אוף , מדינה מעצבנת!

אמאדמא

New member
הסכום הזה יאפשר לי לשלם למיילדת

אנחנו 2 סטודנטים וללא המענק לא נוכל לשלם למיילדת בלידת הבית, עבורינו זה או ללדת בבית וללכת להרשם אח"כ בבית חולים או גם ללדת וגם להתאשפז בבית חולים...ברור מה עדיף....

הילהל

New member
אבל המחלקות בסורוקה נעימות

המחשבות שלי על סורוקה (מניסיון של לפני 5 שנים וחברות שילדו לא מזמן) - חדרי הלידה הם אסון, אבל המחלקות מאוד "ידידותיות לתינוק". ביות מלא-מלא-מלא לא נראה לי איום ונורא להתאשפז שם. הילרי הסבירה למה זה כ"כ נורא לדעתה?

בגלל זה רציתי את סורוקה

דווקא שם יש תנאים טובים - ביות מלא ולא מציקים אבל זה רק ליולדות בית החולים... המסר של הילרי הוא חד משמעי לגבי היחס שאקבל אחרי לידת בית , לצערי : אני אתקבל כיולדת לא אחראית מאוד ולתינוק יתייחסו כאל ניצול ולא ישחררו אותו במשל יומיים לראות שהוא בסדר (לא גוסס...) היא כן המליצה לי באופן כללי ללכת לבית חולים אחר במרכז שבו מכירים את אילנה אבל עדיף לא ללכת לבית חולים בכלל.

אנחנו עד הרגע האחרון הינו בטוחים ש

ניסע לב"ח אך בבוקר שאחרי הלידה ירד גשם זילפון ,לא מצאנו ת.ז. וויתרנו. היום אני שמחה שכך.

mise

New member
לא .. לא..

לא ללכת לבי"ח בכלל? וכי למה? אני כבר יכולה להגיד לך שמנסיון שלי, גם אישי (2 לידות שלי ולידה אחת של אחותי) וגם של אחרות, בבי"ח מעייני הישועה לא יעשו לך בעיות. תגיעי, תפתחי מסמכים, תלכי לחדר לידה, יקראו לרופא ילדים במיוחד לחדר לידה עבורך, כדי שלא תצטרכי להטרטר, תעשי מה שאת רוצה, תסרבי למה שאת רוצה, ותשתחררי. בשביל הפרוטוכול הם אומרים לך שעלייך להיות שם 6 שעות, אף אחד לא באמת מחפש אותך וברור להם שאת הולכת הביתה. אחותי הלכה משם ולא חזרה להשתחרר, הם צלצלו אליה כעבור 6 שעות ואמרו לה שלא תחזור, הם ישלחו את מסמכי השחרור לכתובת שהיא נתנה. היא קיבלה את המענק והכל בסדר. לא כל בתי החולים מתנהגים כמו סורוקה. יש בתי חולים שמבינים שכדאי להם לקבל יולדות בית בצורה נעימה יחסית, כדי לזכות ב - 7,049 ש"ח מביטוח לאומי.

mise

New member
רק צריך להגיע תוך

24 שעות מהלידה. בלידה השניה הגעתי אחרי חודש וחצי, לאחר שבן משפחה שכנע אותי ללכת לקחת את המענק בכ"ז, "כי זה כסף" וההורים שלי ממילא גרים לא רחוק ממעייני הישועה. תארי לך שהם היו יותר מאוכזבים ממני שאי אפשר לקבל אותי לרישום!

למה לא ללכת לבית חולים?

כי לא נראה לי לצאת בעצמי מהבית מיד אחרי לידה, וגם לא להוציא תינוקת כל כך קטנה החוצה ולטלטל את שתינו בשביל קצת כסף. נכון שבמיוחד בלידה ראשונה זה סכום משמעותי, השאלה היא אם זה שווה את זה. ילדתי שלוש בנות בארה"ב ואף אחד לא שילם לי ולו דולר אחד על הלידה, כי ארה"ב איננה מדינת רווחה והיא לא מעודדת יילודה כמו ישראל. בואי נגיד ששרדתי
בלידה הזו בכלל לא הייתי הולכת לשומקום כי בנוסף לטרטור הבלתי נחוץ, היו לי בבית עוד שתי ילדות שרצו אותי איתן ואני רציתי אותן איתי. אחד הכיפים הכי גדולים בללדת בבית זה... להיות בבית! בשקט שלך, בשלווה, ברוגע, בלי להתעצבן על הרופאים והאחיות ולהלחם ולסרב (וכל הפעלים השליליים האלו, שכל כך מנוגדים לשלוות הנפש שהרגשתי אחרי הלידה).

אני לא זכאית לכלום

כי אני לא תושבת ישראל כבר 10 שנים ולכן לא משלמת בט"ל ולא מקבלת מענקים וזכויות (אני עדיין אזרחית, אבל זה משו אחר) . זה שהם לא משתתפים בהוצאות לידת הבית שלכן זה בכלל שערוריה (במיוחד שהם כן ישלמו לביה"ח אם תלכי לשם לשעתיים אחרי הלידה
הכסף הזה צריך ללכת להוצאות על המיילדת שלך במקום).

למעלה