אנשים לדבר איתם ספרדית

rmoses1

New member
זה באמת רעיון מצוין, אבל

אני ניסיתי אותו כמה פעמים ולא התלהבתי ולא התחשק לי להמשיך. אבל אולי זה רק בגלל שאני אוהב ללמוד בתוך מסגרת. ראובן

Hurakano

New member
דרך אגב....

מאיפה למדת את לבאטות ספרדית ? כי בשביל זה צריך לדבר... יש לך במקרה חברים לשיחה בספרדית ? סתם מתוך סקרנות....

Efrat*

New member
תודה לכם! ../images/Emo9.gif

האמת שאין לי כרגע זמן ו/או כסף לעשות קורס פרטי כזה אבל אני אנסה דרך האונ´, שם התחלתי שנה שעברה, אבל בגלל הפרופסור התייאשתי. בינתיים, אני אשב לי פה בשקט ואקרא אתכם! תודה רבה בכל מקרה

מישהו יכול לעזור לי?????????????

אני יודעת לקרוא לכתוב ולהבין ספרדית רק יש לי בעיה קלה עם הטיית פעלים לעבר הווה ועתיד.. מישהו יכול לתת לי כמה חוקים או עזרים?... GRACIAS

rmoses1

New member
הטיית עבר הווה ועתיד (בקיצור)

להלן צורת הטיות הפעלים לפי הזמנים העיקריים. יש הרבה חריגים, אבל אם נסכם את זה בשיא הקיצור זה יוצא בערך כך: לכל זמן נביא פועל ונראה מה צריך לשנות בו כדי להפוך אותו לזמן הנכון, ואז נביא את הצורה הסופית. (הכללים והדוגמאות מעובדים מהספר אל ניניו) זמן חרונדיו (הווה מתמשך-למשל, אני עכשיו שותה, כמו ING באנגלית) - פועל AR - מורידים את הסוף ומוסיפים ANDO. ir, er - כנ"ל + iendo tomar = tomando salir = saliendo coger = cogiendo (לשתות, לצאת, לקחת) עתיד קרוב משתמשים במבנה: (שם פועל < ir > a) למשל voy a salir - אני הולך לצאת. עתיד פשוט (עתיד רחוק) לכל הפעלים אותה סיומת לפי הגוף yo = פועל + é >>> yo compraré tú = פועל + ás >>> tú comprarás el, ella, usted = פועל + á >>> comprará nosotros = פועל + emos >>> compremos ellos, ellas, ustedes = פועל + án >>> comprarán עבר פשוט (הנפוץ ביותר, בעיקר בארגנטינה) yo = tomé comí salí tu = tomaste comiste saliste el, ella, usted = tomó comió salió nosotros = tomamos comimos salimos ellos, ellas, uds. = tomaron comieron salieron יש עוד זמנים אבל לא נכנס אליהם וחשוב לזכור כמובן שלכל הזמנים והפעלים יש יוצאים מן הכלל שנכתבים בצורה שונה. ראובן

למעלה