אוקי אנשים, בצער רב וביגון קודר

Nightwish-boy

New member
אוקי אנשים, בצער רב וביגון קודר

החלטתי שלא להיות צמחוני. ועכשיו תשאלו למה. אוקי, אז הסיבה היא שאני די בטוח שאני לא אצליח למצוא את הגבול במה שקשור לאוכל (מה שכבר פירטתי בAND JUSTICE FOR ALL). כל מה שאני אוכל יפגע במישהו, ודווקא בבשר יש פגיעה אבל גם יתרון, מכיוון שאני בעצם קוטע חיים שלמים של סבל. כאשר אני אוכל מוצר שיוצר ע"י ילדים עבדים לדוגמה, אני עוזר להתעללות של שנים. אם הייתי חי במקום ילד עבד או במקום תרנגולת שאמורה להטיל ביצים, הייתי כבר מתאבד. וכמו שאמרתי, טבעוני אני לא יכול להיות, מסיבות שהן גם בריאותיות וגם חוסר בגבול. כך שאני מעדיף לאכול בשר (באיזה מקום זאת המתת חסד, כי בתרנגולת שאני אוכל היה אפשר באותו מקום להשתמש בהטלת ביצים, וזה גורל אכזר בהרבה). מסובך? אולי ענבר תצליח להסביר, הסברתי לה במפורט יותר. לטיפולך, ענבר... עם זאת, כמובן שאשתדל להימנע מלבישת בגדי עור ופרווה ומשימוש במוצרים שנוסו על בע"ח. וכמובן, וזה החלק העצוב ביותר, שאני נאלץ לנטוש את הפורום הזה. כן, אתם לא תראו אותי פה יותר. עצוב ביותר, אבל אני אאלץ לפרוש. חבל, אתם אנשים נחמדים, לא כמו כמה סנובים בפורומים אחרים שאני משתתף בהם. מי שרוצה ליצור איתי קשר, האיסיקיו שלי בפרטים... אז תודה על כל ניסיונות העזרה, ושלום. היה נעים
שלכם (בפעם האחרונה
)
דור

Nightwish-boy

New member
אז תסבירי בבקשה... כי לי אין כוח

כי כמו שהבנת האידיאולוגיה שגיבשתי מסובכת... ולא נורא, יהיה אפשר לתפוס אותי באיסיקיו או בפורומים אחרים. ובכל מקרה, אני אמשיך להימנע ממוצרים שכדי לאכול אותם "נצרכה" התעללות מיוחדת, כמו כבד אווז ועגל רך. שלך
דור

dylan

New member
היי,

הבנתי את התיאוריה שלך, אבל אל תשכח שאכילת בשר מעודדת את התעשיה, שבה החיות סובלות לפני שגואלים אותן מייסוריהן.. והרי זה לא שלוקחים חיות שסובלות סתם והורגים אותן, אלא מעבירים אותן סבל כדי להרוג אותן אותן בסוף, כך שמימון התעשיה הזאת תורם גם לסבל של החיות בעודן חיות... סתם חומר למחשבה.. בקשר לגבולות שדיברת עליהם, נתת בשרשור השני דוגמא של אכילת פירות וע"י כך מניעתן מעטלפים, גם שהעטלף אוכל הוא מונע את הפרי מעטלף אחר.. אתה חייב לאכול משהו ונראה לי שיש הבדל בין לאכול משהו וע"י כך למנוע אותו ממישהו אחר (אין מה לעשות אי אפשר לקחת משהו ולהשאיר אותו במקום..) לבין לפגוע ביצור אחר במכוון ולהינות בעצם מהסבל שלו. ואם טוב לך פה, אז למה אתה הולך בעצם?

Nightwish-boy

New member
אני עוד פה (זמנית)

ככה שכל מי שרוצה להתווכח איתי (או סתם לסקול אותי באבנים) מוזמן. נכון שאני מעודד את התעשייה הזאת, אבל בעיני זה עדיף לעודד תעשייה כזאת, ולא תעשייה שבה החיות לא מפסיקות לסבול, מכיוון שאני יודע שזאת האלטרנטיבה. הרי אנחנו אוכלים פרות ותרנגולות. אותן פרות ותרנגולות ימצאו את עצמן, אם לא בצלחת שלנו, סובלות ברמות לא אנושיות. העטלף אומנם אוכל את הפרי מעטלף אחר, אך זהו מזונו היחיד. לנו יש עוד מזונות. אני מגיל צעיר לא אוכל פירות, ואני לא רואה כל בעייה אצלי. בניגוד לצמחונים רבים שזה גרם להם לבעיות בריאותיות ושנאלצו לקחת כדורים, המערכת החיסונית שלי היא בין החזקות ביותר שאני מכיר (את משפחתי פקד וירוס, ובעוד שאבי נזקק ל3 ימים כדי להחלים ממנו, לי הוא עבר תוך פחות מ24 שעות) ואין לי בעיות מיוחדות של כאבי ראש או עייפות, הווי אומר שאנחנו לא בהכרח צריכים פירות. גם חסכים בויטמין סי אין לי כל כך. כל הקטע הוא שאני לא נהנה מהסבל שלו, אלא נהנה מכך שהסבל שלו נגמר. מה זאת המתת חסד בעצם? הריגה (מרצון אומנם, אבל חיות לא יכולות לרצות למות, זה מנוגד לאינסטינקט ההישרדות שלהן) כדי לקטוע סבל. והסבל של חיות לא נופל מהסבל של אנשים שהומתו בהמתת חסד. ואין לי מה לעשות פה יותר, פשוט כך. אין לי שום סיבה להיות פה, למרות האנשים הנפלאים. שלך
דור

dylan

New member
כמו שמישהו כבר ציין פה

תעשיית הבשר לא קשורה לתעשיות הביצים והחלב, אלה לא אותן פרות ותרנגולות, כך שאם אתה מפסיק לאכול בשר יהיו פשוט פחות פרות/תרנגולות/אווזים/כבשים וכו´ בתעשיית הבשר ולא יותר בתעשיות אחרות... סה"כ ברור שבסוף תבחר לעשות מה שאתה רוצה, אבל לפחות תחשוב על הכל.

m_shy

New member
לא נכון, דילן ידידי!../images/Emo80.gif

תעשיית הבשר ותעשיית החלב קשורים זו לזו בקשר אמיץ! החלק המכריע של הבשר, מקורו בתעשיית החלב כמו שודאי אתם יודעים, גם פרות, כמו שאר היונקים, מייצרות חלב בשביל העגלים שלהן בלבד. אם אין עגל "באופק" - אין ייצור חלב. לכן, הפרות מורבעות מלאכותית לעיתים תכופות, וכך, הן נמצאות בהריון חלק גדול מהשנה. הן עדיין מייצרות חלב לעגל הקודם, וכבר הן בהריון עם עגל נוסף. העגל, מופרד מאימו שעות עד ימים ספורים מלידתו, כדי שלא ישתה לנו חלילה, את כל החלב! הזכרים - נשלחים לגידול לבשר. הנקבות - חלקן (הקטן)גם כן מתעתד עד מהרה להצטרף לאחיהן בפריזר, וחלקן הופכות פרות חולבות בעצמן. לאחר מספר שנים, נשלחות גם החולבות לשחיטה לבשר, שכן תנובתן יורדת, וזה יותר כלכלי להביא פרות צעירות יותר במקומן. זה לא נכון להזכרים נשלחים להרבעה. חלק קטן מאוד מן הזכרים אכן משמשים למטרה הזו. (סליחה על המילה "משמשים" - גם אני ממש לא אוהב אותה!) הזרע מזכר "נבחר" (אוי לנו על נבחרות כזו..) אחד מספיק להרביע כמויות גדולות של נקבות. הפתגם "הרצחת וגם ירשת" משחק כאן חלק חשוב. ולמען האמת, אפשר לנסח אותו בהרחבה: "הירשת (לקחת חלב) וגם רצחת (לקחת את העגלים של הפרה, את צאצאיה, לשחיטה) ועוד ירשת, ורצחת, וירשת ורצחת, ולבסוף - רצחת שוב פעם אחרונה - את הפרה עצמה, כי תנובת החלב שלה ירדה"? כמו שאתם רואים, הניסוח המורחב הזה מסובך במקצת, וזו מן הסתם הסיבה שלא נכלל גם הוא במקורות... נכון? שי משולם

ועוד משהו...גם תעשיית הביצים ../images/Emo119.gif

(הינשוף גם כן מטיל ביצים
) בתעשיית הביצים מתעללים בערך אותו דבר כמו באחרות, רק ששם לא אוכלים את הבשר, סתם זורקים 50,000 אפרוחים קטנים לפח מידי יום... ואת התרנגולות כולאים ב20X20 ס"מ. "ככה זה בחיים"

Coma White1

New member
אגב...

אתם מוזמנים להכנס לפורום "זכויות בעלי חיים" ולראות כמה תמונות מעט מפלילות שצילמתי, של תעשיית החלב והביצים..

Talia E

New member
מקווה שאתה עוד קורא

היי, כמה נקודות: 1. אין לך ממה להיות ביגון מבחירותיך שלך. אם אתה רוצה לפעול אחרת, פשוט תבחר בכך - אין פשוט מזה בעצם. 2. כל אחד מאתנו עושה מה שהוא יכול. אינך צריך "להגן" על דיעותיך מבחינה שכלית-פילוסופית, לא בהיבט של "איפה הגבול" ולא בכלל. אם אתה יודע שיש סבל, אתה יכול לבחור לא לקחת בכך חלק, שזו עזרה בפני עצמה, בנוסף לעזרה חינוכית (של דוגמה אישית, ולאו דווקא של הרצאות) לסביבה. להתחיל לחשוב אם גם ירק סובל או שיש קשר בין אי-אכילת בשר לילד שיצר את החולצה שלך... ולהחליט שעקב כך לא תוכל להיות צמחוני... - זה פשוט... מנותק מהמציאות. הקשרים האלה מתבצעים במוחך בלבד! או שאתה משתתף בתעשיה או שלא, זה עניינך, אך אין טעם לקשור דבר בדבר. אנו יכולים לעשות רק את מה שאנחנו יכולים לעשות! 3. שאל את עצמך האם ההתפתלות השכלית הזו היא הסיבה האמיתית או שמא פשוט אתה מרגיש שיהיה לך קשה שלא לאכול בשר - שזה לגיטימי לחלוטין, ואני באופן אישי האחרונה שאשפוט אותך על כך.

Nightwish-boy

New member
כן, אני עוד קורא

נתחיל דווקא מהנקודה האחרונה. נכון, היה לי קשה להימנע מאכילת בשר, אבל הוכחתי לעצמי שיש לי את הנכונות לעשות כן אם רק ארצה. באותה נשימה, רצוי שתשאלי את עצמך אם לא היית חוזרת ואוכלת בשר אם היית נגיד נתקעת על אי בודד. אני בטוח שאז היית לומדת מהר מאוד לשפד תרנגולות על מקל, בלי התחשבות בסבלן. אני דווקא כן צריך להגן על דעותי מבחינה שכלית, כי הדעה שלי צריכה לנבוע מחשיבה מסוימת ומיחס מסוים שלי לדברים. יש לי חבר שכל הדעות שלו מסתכמות ב"להרוג חיות זה רע, ומוות לערבים". זה יותר טוב? לא, הוא חושב בצורה פשטנית, ואני בטוח שבעזרת שכנוע מוצלח של 10 דקות לא תהיה בעייה לגרום לו להפסיק ולהיות צמחוני, כי האידיאולוגיה שלו לא מבוססת כמו שלי לדוגמה. דווקא יש טעם לקשור את הדברים, מכיוון שהימנעות מפגיעה אחת (וזאת מסקנה די עצובה) גורמת לפגיעה אחרת, ולעתים קשה יותר. כל אחד מחליט איזה פגיעה הוא מעדיף לפגוע. אם את צמחונית, אז את פוגעת הלכה למעשה בפרות ותרנגולות, בכך שאת תורמת להפסקת ייצור הבשר, ומעודדת מאידך את תעשיית הביצים והחלב לדוגמה. בכך את גורמת להן סבל רב בהרבה! נכון שטבעונים נמנעים גם מגרימת סבל זה, אבל הם פוגעים בתחומים אחרים, בגלל הימנעותם מהפגיעה הזאת. אני יכול לבחור לא לקחת חלק בסבל מסוים, אבל לקחת בחשבון שבכך אני לוקח חלק בסבל אחר. והצער רב והיגון ובלה בלה בלה... פשוט, אתם אנשים נחמדים וקשה לוותר עליכם
. שלך
דור

Weird Eyal 21

New member
דור

צישאר וחסר לך שאתה עוזב גם אם לא תהיה צימחוני כולנו אוהבים אותך ואוהבים לדבר איתך כאן אייל

Nightwish-boy

New member
אבל אבל אבל... מה יש לי לעשות פה?

אני לא צמחוני, וזה הנושא של הפורום... ומי שרוצה לדבר איתי, יכול גם באימייל או באיסיקיו. סורי... ותודה על המחמאות, עוד תגרום לי להסמיק. שלך
דור

m_shy

New member
זה לא עידוד!

המטרה, היא לצמצם למינימום (ובשאיפה להפסיק לחלוטין) את הסבל והמוות, נכון? זה לא שמי שמפסיק לאכול בשר אוכל במקום זה הרבה יותר חלב וביצים בהכרח, נכון? מדוע אתה רואה את זה כך? מי שאוכל בשר מממן בכספו חלק מסוים של תעשיית ניצול בעלי החיים. מי שצורך מוצרים אחרים מן החי - מממן בכספו חלק אחר. התעשיות הללו נשענות על דבר אחד: הצריכה. אם מישהו בוחר להפסיק את צריכת אפילו רק חלק מהמוצרים הללו, הרי שהוא מקטין את תזרים המזומנים בענף! מקטין את ה"ייצור"! כל ויתור שהוא על מוצרים מן החי הוא מבורך! ואנא שים לב, שכפי שכבר כתבתי - התעשיות הללו שלובות אלו באלו! שי משולם

Coma White1

New member
בעניין האי הבודד....

אידאל הוא אידאל. חייה של תרנגולת לא שווים יותר משלי, לי אין את הזכות להחליט שמישהו אחר צריך למות, משמע - אין לי את הזכות לרצוח אותה. אעדיף למות מאשר לאכול אותה. אני לא ממנת שום חלק בחייהן של הפרות, התרנגולות והעיזים - לכן אי אפשר לומר שאני ממנת את הסבל שלהם. מקווה שתישאר, יקירי.

Nightwish-boy

New member
במצב מלחמה, האינטרס שלך קודם!

כדי להדגים את מה שאני אומר עכשיו, אקח דוגמה אנושית. שני עמים רבים על שטח אדמה מסוים. לשני העמים אין מקום אחר ללכת אליו, שניהם חייבים את שטח האדמה הספציפי הזה, ואת כולו, אחרת דינם כליה (למה את כולו? זה יכול להיות מסיבות רבות, כמו מיעוט במקורות מים, מיעוט בקרקע פוריה, שטח קטן וכו´) . לכן, למרות שחייהם של אף אחד מהעמים לא שווים יותר מחייהם של בני העם השני, הם ייאלצו להילחם על אותו שטח אדמה, בלי התחשבות באינטרס ובחיי הצד האחר, מכיוון שזוהי מלחמת קיום. כיום את לא במצב של מלחמת קיום. כל בעל חיים אחר (כמעט) כן במצב כזה. לכן את יכולה "להרשות לעצמך" שלא לאכול בשר. אולם אם תגיעי למצב של מלחמת קיום מול בעל חיים אחר, גם את וגם בע"ח אמורים לדאוג לאינטרס שלו, עם כל הצער שבדבר. גם אם המלחמה היא לא מרצון. שלך
דור

Coma White1

New member
זה עניין של אידאל.

אני לא רוצה לאכול בעלי חיים. החיים של התרנגולת לא שווים יותר משלי. אמרתי את זה, ואומר את זה שוב. אעדיף למות מאשר לאכול אותה.

Nightwish-boy

New member
אבל הם גם לא שווים יותר מהחיים שלך!

כמו שאמרתי, ואני אומר שוב, יש מצבים בחיים שאתה חייב לדאוג לאינטרס שלך, ורק לו. לדעתי, זה אחד מהמצבים האלה. כשזה מגיע לשאלה של חיים או מוות, המוסר נעלם. אם את בצבא ויורים לכיוון שלך, את תראי חזרה בלי לחשוב, לא משנה מי יכול להיפגע שם, נכון? זה אומר שהחיים של אלה שבצד השני שווים פחות? לא, זה אומר שאת מגינה על האינטרס הבסיסי שלך. ייתכן מאוד שאלה שירית בהם היו חפים מפשע, אבל היית חייבת להגן על עצמך ועל אינטרס ההישרדות הבסיסי שלך. המקרה של האי זהה. כולנו כאן כדי לשרוד. אידיאלים זה דבר חשוב מאוד, אבל כשזה מגיע למצב של חיים או מוות, פאק דה אידיאולוגיה! שלך
דור

למעלה