אם לא מצקין, הישראלי הראשון שיתחרה בלונדון
יהיה גל נבו או טומי ארשנסקי (אם הוועד האולימפי ירשה לו להשתתף). נבו יתחרה במוקדמות 400 מעורב גברים, המשחה שיפתח את תחרויות השחיה בשעה 10.00 (שעון לונדון, אצלנו 12.00). חצי שעה קודם יתחילו תחרויות הג'ודו במשקל 60 ק"ג לגברים (והמשקל המקביל לנשים) ואי אפשר לדעת באיזה שעה יתחרה ארשנסקי.
באותו יום ב-11.00 ייפתח טורניר הטניס, אבל אי אפשר לדעת מי ישחק ביום הזה (כי הסיבוב הראשון מתחלק ליומיים), ובטח לא באיזה שעה. בכל מקרה נבו כבר יסיים את המשחה שלו בשעה הזו, וגם עמית עברי כבר תהיה מחוץ למים אחרי שתשחה במוקדמות 100 מעורב שיתחילו ב-10.31.
בעצם.. יכול להיות שהראשון יהיה מישה זילברמן, כי התחרויות בענף שלו יתחילו כבר ב-8.30, אבל כמו בטניס אי אפשר לדעת מתי יהיה המשחק שלו.
בנוסף לנבו ועברי שבטוח ישחו ביום הזה, עם סיכויים די טובים לשחות גם בתוכנית הערב (נבו בגמר או עברי בחצי גמר), יש מצב שגם אמרי גניאל ישחה ב-100 חזה, וזה יקרה ב-12.15.
אבל המוקד מבחינתנו ביום הזה יהיה קודם כל אולם ההתעמלות שבו יתחרו אלכס שטילוב ופליקס ארונוביץ'. הבעיה היא ששוב שכחתי לאיזה מ-3 הסשנים הם שובצו בהגרלה... אם אני לא טועה, זה השני שמתחיל ב-15.30 (17.30 לפי שעוננו). אם טעיתי אז מי שיודע מוזמן לתקן...
משחה הגמר של גל נבו (אם יעלה אליו), 400 מעורב גברים, יהיה גם זה שיפתח את תוכנית הערב ביום התחרויות הראשון בשעה 19.30, בדיוק בעוד 8 שבועות מהיום. 10 דקות אחריו יש מצב שנראה את עברי בחצי הגמר ב-100 פרפר, ואם מישהו מאמין בנסים, אז אמרי גניאל ישחה בחצי הגמר ב-100 חזה ב-20.28.
אבל עוד הרבה (יחסית) קודם לכן, ב-14.00 לפי שעון לונדון, יתחיל הסשן של הגמרים בג'ודו, וארשנסקי יהיה שם אם יצליח לנצח פעמיים ולהגיע לפחות לרבע הגמר. לא הייתי מציע לפנטז על זה כי הסיכוי נראה לי ממש קלוש...
לגבי מישה זילברמן, אם אני מבין נכון את השיטה והלו"ז של התחרות, הוא צפוי בכל מצב לשחק משחק אחד, ואם לא בסשן הראשון ב-8.30 אז בשני שמתחיל ב-12.30 או בשלישי ב-18.30.
אם אני מנסה לקרוא את מחשבות המארגנים, השחקנים הטובים לאו דווקא ישחקו בסשן של הערב, אלא בבוקר או בצהריים כדי להתאים את הזמן לשעון סין, אינדונזיה וקוריאה, כי שם בדמינטון הוא אחד הענפים האולימפיים החשובים, ובשאר העולם זה ענף לא חשוב בדירוג האולימפי...