אוקיי,

שוב, ואני מדגישה

אני באופן עקרוני בעד הגדר אני חושבת שחייב להיות חוצץ ביננו לבין הלסטינים קודם כל, לפני הכל מדובר בחיי אדם ואין מקום לעשות ניסויים (גיל) לשבור אותה, מי יתן, תמיד נוכל. בנוגע לתוואי, לתכנון לבעיות- קודם כל, אני לא מספיק בקיאה בטח גם לא מספיק מבינה. אתה, בתור בן של..., ודאי צודק ולכן אני לא נכנסת לזה אני בעד רעיון הגדר, נגד הביצוע הכושל.

One Echoe

New member
נופר, חס וחלילה ניסויים.

התכוונתי אם את באופן כללי בעד או נגד. שכן לדעתי הרעיון הכללי של גדר זה לברוח מהבעיה ולא לפתור אותה. אבל בתור פיתרון ריאלי(ע"ע ההודעה הקודמת שלי אליך)זה כנראה הפיתרון. והיחיד. לפחות עד שיהיו בירורים אחרים עם הפלסטינאים.

Tomak20

New member
מה התוואי הטוב בשבילך,

הפקרתם של 450 אלף ישראלים רק כי הם "מתנחלים", כלשונך??

Bronx Bomber

New member
מסכים. הגדר רק פתרון זמני למתאבדים.

אחרי שיושלם הגדר, הערבים ילכו יותר לכוון של טילים וגיוס ערביי ישראל שיבצעו פיגועים. יש פתרונות יותר יעילות. לפני שהוקמה רשות הטרור הפלסטיני היה הרבה פחות טרור. שמעון פרס הבטיח שאם הסכמי אוסלו לא יצליחו הכל הפיך. לכן יש לבטל את הרשות ולהחזיר את הממשל הצבאי. בנוסף יש לעודד הגירת ערבים מארץ ישראל ועליה של יותר יהודים ליהודה ושומרון. אם המצב הדמוגרפי שם היה הפוך מהמצב הנוכחי, יהיה הרבה יותר קל לטפל בטרור.

Theherod

New member
אם הבנתי נכון הוא מציע לעודד הגירה

של פלסטינים מהשטחים למקומות אחרים, ויישוב יהודים בשטחים, כך שהמצב הדמוגרפי יהיה הפוך, הם יהיו המיעוט, ואפשר יהיה לעשות בכל הפלסטינים ששם לינצ'ים ביתר קלות... לי זה מזכיר את הגירוש לגולה של היהודים.

זה לא בדיוק גדר...

זה יותר משהו באזור של- מסננת... יש כל כך הרבה חורים בתכנון הגדר (בתוואי ובמהות). א. הגדר אמנם חוסמת יציאת מחבלים, אך הערבים הוכיחו שיש להם "אמצעי לחימה טלולי מסלול" (או בעיברית= טילים) ואני בספק אם הגדר יכולה לעצור אותם. ב. הגדר עוברת בתוך ריכוזי-ישובים, ערבים ויהודים. ג. הגדר נותנת לכל מיני אנרכיסטים סיבה למסיבה. אגב, הידעתם: האנרכיסטים נלחמים נגד הדמוקרטיה, למה אף אחד בתקשורת לא תוקף אותם במלא המרץ? (מרץ=מרצ, הבנתם? עזבו, בדיחה גרועה)

One Echoe

New member
תגובות../images/Emo140.gif.

התכנון הוא שלא יהיו סינונים, אני מדבר על העתיד, על זה שהגדר תושלם. המצב הקיים היום, הוא, כנראה, שיש המון חורים בגדר...אני לא הכי בקיא בעניין הגדר. -לדעתי כשיקבעו את תווי הגדר יצטרכו להתחשב בערבים גם. ולא לזרוק אותם לעזאזל. לא לעבור עם הגדר בתוך הישובים שלהם, אחרת זה יהיה גרוע! אלא אם כן ימצאו להם פיתרון חילופי או שיביאו להם פיצויים
. יותר מזה, לא לפגוע ביהודים בתחימת הגדר הזאת. האנשים ש"חוגגים"על בניית הגדר, ודוגלים באלימות, צריכים להענש. אין ממש קשר בין ההערה הזאת לבין עצם הבנייה עצמה של גדר ההפרדה. האנרכיסטים לא מלחמים נגד הדמוקרטיה. הם פשוט מאמינים בדמוקרטיה שונה. -טילים. ברגע שהם יזרקו עלינו טילים תהיה לנו את הלגיטימציה להחזיר. אם לא מבחינת העולם, מבחינתו.

גם בתגובות שלך יש כמה חורים...

א. ההערה על המסננת לא התיחסה למצב הפיזי של הגדר (מהבחינה הזאת היא ממש חומה) אלא לרעיון ולתכנון שמאחורי ההקמה שלה. כל רעיון הגדר לוקה-בחסר, בין השאר גם מהסיבות שפרטתי. ב. טילים- בתור מתנחל לשעבר שמעתי הבטחות בסגנון שלך כבר הרבה פעמים. לפני הרבה שנים יצא צה"ל מהערים עזה ויריחו (וגם שכם וג'נין) מאז נרצחו מאות אנשים ע"י מפגעים (יען= מחבלים) שיצאו מאותן ערים. הממשלה לא קיימה את ההבטחה ("אם הם יעשו פיגועים-ניכנס בהם") עד למבצע חומת מגן! עשר שנים אנשים נירצחו עד שמישהו הואיל בטובו לזוז. (אם נחכה ל"לגיטימציה מבחינת העולם"- כולנו נמות) ג. אנארכיה- חוסר שילטון. האנרכיסטים מתנגדים לכל שילטון. לדמוקרטיה, לדיקטטורה, למונרכיה וכו'. למרות שהם נורא מנסים להדמות ל"ילדי הפרחים" של ארה"ב, הם לא משדרים מסר של "Make love-Not war".

One Echoe

New member
הסיבות שהבאת,

לשם כך שהגדר עצמה היא רעיון כושל, לא ממש אפקטיביות. לא נחכה ללגיטימציה מהעולם, אני מקווה שישראל תדע לעשות את מה שצריך. אנרכיזם-אמונה באנרכיה ככוח חיובי. לטענתם לא צריך להיות שום כוח כפייה בעולם. בטח שלא בשלטון. אני לא כזה, ואני חושב שאןלו דיעות גם די תמימות.

adishu

New member
תפקידה של הגדר

הגדר אמורה לתת פיתרון זמני בלבד. פיתרון אמיתי חייב להתחשב גם בעם השני שמאכלס חבל ארץ זה. רק מדינה לפלסטינאים תוכל להקטין את רגשות הקיפוח והשנאה מחד ולעצור את אלה שבכל זאת יצאו לפגע מאידך. לכן, האינטרס הראשון במעלה של מדינת ישראל הוא להתפשר ולסגת משטחים שנמצאים ביו"ש.

OMER G17

New member
זה דבר חשוב ונהדר

חושב רק שלא יהיו בתוכו ערבים בכלל...ואז כדאי לשקול נסיגה חד-צדדית מכל מה שממזרח לגדר....אגב אני בעד תוואי שמספח כמה שיותר כל עוד אין ערבים...אם הפלסטינים יהיו מעוניינים בשלום נוכל לשקול לתת להם חלק מהאדמות האלה

Theherod

New member
כלומר, אחרי הפינוי לגדר את השטחים

האלה בצד שלנו? זה נשמע כמו תכנון עם היגיון ישראלי טהור...

Tomak20

New member
מהלך מבורך מכל הבחינות

בטחונית- ירידה של מאות אחוזים בכמות הפיגועים מאז שנבנה החלק מהגדר שקיים היום(בערך רבע מהגדר). מדינית- אפשרות לנסות לשמור על גושי ההתנחלויות באמצעותה, ו"לקבוע עובדות בשטח"... כלכלית- הפסקת גניבות הרכב, פריצות לבתים... דמוגרפית- אפשרות לגירוש שב"חים מבלי שיסתתנו עוד... הומניטרית- בכל מקום שבו יש גדר מורדים מוחסמים והמעבר לפלסטינאים נהיה קל יותר!! מבחינתי, התוואי הטוב ביותר הוא כזה שיוציא אל מחוץ לגדר את וואדי ערה והמשולש, ושייספח לתוכה את אריאל, מעלה אדומים, הר אדר, בקעת הירדן, גבעת זאב, גוש עציון והשכונות היהודיות של מזרח ירושלים!!! כמו כן יש לגרש שב"חים, להפסיק העסקת פלסטינאים בישראל ולהחמיר את חוק האזרחות!!!

למעלה