אוקיי. אז נגיד ואתם

אוקיי. אז נגיד ואתם

בקשר מדהים, שנה+ אפילו. אתם נהנים, אוהבים יותר מתמיד ויום אחד אתם יוצאים לאיזה בר\\פאב בום. פיגוע. הוא מת. מה הלאה? איך תמשיכו בלי הגורם המשלים את המערכת יחסים? איך אתם רואים את היום למחרת?

שאלה תאורטית או וואללה קרה../images/Emo35.gif

לא, אל תדאג

חבר שלי לא מת בפיגוע יום שישי בת"א שאלה תיאורתית עקב מקרה שקרה..

*אל תדאגי

הייתי מתאבלת, משאירה פינה עבורו בליבי, כל חיי. לא שוכחת מוצאת פורקן כלשהו בדרגה זו או אחרת לכאב... אבל לא שוכחת לחשוב עלי ועל האנשים שאוהבים אותי ועליו, מה הוא היה רוצה שאעשה. ממשיכה הלאה, כי כאלו החיים; ממשיכים=עד שמפסיקים.

אופס../images/Emo13.gif

את באמת חושבת שתהיי מסוגלת לראות את עצמך ממשיכה הלאה אחריי כזה אובדן?

זה לא 'אופס' זו פשוט הדרך

מה אתה מציע
שאשלח יד בנפשי
שאסתובב עטויה שחורים כל חיי
שמלנכוליה תהא תמצית שארית חיי
אין דרך אחרת
. זה כואב, עצוב, שובר אבל אם לא נדע לאחות את השברים לקום לאחר נפילות להיחלץ מבורים מה הכל שווה
המוטו שלי לחיים הוא: אלוקים לא נותן לאדם לשאת יותר מכפי יכולתו.

אני בת גם :)

לא, לא הצעתי שתקחי את עצמך ותתאבלי כל חייך אבל אני גם בטוחה [שימי לב, נקבה
] שלא תקומי אחריי חודש ותגידי לעצמך "אוקיי, יאללה עבר חודש, ממשיכים הלאה"

סליחה, ברוך שעשני אישה ../images/Emo3.gif

לא דיברתי על חודש לא נקבתי בזמן זה מאד אינדבידואלי. אם אחכה שהכאב יחלוף בכדי להשיב את סדר יומי לתקנו, אני עלולה שלא לעשות זאת כלל. אני חושבת שאותות הטראומה יצוצו להם בתכיפות ואיאלץ ללמוד לחיות עימם. אט אט התכיפות תקטן. יותר מכך, רק אם אכריח את עצמי לנהל סדר יום תקין כבעבר, הסבירות שאוכל להתגבר על האובדן- גבוה יותר.

מווווורע../images/Emo35.gif

אופטימי מדי זה לנוח על זרי הדפנה ולהמתין לתחיית המתים
ולמשיח בן דוד. אופטימי מדי זה לחשוב שעתה משעלה אהוב ליבי השמיימה הרי שאני יכולה לשבת בחוסר מעש כי הוא, הוא המלאך השומר שלי והוא יציל אותי מהכל, ידאג לכל מחסורי וכיו"ב זה לא אופטימי מדי, זו דרך לחיים נכונים גרידא.

איפה הקלות../images/Emo35.gif

זה לא קל בכלל, אבל זהו הפתרון היחידי שעולה על דעתי, אם את חולקת עלי, נמקי לפחות...

את צודקת אנשים נורמלים היו נוהגים

כמוך. אני לא. אין לי נימוקים מצוחצחים כמו שלך. פשוט מה שאני מרגישה.

המילה נורמלי-

באה מהמילה נורמה, לא
ומי שאמר שמה שנורמטיבי הוא בהכרח נורמלי
רק בגלל שרוב האנשים נוהגים בצורה מסויימת, זה הופך אותך ללא נורמלית אם בחרת לנהוג אחרת
לכן עניתי למעלה יותר, שכאב זה מאד אינדבידואלי גם אובדן, גם אבל, גם צורת התאבלות. בכ"ז, הכל בסופו של דבר עניין של בחירה. ההתמודדות עם הקושי מגמדת אותו. בריחה ממנו אל תוך עולם של עצב, רחמים עצמיים, סמים או סתם שינה ללא תכלית, תביא אותנו לדשדש במקום, אם לא לטבוע עמוק יותר בביצה.

Bassman

New member
באותו רגע?

אין לי את היום למחרת. הכל שחור. אם משהו כזה קורה, ההמשך תלוי בשני דברים - חברים וזמן, שתלויים אחד בשני. אני יהיה בשפל של החיים שלי כנראה, אחשוב על למות ואולי אפילו אנסה, אחשוב שלא יכול להיות טוב אי פעם יותר בלעדיה. אם החברים שלי יצליחו להשאיר אותי שפוי מספיק זמן, אני אצא מזה בסופו של דבר. אפילו לא אחרי יותר מדי זמן... שוב, תלוי כמה אהבתי. *מבוסס על סיפור אמיתי. לא בדיוק מוות, אבל די דומה מבחינתי*

אם זה ישנה את התשובה

אהבת הרבה המון מאוד הייתם יחד שנה וחצי בערך ליתר דיוק שנה ו-4 הייתם מאוהבים עד כלות נשמתכם ובדיוק בשנה ו-4 שלכם זה קרה. בפיגוע, בבר שנפגשתם. [אירוני. מין סגירת מעגל כזה, לא?]

Bassman

New member
לא ישנה.

שנתיים וחצי אהבתי יותר ממה שאהבתי כל שאר החיים שלי (וכנראה יותר מכל מה שאוהב) לא בדיוק מתה, אבל די נעלמה מהחיים שלי בבום. חצי שנה לקח לי לצאת מזה. אני עדיין חושב עליה הרבה פעמים שאני עם אחרות.

למעלה