אופטימי - פסימי - ריאלי

PRINCER

New member
אופטימי - פסימי - ריאלי

האולימפיאדה מתקרבת אלינו בצעדי ענק. בקרוב יתחיל יוררו 2012 ובסופו נמצא את עצמנו 3 שבועות לפני המשחקים. עקב הרגיעה הכללית בתחרויות, מצאתי לנכון לפתוח שרשור ציפיות עבור הנציגים שלנו. מקווה לעורר דיון פורה (ומכובד)...

PRINCER

New member
סרגיי ריכטר

אופטימי: סרגיי מתעלה במוקדמות ותופס יום טוב בגמר. מסיים במקום 1-5 ומביא המון כבוד. גיא סטריק מצליח לההביא לנו מדליה.

פסימי: ממשיך במסורת האכזבות מהקלעים הישראלים שלא פעם היו מועמדים לגמר או אפילו מדליה וסיימו לבסוף בעשיריה השלישית.

ריאלי: אולי אני עדיין קצת אופטימי אבל גמר נשמע ריאלי. יותר מזה, בהתחשב בכך שסרגיי צעיר וזו האולמפיאדה הראשונה שלו, יהווה הפעה טובה. התממשות התסריט הריאלי תפתח את התאבון לריו...

YOSIROZ1

New member
לי קורזיץ

אופטימי - לי עושה את מה שהיא הרגילה אותנו לעשות, וזוכה במדלית זהב באולימפיאדה, תוך שהיא מובילה לאורך כל התחרות...ולאחר 20 שנה אשה מביאה מדליה (מאז יעל ארדד), ופעם ראשונה בהיסטוריה שאשה מביאה מדלית זהב

פסימי- תחרות חלשה של לי,מדשדשת כל התחרות בסביבות המקום השישי שביעי, מגיעה לשיוט המדליות, לא עושה יותר מזה , ומסיימת תחרות חלשה מבחינתה במקום 7

ריאלי - לי, תשיג מדליה נשית ראשונה מזה 20 שנה...הצבע ?!?!?!?!?! לא ידוע !!!

nitsansh

New member
אם יגיע לגמר, דיינו... זה עוד לא קרה בהסטוריה

שלנו...

nitsansh

New member
למי שלא יודע... יצחק יונאסי השיג מקום 8 בלוס

אנג'לס, בתקופה שעוד לא היו גמרים בקליעה... אבל זה היה באולימפיאדה שנעדרו ממנה חלק משמעותי מקלעי הצמרת בגלל החרם של הגוש הקומוניסטי אז קשה להשוות לאולימפיאדות אחרות... חוץ מזה היה למיטב זכרוני קלע שהגיע למקום 10 ואחד אחר במקום 12, ועוד אחד או שניים בין 15-20... והיתר הירבו לפספס את המטרות...

nitsansh

New member
מקום 12 היה מיכה קאופמן במונטריאול 1976

מקום 10 היה אם זכרוני אינו מטעני בברצלונה של קלע עולה מברה"מ במקצוע שלא קיים בישראל כמו ירי במטרות נעות או אש מהירה...
בדיקה במקורות גילתה שמדובר באדוארד אלאייב במטרות נעות, אבל ההישג שלו היה מקום 15... וכשמדובר בתחרות עם 24 משתתפים לא הייתי מגדיר את זה בתור הישג...
אפרופו ברצלונה... זו היתה הפעם היחידה בהסטוריה שקלעית ישראלית הגיעה לאולימפיאדה... זו היתה ילנה טריפולסקי... לחובבי טריויה אולימפית כדאי להזכיר שבעלה, אלכס טריפולסקי, השתתף באטלנטה...
היה בהסטוריה שלנו עוד זוג נשוי שהשתתפו באולימפיאדה, אבל זה היה בתחרות לזוגות... מי יודע במי מדובר?

doron62

New member
אתה מתכוון לאולימפיאדת החורף?

לגלית חייט ובן זוגה שלרגע פרח לי שמו מהזכרון?

nitsansh

New member
מעולם לא היה ביניהם קשר משפחתי...

אפרופו קשרי משפחה... היו לנו 3 צמדים אולימפיים של אחים ו/או אחיות... היו עוד אחים ואחיות שהתחרו לחוד, באותו ענף אבל לא באותה אולימפיאדה...
נזכרתי שהיה עוד זוג של בעל ואשה, שהתחרו לא רק באולימפיאדות שונות אלא בענפים לגמרי שונים...

אני זוכר שפעם כתבתי איזו סקירה של כל מקרי הטריויה מהסוג הזה... אולי זה ברשימת הטגליינס...

nitsansh

New member
מי יהיה הספורטאי האולימפי ה-300 שלנו?

מספר הישראלים שהשתתפו עד כה באולימפיאדות הגיע ל-299 בבייג'ין, ובונקובר לא הצטרף אף אחד לרשימה כי הם היו כבר באולימפיאדה הקודמת... כך שהישראלי הראשון שישתתף בלונדון יהיה מספר 300...
אם הוועד האולימפי יאשר לקשת גיא מצקין לנסוע, הוא יהיה ה-300, כי תחרות המוקדמות בקשתות תתקיים בבוקר של טקס הפתיחה (לא ברור לי מאיזה סיבה אבל זה מה שהיה גם באולימפיאדה הקודמת אם לא עוד קודם...
אם לא הוא, אני מעריך שזה יהיה אחד השחיינים, או הג'ודוקא במשקל הכי קל ששכחתי כרגע מי הוא... שטילוב וארונוביץ' גם מתחרים ביום התחרויות המלא הראשון אבל יותר מאוחר למיטב זכרוני...

nitsansh

New member
אם לא מצקין, הישראלי הראשון שיתחרה בלונדון

יהיה גל נבו או טומי ארשנסקי (אם הוועד האולימפי ירשה לו להשתתף). נבו יתחרה במוקדמות 400 מעורב גברים, המשחה שיפתח את תחרויות השחיה בשעה 10.00 (שעון לונדון, אצלנו 12.00). חצי שעה קודם יתחילו תחרויות הג'ודו במשקל 60 ק"ג לגברים (והמשקל המקביל לנשים) ואי אפשר לדעת באיזה שעה יתחרה ארשנסקי.
באותו יום ב-11.00 ייפתח טורניר הטניס, אבל אי אפשר לדעת מי ישחק ביום הזה (כי הסיבוב הראשון מתחלק ליומיים), ובטח לא באיזה שעה. בכל מקרה נבו כבר יסיים את המשחה שלו בשעה הזו, וגם עמית עברי כבר תהיה מחוץ למים אחרי שתשחה במוקדמות 100 מעורב שיתחילו ב-10.31.
בעצם.. יכול להיות שהראשון יהיה מישה זילברמן, כי התחרויות בענף שלו יתחילו כבר ב-8.30, אבל כמו בטניס אי אפשר לדעת מתי יהיה המשחק שלו.
בנוסף לנבו ועברי שבטוח ישחו ביום הזה, עם סיכויים די טובים לשחות גם בתוכנית הערב (נבו בגמר או עברי בחצי גמר), יש מצב שגם אמרי גניאל ישחה ב-100 חזה, וזה יקרה ב-12.15.
אבל המוקד מבחינתנו ביום הזה יהיה קודם כל אולם ההתעמלות שבו יתחרו אלכס שטילוב ופליקס ארונוביץ'. הבעיה היא ששוב שכחתי לאיזה מ-3 הסשנים הם שובצו בהגרלה... אם אני לא טועה, זה השני שמתחיל ב-15.30 (17.30 לפי שעוננו). אם טעיתי אז מי שיודע מוזמן לתקן...

משחה הגמר של גל נבו (אם יעלה אליו), 400 מעורב גברים, יהיה גם זה שיפתח את תוכנית הערב ביום התחרויות הראשון בשעה 19.30, בדיוק בעוד 8 שבועות מהיום. 10 דקות אחריו יש מצב שנראה את עברי בחצי הגמר ב-100 פרפר, ואם מישהו מאמין בנסים, אז אמרי גניאל ישחה בחצי הגמר ב-100 חזה ב-20.28.
אבל עוד הרבה (יחסית) קודם לכן, ב-14.00 לפי שעון לונדון, יתחיל הסשן של הגמרים בג'ודו, וארשנסקי יהיה שם אם יצליח לנצח פעמיים ולהגיע לפחות לרבע הגמר. לא הייתי מציע לפנטז על זה כי הסיכוי נראה לי ממש קלוש...
לגבי מישה זילברמן, אם אני מבין נכון את השיטה והלו"ז של התחרות, הוא צפוי בכל מצב לשחק משחק אחד, ואם לא בסשן הראשון ב-8.30 אז בשני שמתחיל ב-12.30 או בשלישי ב-18.30.
אם אני מנסה לקרוא את מחשבות המארגנים, השחקנים הטובים לאו דווקא ישחקו בסשן של הערב, אלא בבוקר או בצהריים כדי להתאים את הזמן לשעון סין, אינדונזיה וקוריאה, כי שם בדמינטון הוא אחד הענפים האולימפיים החשובים, ובשאר העולם זה ענף לא חשוב בדירוג האולימפי...

nitsansh

New member
לדעתי זה נחשב, כי זה משפיע על התוצאות

בהתעמלות אתה מתכוון לאימון לפני התחרות או מופע ראווה?

היה אימון ביום של טקס הפתיחה

וזה הופיע בשדיואל
גם הראווה דרך אגב הייתה מופיעה בשדיואל עד האולימפיאדה האחרונה
העניין הוא שברנקינג ראונד אף אחד לא עף או סופג הפסד בניגוד לסשנים אחרים בכל הענפים. זה רק מסדר את הסידינגז מה שבסיף, למשל, נעשה באופן אוטומטי.

yoss5

New member
הצמד דנילוב

אלכס דנילוב הקלע ואישתו (שפרח לי שמה) שהתחרתה בהחלקה על הקרח ב-2002.

royfr

New member
קראו לה אולגה דנילובה

התחרתה כמדומני ב-Short Track Speed Skating.

YOSIROZ1

New member
אלכס שטילוב

אופטימי - אלכס נותן תצוגה אדירה, נקייה מטעויות ברמה גבוהה כמו שאנחנו רגילים ממנו ב-3 השנים האחרונות...אך בשל החלטות שיפוט רוסיות הוא משיג מדלית זהב

פסימי - אלכס עולה לגמר מהמקום ה-3 , בגמר מתרגש ועושה 2 טעויות קטנות והוא מסיים במקום ה- 5 והמאכזב

ריאלי - אלכס עולה לגמר, ושם הוא נותן ביצוע טוב לתרגיל ברמה גבוהה...וזוכה במדלית ארד מכובדת וראשונה אולם ההתעמלות

למעלה