אורות ביום

אורי ז

New member
אורות ביום

האם מה שנקרא ברכבים חדשים אורות יום מספיקים להגדרת "חובת הדלקת אורות ביום"

gady18

New member
רצוי להדליק אור מלא

כי אחרת זאת פרשנות בעיתית
כנראה שאורות ביום זהים לאורות בלילה

shlang

New member
חובה להדליק את אור החזית ואור אחורי

כך שברכב חדש האורות יום לא מספיקים
לפי התקנה ,מספיק להדליק אור חניה וכך גם האור האחורי דולק, ציטוט מהתקנה:
"אלא כשמאירים בו פנסי החזית והפנסים האחוריים"
לא מדובר על אור מעבר או אור גבוה רק על אור החזית

gady18

New member
אני לא רוצה להראות אדיוט

אבל במדינתנו היקרה אם לא כתוב בפרוש אורות חנייה עדיף להדליק אורות נסיעה.

gady18

New member
פרושים

אני אסע יעצור אותי שוטר מתנדב וירשום לי דוח בבית המשפט יפרש השופט כאורות מלאים.
( כמו במקרה של הטלפון ועוד כמה דברים ) בשביל עוד חצי סיבוב במפסק חבל על המאמץ.

be_roo

New member
זה לא נתון לפרשנות, יש הגדרה בתקנות למה הם

"פנסי החזית"
זה לא תיאור כללי של "אורות שמותקנים בחזית הרכב" ואז כל אחד יכול לבחור, יש הגדרה ספציפית בתקנה 335:

"פנסי החזית יותקנו בחזית הרכב, פנס אחד או שניים בכל צד של הרכב מותקנים באופן סימטרי לגבי הציר המרכזי של הרכב, ובלבד שהמרחק מפני הקרקע לקצה התחתון של השטח המאיר בזכוכית הפנס יהיה לפחות 40 ס"מ והמרחק מפני הקרקע לקצה העליון לא יעלה על 120 ס"מ; האור בפנסי החזית האמורים יאיר בצבע אחד; הפנסים המאירים באור נמוך יאירו בעצמה שווה, והפנסים המאירים באור גבוה יאירו בעצמה שווה; הותקנו ברכב ארבעה פנסי חזית, יהיו שני הפנסים הקיצוניים לצד הרכב פנסים המאירים באור נמוך."

מכאן, שפנסי החזית הם אלה שכוללים את אורות הדרך ואורות המעבר, והם אלה שצריכים לדלוק על פי התקנה, ולא כל גוף תאורה שמותקן בחזית הרכב עונה להגדרה.

shlang

New member
גם אור חניה נמצא בחזית הרכב ומורכב

בתוך הפנס של האור מעבר ואור גבוה

be_roo

New member
אתה מפספס את הנקודה. בחוק, פנסי חזית הם

מה שמוגדר בתקנות.
זה שבחלק מהרכבים הותקנו גופי תאורה נוספים בתוך מה שהוגדר בחוק כפנסי החזית, לא הופך אותם לחלק מפנסי החזית.

החוק מגדיר מהו פנס חזית, היכן הוא מותקן ואיזה אורות הוא כולל. ולכן כל תאורה נוספת שמותקנת ברכב, בתוך פנסי החזית או מחוץ להם, אינה חלק ממה שהחוק מגדיר כפנסי החזית ולכן אינו רלוונטי לדרישות החוק המתיחסות לפנסי החזית.

creth11

New member
אורות חזית מוגדרים בתקנות התעבורה

תקנה 334 ותקנה 335 .
DLR אינו אור חזית לפי ההגדרה (ראה היסתייגות בהמשך).
חובת הדלקת אורות ביום מדברת על אורות חזית כמשמע בתקנות הנ"ל.
בד"כ לא ירשם דוח על אורות חזית ביום אלה במיקרים מיוחדים ואיני חושב שייש סיכוי שירשם דוח על שימוש ב DLR במקום אור חזית תיקני,
מבחינת הניראות לדעתי האישית ה DLR (לפי התקן האירופי) ממלא את ייעודו ולשם כך הוא הותקן,
ישראל מתיישרת לפי תקני תעבורה אירופית בד"כ, גם אם באיחור גדול, לכן תאורה תיקנית אירופית ממלאת את הצורך ויהיה קשה להרשיע בבימ"ש במצב כזה ומיכאן סיבה נוספת למישטרה לא לעסוק בזוטות כאלו.

כמובן לצורך האליהום שהישתרש בפורום זה , זה נושא מעולה.

בכללי הפורום קצת איבד כייוון והייעוץ בו הוא מחדרי הבטן ולהט הייצרים ולא התקנות והפסיקה.

gady18

New member
הבעיה אם יתפוס אותי שוטר אזולאי

כל שהוא ויחליט שזה לא מספיק אז זה משפט ואולי תצא זכאי אז עדיף להדליק אורות מלאים

למעלה