אוף , מדינה מעצבנת!

אוף , מדינה מעצבנת!

דיברתי עכשיו עם המיילדת הילרי לגבי להגיע לסורוקה אחרי לידת בית לקבל את המענק וקיבלתי הסבר ארוך על למה לא כדאי להגיע לסורוקה אחרי לידת בית בשום פנים ואופן
בשביל לקבל את מה שמגיע לי , לפי דעתי (מענק לידה ובדיקת רופא ילדים) , אני אצטרך להתאשפז יומיים - שלושה שבהם יתייחסו לתינוק שלי כאל ניצול... אז החלטנו , אני והבעל , שזה פשוט טפשי ואחרי לידת בית טובה פשוט נסע הביתה ונקח רופא ילדים פרטי וכפרות על הכסף. בשרשור מלפני כמה ימים כתבו לי שבמשרד הפנים ברחובות כן מקבלים את מענק הלידה אז שאלתי היא : אני יכולה להרשם בכל משרד פנים שבא לי? תודה

זו לידה ראשונה שלך../images/Emo35.gif

בלידה ראשונה הסכום די משמעותי... אולי תוכלי להגיע לביה"ח לאחר הלידה, להרשם, להבדק ולבדוק את התינוק, ואחרי כמה שעות לחתום על סירוב אישפוז ולחזור הביתה
זה לא עוזר לגבי המענק

עקרונית

בשביל המענק את צריכהללדת בבי"ח - ואז את יכולה ללכת מיד הביתה או להגיע תוך 24 שעות מהלידה - ולהשאר שם מספר שעות. כמה? לא סופי. הנהלים של בתי החולים משתנים (ואני לא זוכרת מה בט"ל אומרים)

שָׂרָה

New member
אם באים לבית החולים

אחרי שכל הלידה נגמרה ואחרי לידת השליה, נגיד איזה 12 שעות לאחר הלידה, מה הם כבר יכולים לעשות?
להכריח לגרידה או משהו כזה?

g a n i

New member
החצי אומר שאפשר להרשם בכל סניף

(ושיש להם אתר מצויין, אז אולי רשום שם במפורש. מספיק אפילו שלא יהיה רשום "לגשת אל הסניף הקרוב למקום מגוריכם"). עכשיו שברור שזה לא מזל טהור שהמענק למי שנרשם שם משולם, וכיוון שמבחינתכם זה לא סיכון כי בכל מקרה לא תלכו לביה"ח - לדעתי שווה את הנסיעה. הנה, הסתדר לכם מצויין!

טלימה

New member
אנחנו ילדנו בלילה ונסענו בבוקר לב"ח

(בצפון) הינו אמורים להישאר 12 שעות אבל בגלל טעות בירוקרטית (שלנו - נסענו לבי"ח נוצרי ביום א', אז לא היה מי שישחרר אותנו והינו תריכים לחכות ליום ב') שהינו שם מעל 20 שעות. כן רצינו שיראה אותה רופא, אך פרט לכך סירבנו לכל פרוצדורה רפואית (כולל שרצו לבדוק אותי, אותה שוב, לתת לה זריקות וכל מיני) והיא היתה איתנו כל הזמן, כולל שינה. בדיעבד, הצטערנו שהלכנו והרגשנו שלמרות תפרנותנו הכסף לא היה שווה את הטלטול המיותר, הצורך לבלות לילה בלי אבא (אם כי התעקשנו וקיבלנו את אחותי על מזרון על הרצפה לידי) וכו'... לא יודעת בדיוק לגבי רישום במשרד הפנים בלי ללכת לבי"ח.

mise

New member
מדינה אכן מעצבנת.

אבל - החוק אומר שאת צריכה להתאשפז 12 שעות כדי לקבל את המענק ובטח שלא יום-יומיים-שלושה. את מגיעה לבי"ח, אומרת שהגעת מלידת בית, פותחים לך מסמכים, ניגשת לחדר לידה, מבקשת את הבדיקה הספציפית שאת רוצה, אם זו בדיקת רופא ליילוד, את יכולה לבקש שיקראו לרופא ילדים לחדר הלידה, או לעלות בעצמך למחלקת ילדים/ילודיים ולהיות נוכחת מלאה, יחד עם בעלך בבדיקה. לא להסכים ללבוש חלוק או לבדיקות/חיסונים שאינך מעוניינת בהם ובטח ובטח לא להשאיר את היילוד לבד אפילו לרגע אחד. לזכור שאת המחליטה, שלא מדובר בדיקטטורה, והם משרתים אותך. זו צריכה להיות הגישה שלך. ניגשת לעמדת משרד הפנים שבביה"ח, רושמת את הילד, מרגע שרשמת אותו שם, בעמדת משרד הפנים בביה"ח - אין דרך חזרה. הוא רשום, זה עובר לבטוח לאומי והמענק שלך. אח"כ הייתי עולה למיטה שהכינו לי לאשפוז, עם הבגדים שלי ולא חלוק בי"ח. יושבת כמה דקות עם בעלי והילד, מפריחה כמה נשיקות באויר ואומרת שאת הולכת לעשות _____ (אין פה אייקון של קקי?) ונוסעת הביתה. חוזרת כעבור 12 שעות לשחרור וזהו.

תאוריה מול מציאות...

הילרי גם יילדה בלידות בית ועובדת הרבה זמן בסרוקה וסיפרה לי מנסיונה... מבחינת תאוריה אני יכולה לנופף בחוק היבש ולהגיד שאני רוצה להשתחרר אחרי 12 שעות אבל במציאות היחס כלפינו יהיה כאל אנשים לא אחראיים ושבנס התינוק שלנו לא מת בלידת הבית הלא אחראית שלנו... ויקח לפחות יומיים עד שיגמרו לבדוק שהתינוק לא גוסס ויתנו לנו ללכת... לנו אין כוח למאבקים טפשיים כאלו... אנחנו חושבים שההחלטה שלנו ללדת לא בבית חולים היא מאוד חכמה והגיונית והכי טובה בשבילנו ובשביל התינוק ולא צריך להרוס אותה עם יחס מגעיל מצד בית החולים , זה לא שווה את הכסף.

mise

New member
טוב..

נשמע לי מוזר, שבי"ח מפעיל דיקטטורה כזו. אולי צריך להפעיל איזו עצומה. לא יודעת. לדווח? לא אתם, כמובן. אבל טוב לדעת שעוד יש מקומות כאלה חשוכים.. כשאחותי הגיעה מלידת הבית לפני כחודש וחצי (או קצת יותר) לביה"ח, אמרו לה שהיא צריכה להתאשפז ל - 6 שעות. היא הלכה הביתה, כמובן.

אמאדמא

New member
מצטרפת לעצבים !

וגם מבינה...שכל עוד הנשים שיולדות בבית ימשיכו להגיע לבית החולים לקבל מענק , ימשיכו לעכב את האישור לקבל מענקי אישפוז בלידות בית (מדובר בכמה אלפי שקלים שבית חולים מקבל אם ילדת /התאשפזת אחרי לידה אצלו,סכום שאם מיילדות הבית היו מקבלות גם ,היה זול וזמין יותר ללדת בבית), זה הכי משתלם לבתי החולים- גם לא תפסת מקום בחדר לידה וגם קיבלו עבורך מענק. מצד שני - בלי ללכת לבית חולים ולקחת את המענק לידה, הזה ב-כ-ל-ל לא יהיה לי כסף לשלם למיילדת בית
.

mamadan

New member
אני חושבת שלא

את צריכה להרשם למשרד הפנים שאליו את שייכת לפי אזור מגורים

mamadan

New member
עוד דבר-

מה בדבר הגעה לבית חולים אחר? חברתי ילדה בבית לידה ראשונה והגיעה בהמלצת המיילדת לאסף הרופא, שם אחרי בדיקה של התינוקת שיחררו אותה (והיא הייתה שם בסה"כ 3 שעות) והיא קיבלה את המענק.

יש הבדל בין לידה ראשונה לשניה

המיילדת שלי אמרה לי שאם זו לידה שניה (שלישית, רביעית וכו') כבר יש בביטוח לאומי את הפרטים שלך כיולדת והם מעבירים את הכסף אחרי שרושמים את התינוק בשמרד הפנים. משהו כזה (לא שמדובר בסכום משמעותי, בטח כמה מאות ש"ח , לא?). אין לי מושג כמה מקבלים בלידה ראשונה. היום נראה לי שהייתי מוותרת על זה, גם אם זה אלף ש"ח. בשביל זה לשכב בבי"ח, לעבור בדיקות, וגם התינוקי?..ועוד אחרי לידה בבית.

למעלה