אוף :(

תודה לאורית81 אורית פלד וגילעד וכל האחרים פה

תודה לכולכם שהעלתם ודנתם בנושא כל כך רגיש וכל כך חשוב.
תודה שנתתם פה לגיטימציה לדברים שאני מרגישה הרבה פעמים בלב אבל כאילו אסור לדבר עליהם.
הקושי, הרגשות הסותרים, המחשבות לפעמים אחרי יום קשה במיוחד, אפילו של "מה היינו צריכים את כל זה" אך מיד נשטפים באשמה וגל אהבה ענק.
בגדול אני מאושרת על האימוץ ורוצה עוד אחד, אך לעיתים הרגשות באמת מציפים.
זו לא הורות רגילה. זאת הורות שלפעמים מעמתת עם רגשות מאד קשים, עם קשיים ועם תחושת כשלון.
וכמו שנכתב פה כל כך יפה על ידכם לפעמים זה באמת מציף ומביא למקומות לא פשוטים, עם הרבה רגשות אשמה על רגשות שחשבתי שהם רק שלי.
אני בטוחה שגם בהורות ביולוגית עולים קשיים ורגשות קשים, אך פה נוסף העניין שעשינו החלטה מסויימת להכניס הביתה וללב ילד שיש לו עבר, שיש לעבר הזה השלכות על נפשו, על התנהגותו ועל עולמו אולי לתמיד. שיש לו גם מטען גנטי שהוא תעלומה, והשאלות שכל זה מעלה האם עשינו נכון? האם עכשיו אנחנו הורים מספיק טובים לילד כזה? האם העובדה שאני כועסת עליו לפעמים אומרת שאני אמא לא טובה?
תודה לכולכם, זה פוסט מאד חשוב לדעתי.
הייתי מעלה אותו להודעות נבחרות.

מה כבר נשאר לכתוב?

שלושה וחצי ימים היינו נטוליי אינטרנט, ואני מנסה להשלים פערים, ובמילא, מנסיון איני יכולה לומר דבר. יש לנו ילדה יחידה, שאמנם יכולה להוציא אותי מדעתי, אך היא יחידה וכל רגש שהיא מעוררת הוא יחיד. כל בעלי הנסיון כבר כתבו לך הרבה דברים חכמים ומועילים.

למרות שיש לנו ילדה אחת, אני הייתי האחות הקטנה עם האח שלקח על עצמו את תפקיד הילד הטוב. שנים על גבי שנים שיחקנו את התפקידים, כמו גם את השיוך "של אמא"/"של אבא", שרק כהורה גיליתי שבעצם גם להוריי הפריע ולא רק לנו.
יש דברים שאנו מעבירים בירושה לילדינו, אפילו מבלי לשים לב.
סבתי השקיעה את כל כולה בבנה, בעוד אל אמי הגיעה עם דרישות. אמי הייתה הבכירה, ואחיה היה הקטן. כאשר אחי נולד, אמי עשתה הכל כדי שלא יחוש שבכורותו מחייבת אותו במשהו, ובתמורה אני גדלתי בהרגשה שאמי נותנת כל כולה לבנה, בעוד אני מהווה תוספת עבורו בלבד.
כשזיו אומצה והייתה ילדה של אבא במובהק בחודשים הראשונים, אמי פתאום אמרה משהו שגרם לי להבין כמה כאב היא חוותה כאמי, כשלא הצליחה להיות עבורי האם האוהבת שחשה, ושילחה אותי לקבל אהבה ללא תנאי אצל אבי.

אבל מעל לכל דבר אחר - אני רואה את האור בכך שהיא מרשה לעצמה ללחוץ על כל נקודה ונקודה מטריפה ומעצבנת. היא יודעת שהיא אהובה על ידך, וזו תמיד התחלה טובה.

fannyd

New member
רק מוכיח שאת התשובה צריך לחפש בדינאמיקה

בתוך המשפחה, לא באימוץ.

כן ולא

ברור שדינמיקה היא עניין משפחתי, המושפע מכל משתתפיו, אבל גם להסטוריה של כל אחד מהמשתתפים יש חשיבות, ולכן אי אפשר לבטל את השפעות האימוץ ואת מה שקדם לאימוץ. כמו כל דבר הקשור באנשים, זו תערובת של הכל מכל בכל, וקשה להפריד לגורמים (ולא בטוח שצריך).

שרון123

New member
נכון. אצלנו זה לא עניין של דינמיקה משפחתית

מכיוון ששני הבנים שלנו רחוקים מלהיות "ילדים טובים" בדומה לפיצית של אורית. ובכל זאת ההתנהגות של שחר מאד דומה לזאת שאורית מתארת אצל קטנתה

שרון123

New member
בדיוק כמו אצלנו

ולמרות שילדי האחרים הם ביולוגיים אני לגמרי יודעת שזה לא קשור בשום אופן לעובדת היותה מאומצת.
כפי שכתבת גם אני אוהבת אותה מאד מאד, גם אני הרגשתי מיד שאני אמא שלה, אבל האינטנסיביות של הקשר שהיא דורשת שיהיה ביננו מעייף ומתסכל אותי. אחרי שעתיים איתה אני מרגישה שאני נחנקת ושאני חייבת אוויר.
אם היא צופה בטלויזיה ואני הולכת לחדר אחר להביא משהו, תוך שניה היא תהיה מאחורי ותשאל למה קמתי, לאן הלכתי ומה אני רוצה לעשות.
אם אני משחקת איתה ואז קמה להכין ארוחת עבר, בשניה שאפתח את המקרר היא תידחף ביני לבין מגירת הירקות ולא תיתן לי להוציא את מה שרציתי.
כשאני מבקשת ממה לשחק בחדר בלעדי כמה דקות ולתת לי לעבוד במחשב היא תבוא ותשאל שאלות ותנסה להראות לי דברים ותשגע אותי עד שאתייחס אליה. כשאני מדברת עם האחים שלה היא תעמוד ביננו ואם אנסה להמשיך לדבר איתם היא תסובב לי את הראש כדי שאראה רק אותה. אם אצעקש שעכשיו אני משוחחת עם מישהו אחר היא תבכה, תצעק תנג'ס ואם גם זה לא יעזור היא נופלת ומקבלת מכה ובוכה ומשאירה את כולנו עצבניים ומתוסכלים.

אין לי הרבה עיצות בשבלך רק הזדהות גדולה. צריך הרבה כוחות בשביל להבין שחייבים גם להציב גבולות, שאי אפשר להיכנע ולשקוע לתוך הצורך האינסופי שלה, שזה טיבעי להתעצבן לפעמים. ולחזור כל הזמן על ההסבר שאני אוהבת אותך אבל לא יכולה רק להיות איתך כל הזמן.

שרון123

New member
אחרי שקראתי את התשובות הנפלאות שכתבו לפני

אני רוצה להעלות נקודה נוספת - דיברו כאן על רגשות האשמה שנובעת מהעובדה שהילד מאומץ ואולי זו הסיבה שאנו אוהבות אותו פחות. אני מעולם לא הרגשתי ככה אבל כן התייסרתי מאד מהמחשבה שהילדה הזאת סבלה כל כך הרבה ועדיין סובלת מהחוסרים שהיא חוותה ואני לא יכולה להיות אמא מספיק טובה בשביל למלא את החסרים הללו. שאני מתרגזת למרות שברור לי שההתנהגות שלה נובעת מצורך קיומי עמוק שהיה ראוי שאמא שלה תוכל לספק אותו.

זואילי

New member
תודה אורית על הפוסט שלך

הזדהיתי עם הרבה ממה שכתבת, רק ש... אצלי אין לי למה להשוות.
בתי היחידה היא בדיוק בדיוק התיאור של בתך הקטנה.

קראתי את התגובות שכתבו לך ואין לי אלא להזדהות גם איתן. רק להוסיף מהמקום ה"צעיר וירוק" שלי באמהות - שלו היית אמא לאחת, לקטנה - מן הסתם הקושי עדיין היה קיים בדיוק כמו עכשיו, רק שהיית מקבלת את זה כאילו - ככה זה וזהו. עם זה נתמודד. בדיוק כמו שאני מתמודדת עם זה. והסיפוק הוא עצום. על אף האתגר.

כשסיפרתי כאן (אפילו לא באמת סיפרתי, רק כבדרך אגב) שחזרתי הבייתה עם בתי - מודה שלא התחברתי לשלל הברכות שקיבלתי כי כולן דיברו על איזו חגיגת שמחה ואושר כזו שלא הבנתי מה בינה לבין המציאות...
החודש הראשון שלי עם בתי היה קשה מאוד. ואושר? היה שם מעט מאוד. הרוב היה בדיוק כמו שכתבת - רגשות אשם, תסכול, כעסים ומיני התנהגויות ותחושות שלי (כי את "שלה" היטבת לתאר אז לא אחזור עליהן) - שלא ידעתי שבכלל קיימים בי. ובחודש הראשון אפילו לא הרגשתי אמא. אלא יותר מטפלת ובעיקר שוטרת... ואותה אהבה ממבט ראשון שהרגשתי בבית הילדים - נעלמה... ואז נבנתה מחדש עם ההסתגלות שלנו אחת לשנייה. עם הזמן.
תוסיפי לזה דיכאון של אחרי אימוץ שחוויתי - ואני בהחלט יכולה ממש "להרגיש" אותך דרך מה שתיארת.

כתבו לך דברי חוכמה. דברים שגם לקחתי לעצמי.
שוב, אינני יודעת מה זה להיות אמא ליותר מילד אחד. לכן אינני יודעת איך "מתחלקים" ונותנים לכל ילד את מה שהוא זקוק לו.
אבל יכולה לשלוח לך חיבוק גדול של הבנה ולהגיד לך שאת אמא נהדרת. אוהבת. מודעת. ובהחלט מכילה ורוצה ככ לעזור לבנותייך להיות מאושרות.

זואילי יקרה עד מאד

תבורכי גם את על מה שכתבת!
משוכנעת שהרבה מאד ממי שקוראות כאן יכולות להזדהות איתך.
הרבה פעמים נמסר פה הדגש על הילד. ובעצם ההרגשות והתחושות הן גם ואף מ א ד של האימהות. ואכן מה שהרבה יותר "עובר מסך" הוא השמחה הענקית שסוף סוף הסתיימה תקופת ההמתנה המתישה.
אלא שהמותשות שהתבססה בשנות הציפיות והאכזבות איננה נגמרת ,כי בבת אחת לפנינו פעוט ממשי עם צרכים לא פשוטים,להכיר ולטפל בו. האינטנסיביות של השעות ביחד ,שדומה למדי לאינטנסיביות שחווה יולדת ,יוצרת כל מיני תחושות ,ורק חלקן מדווחות כאן .הרבה פעמים כששואלים "מה לעשות כשהילד כך והילד אחרת" אני שומעת שאלה אחרת - שאלה לגבי האימהות שנחתה כבזק,למרות שכביכול היה המון זמן להתכונן....
חשוב לא להישאר לבד עם התחושות כאמא טרייה.למידה לגבי ילדים מאומצים והסתגלותם לבית הקבע היא למידה חשובה מאד. לא פחות חשובה הלמידה שלנו את עצמנו.כל אחד מגיע להורות עם מטען משלו ש"נפגש" בתוך האינטנסיביות הפתאומית עם המטען של הילד.כדי שהחיים יהיו יותר אפשריים וזורמים,חשוב להבין מקרוב את שני סוגי ה"מטען" ,וזה יכול להתאפשר בתוך סביבה מכילה ותומכת.

China8

New member
שרשור אמיץ וחשוב עד מאד

הוסף להודעות נבחרות בזה הרגע.
אין לי מה לחדש, נאמרו פה דברים רבים וחכמים כל כך. אהבתי לקרוא וגם החכמתי. תודה לך אורית על העלאת הנושא!

למעלה