אורח כאן

gidinew

New member
הלימוד הוא אינסופי

אני מסכים איתך לגבי הלימוד שצריך להיות עצמאי ואף אחד לא יכול לעשות את זה בשבילי.אני מוכן ללמוד כמה שיותר כי רק כך אני אפנים את הדברים ואומנם התחלתי לקרוא חומר ששלחו לי כאן. מה שהתכוונתי לגבי מדריך הוא שמאחר ויש כך כך הרבה דתות ומנהגים אני צריך רק משהו שמכיר ויודע הרבה כדי שיוכל לכוון אותי על מה להתמקד כלומר שיראה לי את הכוון ואני אלך בו בעצמי. אני לא רוצה לטבוע בים של חומר ואז לראות שאני לא מצאתי את מה שחיפשתי. למה לא ללמוד מניסיון של אחרים?. גם מה שהסברת להשקיע במדיטציה כל יום זאת התחלה ומה שאני למשל לא יודע הוא איך לעשות אותה יעילה? איך להיות מרוכז? אילו רק דוגמאות ממה שאני מתכוון. אני מרגיש מאוד מחובר לטבע וליופי שלו. אין רק מלהסתכל עליו אפשר לראות עולם. אני אדם מאוד רגיש שרק לראות פרח פורח מבין את הכח של הטבע. את ההבנה הזאת לא למדתי בשום מקום אלא רק בהתבוננות. לצערי העולם המודרני שחק את האהבה הזאת ואני מרגיש ריקנות בפנים שמחפש למלא אותה. טוב, כתבתי יותר מדי כאן, אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר ושוב תודה לך ולכל החברים כאן על התגובות. אני שואב מהן כח ונהנה לקרוא אותן.

neophile

New member
תירגול אנרגטי יש?

"אני מוכן ללמוד כמה שיותר כי רק כך אני אפנים את הדברים ואומנם התחלתי לקרוא חומר ששלחו לי כאן" השאלה היא לאן אתה רוצה להגיע? יש מגוון של דרכים ומסורות וכל אחד יראה לך את דרכו שלו אבל באף אחת מן הדרכים האלה לא תוכל ללכת . כל הנושא של תירגול אנרגטי הוא מאוד חשוב לך בשביל שתלמד איך ליצור את המרחב המקודש שלך . באומרי מרחב מקודש אני לא מתכוון רק להטלת מעגל ,אלה להילה כולה שהיא בלתי נפרדת ממך ואתה ממנה .(ההילה היא ההרחבה שלך) עוד לא ממש קלטתי אותך , האם אתה מעדיף להתנסות בדברים או קודם להתרשם מהתנסויות של אנשים אחרים ?

gidinew

New member
אני מעדיף להתנסות קודם

רק שכולם כאן אמרו לי שקודם אני צריך ללמוד לבד ורק אחר כך אוכל להמשיך. אישית, הייתי שמח אם מישהו היה מדריך אותי קודם איך ליצור את המרחב שלי ואיך להטיל מעגל שאוכל להתחיל להרגיש משהו. אם אתה מוכן לעזור לי בזה אשמח לשמוע.

להדריך כזה דבר דרך האינטרנט זה קשה

בספר הדבר מוסבר וגם באתרים. אתה מוזמן לנסות גם באתר www.magick.co.il תחת הכותרת "מאגיה", שם יש הסברים ותרגילים שונים - גם על חישת אנרגיה וגם על הטלת מעגל. כמו שציינתי, הדבר מוסבר גם בספר.

גם אני מצטרפת להמלצה הזאת

של להתחיל קודם לבד. פשוט מאוד כדי שתוכל לגבש לעצמך את הדרך שאתה הכי מתקשר אליה. כשקופצים ישר "למים העמוקים",אפשר להתבלבל,להבהל,ואולי להיסחף אחר דרך שהיא לא מתאימה לך במאת האחוזים. מלבד זאת,עדיף שתלמד על חלק מהמנהגים ותבין את אופיים לפני שתיקח חלק בפעילות פגאנית קבוצתית. כשתתחיל לקרוא משהו ומאוד תתקשר אליו,אתה תרגיש ש"זה זה".

gidinew

New member
מקבל את ההמלצה

ואכן אני מתחיל בלימוד עצמי כפי שהמליצו לי כאן. מה שאני חושש הוא שמאחר ואני ללא נסיון בזה ורק לומד בעצמי אני יכול "לחשוב" שאני בדרך הנכונה והתרגולים עובדים טוב אולם למעשה אני לא בכיוון. ובנוסף לאחר שקראתי חלק מהחומר אני מבין שזה דבר מאוד מסוכן אם לא עושים זאת נכון.. זו הסיבה שחיפשתי מישהו שפשוט ידריך אותי. כלומר רק יכוון אותי לא שיתן לי הדרכה צמודה אלא שאני יעשה הכול ואחר כך נדבר מה הבנתי ואם הבנתי נכון. אם כן, אני ממשיך קדימה ואם לא הוא יתקן אותי.

אז אם יש לך ספקות

אתה תמיד יכול לשאול כאן. כולם כאן ישמחו לתת לך את חוות דעתם שלהם. אם אתה לא רוצה לעשות את זה באופן פומבי, תמיד יש מסרים אישיים.

neophile

New member
גאיה

"אין טקסים משותפים לכלל הפאגאנים, כל דת חוגגת את חגיה בצורה משלה ובמועדים משלה, למרות שרוב הדתות הפאגאניות מקיימות קשר עמוק לטבע ולכן המועדים לרוב קשורים באותם מחזורי טבע (כגון שוויון יום ולילה, לידת הירח, תחילת עונות וכו')." העובדה שדתות פאגניות רבות חוגגות את ימיהם הקדושים באותו זמן לא מסתדרת עם המשפט "אין טקסים משותפים לכל הפאגאנים" אם אתה כבר מתייחס לפאגאנים בצורה הכללית ביותר , זה לא נכון להתייחס לזה כאל דת כמו שאנו תופסים את היהדות,הנצרות והאיסלם , אלה כאל קבוצה בעלת אמונות רבות שונות ומשותפות ,כשאחת האמונות המשותפות העיקריות היא חגיגה של חגים שיכולים להיות בעלי שמות ומנהגים שונים באותם זמנים שהם משותפים לעולם כולו , לגאיה . זה אולי אחד הדברים העיקריים שמשותף לכל הדתות הפאגאניות , האמונה כי כדור הארץ היא(בדגש על הטיית נקבה) יישות בפני עצמה . זאת האמונה העיקרית שעומדת בקונפליקט עם הדתות המונוטאיסטיות , אשר אנשי הדת שלהן(שלא מבינים את הדת שלהם בעצמם) מתייחסים לאדמה בתור רכוש של האדם שאלוהים העניק לו.

RainBird

New member
הפאגניזם זה מטריה שמכילה המון דתות. וגם המילה עצמה היא בעלת קונטוציות לדיון ממקורות שונים. ובמפגשים לרוב אנחנו אוכלים ומדברים. זה הכל.

למעלה