אורח כאן

gidinew

New member
אורח כאן

שלום לכולם הגעתי לפורום הזה במקרה ומאוד הסתקרנתי לדעת פרטים על פאגאניזם. אשמח אם משהו יוכל לתת לספר לי קצת על זה כמו מהי התורה הזאת במה מאמינים מהם העקרונות וגם מהו הטקס שאתם עושים במפגשים. בתודה מראש..

Raidho

New member
Basic facts.

פרטים על הרבה מאד פרטים
תוכל למצוא במאמרים בפורום זה ובאתרים כאלה ואחרים, באנגלית וגם בעברית. אבל קודם כל אעשה לך קצת סדר בדברים: פאגאניזם זו לא דת בפני עצמה. פאגאניזם זה מושג כללי לכל הדתות הפולותאיסטיות (מרובי אלים). למעשה מדובר בהרבה מאד דתות, לכן לא ניתן להגדיר פאגאניזם, וכל פאגאני יוכל לרוב לספר לך רק על הדת שלו, ואולי קצת על עוד כמה דתות - תלוי בסוג הקהילה באותו אזור/מדינה ובמעורבות אותו אדם בקהילה. רוב הדתות מבוססות בצורה כזאת או אחרת על דתות ואמונות שהיו קיימות בעולם לפני השתלטותן של הדתות המונותאיסטיות (יהדות, נוצרות ואיסלם) על מרבית אוכלוסיית העולם. אין טקסים משותפים לכלל הפאגאנים, כל דת חוגגת את חגיה בצורה משלה ובמועדים משלה, למרות שרוב הדתות הפאגאניות מקיימות קשר עמוק לטבע ולכן המועדים לרוב קשורים באותם מחזורי טבע (כגון שוויון יום ולילה, לידת הירח, תחילת עונות וכו'). למיטב הבנתי לרוב הדתות אין תורה כתובה, כמו התנ"ך היהודי. כל מאמין מפרש את הדת לפי תחושותיו, בהיסמך על "מקורות", בצורה ביקורתית ובהתקדמות קהילתית (ולא הייררכית כמו המוסד הרבני). זה נכון לפחות לגבי הדת שלי. הדתות הנתיבים הרוחניים הנפוצים, שעליהם תוכל לחפש חומר: וויקה Wicca שאמאניזם Shamanism, Shaman way אסאטרו Asatru פאגאניזם קלטי Celtic Paganism (הקשור גם בדרואידים Druids) הפילוסופיה האינדיאנית - בעיקרון לא רחוקה מכל מה שנקרא היום שאמאניזם. אני מקווה שזו תהיה גם הזדמנות לכל אחד בפורום לזרוק את התוספות שלו... אבל חוץ מזה בחור כזה או אחר אפשר למצוא שחזור כמעט לכל דת שהייתה נהוגה בעולם בזמנו... המלצה שלי - תעבור על המקורות הכתובים שתוכל למצוא, ואז תראה אם יש לך עוד שאלות ותשאל אותן. Wassail

גם פגניזם קלטי, אז מה?

בתור מערכת אמונות פגנית, ראוי להכלי אותה ברשימה. חוץ מזה, בעיניי עניין הדת והתרבות הוא די נזיל, וקשה מאד להפריד באפן דיכוטומי.

gwizard

New member
אז כלום

דת זו מסגרת בעלת פולחן מסודר וחוקים (עד כמה שאפשר) מוגדרים. כנעניות ופאגאניזם קלטי הם לא דתות לפי הגדרה זו, אלא תרבויות. זה ברור שההבדל הוא די נזיל, אך אני חושב שראוי שנהיה מדוייקים, לא ?

gwizard

New member
וואלה ?

ואיך בדיוק הוא נקרא, דרואידיזם או וויקה קלטית ? מה שאני מתכוון אליו הוא שדרואידיזם זו דת בדיוק כמו וויקה קלטית, אך פאגאניזם קלטי זה יותר שם כללי לתרבות עם סמליות מסויימת ואלמנטים מוגדרים, אך ללא פולחן פר סה.

ההגמון

New member
אה, הבנתי את ההבחנה שאתה עושה.

אבל יש משהו שהוא לא דרואידיזם והוא לא "וויקה קלטית", שעדיין הצורה היחידה שאפשר לקרוא לו היא פאגאניזם קלטי... טוב, לא משנה, סמנטיקה.

אני די בטוח שמה שהעמך הקלטי

עסק בו לא היה "דרואידיזם". שוב, בתוך תרבות יש מורכבות גדולה מאד, שבטוחה נכנסת הדת בכל מני מודלים ואי אפשר להוציא אותה מהקונטקסט התרבותי.

laoch gaidhlig

New member
ב"אגף" הגיילי של העמים הקלטים ...

קראים לזה sinnsreachd מילה שפרושה דרך האבות . אומנם יש לנו גם כאלה שהם "דרואידים" באופן מלא אבל , רובנו חיים את חיינו ללא התעסקות כל הזמן עם הדת,בערך חלוקה של 40% דת ו60% תרבות, יש כאלה שמשוים ליהדות עם ההבנה שאנו פוליתאיסטים, "דרואיד"=רב , השאר הם אנשים רגילים שומרי מצוות. אני מדגיש ההשוואה היא עם המבנה החברתי לא האמונתי.

Raidho

New member
אין לי ספק שישנן מאות דתות שלא

ציינתי! אינני מתימר להכיר ולו מחצית מהן...

gidinew

New member
אני מבין שהדתות מאוד מורכבות

ומה שרציתי לדעת כיצד מיישמים אותן כיום בעולמנו המודרני. לדוגמא אני יודע שיש טקסים ומפגשים ומה קורה במפגש? כיצד מתנהלים הטקסים ?

על מפגשים וטקסים

המפגשים הם בעיקרם בעלי אופי חברתי, כאשר לעיתים יש הרצאות ולעיתים יושבים מסביב לשולחן ומדברים על דא והא. הטקסים מתנהלים בהתאם לכל דת ודת. למשל, בטקסים הוויקנים (ובכלל בטקסים של הזרמים הנחשבים "נאו פגנים" לעומת הזרמים הנחשבים "קוממיות", דהיינו של החיאה ושחזור של דתות) מתחילים לרוב בהסבר קצר על סדר הפעולות בטקס (במיוחד כאשר יש אורחים שהם לא חלק מהקבוצה שמארגנת את הטקס), טיהור, לאחר מכן עבודה של קרקוע (Groundning) ומרכוז (Centering) לרוב דרך דמיון מודרך, הטלת המעגל, הקריאה לכיוונים, הזמנת האלים ואז מה שתוכנן ללב הטקס. לבסוף, מודים לאלים, מודים לכיוונים, פותחים את המעגל, מתקרקעים מחדש ואז אוכלים
- אלו רק קווים כלליים. אפשר לקרוא גם כאן מאמר שכתבה כרמית בעניין.

gidinew

New member
תודה על תגובתך

קראתי את המאמר שצרפת ומאוד התחברתי אליו. קראתי גם שיש טקסים שכולם שותפים במדיטציה, מעגל ויחד חווים טקס שמנתק מהעולם היומיומי. אני מרגיש אני נמשך לכוון הזה ושאלתי כיצד אני יכול לחבור לאדם שיוכל להדריך אותי אישית אם אפשר. אני אדם מאוד פתוח ומאוד רוצה ללמוד. הסיבה שאני רוצה לחוות טקסים כאלה היא שאני מאמין שזה יכול לעזור לי להיות אדם שלם יותר. אני מרגיש בפנים ברוחי שהיא כבתה. אין לי את השימחה שהיתה, אין לי את הרגשות שיכולות לפרוץ החוצה. כאילו אני כמו מכונה ללא רוח דבר שלא היה בעבר. אני מחפש משהו שינער אותי רוחנית ויעזור לי לפרוץ החוצה ואני מאמין שיש את זה בטקסים כאלה.

הנקודה היא

האם אתה מרגיש קשור לעניין של הפגניות? אני אישית התחלתי לבד, וכך רבים פה בפורום. לדעתי, כדאי להתנסות קודם כל לבד. זה לא קשה. אתה יכול להתחיל מספר, אתה יכול להתחיל מהאינטרנט. טקסים כאלו קיימים גם במסורות רבות אחרות. אני לא יודע מהי האמונה שלך או מאיזה רקע אתה מגיע, אבל אני מציע קודם כל לבדוק, לפני שמתחילים לטקסים. אני מציע שתמשיך לקרוא באתר של כרמית, ואתה מוזמן גם להכנס לאתר אבאלוניה, שאני אישית נהניתי ממנו מאוד. גם באתר ויטצ'ווקס, אתה יכול להתחיל מהמאמרים של שנת 2000. מבחינת ספרים, הספר "דרך הקסם" של רינה קסם הוא מומלץ ביותר, ויתן לך הרבה כלים. כל זאת, לפני שאתה מחפש מורים. לכל מורה השיטה שלו, הדרך שלו. יש מורים טובים, יש מורים פחות טובים, וכל מורה יתן את הכיוון שלו, מה שעלול לעיתים לקבע. זו הגישה שלי בכל אופן לעניין המורים. בכל מקרה, לכל שאלה שתהיה לך, אני בטוח שחברי הפורום ישמחו לעזור.

התפקשש קישור

זה מה שקורה כששוכחים לעשות תצוגה מקדימה... אז הנה הקישור לאתר וויטצ'ווקס, הישר למדור המאמרים. המאמרים הראשונים שם הם משנת 2000, הכותרות כבר מסבירות את סדר הקריאה.

gidinew

New member
התחלתי במסע המרתק

תודה לך על ההמלצות. התחלתי לקרוא את החומר ששלחת לי וכמו כן רכשתי את הספר. אני מתכנן לנסוע לצפון להתבודד כמה ימים ולקרוא אותו בלי שאף אחד יפריע לי. בתודה מראש.

לצפון?

מקום מעולה להתבודדות, בין כל הירוק הזה. אל תשכח לאזן עם קצת דרום. התבודדות פוריה!

neophile

New member
כל מה שאתה מחפש נמצא בעצמך

זה רק נשמע כמו קלישאה. אם תלך ללמוד אצל מישהו הוא יוכל להראות לך את הדרך אך רק אתה הוא ההולך בה . אם כן מה אתה מבקש? שיראו לך את הדרך ? או שילמדו אותך איך לצעוד? אני באופן אישי לא מוצא הרבה טעם בלהראות את הדרך בלי שלאדם השני יש רצון לצעוד בה , עכשיו , יכול להיות שאני קיצוני מדי בתחום הזה מפני שאני נמשך יותר לפן האיזוטרי\מאגי ולכן הדרישות שלי הן גבוהות יותר . אני לא רוצה להשמע מתנשא , אני יכול לומר בכנות שיש פעמים שאני לא עומד בדרישות של עצמי . בסופו של דבר זה עניין של סדר עדיפויות , אם תחליט להשקיע כל יום זמן בסוג של מדיטציה\דמיון מודרך\תפילה ותתמיד בכך אתה תראה תוצאות ,תהיה לך הרגשה שונה , אתה תשתנה בעצמך. אומרים שיש למוח שלנו יכולות מופלאות ליצור את המציאות סביבנו ולרוב מה שדרוש זאת התמדה ברצון מסויים עד שהוא מתממש , זה נכון לגבי "רוחניות" כמו שזה נכון לגבי "ארציות" .

למעלה