אוף איתכן יא משחקות אותה בוגרות

Palm tree

New member
אוף איתכן יא משחקות אותה בוגרות

סליחה. תיסכוליישן נפל עלי. אני בטוח שתסכימו איתי שגיל זה עניין מנטלי לחלוטין. למספר שכתוב בתעודת הלידה אין שום השפעה על בגרות נפשית. ואל תתנו לי את הבולשיט של "ככל שאתה עובר יותר אתה מתבגר" שמצדיק את שפיטת האנשים ע"פ אותו מספר, משום שאני מכיר המון אנשים שלא עברו הרבה בכלל, והם בוגרים מאוד. וגם מכיר המון אנשים שעברו דברים שרואים רק בסרטים, והם מטומטמים כמו חבורת בני 16 במצברוח היפראקטיבי. אבל עדיין, נגיד שאתן פוגשות מישהו. והוא נורא חמוד. נורא חכם. אישיות עמוקה ומעניינת, מיסתורית ומגוונת. מאוד כנה, מאוד קל לכן להתחבר אליו. השיחה איתו פשוט זורמת בקצב שאי אפשר לעצור אותה (והוא גם נראה די טוב דרך אגב), ואז פתאום מגיע הקטע של "נו אז בן כמה אתה"... "מה?? אתה בן 19?? הייתי בטוחה שאתה מינימום בן 21". הסיכויים שמכאן זה יתפתח למקום כל שהוא שואפים לאפסיות. למרות שאם משקר ואומר שאני בן 21, שום דבר לא היה משתנה, וזה בטח היה זורם בסופו של דבר לקשר. אז מה הקטע פה? מתיימרות להיות בוגרות ולהסכים עם זה שגיל זה עניין מנטלי לחלוטין (וגם אם אתן לא מסכימות, למצוא הוכחות שאתן טועות לא יהיה מאתגר מדי), אבל פתאום כשאתן במצב כזה, אז לאאאא. מה פתאום. מגוכך, שהרי אם המצב היה הפוך (אני בן 21 והיא בת 19) אז פתאום זה בסדר גמור. מה קורה פה? אתן רוצות שיוויון, תפגינו גם קצת מהצד שלכן! ואל תגידו לי שבדרך כלל בנות מבוגרות יותר מבנים בגילן, משום שהאמירה הזו כבר מעידה על ילדותיות.

Palm tree

New member
בההה

התכוונתי *מגוכח. תחשוב לפני שאתה מקליד תום, תחשוב!

Benjamin Turner

New member
התכוונת ל"מגוחך" ../images/Emo140.gif

אבל לאור הכעס הדי מוצדק שלך, טעויות שכאלה מתבקשות ומובנות

קווטר

New member
אתה לא היחיד שסובל מבעיית הגיל

גם אני זורם עם מישהי בעבודה אבל היא גדולה עלי בכמה שנים טובות והיא לא יוצאת עם קטנים ממנה

קודם כל, ברוך הבא לך ../images/Emo142.gif

[למרות שיכול להיות שאתצה כבר שנים פה ואני לא הייתי. עמך הסליחה..
] ועכשיו לבעיה העיקרית - לא יודעת בקשר לנשים אחרות [בעצם כן יודעת אבל לא יכולה לדבר בשמן בנושא], אבל אותי ממש לא מטריד גיל. ואולי תתפלא לשמוע אבל עם בני גילי אני מסתדרת הרבה יותר טוב מאשר עם בחורים שמבוגרים ממני. [לא ציינתי לגבי קטנים ממני פשוט מכיוון שלא יצא לי להיות עם מישהו שקטן ממני. ולא כי דחיתי אותם אלא כי סתם מעולם לא התחיל איתי בחור שקטן ממני..] ולהמחשה - בתקופה האחרונה, חודש וחצי, יצאתי עם בחור שגדול ממני ב-7 שנים. לא ראיתי 7 שנים בעניין כזה גדול, אבל מתסבר שדווקא אלה שגדולים [או שאולי זה רק הוא..] עברו יותר, נכוו יותר, קשים יותר ואטומים יותר. בחור צעיר ופעור יותר פתוח וזורם עם החיים בלי חשש מאיפה תגיע הפגיעה הבאה. כל החים יצאתי עם בחורים שגדולים ממני בשנים רבות ומסתבר שהם לא מציאה. צעירים לשלטון
>סקארלט במחאה
<

Savage Garden

New member
נו באמת!!!

כל גיל וההתפתחות המנטלית שלו, אין מה לעשות אבל החיים ונסיונם מעצבים את אופי ומידת הבגרות של בני האדם נשים וגברים. נשים מתבגרות מהר יותר ולכן גם מזדקנות מהר יותר מגברים זה עניין ביולוגי!!! בוא אני אלמד אותך משהו, זה ממש לא בולשיט שככל שאתה עובר יותר כך אתה מתבגר, מה לעשות אבל נסיון חיים הכולל תיכון,צבא וחיים אצל אבא ואמא הוא נסיון דל , כך לדוגמא סקס, לעשות סקס עם בחורה בת 20 ובחורה בת 30 ההבדל הוא עצום.וההיפך!!!

amitp

New member
תסלח לי

אבל "נשים מתבגרות מהר יותר ולכן גם מזדקנות מהר יותר מגברים זה עניין ביולוגי!!! " - שטו?

Palm tree

New member
אויש תעשי לי טובה

את יודעת מה? תחשבי מה שאת רוצה לחשוב. אם את רוצה להיות כזו מונוטונית ושטחית ולהגיד שבגרות זה רק עניין של מה שעברת בחיים, אז בבקשה. אני יודע שזה לא נכון, ואני לא חש שום צורך להוכיח לך ההפך. במוקדם או במאוחר את תראי שטעית.

באמת?

לא ידעתי שבגרות היא עניין ביולוגי? מה באמת?? ככל שאני מתבגרת כך אני גם בוגרת? יוווו אז אין דבר כזה בני 20+ אינפנטילים? אין שום קשר בין זקנה להתבגרות לביולוגיה. כולנו מזדקנים על פי השעון הביולוגי שלנו. כל אחד על פי הקצב שלנו. אין השעון הביולוגי הזה גורם לבגרות. בגרות באה עקב חוויות שעוברים בחיים ולחוויות האלה אין שום קשר עם השעון הביולוגי שלנו. את/ה בטוח/ה שסיימת ללמוד?

שלנו=שלו

ועוד דבר, וזו רק דוגמא. בחורה שעברה צבא יכולה (לאו דווקא אבל עלולה) להיות יותר בוגרת מאחת שלא עברה צבא. מדוע? מפני שהצבא מכשל, מגבש ומבגר. זאת אומרת שבחורה בת 19 יכולה להיות עם נסיון חיים עשיר יותר משלבחורה בת 20 יהיה.

eleberth

New member
בעעעעעעעעע

שיט אנשים אתם לא קולטים שכמה שנים אתה בעולם זה לא הכל מה שמשנה זה המוח שלך.....בן אדם שהוא אדיוט ישאר אדיוט ואנפנטיל גם בגיל 70 לעומת זאת לאנשים מסויימים כבר בגיל 16 יש בגרות שאנשים בני 21 אם צבא מאחוריהם יכולים רק לחלום עליו... ואיך אתם בכלל מגדירים בגרות אצל בן אדם האם לפי הדברים שהוא חושב?,האחריות שהוא לוקח על המעשים שלו? ולזאת שדברה על הסקס אם בנות ה20 וה30.....כאילו מה הקשר הקשר בכלל ותודה שאת מוכיחה עד כמה שהחברה שלנו רדודה אחרי הכל שהכל בסופו של דבר מתחיל ומסתיים במיטה ואם מישהו חושב שאיך שבן אדם מזדיין משקפת את הבגרות והנסיון חיים שלו אני רק יכול לומר שצר לי עליו....

DrorCh

New member
גיל = בגרות !

ככל שאדם מתבגר אז הוא ניהיה יותר מבוגר. לא צריך ללכת ליועץ לשוני שיסביר את המשוואה הזאת. אתה מדבר על מושג אחר לגמרי אינטיליגנציה וממש לא משנה אגב אם לאדם יש נסיון עצום והוא חווה מקרים דרמטיים עצומים לכאן ולכאן כדי להפוך אותו לאדם יותר רציני ואינטיליגנטי ומבין עיניין מאשר אדם שלא עבר אותם.

Palm tree

New member
אתה טועה ידידי

כפי שאמרתי כבר, אני מכיר אנשים שעברו חוויות בחיים שלהם שאתה יכול רק לדמיין אותם. הורים מתעללים, סרטן בגיל 15, התמכרות לאלכוהול, ועוד המון המון המון המון. ובניגוד לטענה שלך, רובם היו ונשארו ילדותיים. מצד שני אני מכיר אנשים שחיו חיים מאוד מוגנים ונורמאלים, והם מאוד בוגרים מבחינה נפשית. צר לי לאכזב אותך דרור, חוויות קשות מקשיחות אותך נפשית, אבל לא מבגרות אותך מנטלית. יש הבדל בין קשיחות לבגרות כפי שאתה יודע.

DrorCh

New member
בעצם אמרת במילים שלך

את מה שאני חושב. מה הקשר בניסיון חיים לחוויות קשות ?! ניסיון חיים זה לא חוויות קשות ניסיון חיים זה איך מסתדרים בבנק למשל אם רוצים לקחת הלוואה גדולה במיוחד ואיך סוגרים תוכניות חסכון. ניסיון חיים זה גם איך מסתדרים לבד בדירה משלך עם כל החשבונות עם העירייה חוזה מול ע"ד וכו' ניסיון חיים זה קשרים רציניים שהיו לך בעבר ואיזה מסקנות שאבת מהם בעקרון ניסיון חיים זה לדעת לדאוג לעצמך לבד אבל ממש לבד בלי שום מסגרת שתומכת ובלי הורים אלא ממש ליהיות עצמאי לחלוטין ולדעת מה לעשות בכל תקלה שלא תבוא. ילד שיש לו סרטן או שהתעללו בו או חי במשפחה עם אב שיכור זה לא ניסיון חיים זה חיים קשים. ברגע שיזרקו אותו לבד לחיים הוא יכול לעשות טעויות של אדם תמים תחילה מתוך חוסר ניסיון וזה לא משנה עד כמה הוא פיקח או טיפש. כמו שאדם טיפש שכבר התנסה בכתיבת חוזים מול עו"ד או מול הבנק בבקשה לאישור משכנתא יודע על מה להתמקח. ל"בגרות המנטלית" שאתה מדבר עליה יש ערך במילון - אינטיליגנציה. אדם יכול ליהיות ילד שעדין לא התנסה בחיים עצמאיים וליהיות יותר אינטיליגנט ופיקח מאיש מבוגר, אבל לאיש המבוגר יש הרבה יותר ניסיון חיים ויש לו יתרון מהבחינה הזאת על הצעיר. אם בחורה מחפשת גבר עם ניסיון חיים אז היא יודעת על מה היא מדברת היא לא מחפשת מישהו שעבר התעללות או שהיה קצין בצבא או שאפילו פיקח בשנינותו היא מחפשת מישהו שיודע איך לתקן סתימה, איך להשיג הנחה בארנונה או שפשוט כבר יצא עם בחורה בעבר ויודע מה נשים רוצות.

oxide

New member
מה אתה מדבר שטויות??

מחפשת בחור שיודע איך לתקן סתימה? איך להשיג הנחה בארנונה?? תגיד לי, עד כמה משעממים ואפורים החיים שלך היו בדיוק?? גיל זה עניין מנטלי לחלוטין, בלי קשר לכלום! אתה הוא זה שדווקא נשמע לי לא מנוסה בפתלתלות החיים וילדותי אם אתה מגדיר בגרות נפשית כאחד שיודע להסתדר עם הבנק ועם השכר דירה! בוא הנה, אתה עוד תהיה איש אפור ואומלל אם תמשיך לראות את החיים דרך זווית הראיה הזו.

DrorCh

New member
אני לא יתווכח איתך

תיהיה בריא. כתבתי מטאפורות אבל אולי אתה בתול בשכל, מכדי להבין את זה.

taltal girl

New member
אתה טועה לגמרי. ../images/Emo25.gif

הגעתי לשרשור הזה דרך שער תפוז. ועניין אותי מה הגיבו לשאלה שלו. מה שאתה אמרת כרגע הוא טעות. אני בת 12 וחצי, ואולי אני מקרה יוצא דופן, אבל אני מחשיבה את עצמי, ואמרו לי, שאני מאוד בוגרת. בגרות לא קשורה בשום אופן לגיל. היא קשורה בחוויות שהאדם עבר בחייו, יותר מאשר כמה שנים הוא חי. אני אומרת את זה על סמך מה שאמרו לי, ושאיך שאני מתנהגת, אני לא סתם זורקת עובדות לאוויר.

amitp

New member
taltal

אני מסכים שהגיל לא קובע הכל, אבל הוא בכל זאת משנה משהו. עובדה, גם כשלך אמרו שאת בוגרת התכוונו (ואולי גם אמרו) שאת "בוגרת יחסית לגילך"... בכל זאת, מנער בן 13 עדיין לא מצופה אותה רמת בגרות נפשית של גבר בן 30. למרות ששוב, יש יוצאים מן הכלל ולא צריך לשפוט רק לפי גיל כרונולוגי.

למעלה