אוקיי,

One Echoe

New member
אוקיי,

בעקבות הודעה בפורום, החלטתי לפתוח שרשור על גדר ההפרדה. מה דעתכם על המהלך? לדעתי זה מהלך טיפשי. וארחיב אחרי שאשתע את תגובותיכם.

One Echoe

New member
שאשמע*

אגב, זה מתקשר קשר ישיר להתנתקות. לכן פתחתי את השרשור פה. ו..KsE, שרשר את הודעתך לכאן, שאוכל להגיב לך.

KsE

New member
ניסיון 2

זה פיתרון ביטחוני לא מדיני. למרות שהייתי מקווה שהגדר תהפוך לפתרון מדיני אך אני לא רואה שום סיכוי שזה יקרה. מה שכן, אנחנו חייבים הפרדה בינינו לפלסטינים מסיבה ביטחונית. היתה ירידה גדולה מאוד באחוזי הצלחת חדירת מחבלים בעקבות הגדר. מה שכן גדר היא לא דבר מושלם ולא מונעת בצורה מוחלטת חדירת גורמים עוינים לשטח ישראל. אלא אם כן הגדר, שהיא לא באמת גדר אלא חומה, תמוגן באותם האמצעים שמוגנה חומת ברלין. רק שאז זה יגרור לחץ בינלאומי בנוסף להוצאות הכלכליות האדירות הקשורות בהקמת מכשול רציני מסדר גודל זה. מבחינה ביטחונית אני תומך בהפרדה מוחלטת. מבחינה מדינית אני רוצה שהגדר תישאר בתוואי הנוכחי שלה, אך קשה לי לראות את זה קורה בלי אירועים מדיניים-חברתיים עתידיים באזור שיוכלו לשנות את המצב הקיים.

One Echoe

New member
אוקיי תקשיב.

לדעתי זה לא פיתרון. זה יכל להיות פיתרון זמני מעולה, רק שהוא עולה יותר מדי כסף בשביל להיות זמני. וזה גם לא ריאלי. מה שאתה עושה בעצם, כשאתה בונה גדר, זה פותר את החיצוניות של הבעיה, במקום להתמודד עם הבעיה האמיתית. ככה אני רואה את זה. אני אולי תמים, ואולי באמת אין פיתרון אחר, אבל לדעתי צריכים לשקול את זה, אע"פ שרוב הגדר כבר נבנתה(נכון?), אני לא חושב שצריך לדגול יותר מדי באפשרות הזאת. אם יש אפשרויות אחרות...אז כמובן שעדיף אותן. תחשבו על זה. ויפה שעה אחת קודם. ואני מצפה מכולם להשתתף בדיון הזה

TheOrion

New member
גדר ההפרדה =>

כמו ההתנתקות, גדר ההפרדה הינה מהלך חד-צדדי של ישראל שנועד אך ורק להקל על עבודת צה"ל, שהיא שמירת ביטחון אזרחי ישראל. האם אתה מתנגד גם לגדר שמסביב לרצועת עזה? שכן אותה גדר הצליחה לעזור במניעת 99% מהפיגועים שניסו לצאת מעזה לתוך שטחי המדינה(ואני מדגיש=> לתוך שטחי המדינה). אאל"ט, רק פיגוע אחד או שניים בתוך שטחי המדינה הגיעו מרצועת עזה. גם היום אפשר לראות את היעילות של גדר ההפרדה. המחבלים של הפיגועים האחרונים הלכו קילומטרים על מנת לעקוף את גדר ההפרדה. מה שאומר שכשהגדר תושלם, וגם לא יוכלו לעקוף אותה, תהיה להם בעיה קשה בהוצאת פיגועים. זו המטרה של גדר ההפרדה, ואת עבודתה היא עושה נאמנה.

One Echoe

New member
אתה צודק. וזה נכון מאוד.

כתושב אשקלון, אין לך מושג כמה אני מעריך את גדר ההפרדה מסביב לרצועה. שכן הרבה פיגועים לתוך אשקלון, ככל הנראה, נמנעו. וד"א, אני לא חושב שהיה אפילו פיגוע אחד שהצליח לצאת משם. אולי חדירה. אבל לא פיגוע. שמישהו יתקן אותי אם אני טועה. באופן כללי, אני לא חושב שזה פיתרון נכון. אולי אני תמים מדי, כאמור, אבל לא יודע, מבחינתי זה לברוח מהבעיה. בכל אופן, מה שכן, אולי אפשר לבנות אותה עד תום ההליכים עם הפלסטינאים, עד שנגיע לפשרה? אם בכלל...כבר קשה להאמין. רק שלא נגדל עוד דור של שהידים... מה לדעתך יקרה, אם נניח והגדר תושלם, והם באמת לא יוכלו להעביר פיגועים לתוך ישראל? לדעתי, הם יזרקו טילים, ויעשו פיגועים בחו"ל. ואז חזרנו לאותו מקום...בערך... בכל אופן, למה ארצות הברית לא עוזרת לנו בעלות הכספית של הגדר?...הם נגד זה? אני אשמח לכמה שיותר תגובות.

Theherod

New member
בלי להביע דעה בעד או נגד הגדר

למה לארצות הברית לעזור לנו? כלומר, מה לה יוצא מזה?

One Echoe

New member
אממ...

צודק. כנראה הייתי תמים כששאלתי את זה וחשבתי שהם רוצים לעזור לנו בכל דבר.

Theherod

New member
לא בכל דבר, רק בדברים שהם מסכימים

איתם, וחושבים שהם נכונים. לשם דוגמא (לא השוואה, אני פשוט מנסה לתת פה דוגמא מוקצנת לעיקרון) אם נרצה לפתח וירוס חדש קטלני במיוחד שעובד רק על פלסטינים, אין מצב שהאמריקאים יתנו לנו מימון, כי הם פשוט לא מסכימים עם זה...

../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מצד אחד אני חושבת שהגדר יכולה להוות פיתרון זמני לבעיית הפיגועים ולסייע לכוחות הצבא בהגנה על ביטחון המדינה. מצד שני השלום האמיתי, המתבקש מבחינתי צריך להיות שלום אמיתי ללא גדר הפרדה אלא עם כבוד הדדי והבנה. אומרים לי שאני חייה בבועה ורודה שיהיה טוב.. אני הייתי מנסה את רעיון הגדר אבל לא מתנתקת לגמרי, ממשיכה לעזור לאנשים הטובים שם שרוצים שלום-הם לא אשמים במעשים של המחבלים..ומקווה שכמו כל החומות גם החומה הזאת תיפול בסוף...ויהיה שלום אמיתי..

One Echoe

New member
../images/Emo45.gifהתשובה האולטימטיבית, מבחינתי.

אני רק מקווה שהחומה תיפול עוד 10 שנים או פחות כי אז רוג'ר ווטארס יופיע עליה

Tomak20

New member
אין אנשים טובים ואין רצון טוב

ואל תהיי תמימה ילדה, החומות לא נופלות, הן רק נבנות- בצפון אירלנד יש עשרות חומות והפרדה בין האוכלוסיות(קתולית ופרוטסטנטית) וזה עשה להם רק טוב, במרוקו מוקמת חומת ענק ספרדית שמונעת כל גישה מאפריקה לספרד ולאירופה... הגיוני שהפלסטינאים שכל תהליך הפיכתם לעם מבוסס על שנאה לישראל והנראטיב של הציונות "כגזלנית", בעצם כאנטיתזה לציונות, יגרום להם לרצות לשאוף להגיע למטרה אחת- חיסול ישראל, בין עם ע"י הצפתה ע"י פליטים ובין עם ע"י טרור. ההנהגה שם מושחתת ותדאג להשאיר את העם עני כדי להמשיך לשלוט בו, ולכן לא יהיה שם שיפור כלכלי אמיתי שיביא לכך שהם לא ירצו לחסל את ישראל...

One Echoe

New member
אז כולם תמימים בשבילך אה?../images/Emo13.gif

נחמד. חומות נבנות-וחלקן נופלות. כולי תקווה שזה יקרה בישראל. מה שכתבת על הפלסטינאים-שטויות ימניות. כל הזמן תחשבו שרוצים לחסל אתכם. אולי תבינו את הבעיה האמיתית של למה רוצים לחסל אתכם? -אנחנו נעשה את שלנו..ואם יהיה שם משטר דיקטטורי אני מקווה שארצות הברית תתערב.

אני מוכנה להיות בעד הגדר

רק כדי שנוכל להיות עדים לרגע ההיסטורי שבה ישברו אותה, ומי יתן וזה יקרה בדורנו. באופן כללי, אני חושבת שעקרון הגדר מאד נכון וטוב היא מהוות חוצץ ביננו לבין הפלסטינים, ומונעת פיגועי טרור ביעילות רבה. לעומת זאת, תוואי הגדר שגוי. אני מניחה שמביני-גדר מכירים את הבעייה של חציית כפרים, גזילת אדמות ושאר בעיות טכניות בשטח. באופן אני מאד בעד הגדר, אך לא בתוואי הנוכחי.

One Echoe

New member
אני מתפלא עליך נופר.

האם כשכתבת את ההודעה, הסתכלת על מכלול הבעיה, או רק על הפיתרון הריאלי?

Theherod

New member
בתור מישהו שגר ליד הגדר

הגדר היא אסון אקולוגי, כמו כן מה שהמתנחלים עשו בחוצפתם לניצנים, השמורה היחידה מסוגה בארץ, ואני עדיין לא סולח ולא שוכח להם את זה, אבל זה לא קשור לנושא... בכל מקרה, גם שיטת הבנייה של הגדר, היא הרסנית ומטומטמת, הם מביאים להרס אקולוגי עצום, הרבה הרבה הרבה יותר ממה שנדרש בכדי לבנות גדר כזאת, ואת זה אני אומר בתור בן של הבעלים של משרד אדרכילי נוף מצליח ובעל שם. מסלול בהרים, שפעם היה מסלול אהוב עלי במיוחד, היום פשוט הושחת לגמרי, גם רחוק מהגדר, הרכבים הכבדים (טרקטורים למינים משאיות וכו'...) נוסעים שם המון, הורסים את הדרך, העובדים זורקים לאורך כל הדרך זבל, המקום הפך למזבלה אחת גדולה, ולא עושים להם שום דבר! מצדי, אפילו אם יבנו את הגדר, שלפחות כאן, פעם אחת, לא יעשו זאת כדרך המדינה לבצע דברים, בצורה הדפוקה ביותר האפשרית...

למעלה