אוקי אנשים, בצער רב וביגון קודר

Coma White1

New member
יש אינטרסים מנוגדים, וזה קיים רק

אצל בני האדם, אולי כי הם היחידים שמסוגלים באמת לחשוב ולהבין. לא הייתי רוצה לחיות, כשאני יודעת שאני חיה בגלל שרצחתי. זה כבר שאלה קשה מאוד של אתיקה, ועל אתיקה קשה להתווכח - לכל אדם ערך החיים שלו ושל אחרים חשוב במידה שונה.

Nightwish-boy

New member
אבל למעשה, את חיה רק בגלל

שהגעת מהר יותר לביצית ממילארדי יצורים אחרים שהיו יכולים להיות חיים במקומך, ובכך כבר ברגע לידתך, מנעת, מתוך אינסטינקט, חיים של מיליארדים אחרים! מה שלא נעשה, אנחנו חיים על חשבון אחרים. לפי הרעיון שלך, אנחנו צריכים לתת לערבים את כל הארץ, מכיוון שלא תוכלי לחיות בידיעה שזה בא על חשבון מישהו אחר, ואת מעדיפה למות. שלך
דור

Coma White1

New member
זה לא המקום לדבר על פוליטיקה . . .

אבל אני חושבת שהפלסטינאים צריכים לקבל את חלקם ואנחנו את חלקנו. אחרי הכל, אין לנו מה לחפש בשטחים שלהם, והם בטח לא מעוניינים לגור בערים והכפרים שלנו. זרעונים הם לא ממש יצור חי.

Nightwish-boy

New member
אני לא מדבר על פוליטיקה כאן...

אני מדבר על משהו אחר לחלוטין. כל מלחמות ישראל היו מלחמות של אין ברירה. או הם, או אנחנו, וכל אחד היה מחויב לשמור על האינטרסים שלו. בפועל אנחנו פה רק כי שמרנו על האינטרסים שלנו במלחמות הקיום שלנו. וכך בדיוק מצב האי הבודד שדיברתי עליו. שלך
דור

Coma White1

New member
אם אהיה על אי בודד....

ואוותר על אכילת התרנגולת, לא אפגע ישירות באחרים , אלא בעצמי בלבד. במלחמה יש קורבנות רבים, ואי אפשר להשוות מלחמה (שזה דבר מיותר לחלוטין) למצב שבו אדם נתקע על אי בודד.

Talia E

New member
המלחמה מתרחשת

רק כאשר נדמה לאנשים (בטעות) שזה או הם או האחרים - בעוד שהאמת היא שכולנו יכולים לחיות כאן יחד.

Talia E

New member
דווקא

מודלים שכליים קל מאד להפוך... כפי שאתה בודאי שמת לב, ניתן להוכיח כמעט כל דבר או להפריך כמעט כל דבר באמצעות מילים (כולל דברים שרבים מתחלחלים מהם - למשל, רעיונות גזעניים). מילים אינן המציאות, הן לא יותר מאצבע המצביעה לעבר משהו. קל מאד לטעות ולהטעות בהן. אני צמחונית כי אני מרגישה בבטני ולא בשכלי כי התעשייה שמתחוללת היום היא פשע. את זאת לא יוכלו לסתור באמצעות מילים, כי תחושה זו מקורה אינה במילים. רק אם אתבלבל מאד, או אם תתפוגג התחושה, אוכל ללכת שבי אחר מילים שאומרות אחרת. כרגע, אין זה המצב. לגבי אי בודד - אין עצים על האי הזה??
אם אין צמחיה, איך התרנגולות חיות???...
אני עדין חושבת שאתה מסתבך במחשבות, ואני חושבת שיש אפשרות (לא בהכרח), שכל זה אינו הסיבה שבגללה אינך צמחוני. חוץ מזה, אם אתה לא רוצה להיות צמחוני, איש אינו מכריח אותך. אולם, אני גם לא אומר לך שרעיונותיך בדבר "גבול הסבל" מסבירים בצורה כלשהי (ולו קלושה) את בחירתך לאכול בשר - בעיני הם התפתלות במילים הרחוקה מרחק רב מחיינו.

Nightwish-boy

New member
U GOT THE POINT

אין לי שום אפשרות להביע עמדה בנושא שאני לא מגובש בו. הרבה נופלים על זה ועל אידיאולוגיה פשטנית ולא מגובשת. אלה אותם אנשים שיהיה הכי קל לשנות. נכון, גם את דעותי קל לשנות עכשיו, אבל כאשר הן יתגבשו לא יוכלו לעבוד עלי בעיניים או לשנות את דעותי בצורה קיצונית (כמובן שיוכלו להשפיע עליהן). ההתפתלות שלי כביכול היא רק ניסיון להגיע לרמות עמוקות יותר של הקונפליקט, מעבר לרמה המוסרית והבריאותית הבסיסית. רוב הדעות אצלי (כולל הדעה הפוליטית) אינן מגובשות, וטוב שכך, כך אוכל לגבש דעות שאני גם מסכים איתך... לשאלתך, לא, לא נראה לי שאדם יכול להיזון ממזון הגדל על אי בודד, תרנגולת כן. נכון שאם אני אהיה צמחוני יהיה לי דווקא הרבה יותר קל עקרונית, תהיה לי אידיאולוגיה גדולה ומגובשת שאלך אחריה. אבל אני צריך לבדוק כל דבר לפני שאני נכנס אליו, על מנת לא להיות מוטעה. תחושת בטן נוצרת כתוצאה מידע ומפעילות שכלית אמונציולית. את לא "מרגישה " שתעשיית הבשר היא פשע, את חושבת כך באופן לא מודע. אותו דבר יכול להיווצר בגלל חינוך. נגיד, שלאכול מהזבל זה רע. יש אנשים רבים שהתגברו על כך ואין להם בעייה לאכול דברים שנזרקו לזבל. כל מאמצי מתרכזים בלא ללכת שבי אחרי סבך המילים, להקשיב להכל אבל לבחור את דרכי. בכל זאת, אני רק בן 14. ורמי מואשם באחזקת סמים קלים
. שלך
דור

Nightwish-boy

New member
U GOT THE POINT

אין לי שום אפשרות להביע עמדה בנושא שאני לא מגובש בו. הרבה נופלים על זה ועל אידיאולוגיה פשטנית ולא מגובשת. אלה אותם אנשים שיהיה הכי קל לשנות. נכון, גם את דעותי קל לשנות עכשיו, אבל כאשר הן יתגבשו לא יוכלו לעבוד עלי בעיניים או לשנות את דעותי בצורה קיצונית (כמובן שיוכלו להשפיע עליהן). ההתפתלות שלי כביכול היא רק ניסיון להגיע לרמות עמוקות יותר של הקונפליקט, מעבר לרמה המוסרית והבריאותית הבסיסית. רוב הדעות אצלי (כולל הדעה הפוליטית) אינן מגובשות, וטוב שכך, כך אוכל לגבש דעות שאני גם מסכים איתך... לשאלתך, לא, לא נראה לי שאדם יכול להיזון ממזון הגדל על אי בודד, תרנגולת כן. נכון שאם אני אהיה צמחוני יהיה לי דווקא הרבה יותר קל עקרונית, תהיה לי אידיאולוגיה גדולה ומגובשת שאלך אחריה. אבל אני צריך לבדוק כל דבר לפני שאני נכנס אליו, על מנת לא להיות מוטעה. תחושת בטן נוצרת כתוצאה מידע ומפעילות שכלית אמונציולית. את לא "מרגישה " שתעשיית הבשר היא פשע, את חושבת כך באופן לא מודע. אותו דבר יכול להיווצר בגלל חינוך. נגיד, שלאכול מהזבל זה רע. יש אנשים רבים שהתגברו על כך ואין להם בעייה לאכול דברים שנזרקו לזבל. כל מאמצי מתרכזים בלא ללכת שבי אחרי סבך המילים, להקשיב להכל אבל לבחור את דרכי. בכל זאת, אני רק בן 14. ורמי מואשם באחזקת סמים קלים
. שלך
דור

למעלה