אופניים - איך מתחילים?

חניתס

New member
../images/Emo45.gifנכון

בס"ד ומדויק יותר הפארק נמצא על כביש 57 לבאים מבית ליד זה נמצא בין הכניסה הראשונה לאיזור התעשי'ה הישן בצד שמאל (מופיע הכיתוב ברוכים הבאים לקרית השרון) לבין הכניסה השני'ה לאיזור התעשי'ה כל פעם שאני חולפת עם הרכב על הכביש אני פוזלתלפארק ומרגישה שהגעתי הביתה

avivar

New member
מפגש קריטריום נתניה

נעשה זה כמושצריך.. מועד:06 לאוגוסט , שעה 20:00 (נתון לשינוי בהתאם לצורך) מיקום: קריטריום נתניה אז תעשיה ישן קרי ותיקים מקווה למצוא את האתר ולהעביר כאן בפורום. אירגון:עלינו כולן,(רק צריך לבוא ולרכב בכיף) מי ומי: כולן מוזמנות. ציוד: אופני כביש, אופני שטח מכל הבא ליד. וכמובן נצנצים ,וציוד רכיבה רגיל,שתיה, ביגוד נוח,.. יהיה כיףףףףףף

behappy

New member
עוד שאלונת של מתחילים

היי
אני רצה כבר שנים ובכושר מצויין. מגיל 11 עד סביבות 22 הייתי מחוברת לאופניים ובעקבות מעבר ללימודים בירושלים הפסקתי עם התחביב הנהדר עד לפני שנה: קניתי סיטי בייק נהדרות וחרשתי איתן את כל העליות המטורפות של י-ם. הן נגנבו לצערי והשגתי מאחותי איזשהן אופני הילוכים שלא היו בשימוש כמה שנים. יש להן מצד שמאל 3 אפשרויות ומצד ימין 7 אפשרויות. אין לי מושג מה ההילוכים ואיך אני לעזאזל מתפעלת אותם. שיחקתי עם המצבים השונים ואני לא מרגישה שיפור, רק מעין 'קפיצה' כזו של הפדלים ורעש מוזר.. שנים היו לי אופניים עם בלימת רגל וזה היה מספק לכל מסלול שרציתי לעשות, בסביבה הררית או מישורית יותר. אני גרה בימים אלה באזור בנימינה, אין כאן את העליות המטורפות של ירושלים, ומוצאת את עצמי מדוושת בקושי רב איזו עלייה מסכנה, כשבשנה שעברה צלחתי פי שתיים מזה עם אופני הסיטי בייק בי-ם. מה לעזאזל קורה פה? זה הכושר שלי שנדפק או משהו לא בסדר עם האופניים? אשמח לכל עצה או רעיון שיר

didi651

New member
רצוי שתקפצי לחנות האופניים השכונתית

כנראה שההילוכים לא מכוונים

מור שלז

New member
היי שיר, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif וקצת על הילוכים

קודם כל, מצטרפת להמלצה של דידי: קחי את האופניים לחנות, שיבדקו את האופניים (בכל זאת הן לא היו בשימוש כמה שנים!), ובקשי שידגימו לך העברת הילוכים, יכוונו, וגם יראו לך תחזוקה בסיסית של האופניים. בסופו של דבר, אני תמיד מזכירה לעצמי שהחיים שלי תלויים באופניים שאני רוכבת עליהם (במיוחד בירידה של 70 קמ"ש - כדאי מאוד להיות בטוחה שהאופניים מתוחזקות פרפקט!) ולכן חשוב להשקיע בתחזוקה בסיסית ולודא שהכל תקין. בגדול 3 האפשרויות שאת רואה מצד שמאל זה שליטה על 3 גלגלי השיניים הגדולים שמקדימה - שנקראים גם "פלטות". הפלטה הקטנה ביותר תאפשר לך לעלות כל עלייה שהיא (חשוב ביותר בירושלים! אבל גם בבנימינה יש גבעות) ועם הפלטה הגדולה ביותר תוכלי להגיע למהירויות נאות ביותר. את ההילוכים מעבירים תוך כדי סיבוב הפדלים ולא בעמידה. 7 האפשרויות מימין שולטות על גלגלי השיניים שמאחור שנקראים גם "קסטה". אלו נותנים לך שליטה עדינה יותר על היחס בין מהירות לכוח שמושקע בפידול (גלגל קטן יותר יגרום לך ליסוע יותר מהר, אבל ידרוש גם השקעה של הרבה יותר כוח). גם כאן מעבירים תוך כדי סיבוב הפדלים. ולפי מה שאת מתארת - את בכושר מעולה! בהצלחה, ושוב ברוכה הבאה

behappy

New member
../images/Emo24.gif תודה רבה על התשובות! ניקח אותן לרופא

אופניים

מור שלז

New member
ברוכות הבאות גוון וniya ../images/Emo140.gifאופציות להתחלה...

קודם כל - ברוכות הבאות
כמו הרבה דברים בחיים, גם באופניים, יש מגוון אופציות, וכל אחת בוחרת את הדרך שמתאימה לה: לבד? עם מדריך? עם חבר או חברה? הכי חשוב - כן, זה אפשרי! גם אם מעולם לא רכבת על אופניים, זה אפשרי. אני יכולה לספר לך איך אני התחלתי: מעולם לא היו לי אופניים (לא ספורטאית, זוכרות?) כשהייתי ילדה הייתי משאילה פה ושם אופניים מחברים בשכונה לסיבוב ורוכבת קצת, וככה למדתי. רק כשגיליתי את הריצה, ואז הופיעו לי כאבים בברכיים, החלטתי לנסות לרכוב על אופניים מכיוון שלא הייתי בטוחה, פשוט הלכתי על האופניים הכי הכי פשוטות שיש, אופני "מדבקה" שקניתי באינטרנט מתוך מחשבה שאם אני לא אצליח לרכוב, אז לא נורא, לא שפכתי הרבה כסף. וניסיתי, ולאט לאט הצלחתי. אפילו העזתי להרכיב את הילדים. ואז כשראיתי שאני דווקא מתמידה עם האופניים קניתי אופניים טיפה יותר רציניות ואמינות ומשם כבר עברתי לאופני כביש. אז זו דרך אחת: פשוט לנסות. דרך אחרת, אם יש חבר או חברה שמוכנים לעזור. הכי טוב אם יש להם אופניים, והם מוכנים להשאיל לך לרכיבות ראשונות. גוון - אם בן זוגך רוכב על אופניים - זה נהדר! האם הוא יוכל לעזור לך בהתחלה? עוד דרך: יש מדריכים שמלמדים מבוגרים, שמעולם לא רכבו על אופניים. לי למשל יש ליד הבית מישהו מאוד נחמד, שרוכב לידך על רולר בליידס. אני פוגשת אותו הרבה אצלנו בשכונה, עם ילדים, עם מבוגרים ותמיד יש לו המון סבלנות. גם בפארק הירקון בבוקר אני פוגשת אותו הרבה. ובהחלט נראה שהוא מצליח יפה. בשורה התחתונה: זה אפשרי! יש המון אופציות, רק תבחרי מה מתאים לך. בהצלחה

מור שלז

New member
גם אני שאלתי את זה בהתחלה ../images/Emo13.gif

אופני מדבקה זה כינוי לאופניים הכי הכי פשוטים וזולים שיש קוראים להם כך כי הטענה היא שבסופו של דבר את כולם מייצרים באותו מקום במזרח, וההבדל היחיד ביניהם הוא במדבקה ששמים עליהם: כל פעם עם שם אחר
ובפורום הזה מותר לשאול הכל! אין שאלות סתם, אין שאלות של "בורה גמורה", כל שאלה לגיטימית. (גם) בשביל זה אנחנו כאן לא? מזכיר לי שכשנסעתי עם דגנית לטבריה למכביה, ולא היינו בטוחות בדרך למלון, אז עצרנו לשאול. ואז אמרנו לעצמנו: "איזה מזל שאנחנו נשים! גבר בחיים לא היה עוצר לשאול את הדרך, ופשוט ממשיך להסתבך
"

תודה רבה ../images/Emo13.gif

חכי, אני רק התחלתי. אני אשאל כל כך הרבה שאלות שבסוף תהפכו את הפורום הזה לפורום למוזמנים בלבד

למעלה